2019高考英语词汇考查+题型练Unit1Livingwell(含解析)新人教版选修7_第1页
2019高考英语词汇考查+题型练Unit1Livingwell(含解析)新人教版选修7_第2页
免费预览已结束,剩余7页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、 Unit 1 李仕才 一、词汇复习 (一)单句语法填空 1 The manager was satisfied to see many new products _ (develop) after great effort. 答案: developed 提示词为动词,且句中已有谓语 was satisfied to see ,便会考虑 此处为“动词 (see/hear/feel/watch/notice 等 ) 名词或代词宾补”结构;再根据所给 的动词和其逻辑主语的关系确定答案。 句意为: 经过一番努力之后, 看到许多新产品被开发 出来,经理感到很满意。 此处为 see sth. done

2、结构,动词 develop 与宾语 manynew products 之间为逻辑上的动宾关系,故用过去分词作宾补表示被动、已完成,故答案为 developed 。 2. (2014 广东,25)We got a little _ (sunburn) , but the day had been so relaxing that we didnt mind. 答案: sunburned 或 sunburnt 给出的提示词为动词,并且句中也有了谓语动词 got , 考虑设空处应用非谓语动词形式;再分析 sunburn与其逻辑主语 we 的关系可判断应用过去 分词形式。本题考查“ get 过去分词”

3、表示状态。 got 在该题中为连系动词,且 sunburn 与 we 之间为动宾关系,故应用过去分词作表语。因此,答案为 sun burned 或 sun burnt。 3. (2014 天津,5 改编)Anxiously , she took the dress out of the package and tried it on , only _ (find) it didnt fit. 答案: to find 给出的提示词为动词,句中已有谓语动词 took 和 tried ,故此处考虑 用非谓语动词作状语;再根据空前的 only 及句意可判断此处为“ only +不定式”结构。句 意为:

4、她急切地从包裹里拿出裙子穿上,结果发现它不合身。 only to do 表示出乎意料的 结果。故填 to find 。 4. (2015 广东省七校联合体联考 )When there was no place in the whole field _ (leave) to dig, the rabbit dug a tunnel right to where the dog had been lying all the time. 答案: left 句意:当整块儿地都没有什么可挖的地方时,兔子挖了一个隧道,直通到 狗一直躺着的地方。 这里的提示词 leave 和前面的 place 是逻辑上的动

5、宾关系, 所以用 left 。 5. Henry cant attend the party _ (hold) at Toms house at present because he is preparing the speech at the party _ (hold) at Maries house tomorrow. 答案: being held; to be held 考查非谓语动词作定语。第一空,根据 at present 2 可知, hold 这个动作正在进行,且 hold 与 party 之间是动宾关系,故用 being held ;第二 空,根据 tomorrow 可知, h

6、old 这个动作尚未发生,且 hold 与 party 之间是动宾关系,故 用 to be held 。 (二)英汉互译 1. disability n. _ 2. disabled adj. _ 3. hearing n. _ 4. eyesight n. _ 5. syndrome n. _ 6. infantile paralysis _ 7. Rosalyn n. _ 8. lap n. _ 9. ambition n. _ 10. ambitious adj. _ 11. dictation n. _ 12. Sally n. _ 13. noisy n. _ 14. suitabl

7、e adj. _ 15. entry n. _ 16. beneficial adj. _ 17. Marty _ 18. in other words _ 19. clumsy adj. _ 20. bump vi. _ 21. outgoing adj. _ 22. adapt vt. _ 23. adapt to _ 24. bench n. _ 25. cut out _ 26. microscope n. _ 27. out of breath _ 28. absence n. _ 29. fellow adj. n. _ 30. annoy vt. _ 31. annoyed ad

8、j. _ 32. annoyance n. _ 33. all in all _ 34. firm n. adj. _ 35. software n. _ 36. sit around _ 37. as well as _ 38. parrot n. _ 39. tank n. _ 40. tortoise n. _ 41. in many ways _ 42. psychology n. _ 43. psychologically adv _ 44. make fun of _ 45. encouragement n. _ 46. conduct n. vt. _ 47. mainstrea

9、m n. _ 48. fulfilling adj. _ 49. never mind _ 50. politics n. _ 51. abolish vt. _ 52. abolition n. _ 53. resign vi. & vt _ 54. slavery n. _ 55. literature n. _ 56. Barry Minto _ 57. Mount Kilimanjaro n. _ 58. companion n. _ 59. assistance n. _ 60. congratulate vt. _ 61. congratulation n. _ 62. b

