




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、1 / 9阅读理解是考试中必不可少的题型 做阅读理解有哪些不可缺少的步骤? (一)如果文章较短,可以先浏览文章,再读后面所设问题;如若文章较长,可先读所设问 题,然后再回过头来阅读文章。(二)读文章时, 要掌握其大意并重视短文中开头和结尾的段落或句子的含义。 因为它们往 往是文章中心的概括和总结。同时还要注意事情的起因、 过程、结果及发生的时间、地点等 细节性的问题。三)复读文章,核对答案。阅读中的题目通常分为这几类:1、信息题。这类题往往比较简单,可以在文章中直接找到答案。2、解释题。这类题要求对文中的个别词、词组或句子作出解释。3、概括题。这类题是对一段或者整篇内容的总结。4、推理题。这类
2、题须对文章进行分析后得出答案。DIf you go into the forest with friends, stay with them .If you don t, you may get lost. If you do g lost, this is what you shoulddo.Sit down and stay where you are. Don t tyryoutor friniednds. Let them find you. You canhelp them to find you by stay in one place.There is anther way to
3、 help your friends or other people to find you. Give them a signal( 信 号 )outing or whistling ( 吹口哨 ) three times. Stop. Then shout or whistle three times again. Any signal given three times is a call for help.Keep on shouting or whistling, always three times togher. When people hear you, they will g
4、ive two shouts or twowhistles. When a signal is given twice, it is an answer to a call for help.If you don t think that you will get help before night comes, try to make a small room withbranches.(树枝)What should you do if you get hungry or n eed drinking water ? You would have to leave your little b
5、ranch room to look forsomething to eat and drink. Don jutst walk away. Pick up small brunches and drop them as you walk so that you can findyour way back.The most important thing to do when you are lost -stay in one place.根据文章判断正(T)、误(F)()36.If you get lost in the forest, you should walk everywhere
6、to find your friends as soon aspossible.(尽快)()37.You can keep on shouting or whistling always three times toghether for help.()38.When you hear two shouts or whistles, you know that people will come to help you.()39.You can t go anywhere even when you feel thirsty (口渴的) or hungry.()40.You can find y
7、our way back to your branch room easily without leaving any branches asyou walk.L根据短文内容,判断正误,正确的写T,不正确的写 F。Mr. and Mrs. Brown lived in a small town near London with their child. Sometimes Mr. Brown came back home from2 / 9work very late, when his wife and the child were asleep, and then he opened th
8、e front door of this house with his key( 钥匙 )and came in very quiet.But one night when he was coming home very late, he lost( 丢 )his key, so when he reachedhis house, he rang the bell. Nothing happened. He rang it again. Again nothing happened.Nobody moved inside the house. Mr. Brown knocked at( 敲 )
9、the bedroom window, he spoke to his wife, he shouted,but she didn t wake up. At last he stopped and thought for a moment. Then he began to speak like a small child. !Mother! ”he said. ! I want to go to the toilet! ” He spoke quite quietly but at once( 立刻 )Mrs. Brown woke up. Then hespoke to her, and
10、 she opened the door for him.1 The Browns lived in a small town near London.2Mr. Brown s wife and his child went to sleep after he came back from work.3 One night Mr. Brown lost his key to the door, so he knocked at the front door and the bedroom window.4 Mr. Brown said! Mother ” like a small child
11、because he wanted his wife to wake up.5 Mrs. Brown woke up at once when she heard the bell rang. She opened the door for her husband.OHi, Louis!I m writing to tell you something about the customs and festivals.Everyone loves holi days since one doesn nteed to go to school or work. Although all holid
12、ays mean no school andwork, but not all of them are the same. On some of them you go out with friends; on others you stay home to eat, talk, andhave fun with your family. For example in the U.S., everyone thinks New Year Esve and New Year are both for partying withfriends. Christmas is the time to s
13、tay home and exchange gifts with family members. The opposite is true in Japan though.For example, in Japan, New Year is for spending time with the family to eat, talk, have fun, and go to the temples. ButChristmas is for boy and girl friends to go out and exchange gifts. Originally Christmas should
14、 be to celebrate the birth ofChrist.I have been interested in foreign customs since I was little. If you learn these different holiday customs, you will learnabout different histories and cultures. This is much more interesting than learning them at the library from morning toevening.Love,Sue根据短文内容,
