版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Unit 7 Its raining.1. 重点词汇:weather, rain, snow, winter, summer, vacation, message, sunny, cloudy, windy, snowy, hot, dry, could, cool, warm, visit, skate2. 短语归纳:1. not bad 不错2. at the park 在公园3. take a message for 为捎个口信4. have a good time / have a great time / have fun / enjoy oneself 过得很愉快5. call s
2、b. back 给某人回电话6. no problem 没问题7. right now 现在8. talk on the phone 通过电话交谈9. some of 当中的一些10. by the pool 在游泳池边11. drink orange juice 喝橙汁12. study hard 努力学习13. on a vacation 在度假3. 必背典句:1. Hows the weather? 天气怎么样?2. Its cloudy. / Its sunny. / Its raining. 天气多云。/ 天气晴朗。/ 天正下雨。3. Hows it going? 情况怎么样?4.
3、Great! / Not bad. / Terrible! 好极了!/ 不错。/ 糟糕!5. Can I take a message for him? 我给他捎个口信好吗?6. Im having a great time visiting my aunt in Canada. 我正在加拿大愉快地拜访我的姨妈。7. My family and I are on a vacation in the mountains. 我和我的家人正在山里度假。8. Its hot in your country now, isnt it? 现在你的国家天气炎热,不是吗?4. 语法知识:现在进行时的句式与一般
4、现在时的区别定义不同:一般现在时:表示经常性、习惯性的动作或状态以及真理事实的描述现在进行时:表示现在或现阶段正在发生的动作时间状语不同:一般现在时:everyday/week系列,onceaweek系列.现在进行时:now,atthemoment,thesedays,look,listen.谓语构成形式不同:一般现在时:动词原形或三单形式现在进行时:be(am,is,are)+动词现在分词形式(v-ing)人教版英语七下 Unit 7 Its raining! 单元测试卷(时间: 90分钟分值: 100分)一.单项填空(每题1分,共10分)1. the weather?Sunny.A. Ho
5、wsB. WhosC. WhatD. How2. Hows it?Its not bad.A. goB. goingC. goesD. to go3. ImHelen. Do you know where she is?A. looking upB. looking afterC. looking atD. looking for4. What are Mr. and Mrs. Black doing?Theytea in the garden.A. are drinking B. drankC. have drunkD. drink5. It isoutside.A. cloudB. clo
6、udsC. cloudyD. cloudly6. Hello! Is that Mr Wang speaking?Yes.A. Whos that?B. Who are you?C. Im speaking.D. Im Mr Wang.7. They often go to the zoovacation.A. atB. inC. toD. on8. is the weather likeChangchun?Its cold.A. What; about B. What; inC. How; aboutD. How; in9.What is he doing?He is playingsocc
7、er.A. aB. theC. /D. an10. Whattheyevery evening?A. are; doB. do; doC. are; doingD. does; do二.完形填空(每小题2分,共20分)Have you ever seen (曾经见过) snow? Many people 1the world have not. Some countries never have snow; some have only 2on the tops of very high mountains. 3 the north of England 4quite a lot of sno
8、w every winter, 5 in the south of England, there is usually little.When a student from a 6country comes to England in autumn for the first time, he feels cold at first. There are often dark clouds, grey sky and cold rain in England in autumn, and most students from warm countries do not like this.Bu
9、t snow is 7 .Though(尽管)it is cold, it is also beautiful. Perhaps (也许),after a few dark mornings, the student wakes up (醒来) one day and there is 8 in his room. He thinks “Is it so 9 ?”and jumps out of bed. But no, it is not very late. He looks out of the window and there is the snow on the ground and
10、 on the houses and everywhere. The light of his room comes 10clean, beautiful snow.1. A. onB. atC. inD. of2. A. a littleB. littleC. a fewD. few3. A. ToB. AtC. OnD. In4. A. it isB. there isC. there haveD. there are5. A. butB. andC. soD. then6. A. coldB. warmC. coolD. other7. A. differenceB. different
11、C. sameD. the same8. A. a lightB. a sunC. a lot of lightD. some lights9. A. lateB. laterC. earlyD. earlier10. A. fromB. outC. ofD. in三.阅读理解(每小题2分,共30分)AIn England, people dont often talk to each other when they travel. If you are on a bus or on a train, you can always see some people sitting and loo
12、king out of the window and other people reading books or newspapers.English people often start a conversation (谈话) by talking about the weather. So when you meet somebody in England, you can say “Nice weather for the time of year!”“But it was a little cold yesterday,” somebody may answer.“But it wil
13、l get a bit warmer later,” you can say.Talk like this, and the English people will think, “How friendly you are!”1. Some people sit and look out of theon a train.A. windowB. doorC. roofD. hole2. English people oftenon the bus.A. talk a lotB. talk to each otherC.eat somethingD. read newspapers3. When
14、 you meet an English people, you can start the conversation by talking about the.A. weatherB. timeC. foodD. countryside4. According to the passage, if you talk to English people about the weather, they will think.A. you are friendly B. you are rightC. you are English D. you talk much5. Which sentenc
