2022高考英语一轮复习必修④Unit3单元主题语篇训练₍含解析₎_第1页
2022高考英语一轮复习必修④Unit3单元主题语篇训练₍含解析₎_第2页
2022高考英语一轮复习必修④Unit3单元主题语篇训练₍含解析₎_第3页
2022高考英语一轮复习必修④Unit3单元主题语篇训练₍含解析₎_第4页
2022高考英语一轮复习必修④Unit3单元主题语篇训练₍含解析₎_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、必修 Unit 3 单元主题语篇训练.阅读理解AComedy and PsychologyEarlier this year I did a parttime comedy course. The class was taught by Ryan, a professional comedian.I had performed a show, which wasnt originally meant to be a comedy. However, the audience laughed at my first joke, then continued to laugh throughout

2、 the routines that were meant to be serious. So it was the audience who told me I was funny, but I didnt understand why or how to control the comic (滑稽的) moments. So, I joined the course to learn.“Turn off your editor that makes you say the right thing and remember how to be a child,” explained Ryan

3、.“Dont try to be clever.Dont try too hard to be funny .and knowing all about the theory of humor is unlikely to help you much. Just behave in a silly way. Thats what people want to see on stage.” Ryan would help us loosen up by saying things like,“Wander around talking to others, but make sure that

4、youre the lowest status person here.”Id say that understanding the psychology of humor has actually helped. Recently I came across the book Inside Jokes: Using Humor to ReverseEngineer the Mind.Its main idea is that any selfdirected intelligent system will need to correct its own fault.Theres a risk

5、 that the occasional error will be made. If this was boring or burdensome, wed be less willing to do it. However, evolution has made the process fun.Heres a joke in the book:Two fish are in a tank.One says to the other, “Do you know how to drive this thing?” It works on the principle that we have st

6、arted to imagine one thing that the tank is the typical container people keep fish in and, just in time,the following words tell us that our first assumption was wrong its a heavy vehicle.For correctly figuring out the error,we are rewarded with a pleasurable feeling.The joke is an efficient way of

7、encouraging this natural reaction,and comedians have become experts in slightly touching this mental funnybone in order to make us laugh.Ryan was right when he said that knowing the theory of humor wouldnt help us that much as a comedy.During one exercise in the course,four of us were told to perfor

8、m an opera. Susan and Caroline sang earnestly on either side of the stage, and I brought Henry to the floor, where we wrestled (摔跤) each other like outofcontrol teenagers. The rest of the group was in uncontrollable fits of laughter. As a performer, Ill never appreciate just why it seemed so funny.B

9、ut the point is that I would never have written this on the paper.It was a joyous, found moment.语篇解读:本文是一篇议论文。文章论述了喜剧和心理学之间的关系。1. Why did the author attend the comedy course?AHe wanted to see how the theories worked in practice.BHe discovered he had some natural ability in comedy.CHe worried about h

10、ow other performers would find him.DHe got unpleasant experiences when performing a comedy.解析:选B推理判断题。根据第一段最后两句可知,作者参加了喜剧课程,是因为他发现自己在喜剧方面有一定的天赋。故选B。2. Ryan required the people on the comedy course to .Acopy their favorite performanceBimagine other peoples reactionsChelp themselves feel comfortableDb

11、ehave in a more playful manner解析:选D推理判断题。根据第二段中的“and knowing all about the theory of humor is unlikely to help you much.Just behave in a silly way.Thats what people want to see on stage.”可知,Ryan要求喜剧课上的人们以一种更有趣的方式表现。由此可知答案为D。3. What is the purpose of the joke mentioned in Paragraph 4?ATo discuss what

12、 humor brings about exactly.BTo give an example of another kind of humor.CTo prove the point about psychology of humor.DTo show why some people are funnier than others.解析:选C写作意图题。根据第四段最后一句可知,第四段提到笑话的目的是证明幽默心理学的观点。故选C。4. What view does the author put forward in the end?AVisual humor is what appeals t

13、o people most.BWhat people find funny is often unpredictable.CTheories explaining humor tend to be mistaken.DLearning comic skills proves to be a difficult task.解析:选B推理判断题。根据最后一段最后两句可知,作者认为人们觉得有趣的东西往往是不可预测的。故答案为B。BIf you followed the 2016 Rio Olympic Games, you may have noticed that several athletes

14、, including US swimmer Michael Phelps, had circular bruises on their bodies. These bruises were the result of “cupping therapy(拔火罐疗法)”, a traditional Chinese medicinal practice that has been around for more than 2,000 years.Many athletes say that they have benefited from the therapy. Phelps used the

15、 therapy in the fall of 2014 and has used it about twice a week since, reported ABC News. Another US swimmer, Dana Vollmer, also believes that “it really helps with blood flow.”However, some have said that the supposed health effects result from peoples feeling that the treatment works, rather than

16、any physical effect of the treatment.To figure out whether cupping therapy has any physical effect, last year researchers from Germany carried out a test in which a false treatment was provided.In the study, the same type of cups was used in the real treatment and the false treatment. But in the fal

17、se treatment, the cups had a hole at the top so that they couldnt create the proper suction(吸力)The tested patients, who suffered from a disorder that caused a lot of pain, were told that they would receive either a traditional cupping or “soft cupping” . But they were not informed that the socalled

18、“soft cupping” was a false treatment.It turned out that most patients correctly guessed which kind of cupping they had received. In both groups, patients also experienced about the same reductions in pain.“The results suggest the effects of cupping therapy might come from factors that are not necess

19、arily part of the treatment itself,” the researchers told the Live Science website.The question of whether cupping therapy works still needs to be answered.“But because the treatment is relatively safe and it could be helpful for some people, the therapy can be used as part of a comprehensive treatm

20、ent program involving other exercises, nutritional choices and lifestyle changing,” Dr Brent Bauer, director of the US Complementary and Integrative Medicine Program at Mayo Clinic, told Live Science.语篇解读:本文主要介绍了中国的传统医疗方式拔火罐的实际疗效。5Why is Michael Phelps mentioned in the passage?ATo give athletes a ne

21、w way to swim faster.BTo provide athletes with a new way of treatment.CTo introduce the topic on cupping therapy.DTo show swimmers suffering from disorders.解析:选C推理判断题。根据文章前两段的内容可知,提到运动员菲尔普斯是为了导入文章的话题拔火罐疗法。6The purpose of the test by researchers from Germany was to .Apromote the health effects of cup

22、ping therapyBsee whether cupping therapy has a physical effectCcompare traditional cupping with the soft cuppingDcompare cupping therapys effects on different groups of people解析:选B细节理解题。根据第四段“To figure out whether cupping therapy has any physical effect, last year researchers from Germany carried ou

23、t a test in which a false treatment was provided.”可知,试验的目的是验证拔火罐是否真的有效。7What can be learned from the passage?ADifferent people need different types of cupping therapy.BThe real treatment and false treatment almost have the same effects.CThe results show that cupping therapy is not part of the treatm

24、ent.DCupping therapy is only effective when used with lifestyle changing.解析:选B推理判断题。根据倒数第二段第二句“In both groups, patients also experienced about the same reductions in pain.”可知,实验证明两种不同的拔火罐的方法效果是一样的。8According to Dr Brent Bauer, cupping therapy .Ais a fast and easy treatment for people to carry outBis a newly invented way to cure some diseasesCneeds a long period of time to take effectDcan be used together with other treatments解析:选D细节理解题。根据最后一段中的“the therapy can be used as part of a comprehensive treatment program involving other exercises, nutritional choi

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论