2019-2020学年安徽省宣城市高二上学期期末调研测试英语试题(解析版)听力_第1页
2019-2020学年安徽省宣城市高二上学期期末调研测试英语试题(解析版)听力_第2页
2019-2020学年安徽省宣城市高二上学期期末调研测试英语试题(解析版)听力_第3页
2019-2020学年安徽省宣城市高二上学期期末调研测试英语试题(解析版)听力_第4页
2019-2020学年安徽省宣城市高二上学期期末调研测试英语试题(解析版)听力_第5页
免费预览已结束,剩余23页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、宣城市2019-2020学年度第一学期期末调研测试高二英语试题考生注意事项:1 .本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,满分150分,考试 时间120分钟。2 .答题前,考生先将自己的姓名、考号在答题卷指定位置填写清楚并将条形码粘 贴在指定区域。3 .考生作答时,请将答案答在答题卡上。第I卷每小题选出答案后,用2B铅笔 把答题卡上对应题目的答案涂黑;第D卷请用“5毫米的黑色墨水签字笔在答 题卷上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草 稿纸上作答无效。4 .考试结束时,务必将答题卡交回。第I卷第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录

2、音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上 的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题L5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来 回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1 .【此处可播放相关音频,请去附件查看】What may the man think of the woman's words?A. Boring.B. Funny.C. Tnie.【答案】B【解析】【原文】W: I always begin my lecture with a jok

3、e. That puts the audience at ease.M : What! You should say they laugh to put you at ease.2 .【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why does the man apologize?A. He will be late.B. He keeps his mom waiting.C. He has lost the woman's key.【答案】A【解析】【原文】M: I'm sorry、but I won*t be on time. Alice. I have to give a key

4、 to my mom.W: Never mind. We will wait for you at the bus station.3 .【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers doing?A. Climbing the mountain.B. Boarding the plane.C. Enjoying thescenery.【答案】c【解析】【原文】W: From here, the snow mountain peaks look as if you could just reach out and touch them.M : That'

5、s why I chose tliis room. It has one of the best views here.4 .【此处可播放相关音频,请去附件查看】How long does it usually take the woman to drive home?A. Fifteen minutes.B. Forty minutes.C. An hour.【答案】A【解析】【原文】M : How long does it take you to drive home when there isn't much traffic?W : Only fifteen minutes. B

6、ut if I caift leave my office before 5 : 40 pm as usual, it sometimes takes me a whole hour.5 .【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. A teacher.B. A test.C. A job.【答案】B【解析】分析】详解W : Your teacher said you got a full mark in your math exam. Congratulations!M : Thanks! Fin sure

7、you did a good job, too.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有 时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。 每段对话或独白读两遍。听下而一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6 . What kind of music is the woman learning?A. Rock music.B. Jazz.C. Classical music.7 . For

8、 whom is the woman holding the party?A. Her teacher.B. Her uncle.C. Her husband.【答案】6.C7.A【解析】【原文】M : Are you interested in music , Mrs. Rogers?W : Yes, Pm taking a course of classical music now, but jazz is my favorite. And my husband is crazy about rock music.M : You play the violin, don't you

9、?W : A little bit, but my husband is much better than me. He can also play the drums quite well, which he learned from my uncle.M : Really? I hope I can hear your husband play some day.W : Why not come to our house this Friday evening? We are having a party to welcome my music teacher.M : Thank you.

10、 Td love to.听下而一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8 . What's wrong with the woman?A. She made a wrong turn.B. She ran out of gas.C. She missed a call.9. Where does the man live?A. On the 1st floor.B. On the 2nd floor.C. On the 6th floor.【'一:】X.A9.C【解析】【原文】W: Hello, Mr. Nelson. Ifs Linda. F m on

11、 my way to visit you now, but I got lost.M : That's too bad. Im waiting for an important call. But where are you now?W: I don*t know exactly. Maybe somewhere on Hill Street. Tm calling from a post office.M : It's on a comer, isnl it?W : Yeah. And I can see a gas station opposite.M : Oh, you

12、turned at the second comer. You should have turned at the first comer from the railway station.W : Then I will go back to the first comer.M : Good. You' 11 find a one - way traffic sign there. Turn right and go on until you reach a six - storied apartment. And my room is on the top floor.听下面一段较长

13、对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Whafs the probable relationship between the speakers?A. Couple.B. Colleagues.C. Doctor andpatient.11. How often does the woman take medicine?A. Every day.B. Every two days.C. Every three days.12. How will the woman solve the problem?A. By reporting it to the police.B.

