版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、课时作业 4.阅读理解AA year back I received a full scholarship (奖学金) to attend the University of San Francisco. All of my hard work paid off. My mom had spent a lot on my attending a private high school, so I made sure to push myself: I volunteered, took part in various clubs, and graduated with honors. I wa
2、s so excited to start a new part of my life.Soon enough, the big day came, but it wasn't like what I had thought. The first two weeks were the most difficult days of my entire life. Every night I would cry myself to sleep. I was missing my family, my home and everything in my hometown so much an
3、d I didn't know how to deal with my broken heart.To_distract_myself,_I threw myself into my studies. I also found a ton of jobs. In any free time, I started forcing myself to go to the gym. I wanted to keep every part of my day busy so I wouldn't think about how lonely I felt. Soon after, I
4、began to control my eating, considering it another solution to my homesickness(想家). But soon there was something wrong with me.Finally, I went to see a doctor. When the doctor told me I had no choice but to take time away from school, I started to fear. How could I stop? School was what I was best a
5、t. “I'm not so bad,” I thought in my head. But the result was that I was taken to hospital again a month later and my mother came heartbrokenly. I had to take a semester off from school, and go to the treatment center near my home.If there are girls who are suffering similarly, I hope you know t
6、hat there is hope and that you should have a positive attitude towards life. Though you may feel alone, there are so many people who can understand your struggle. That's why I want to share my story.【语篇解读】导语:本文是一篇记叙文。作者进入大学后非常想家,努力克服但效果甚微,最后导致身体不好不得不退学休养。1What can we know about the author in hig
7、h school?AShe studied very hard.BShe disliked volunteering.CHer parents controlled much of her life.DHer family made her feel under pressure.答案与解析:A细节理解题。根据第一段的“A year back I received a full scholarship to attend the University of San Francisco. All of my hard work paid off.”可知,作者在高中时期学习很努力。2What do
8、es the underlined part in Paragraph 3 most probably mean?ATo prove my ability.BTo improve my studies.CTo earn money by myself.DTo draw my attention away from homesickness.答案与解析:D句意理解题。根据画线部分后的“I threw myself into my studies. I also found a ton of jobs.”可知,作者投入学习,并且找了很多工作,空闲时间还去健身,这些都是为了使自己忙起来,从而转移自己
9、想家的注意力。3What is the author's purpose in writing this passage?ATo look back on her past life.BTo increase her own confidence.CTo express appreciation to her mother.DTo encourage other girls like her to be positive.答案与解析:D主旨大意题。根据文章最后一段内容尤其是“If there are girls who are suffering similarly, I hope y
10、ou know that there is hope and that you should have a positive attitude towards life.”可知,作者写这篇文章主要是为了鼓励跟她有着相似经历的女孩子积极面对生活。B“I feel unlikable, lonely and hopeless,” said Lisa, a bright teenager from a loving home. “It seems that nobody wants to become my friend. What's wrong with me?”Like Lisa, m
11、any of us experience loneliness. The truth is that all people, no matter what their age or character even the most outgoing, wealthy and popular experience loneliness at least sometimes. It's healthy and natural to want to be around people who care. After all, we've all heard “No man is an i
12、sland.” That's true. We all need others in our lives.Solomon, the wisest man who ever lived, explains that if we want friends, we must be friendly and reach out to others. But it has risk. Because we are often afraid of rejection (拒绝), many of us are unwilling to reach out to others. We take a s
13、afer way and wait for others to make friends with us. But if we want friends, we've got to get beyond this.If making friends is your goal as well, you need to consider taking some measures (措施)Be willing to take the initiative (主动权). If you see someone whom you would like to know, don't wait
14、 for her to make the first move. Get close to her and begin a conversation. Let her know in a nonaggressive (无攻击性的) way that you are interested in being friends with her.Reach out to those who are lonely. When you see someone at school sitting alone, go over and talk to her. And don't let
15、popularity decide whom you reach out to. You'll often be surprised at the beautiful qualities behind a shy appearance.Ask questions. Start your first conversation by asking this possible friend what she likes to do or asking about her family. Be sure to ask questions that cannot be replied with
