


版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、细节理解题(一)题干定位(2015 全国I, A)Mo nthly Talks at Lon don Ca nal MuseumOur monthly talks start at 19: 30 on the first Thursday of each month exceptAugust.Admissi on is at no rmal charges and you don't n eed to book.They end around21: 00.November 7thThe Canal Pioneers , by Chris Lewis.James Brindley is
2、recognized as one of the leadi ng early canal engin eers.He was also a major player in training others in the art of canal planning and building.Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early “civil engineers ”.December 5thIce for the
3、Metropolis , by Malcolm Tucker.Well before the arrivalof freezers ,there was a dema nd for ice for food preservati on and cateri ng.Malcolmwill expla inthe history of importi ng n atural ice and the tech no logy of buildi ng ice wells,and how London's ice trade grew.February 6thAn Update on the
4、Cotswold Canals , by Liz Payne.The Stroudwater Canal is moving towards reopening.The Thamesand Severn Canal will take a little Ionger.We will have a report on the prese nt state of play.March 6thEyots and Aits Thames Islands , by Miranda Vickers.The Thames has many islands.Mirandahas undertaken a re
5、view of all of them.She will tell us about those of greatest in terest.Online bookings : .uk/bookMore info : .uk/whatsonLondon Canal Museum12-13 New Wharf Road, Lon don NI 9RT.ukwww.ca nalmuseum.mobiTel : 020 7713 0836文章大意:本文是一则关于伦敦运河博物馆月度讲座安排
6、的广告。1 When is the talk on James Brindley?A February 6th.B March 6th.C November 7th.D December 5th.答案: C 细节理解题。根据文章第二段第二句 James Brindley is recognized as one of the leadi ng early canal engin eers.和最后一句可知克里斯刘易斯的讲座内容和詹姆斯布林德利有关,此讲座对应的日期是 November 7th,故选C项。2What is the topic of the talk in February?A Th
7、e Canal Pioneers.B Ice for the Metropolis.CEyots and Aits Thames Islands.D An Update on the Cotswold Canals.答案:D细节理解题。根据题目中的February定位到第四段,该日期对应的讲座是本 段的第一句 An Update on the Cotswold Canals, by Liz Payne.故选 D 项。3 Who will give the talk on the islands in the Thames?AMiranda Vickers.B Malcolm Tucker.CC
8、hris Lewis.D Liz Payne.答案: A 细节理解题。 根据第五段第一句 Eyots and Aits ThamesIslands, by Miranda Vickers. 可知应选 A 项。(二)同义互现(2015 全国D) Choose Your One-Day Tours!Tour A Bath & Stonehenge including entrance fees to the ancient Romanbathrooms and Stonehenge £ 37 until 26 March and £ 39 thereafter.Visi
9、t the city with over 2,000 years of history and Bath Abbey, the Royal Crescent and the Costume Museum.Stonehenge is one of the world's most famous prehistoric monuments dating back over 5,000 years.Tour BOxford & Stratford including entrance fees to the University St Mary's Church Tower
10、and Anne Hathaway's house £ 32 until 12 March and £ 36 thereafter.Oxford : Includes a guided tour of England's oldest university city and colleges. Look over the “ city of dreaming spires(尖顶)” from St Mary's ChurchTower. Stratford : Includes a guided tour exploring much of the
11、Shakespeare wonder.Tour CWindsor Castle & Hampton Court including entrance fees to Hampton Court Palace £ 34 until 11 March and £ 37 thereafter.In cludes a guided tour of Win dsor and Hampt on Court, Henry 忸's favouritepalace.Free time to visit Windsor Castle(entrance fees not incl
12、uded) With 500 years of history, Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen.Now thisformer royal palace is open to the public as a major tourist attraction.Visit thepalace and its various historic gardens , which include the famous maze(迷宫 )whereit is easy to get lost!Tour D Cambrid
13、ge including entrance fees to the Tower of Saint Mary the Great £ 33 un til 18 March and £ 37 thereafter.Includes a guided tour of Cambridge ,the famous universitytown ,and the gardensof the 18th century.文章大意:本文向我们介绍了英国境内一日游的四条路线,其中包括每条路线的价格。4Which tour will you choose if you want to see E
14、ngland's oldest university city?ATour A.B Tour B.CTour C.D Tour D.答案:B 细节理解题。由题干中的England's oldest university可以定位到原文 TourB 中 Oxford: Includes a guided tour of England's oldest university city and colleges. 可直接锁定答案,故选 B 项。5Which of the following tours charges the lowest fee on 17 March?A
15、Windsor Castle & Hampton Court.B Oxford & Stratford.C Bath & Stonehenge.DCambridge.答案:D细节理解题。根据每一部分的价格可知:3月17日Tour A为37英镑,TourB为36英镑,Tour C为37英镑,Tour D为33英镑,故选 D项。6 Why is Hampton Court a major tourist attraction?AIt used to be the home of royal families.BIt used to be a well-known maze.