15、判断正误。正确的用“T”表示,错误的用“ F”表示。() 1. Usually, nobody goes to school or works during holidays.( ) 2. Christmas is the time to stay home to eat, talk and have fun with the family.( ) 3. All the countries have the same way to celebrate the holidays.( ) 4. Being interested in foreign customs means being inte
16、rested in different histories and cultures.( ) 5. This passage is about the customs and holidays in Japan. N Once an old man went to see a doctor. The doctorlooked him over carefully and said, “ Medicine won t help you. You must have a good rest. Go to bed early, drink milk, walka lot and smoke one
17、cigar ( 雪茄烟 )a day. Go to the country place for a month. ” After a month the man came to the doctoragain,“ How are you? ” said the doctor. “ I myou again. You look much youn ger ” “ Oh, doctor! I feel quite well now,” said the man “ I had agood rest. I went to bed early, drank a lot of milk and walk
18、 a lot. Your advice certainly helped me, but that you told me to3 / 9smoke one cigar a day almost killed me first.”()16. The doctor told the man _A. to go to bed early B. to drink milk C. to walk a lotD. all above()17. Which of the following sentences is true?A.The doctor told the man to visit a bea
19、utiful city of the country for a month.B.The doctor didn timtelwl hat to do.C.After a month, the old man felt better.D.The old man was younger than before after a month. ()18. The doctor s words were for the oldman s health.A. useless B. good C. well D. strong (_)19. The doctor wanted the old man .A
20、. to get worse B. to smoke less than beforeC. to help himD. to start smoking()20. From what the old man said at last, we think _A.one cigar a day was really helpful to himB.one cigar a day was better than beforeC.he didn t understand the doctor s adviceD.smoking made him feel better than beforeB Onc
21、e upon a time, there lived a rich man. He had a servant ( 仆人 ). He and the servant loved wine and good food verymuch. Each time the rich man left his home, the servant would drink the wine and eat up all the nice food in the house. Therich man knew what his servant did, but he had never caught his s
22、ervant doing that.One morning, when he left home, he said to the servant, “ Here are two bottles of poison ( 毒 药 ) and some nicefood in the house. You must take of them. ” With these words, he went out.But the servant knew that the rich man had said was untrue. After the rich man was away from his h
23、ome, he enjoyed anice meal. Because he drank too much, he was drunk and fell to the ground. When the rich man came back, he couldn t findhis food and his wine. He became very angry. He woke the servant up. But the servant told his story very well. He said a cathad eaten up everything. He was afraid
24、to be punished (惩罚) , so he drank the poison to kill himself.()26.In the story, _ liked wine and good food very much.A. the rich man B. the servant C. both A and B D. neither A and B( )27.The rich man knew that it was _ that drank the wine and ate up all the nice food.A. the cat B. himself C. nobody
25、 D. the servant( )28.The rich told the servant that there was poison in the two bottles, because _ .A. there was in fact poison in the bottlesB. did not want the servant to drink his wineC. he wanted to kill the catD. he wanted to kill the servant( )29.In fact, _ ate all the nice food and drank the
26、wine.A. the servant B. cat C. the rich man D. nobody( )30.From the story, we know that the servant is very _.A. lazy B. bad C. clever D. kindSOn Nov.18th,1908,three men went up in a balloon (气球) .They started early in London. The headman was AugustaGaudron, and the other two men were Tannar and Mait
27、land. They had a big balloon and they were ready for a long way.4 / 9Soon they heard the sea. They were carrying the usual rope (绳子),and it was hanging down from the basket of the balloon.At the end of the rope they had tied a metal box. This could hold water, or it could be empty. So they were able
28、 to change itsweight (重量) .It was for use over the sea. They were also carrying some bags of sand.After the sun rose, the balloon went higher. It went up to 3,000 metres, and the air was very cold. The water in the balloonbecame ice. Snow fell past the mens basket, and they could see more snow on th
29、e ground. The men tried to throw out somemore sand; but it was hard. They tried to break the icy sand with their knives, but it was not easy. The work was slow and theywere still falling, so they had to drop some whole bags of sand. One of them fell on an icy lake and made a black hole in theice.At