10、owling n. _ 63. graduation n. _ 64. certificate n. _ 65. all the best _ 66. architect n. _ 67. Sanders n. _ 68. adequate adj. _ 69. access n. _ 70. accessible adj. _ 71. wheelchair n. _ 72. handy adj. _ 73. earphone n. _ _ 74. impair vt. _ 75. row n. vt . & vi. _ 76. basement n. _ 77. outwards a

11、dv. _ 78. exit n. _ 79. meet with_ 80. approval n. _ 81. dignity n. _ 82. profit n. _ 83. italics n. ( pl ) _ 84、 community n. _ 二、阅读理解4 Illegally traded endangered species that escape, forming secondary populations, offer hope to their long-term survival, a study suggests. This first came to my att

12、ention when I read a news story about the seizure of an illegal shipment of 23 yellow crested cockatoos( 小葵花凤头鹦鹉 ), said Luke Gibson, a college teacher. He learned that the species was critically endangered, which surprised him. This encouraged Dr. Gibson and his colleague to investigate( 调查 )how a

13、critically endangered species had become self-sustaining outside of its natural range. They discovered 49 cases of a globally threatened species becoming established as a separate population, which they hadn t thought of, including the yellow -crested cockatoo in their city. This is a species which

14、is primarily threatened by wildlife trade, he told BBC News. Poachers( 偷猎者 )go out into the forest in its native range in eastern Indonesia and capture the bird and then ship them off, usually up to our city where there is a strong demand for pet birds. This is what has fueled the decline of this sp

15、ecies in its native range. But its really interesting because that same cause also had another effect: some of the people who were keeping this species here accidentally or intentional ly released them. ” As a result of enough of the birds set free, it allowed a new self-sustaining population to be

16、established in this city. The government in of Dr. Gibsons city has made it illegal to capture the species, even though it is a non-native species. Because the city is affluent and relatively well educated, the cases of people breaking the law are extremely rare, explained Dr Gibson, unlike in its n

17、ative range in Indonesia, where capturing birds forms a major source of income. However, there can be downsides( 缺点 ) to the newly established population of endangered species, such as a limited genetic pool, and suffering from novel diseases. It did also present a possible “ very interesting ” oppo

18、rtunity for conservationists, Dr. Gibson suggested. This would involve harvesting some of the newly established secondary population, which may provide a way to help slow global biodiversity loss. 1. What was beyond Gibson s expectations according to the first paragraph? A. The high rate of wildlife

19、 trade. B. The precious ness of the birds. C. The fact that the birds n early disappear. D. The n ews that the birds were poached. 2. What happe ned un expectedly whe n the birds were shipped abroad? A. They formed a separate populatio n. B. They were kept as pet birds. C. They were traded illegally

20、. D. They were killed for research. 3.Which can replace the un derl ined word “ affluent ” ? A. Peace-lov ing. B. Rich. C. Free. D. Environment - friendly. 4.For what purpose did the author write the passage? A. To appeal to every one to stop the wildlife trade. B. To explain the challenge the wild

21、birds are facing. C. To in troduce a creative approach to wildlife con servati on. D. To raise people s awareness of protecting endangered species. 【文章大意】本文为说明文。讲述的是一项研究表明逃跑的非法交易的濒危物种形成了次 级群体,为它们的长期生存提供了希望,也呈现了野生生物保护的一种可能的方法。 1. C【解析】细节理解题。根据第一段最后一句话 He learned that the species was critically en da

22、ngered, which surprised him. 可知他没有料到的是这些鸟是非常濒危的物种,与 C 项一致,故选 Co 2. A【解析】推理判断题。根据第三段最后两句话可知有些养这种鸟的人偶然地或者故意地放 了它们,由此在这个城市里形成了单独的自我维持数量的鸟,故选 A。 3. B【解析】词冥猜测题。根擄第四段第二句话中的tfb-unlike in its native rang? in Indonesia, where capruiing iji逸 forint BI major sowre of inwniB 可労哒个城市富有并且相对受教育程度拠子,人 Mi眩的情况极 少,由曲可知

23、该翎旨的是苗的答故选 4. C【解析】观点态度题。根据最后一段最后两句话 It did also present a possible very in teresti ng ” opport unity for con servati oni sts, Dr. Gibs on suggested. This would in volve harvesti ng some of the n ewly established sec on dary populati on, which may provide a way to help slow global biodiversity loss.