14、 By calling her neighbors first.C. By leaving her neighbors a message.【答案】10,B11. B 12. C【解析】【原文】M : Time for lunch. Have you finished the report?W : Yes. Our boss needs it this afternoon.M : You always do a good job. Oh. I heard you* re selling your house. Why?W : I've got new neighbors. Theyre

15、 newly married and very noisy. They have a party every day, making me sick. I often have headaches during the day now, and I take medicine every other day.M : Have you talked to them?W : No. I want to call the police.M : Oh no, Jessie. If I were you. I would try to build a friendship with them.W: Tl

16、iey never say "Hi" to me when we meet.M : Why not say “Hi" to them first? And then tell them about your physical problems. Or you can call them directly.W : Maybe P d better write a note and put it on their door.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Where did the man spend the most t

17、ime last summer?C. In Germany.C. On July 17.A. In France.B. In Austria.14. When did the vacation start?A. On July 3.B. On July 10.15. What does the man say about the Marceaus?A. They all work in a hospital.B. They were all kind to him.C. They seldom cook meals.16. How many cities did the man visit i

18、n his spare time in July?A. 4B. 3C.2【答案】13,A14. A 15. B 16. C【解析】【原文】W : Where did you go last summer, Mike?M : I went to France, Spain. Italy, Austria and Germany. Of all those countries, I stayed in France the longest.W : How long did you stay in France?M : Five weeks. I took a summer French cours

19、e in Nice, a city in the south of France.W : When did the course start?M : On July 10. A week after the vacation started.W : Where did you live during your stay in Nice?M : I lived with the Marceaus. Mr. Marceau is a teacher, his wife is a doctor and his daughter is a nurse. They were friendly to me

20、.W : What did you usually have?M : I usually had bread with milk for breakfast, chicken and fish for lunch and beef for supper.W : Did you often travel to other places in France at weekends?M : Yes, I did. For example, I went to Cannes on July 2L Marseille on July 28 and Avignon on August 4.1 really

21、 enjoyed my life in France, although it was mostly busy.听下面一段独白,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. How did the speaker feel when his father set him a task?A. Anxious.B. Surprised.C. Excited.18. What happened to the speaker the other day?A. He had to cut grass in the same place.B. He was found telling lies

22、again.C. He lost two dollars.19. What did the speaker use to be?A. A writer.B. A lawyer.C. A cleaner.20. What does the speaker want to tell us?A. To try to be responsible from the start.B. To do the job well the first time.C. To value cooperation.【答案】17,C18.A19. C 20. B【解析】【原文】My fatlier woke me up

23、early one morning when I was fourteen and announced, “ Get up. you are going with me to cut grass. I felt proud and excited because my father thought I was responsible enough to help him in his business. Still, that first day was very hard. From 6 am to 7 pm. my father, my sixteen - year - old broth

24、er and I cut grass in very large yards. By the end of the day I was tired out, but I felt good. I had put in a hard day's work and earned six dollars, two dollars less than my elder brother did, though.Another day, my father found some grass I had missed cutting and called me to his room. HCutth

25、at section again!1' he said firmly, Mand don't make me tell you again.H The message was very clear.Today I stress the importance of doing a job right the first time. Every job I have held, from cutting grass to washing dishes, from cleaning the streets to working a machine on a construction

26、site, I have learned something that has helped me in my next job. If you work hard enough, you can learn from any job you do.第二部分阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C,D)中选出最佳选项。AWelcome to Medellin. ColumbiaClimateMedellin is about 1 538 meters above sea level. Its climate i

27、s not as hot as othercities located near the equator (方之道) The city's average temperature is 22 .Getting here-Medellin has an international airport with flights from Miami. New York, Madrid, and many other cities. There are taxis and minibuses from the airport to downtown.Getting around -The qui

28、ckest and cheapest way to get around Medellin is with the well - planned metro (地铁)system. The modem bus also goes around the city, showing parks, beautiful neighborhoods .and historical sites.Where to stay-There are many cheap hotels, and most of them include hot showers, TV, free Internet, private

29、 lockers and Spanish lessons.Nightlife-The fun - loving people of Medellin love to dance. There are many places around the city to dance. One of the most famous is Zona Rosa. Most clubs close at 3 : 00 a. m.SightseeingThere are world - famous museums in the city, but one place that you have tovisit

30、is the Museo de Antioquia. It has a large collection of art. including paintings by Fernando Botero.FestivalsWhy not plan a trip around the festival? There's a poetry festival in July, acelebration of lights in December and Januaiy and for two weeks in August, a flower festival, the city*s most

31、important cultural event.21. How is the climate of Medellin?A. It is pleasant.B. It is very hot.C. It is quite dry.D. It ischangeable.22. What can we learn about the Museo de Antioquia?B. It is a must - see museum.D. It is a coffee - growing center.C. In August.D. InA. It is an art market.C. It is t