16、“yes” or “no”. For example, don't ask “Do you have a dog?” Instead, say “So, tell me about your pets.” Avoiding asking “yes” or “no” questions makes your possible friend not end your communication with a oneword answer.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要讲述了朋友的重要性以及如何结交朋友。4Why does the author begin the text
17、with Lisa's worry?ATo set a sad tone.BTo share Lisa's pain.CTo introduce the topic.DTo teach readers a lesson.答案与解析:C写作意图题。根据文章内容可知,作者用Lisa缺少朋友的忧虑开篇是为了引出本文的话题:友谊。5What can be a risk caused by reaching out to others according to the passage?ABeing refused by others.BPutting ourselves in dange
18、r.CBeing treated in a rude way.DLosing interest in communicating.答案与解析:A细节理解题。根据第三段的“Because we are often afraid of rejection, many of us are unwilling to reach out to others.”可知,主动出击的风险是可能被他人拒绝。6What can we know from Paragraph 5?AShy people are hard to talk to.BPopular people are often easygo
19、ing.CJust waiting for chances will waste our time.DA proper manner is important in making friends.答案与解析:D推理判断题。根据第五段的“Let her know in a nonaggressive manner that you are interested in being friends with her.”可知,交朋友时方式方法很重要。7Why does the author suggest not asking “yes” or “no” questions?AIt is
20、considered unfriendly.BIt will leave a bad first impression.CIt shows the poor quality of the speaker.DIt isn't good for keeping a conversation going.答案与解析:D推理判断题。根据最后一段的“Avoiding asking yes or no questions makes your possible friend not end your communication with a oneword answer.”可知,问对方
21、能用yes或no回答的问题不利于展开对话。.完形填空It was the last day of school. The teacher walked around the class and _1_ each student a piece of paper except me. It was everybody's _2_ for the year. I knew that I _3_ the class because I couldn't read. I was _4_ of being asked to come up in front of the class an
22、d read.Suddenly the _5_ bell rang. My seat was next to the door so I just ran out of class across the playground until the fence (栅栏) of our school. I sat on the grass with my head in my knees and burst out _6_. A couple of minutes later I heard the crinkle (沙沙声) of a lunch bag and then _7_. I saw a
23、 girl in my class _8_ out my lunch. She set it down next to me then and didn't say a word. She _9_ sat with me till the bell rang. On the way back she put her arm around me. “You might not _10_ so well but I think you are a(n) _11_ painter in the class,” she said _12_. “My mom always tells me if
24、 I do the best I can, I will be better,” she added.The rest of the day I was lost in thought _13_ I had drawn a picture of a black horse _14_ to reach some grass on the other side of a fence. When the last bell rang, I went to her _15_ where she was talking with her _16_ and put the picture down. I
25、could hear the girls talking about the _17_ as I walked away. That _18_ a lot to me because it reminded (提醒) me that I was _19_ something. At the same time, I also _20_ that I wasn't doing the best I could.【语篇解读】本文是记叙文,主题语境是学习。考试没有通过,作者感到非常难过,在同学的安慰和启发下,作者认识到自己的问题,决心尽自己最大的努力把事情做好。1A.chose Bretur
26、nedCgave Dmade答案与解析:C根据上文“It was the last day of school,walked around the class”及下文内容可知,老师给了除了作者以外的每人一张纸。2A.grades BwishesCpromises Dschedules答案与解析:A根据上文“It was the last day of school”和下文“for the year”可知,这张纸上是每个学生的成绩。3A.liked BtookCfailed Dorganized答案与解析:C由下文“because I couldn't read”可知,作者考试不及格。4
27、A.certain BafraidCfree Dcareful答案与解析:B由上文“because I couldn't read”可知,作者害怕被叫到前面去在全班同学面前阅读。5A.warning BdoorCbicycle Dlunch答案与解析:D由下文“a lunch bag”可知,午餐的铃声响了。6A.crying BlaughingCshouting Dsinging答案与解析:A根据上文“I sat on the grass with my head in my knees”及作者没有通过考试可知,作者突然伤心地大哭起来。7A.gave up Bset outCwent
28、on Dlooked up答案与解析:D由上文“I sat on the grass with my head in my knees”及下文的“I saw a girl”可知,作者抬起头看到一个女孩。8A.pushing BmovingCthrowing Dholding答案与解析:D由上文作者没有吃午餐就跑出教室及下文女孩对作者的鼓励可知,女孩拿出作者的午餐。9A.ever BjustCalso Dstill答案与解析:B根据上文“She set it down next to me then and didn't say a word”可知,女孩放下午餐,没有说任何话,只是和作者一直待到上课铃声响起。10A.run BspeakCr
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年合川一国企招聘19人备考题库及参考答案详解
- 2026年天津市北辰区中医医院公开招聘事业单位工作人员备考题库及参考答案详解一套
- 2026年上海对外经贸大学孔子学院国际中文教育专职教师招聘备考题库参考答案详解
- 2026年中能建(上海)成套工程有限公司招聘备考题库及答案详解一套
- 2026年国机集团纪检监察中心部分岗位公开招聘备考题库及答案详解参考
- 2026年北医三院放射科影像诊断医师招聘备考题库及1套完整答案详解
- 2026年东电三公司社会招聘备考题库-工程管理部及答案详解一套
- 2026年中国联合网络通信有限公司甘肃省分公司招聘备考题库及参考答案详解1套
- 2026年广州星海音乐学院公开招聘工作人员15人备考题库及完整答案详解1套
- 2026年哈尔滨市天元学校招聘临聘教师备考题库完整答案详解
- LY/T 3416-2024栓皮采集技术规程
- 卒中的诊断与治疗
- DB51-T 1959-2022 中小学校学生宿舍(公寓)管理服务规范
- 教育机构安全生产举报奖励制度
- GB/T 4706.11-2024家用和类似用途电器的安全第11部分:快热式热水器的特殊要求
- FZ∕T 61002-2019 化纤仿毛毛毯
- 《公输》课文文言知识点归纳
- 碎石技术供应保障方案
- 园林苗木容器育苗技术
- 23秋国家开放大学《机电一体化系统设计基础》形考作业1-3+专题报告参考答案
- 2023年工装夹具设计工程师年终总结及下一年计划
评论
0/150
提交评论