24、 野生生物保护的一种创新的方法,故选 Co 可知本6 B When I was a boy we used to live across the road from a big hill with huge oak trees grow ing out of it. When win ter arrived, thick and heavy snow would fall, and my two brothers would grab their sleds headi ng over to the hill for a day of fun. I remember watch ing the

25、m with envy because I was still too small to go sleddi ng. Fin ally, one win ter I was con sidered big eno ugh and joined mybrothers as they carried their sleds up the long hill and prepared to ride dow n it. The first few trips I rode with one of my brothers had the time of my life .It was so exhil

26、arating when the wind whipped across my face as I flew down the hillside on the wooden sled.Near the end of the day I was too overjoyed when my oldest brother decided to let metry riding the sled all by myself. I climbed on it full of excitement and lay on my stomach. Then with one big push my broth

27、er sent me dow n the snowy hillside .I was doing pretty well too un til I hit an old stump hidde n by the snow and went off course , straight towards one of those big oak trees. My heart pounded in my chest and I could hear myself screaming. At the last possible second I rolled off and the sled cras

28、hed into the tree .I could hear my brothers running dow n the hill yelling , “ You have to steer( 操控)! You have to steer !” Sadly, that wasn t the last time I failed to steer when some obstacle knocked me off course in my life.Many times problems , troubles, and my own failures have sent me crash in

29、g into the trees of an ger , frustrati on, and despair. I am still learning that life isn t always safe sledding. I am still learning that it is up to me to steer myself back to love, back to kindness , back to goodness , and back to God. Life is a trip, but no one ever said it was a smooth ride.Ste

30、er well then.Steer straight.Steer your soul towards the light and the love that are all meant for us. 【解题导语】 作者小时候有一次滑雪时差点撞到橡树上, 但在最后一刻,作者翻滚到 雪地里才得以化险为夷,同时他学到了一个人生道理:学会自我掌控。 1. What do we know about the author when he was very young? A. He lived on a big hill with huge oak trees on it. B. He was fri

31、ghtened to go sledding with his brothers. C. He Ionged to go sledding with his brothers. D. He carried his brothers sleds as they went sledding. C 解析:细节理解题。根据第一段第三句I remember watching them with envy because I was still too small to go sleddi ng. ”可知,作者因为年龄太小不能去滑雪, 只能嫉妒地看着哥哥们玩。据此可知,作者小时候很渴望和哥哥们一起滑雪,故

32、 C 项正确。 2. Which of the following can replace the underlined word “exhilarating ” in Paragraph 2? A. Delightful. B. Terrifying. C. Ordinary. D. Violent. A 解析: 词义猜测题。 根据第二段第二句It was so exhilarating when the wind whipped across my face as I flew dow n the hillside on the woode n sled. ” 可知, 这句话描述的是作者第

33、一次滑雪时在木雪橇上从山上冲下去, 风从脸上刮过时的快感。根据 第一段作者渴望滑雪的描述再结合下文中的overjoyed ”可知,作者玩得很开心,据此可 以判断,画线词意为“令人愉快的”,故 A 项正确。 3. Why did the author fall off his sled? A. Because his sled crashed into an oak tree. B. Because he lost control of his sled. C. Because his brother pushed it so hard. D. Because the hillside was

34、snowy. B 解析:推理判断题。根据第二段中的“ I was doing pretty well.one of those big oak trees. ”可知,作者撞到了雪地里的一个树桩,然后径直撞向一棵大橡树,再结合该段 中的“ At the last possible seco nd. You have to steer ! ”可知,作者从雪橇上掉下 来是因为他失去了对雪橇的控制。故 B 项正确。 4. What does the author mean to tell us? A. Losing control of a sled can be dangerous. B. Cour

35、age and determ in ati on can cha nge one s life. C. Life can be con trolled by on eself.8 D. Life is a mystery full of coincidences. C 解析:推理判断题。通过全文再结合文章最后一段的前两句Life is a trip, but no one ever said it was a smooth ride. Steer well the n. ”可知,作者认为人生的旅程不是一 帆风顺的,应该学会掌控生活。 据此可以判断,本文旨在告诉读者,人生是可以由自己撑控 的,故

36、 C 项正确。 三、七选五 Both men and wome n are liv ing Ion ger these days in in dustrialized coun tries. 1 In general, they can expect to live six or seven years more than men. One reason for this is biological. One importa nt biological factor that helps wome nlive Ion ger is the differe nee in hormones bet

37、ween menand women. 2 Between the ages of about 12 and 50, women produce hormones that are involved in fertility( 生育能力).These hormones also have a positive effect on the heart and blood flow. In fact, wome n are less likely to have high blood pressure or to die from heart attacks. 3 They help the body defend itself against somekinds of infectio

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论