32、he best place to shop.23. When is the flower festival in Medellin?A. In January.B. In JulyDecember.【答案】21.A22. B 23. C【解析】这是一篇应用文。文章介绍了关于哥伦比亚麦德林的旅游信息°【21题详解】细行理解题。根据第一段"Its climate is not as hot as other cities located near the equator (赤 道 ) .The city's average temperature is 22可 知 ,M

33、edellin的气候不像赤道附近的其他城市那么热,平均气温为22C。Medellin的气候宜人。 故选A。【22题详解】 细节理解题。根据第六段中“There are world - famous museums in the city, but one place that you have to visit is the Museo de Antioquia可知,这座城市有许多世界闻名的博物馆,但你一定 要去的一个地方是安蒂奥基亚博物馆。所以the Muse。de Antioquia是游客必去的博物馆,故 选B。【23题详解】细心理解题。根据最后一段"and for two we

34、eks in August, a flower festival, the city's most mortant cultural event.”可知,8月有两周的鲜花甘,这是该市最重要的文化活动。鲜花行是 在八月中举办,故选C。BAs I was growing up. my life revolved (围绕)around soccer. I played on the national youth soccer teams, traveled to Europe, and at age fifteen, spent time training with a profession

35、al team in England. I always knew I was going to be a professional soccer player.I had a full soccer scholarship to a top Midwest university, but when I got to college, things began to change. I started to see everything I had missed along the way. My high school years hadbeen filled with practices

36、and games and I didn't get to do a lot of the other things my friends were doing. I got to college and wanted to be ' normar I was feeling burned out, so I just walked away from soccer and my scholarship. But I felt bad because soccer was the only thing in my life in which I ever had a deep

37、interest. After graduation I did a few jobs. I worked in the financial industry, and then for several tech companies. I was still distressed.Looking back, I can see that these jobs weren't based on the values that were important to me : honesty, stability (稳定),and family. Then an old soccer coac

38、h of mine called and presented an offer teaching soccer and other sports to little kids. I thought. Could this be it, my calling (职 业)? "I've been teaching now for a couple of years and really love it. Tin working with kids, whichI enjoy, and I'm playing soccer again only with shorter p

39、layers.24. What did the author think of his life before entering college?A. It was sad.B. It was tiring.C. It was relaxing.D. It wassuccessful.25. Why did the author walk away from soccer after entering college?A. He was busy with his studies.B. He didn*t like to play soccer any more.C. He wanted to

40、 be the same as his friends.D. He knew he couldn't become a professional player.26. What does the underlined word "distressedA. Unh叩py.B. Worried.27. Whafs the best title for the text?A. I made a wrong choice.C. Live a comfortable life.【答案】24.D25. C 26. A 27. BParagraph 2 probably mean?C. N

41、ormal.D. Pleased.B. My values finally matched.D. Be a professional soccer player.【解析】 这是一篇记叙文。文章讲述了,作者大学前的生活是围绕着足球,大学后作者渐渐放弃了足 球,毕业后工作生活不如意,在老足球教练的帮助下,作者教小孩子踢足球和其他运动,找 回了自己的价值,找回了快乐。【24题详解】推理判断题。由第一段中的 “I played on the national youth soccer teams, traveled to Europe, and at age fifteen, spent time t

42、raining with a professional team in England. I always knew I was going to be a professional soccer player."(我在国家青年足球队踢球,去了欧洲,15岁的时候,我在 英格兰的一支职业球队训练。我一直都知道我会成为一名职业足球运动员.),可知大学前, 作者有关足球的履历丰富,还在一支职业球队训练,并且笃定自己会成为一名职业足球运动 员,这样自信的姿态,说明作者认为这种生活很成功。故选D项。25题详解】细节理解题。由第二段中的"My high school years had

43、 been filled with practices and games and I didn't get to do a lot of the other things my friends were doing. I got to college and wanted to be “normal、'was feelmg burned out. so I just walked away from soccer and my scholarship.M (我 的高中生活充满了训练和比赛,我没有做很多我朋友们正在做的事情。我上了大学,想成为 “正常人”。我觉得筋疲力尽了,所以

44、我放弃了足球和奖学金),可知作者高中时没有做很 多朋友们正在做的事情,为了成为“正常人”,即和朋友们一样,作者在进入大学后离开了 足球。故选C项。【26题详解】词义猜测题。由第二段中的 “But I felt bad because soccer was the only thing in my life in which I ever had a deep interest. After graduation I did a few jobs. I worked in (he financial industry, and then for several tech companies. I