16、C It is the oldest palace in Britain.DIt is a world-famous castle.答案: A 细节理解题。由题干中的 Hampton Court 和 a major tourist attraction可以定位至 U Tour C,根据 Hampt on Court was once the home of four Kings and one Quee n. Now this former royal palace is open to the public as a major tourist attraction.可知,Hampton C
17、ourt成为著名旅游景点是因为它过去是皇家之地,故选A项。(三)语义转换(2014 山东 A)One morning, Ann's neighbor Tracy found a lost dog wandering around the local elementary school.She asked Ann if she could keep an eye on the dog.Ann said that she could watch it only for the day.Tracy took photos of the dog and printed off 400 FOUN
18、D fliers(传单), and putthem in mailboxes.Meanwhile, Ann went to the dollar store and bought some pet supplies, warning her two sons not to fall in love with the dog.At the time, Ann's son Thomas was 10 years old, and Jack, who was recovering from a heart operation, was 21 years old.Four days later
19、 Ann was still looking after the dog, whom they had started to call Riley.When she arrived home from work, the dog threw itself against the screen door and barked madly at her.As soon as she opened the door, Riley dashed into the boys' room where Ann found Jack suffering a heart attack.Riley ran
20、 over to Jack, but as soon as Ann bent over to help him the dog went silent.“If it hadn't come to get me, the doctor said Jack would have died,” Annreported to a local newspaper.At this point, no one had called to claim the dog, so Ann decided to keep it.The next morning Tracy got a call.A man n
21、amed Peter recognized his lost dog and called the number on the flier.Tracy started crying, and told him, “That dog saved my friend's son. ”Peter drove to Ann's house to pick up his dog, and saw Thomas and Jack crying in the window.After a few moments Peter said, “Maybe Odie was supposed to
22、find you, maybe you should keep it. ”文章大意:本文讲述了一只走失的狗和收留它的人家之间发生的感人故事。7 What did Tracy do after finding the dog?AShe looked for its owner.BShe gave it to Ann as a gift.CShe sold it to the dollar store.DShe bought some food for it.答案: A 细节理解题。根据第二段中“ Tracy took photos of the dog and printed off 400 F
23、OUND fliers, and put them in mailboxes. ”可知, Tracy 拍了狗的照片,并且印了 400 份招领传单来寻找狗的主人。8How did the dog help save Jack?ABy breaking the door for Ann.B By leading Ann to Jack's room.C By dragging Jack out of the room.D By attending Jack when Ann was out.答案: B 细节理解题。根据第三段中的“ When she arrived homefrom wor
24、k, .where Ann found Jack suffering a heart attack. ”狗通过撞门并且疯狂大叫引起 Ann 的注意, 然后又冲进孩子们的房间,让Ann 及时发现了生病的杰克。9 What was Ann's attitude to the dog according to Paragraph 4?A Sympathetic.B Doubtful.C Tolerant.D Grateful.答案: D 细节理解题。第四段中的“ If it hadn't come to get me, the doctor saidJack would have d
25、ied ”为虚拟语气的表达,意为:如果它 (狗) 没有来找我,医生说杰克可 能已经死了。 Ann 的话充满了对这只狗的感激之情。10 For what purpose did Peter call Tracy?A To help her friend's son.B To interview Tracy.C To take back his dog.D To return the flier to her.答案: C 细节理解题。根据上文 Tracy 发出了招领传单,而在第五段中“ A mannamed Peter recognized his lost dog and called
26、the number on the flier. ”彼得认出了他 丢失的狗,所以打了电话。11 What can we infer about the dog from the last paragraph?A It would be given to Odie.B It would be kept by Ann's family.C It would be returned to Peter.D It would be taken away by Tracy.答案: B 推理判断题。在最后一段中,当彼得看到两个孩子的反应时,他的话暗示了 他的 Odie( 宠物狗 )就应该由 Ann