30、last they pulled the box into the basket. It was still snowing; so they climbed to get away from the snow. They rose to 5,100metres! Everything became icy. They were so cold that they decided to land. They came down in Poland heavily but safely.They had travelled 1,797 kilometers from London!1. Thre
31、e men flew in balloon _.A. for nearly 1,800 kilometers B. to another city C. to visit Poland D. more than a century ago2. The metal box was used for _.A. carrying the bags of sandB. keeping drinking-water C. carrying ropes of the basketD. changing weight 。 3 When theballoon went up higher, _ .A. the
32、 temperature of the balloon began to fallB. They saw the sun go downC. They made a hole in the basket with their knivesD. They could see a black hole on the ground4. The balloon landed _.A. in London B. on the sea C. on a lake D. in a foreign country5. Which of the following is NOT true?_A. The thre
33、e men started their journey before the sun rose.B. The balloon began to go up when they threw bags of sand out of the basket.C. When they pulled the box into the basket, the balloon began to climb up.D. The three men had to land because they felt cold.ZVisitors to London often eat in restaurants . T
34、he owners and workers in them are all from other countries. The visitors say inthese restaurants they dont feel they are in England. Most of English people eat at home as much as they can. Sometimesthey themselves will think they are in another country when they are in restaurants. When an Englishma
35、n goes out of arestaurant, he may find that he doesnt understand why everything is written in French and Italian.Most of Englishpeople think it is better to eat at home, because it is cheaper. They dontwant to spend much money on food and they like cooking at home. They like fast food. But for Chris
36、tmas, they will spend twoor three weeks to get ready for it, because they want to have good food.6. Visitors to London often eat in restaurants because_ .A. they dont like the food at homeB. their homes are not in LondonC. its cheaperD. restaurants are beautiful places7. When English people eat in r
37、estaurants , they sometimes think _ .A. they are in another countryB. they are in the countryC. they are themselvesD. they love their country8. Some of English people dont know _ .A. why everything comes from French and Italian5 / 9B. why people write everything in French and ItalianC. everything in
38、 restaurantsD. everyone in restaurants9. English people eat at home because _ .A. it is fastB. the food is expensive at homeC. it is sometimes very cheapD. the food is very cheap at home10._ English people will spend much time for Christmas .A. In order to get more foodB. In order to have much foodC
39、. In order to get good foodD. In order to have enough foodTWe drink tea every day. But more than three hundred years ago most of the people in Europe( 欧 洲 )did not know anythingabout tea. Some people heard about it,but very few of them know what to do with it.There is a story about an English sailor
40、( 水手 )who went to countries in the east,the west and the south. He went to Indiaand China. One day he came home and brought some tea as a present for his mother. She told her friends about the presentand asked them to a tea party. When her friends came to the tea party,the old woman offered ( 给 ) th
41、em browntea-leaves ( 茶叶 ). The old womans friends began to eat them. Of course, nobody liked the tea-leaves.At that time the sailor came in. He looked at the table and said,Mother , what have you done with the tea?I boiled ( 煮) it,as you said.And what did you do with the water?6 / 9I threw it away ,
42、 of course. answered the old woman. Now you may throw away the leaves , too, said her son.6.Most of the people in Europe _.A.drank tea every day 300 years agoC.know nothing about tea 7.One day theEnglish sailor brought his mother some teafrom _.A.countries in the west B.countries in the south C.Indi
43、a or China D.a tea shop in England8.The sailors mother asked her friends to her house,because _.A.the sailor told her toB.she wanted to ask her friends what to do with the teaC.she liked to show off ( 炫耀 )D.she wanted to sample ( 品尝 ) the tea together with her friends9.At the tea party,_.A.all the w
44、omans friends spoke highly of the teaB.nobody knew what to do with the teaC.the woman offered her friends some dried ( 干的 ) teaD.the woman gave her friends each a glass of tea water10.What mistake did the old woman make? She _.A.boiled the teaB.did as the sailor saidC.poured away the waterD.didnt th