45、 was still distressed. " (但我感到很难过,因为足球是我一生 中唯一有浓厚兴趣的东西。毕业后我做了一些工作。我在金融业工作,后来又在几家科技公 司工作。我还是distressed。),可知作者离开了足球后,很难过,几经换工作,说明他对现 有工作不满意、不开心,可得出distressed在此处意为“Unhappy (不开心的)”。故选A 项。【27题详解】主旨大意题。第一段讲“大学前,作者踢足球生活很成功”,第二段讲“上大学后,作者 想要和朋友们一样,成为“正常人”,放弃了足球,毕业后工作生活不如意”,第三段讲“作 者发现自己所做的那些工作并不符合自己的价值观,

46、在老足球教练的帮助下,作者教小孩子 踢足球和其他运动,找回了自己的价值”,可知本文主要讲作者放弃自己的价值后,又找回 价值的故事,B项“我又找回了自己的价值”为短文最佳标题。故选B项。CWith the winter holiday coming up. you may liave a trip in mind. But no matter which destination you choose, chances are that you' 11 see people with Lonely Planet guidebooks on your travels.Lonely Plane

47、t is one of the world*s largest travel guide brands, publishing more than 500 different guides in eight languages. The popular brand produces television shows, websites and podcasts.Some people praise Lonely Planet books because they make traveling easy and affordable. They save you time and keep yo

48、u from missing the best things in a place. And of course, the reviews of hostels (招 待所),hotels and restaurants in the guides, in addition to ticket information about destinations, are useful.This can be great if you are a nervous traveler, or if you haven't traveled by yourself before. If you a

49、re in a country where you don't speak the language. being able to show a guidebook to a taxi driver can be a great help. You can be sure to get yourself to a hostel that*s cheap and clean, with friendly staff and cold beer.But others criticize Lonely Planet and other travel guide publishers. The

50、y say guidebooks take the fun out of traveling, and that part of the charming of travel comes from the fact that anything can happen.They also think that if you follow a guidebook, yoifll end up doing the same things and having the same experiences as everyone else. Ybu might end up seeing the same

51、group of people over and over, because everyone is reading the same book and following the same trail (路线).Another criticism of travel guides is that they have an overly large impact on local communities. For example, some locals devote their lives to behaving in ways that attract tourists. They pre

52、tend a traditional lifestyle, wear traditional clothes and live in traditional houses just to attract tourists1 dollars.28. What advantages can Lonely Planet guidebooks bring?A. They can help travelers make more local friends.B. They can provide discounted tickets to travelers.C. They can save trave

53、lers time and money when they travel.D. They can help travelers find the cheapest hotels in a strange city.29. Who would find a Lonely Planet guidebook the most useful?A. Someone who liked to travel with friends.B. Someone who was nervous to travel to an unfamiliar place.C. Someone who liked to leam

54、 a new language while traveling.D. Someone who wanted to have a different kind of travel experience.30. People criticize the guidebooks because.A. they are not as useful as most travelers expectB. local people live in the same way as beforeC. travelers using them may have predictable holidaysD. trav

55、elers using them will have to meet different groups of people31. Why does the author write the article?A. To introduce a new way of traveling.B. To advertise a product named Lonely Planet.C. To tell tourists not to disturb the local people.D. To share different opinions of traveling with guidebooks

56、.【答案】28.C29. B 30. C 31. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了孤独星球旅游指南的作用和人们对旅游指南的看法。【28题详解】细节理解题。根据第三段“They save you time and keep you from missing the best things in a place. And of course, the reviews of hostels (招 待所).hotels and restaurants in the guides, in addition to ticket information about destinations, are u

57、seful.(它们行省你的时间,防止你错过一 个地方最好的东西。当然,除了目的地的门票信息外,指南中关于旅社、酒店和餐馆的评论 也很有用。)”可知,孤独星球旅行指南可以节.省旅客旅行的时间和金钱。故选C。【29题详解】细节理解题° 根据第四段 “This can be great if you are a nervous traveler, or if you haven't traveled by yourself before.(如果你是一个紧张的旅行者,或者你以前没有独自旅行过,这 是很好的选择。)”可知,去一个不熟悉的地方旅行会紧张的人会发现孤独星球旅行指 南最有用。

58、故选B。【30题详解】细 节理解题 ©根据倒数第三段 “But others criticize Lonely Planet and other travel guide publishers. They say guidebooks take the fun out of traveling, and that part of the charming of travel comes from the fact that anything can happen.(但也有人批评孤独星球和其他旅游指南出 版商。人们说,旅行指南把旅行的乐趣都带走了,而旅行的魅力之一就在于,任何事情都有 可能发生”根据倒数第二段“They also think that if you follow a guidebook, you* 11 end up doing the same things and having the same experiences as everyone else. Youmight end up seeing the samegroup of people over and over, becauseeve

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论