27、及她的孩子们饲养。(四)查读分析(2015 湖北 C)Hilversum is a medium-sized city between the major cities of Amsterdam andUtrecht in the Gooi area of North Holland, the Netherlands. Unlike most of theNetherlands , Hilversum is actually in a hilly area with the soil mostly consisting of sand.Once called the Garden of Ams
28、terdam, it still attracts travelers to comeover to cycle and walk through the surrounding forests. They visit it for a relaxingday off from the urban madness.For Dutch people, Hilversum is all about textile( 纺 织) and media industries, and modern architecture.In history, Hilversum was largely an agri
29、cultural area.Daily life was marked by farming, sheep raising and wool production.A railway link to Amsterdam in 1874 attracted rich traders from Amsterdam to Hilversum.They built themselves large villas( 别墅 )in the wooded surroundings of the town.One of the families moving in was the Brenninkmeijer
30、s , currently the wealthiest family of the Netherlands.They moved in after big success in the textileindustry and aideda substantial textileindustry in Hilversum.But the textile boom lasted only several decades.The last factory closed in the 1960s.The change to a media economy started in 1920 , when
31、 the Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) established a radio factory in Hilversum.Most radio stations settled in the large villas in the leafy areas of the town.Television gave another push to the local economy.Hilversum became the media capital of the Netherlands , and Dutch television stars m
32、oved into the leafy neighborhoods surrounding the town.In the early 1900s, modern architects WM.Dudok and J Duiker placed hundreds of remarkable buildings in Hilversum.These modern architectural masterpieces(杰作 ) are so manythat Hilversum almost feels like an open air museum.Dudokalone shaped most o
33、f 20th century Hilversum and approximately 75 buildings still bear his unique characteristies.His masterpiece.HilversumTown Hall ,was built in 1928-1931.It haswide international fame and is included in many architecture textbooks.The building has a remarkable shape and looks like a combination of“bl
34、ocks ” Actually , onemay start his journey of modern architecture by walking or biking the W M.DudokArchitectural Route in Hilversum.文章大意: 本文讲述了荷兰的中等城市希尔弗瑟姆在纺织业、 传媒业和现代建筑上的历 史变迁。12 Hilversurn is different from most of the Netherlands in thatA it has a large populationB it is cut off from big citiesC it has many beautiful gardensD it is in a hilly area with sandy soil答案: D 细节理解题。根据文章第一段第二句可知,与荷兰大部分地区不同,希尔弗 瑟姆
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 志愿者协会管理
- 家电行业资金管理居间协议
- 住宅区景观设计合同模板
- 2024珠海市新思维中等职业学校工作人员招聘考试及答案
- 2024沅江市职业中等专业学校工作人员招聘考试及答案
- 2024清远市新科职业技术学校工作人员招聘考试及答案
- 2024涞源县职业技术教育中心工作人员招聘考试及答案
- 人工智能技术使用授权协议
- 普及宪法知识
- 汽车保险理赔服务合作合同
- 2024年强基计划解读 课件-2024届高三下学期主题班会
- 城市道路桥梁工程施工质量验收规范 DG-TJ08-2152-2014
- 响应面分析软件DesignExpert使用教程
- 《新病历书写规范》课件
- 2024城镇燃气管道非开挖修复更新工程技术规范
- 肠胃消化健康的知识讲座
- 新概念英语第二册-Lesson-56-Faster-than-sound-课件
- 美的社会责任报告2023
- 统编版语文四年级下册第六单元教材解读解读与集体备课课件
- 管网漏水控制系统流程图
- 桥隧短距离相接道路T梁架设施工工法
评论
0/150
提交评论