45、row away the tea-leavesAMany students in China are learning English. Some of these students are small children. Others are teenagers( 十几岁的青少年 ). Many are adults. Some learn at school, others study by themselves. A few learn English language ( 语言 )overthe radio, on television, or in films. One must w
46、ork hard to learn another language.Why do all these people want to learnEnglish? It is difficult to answer that question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects.They study their own language and maths and English . Some people learn English because it is usef
47、ul for their work. Manypeople often learn English for their higher sutdies, because at college or university ( 大学 ) some of their books are in English.Other people learn English because they want to read newspaper and magazines in English.( )21. Many students in China are learning English, arent the
48、y? _.A. No, they arentB. No, they areC. Yes, they areD. Yes, they arent( )22. If one wants to learn another language well, he must _.A. learn at schoolB. study by himselfC. work hardD. study hard( )23. The sentence It is difficult to answer that question means _ .A. that question is not difficult to
49、 answerB. that question is difficult to answer itC. it is difficultly to answer that questionD. it is hard to answer that questionB.drink tea every dayD.like to eat the tea-leaves7 / 9( )24. Their own language means _ .A. ChineseB. EnglishC. FrenchD. Japanese( )25. Whats the Chinese of study by them
50、selves?A. 和他们一起学习B. 自学C. 向他们学习D. 通过学习CEveryone likes living in a clean and comfortant environment. If the envionment(环境 ) are bad, itwill affect(影响)our body, and make us not feel well. Sometimes we may be terribly ill. At that time we don t want to work,and we have to stay in bed and rest at home. S
51、o the envrionment is very important to us.Its germs that makes us ill. There are germs everywhere, They are very small and you can t find them with your owneyes, but you can see them with a microscope (显微镜) They are very small and there may be hundreds of them on a verysmall thing, Germs can always
52、be found in dirty water. When we look at dirty water under the microscope, we shall see themin it. Germs can also be found in air and dust (灰尘) . If you cut your finger, some of the dust from the floor may go into it,and you will have much pain in it. Sometimes the germs will go into all of your bob
53、y, and you will have pain everywhere.To keep us healthy, we should try to our best to make our environment become cleaner and tidier. This needs us to acttogether.31._ The writer tell us that.A. we like working when we are illB. germs can t live in the water.C. we can t feel ill if the environment i
54、s bad.D. we feel well when the environment is good.32._ Germs are.A. very small things that you can t see with your eyes.B. the things that don t effect people.C. the things that you can find with your eyes.D. the things that are very big.33. Where can germs be found? They can be found_ .A. on the s
55、mall thingB. in air and dustC. only in dirty waterD. everywhere34.How will you feel if germs go into the finger that is cut?A. I will feel nothing.B. I won t mind.C. I will feel tense.D. I will feel painful.35. From the passage we know that_.A. environmen t doesn t affect our lifeB. we don t need to
56、 improve our environmentC. germs may make us illD. if the environment is better, germs will be more.Q1. Tokyo One is the name of a _.A. hotel B. restaurant C. food supermarket D. museum2. Tokyo One is in _ .A. Tokyo. B. Sydney C. Houston D. London3. We can go to Tokyo One for lunch at _.8 / 9A. 10:30am on MondayB. 3:00pm on FridayC. 11:00am on SaturdayD. 2:30pm on Sunday4. We can have dinner in Tokyo One at 9:40pm _.A. on Satu
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 从容面对:育婴师试题及答案
- 提升人力资源管理能力的试题及答案解析
- 现代农业技术培养方案(最终)
- 投资策略的选择及应用试题及答案
- 小学家长会感恩教育
- 2024图书管理员行业案例研究试题及答案
- 黑龙江林业职业技术学院《口腔解剖生理学综合实训》2023-2024学年第二学期期末试卷
- 如何通过礼仪提升客户满意度试题及答案
- 黑龙江省佳木斯市桦川县2025年五下数学期末统考模拟试题含答案
- 黑龙江省哈九中2024-2025学年高三摸底(4月)调研测试物理试题含解析
- 新教材高中历史必修中外历史纲要上全册教学课件
- 《我为班级添光彩》主题班会课件
- 如何赏析英文诗歌
- 公共部门人力资源管理概论课件
- 西门子s7硬件相关-simadynd介绍
- 风电齿轮箱结构原理及维护知识课件
- 【计算机应用基础试题】韩山师范大学2022年练习题汇总(附答案解析)
- 文件袋、档案袋密封条模板
- 10t单梁起重机安装方案
- 科技小巨人工程验收培训
- 环境经济学课件:第十次课 环境污染与效率费效分析等
评论
0/150
提交评论