15、e is true?A. English people like traveling by bus.B. English people dont talk much when theyre on public transport.C. English people are unfriendly.D. English people dont enjoy good weather.BApril 22 is Earth Day. Everyone on earth should care about and protect the earth!The earth has warmed by abou
16、t 1(华氏度) over the past 100 years, but why and how? Well, scientists are not quite sure. Maybe the earth gets warmer and warmer on its own. But many scientists say that people are doing many things which make the earth warmer.First, greenhouse effect (温室效应) is a very important reason for the change o
17、f the earth. People give out too much energy into the air every year. It makes the earth warmer. Climate (气候) change is another important reason. Sometimes it becomes too hot and sometimes too cold. Sometimes there is too much rain and sometimes too little. The change of the climate makes the earth
18、warmer. In turn, the warmth of the earth changes the climate, too.When the earth becomes warmer, there may be more rain and a rise in sea level. It will affect the growth of plants, animals and people. On a Pacific island,100 people have to move to higher ground because the sea is rising. These peop
19、le can no longer live on the coast. Before that, two islands without people went underwater in 1999.Scientists say that the seas can rise by nearly one metre by 2100.People can affect the earths air, land and water. As for us, we can do many things to protect the earth.For example, we can use fridge
20、s less. We can tell more people about protecting the earth.1. Earth Day is probably set for people to.A. learn more about the earthB. make full use of the earthC. take better care of the earthD. study the warmth of the earth2.We can infer(推断) from the passage that the reasons for the warmer earth ar
21、enow.A. not very clearB. completely secretC. well knownD. not given yet3. Greenhouse effect comes from.A.sea risingB. climate changeC. natures unbalanceD. peoples activity4. According to the passage,may affect each other.A. animals and islandsB. climate and the warmth of the earthC. fridges and anim
22、alsD. sea level and the growth of plants5. The passage mainly tells us that.A. there is more rain nowB. we should protect the earthC. we must stop pollutionD. sea level is getting higherCEveryonetalksabouttheweather,butnoonedoesanythingaboutit.Itistrue.Peopleusuallybegintheirtalkswith“Isntitaniceday
23、?”“Doyouthinkitwillrain?”“Whatafineday!”Manypeoplethinktheycantellwhattheweatherisgoingtobelike.Buttheyhardlyagreewith(同意)eachother.Onemansays,“Doyouseehowcloudyitisintheeast?Itsgoingtoraintomorrow.”Anothermanwillsay,“No,itsgoingtobefinetomorrow.”Peopleoftenlookfortheweathertheywant.Whenafarmerneeds
24、water,helooksforsomethingtotellhimitsgoingtorain.Hewontbelieve(相信)anythingelse.Whenfriendshaveajourney,theyaresuretheweatherisgoingtoclearupveryquickly.Almost(几乎)everythinglistenstowhattheweathermansays,butitdoesntalwaystelluswhatwewant,andsometimeshemakesamistake.Stillheprobablycomesclosertobeingco
25、rrectthananyoneelse.1.“Noone doesanythingabouttheweather”means_.A. noonecanmaketheweatherB. noonecanchange(改变)theweatherC. noonecantalkabouttheweatherD. everyonelikestheweather2._isacommon(普通的)waytostartatalk.A.TalkingabouttheweatherB.Keepingsilent(沉默)C.AskingeachothersnameD.Talkingaboutyourself3.Ma
26、nypeoplehopetheweatherwillbe_.A.fineB.rainyC.snowyD.likewhattheyliketobe4.Theweathermanprobablyisamanwho_.A.reportstheweather B.canseetheweatherC.canchangetheweatherD.likestheweatherverymuch5.“Theweatherman”_makesamistake.A.oftenB.neverC.sometimesD.always四任务型阅读(每小题2分,共10分)A:Hello!ThisisKate.B:Hi,Kat
27、e!1.Whereareyounow?A:2.B:Really?Howsitgoing?A:3. PeopleinShanghaiarefriendly.B:HowstheweatherinShanghai?Isitcold?A:No,itisnt.4.IliketheweatherinChina.B:Thatsgood.5.Theweatherisalittlecold.A. ThisisTim.B. Prettygood.C. Terrible.D. ItsraininginTorontotoday.E. IminShanghai,China.F. Itsverycoldhere.G. I
28、tssunnyandwarmthesedays.五.根据句意及首字母提示完成单词(每小题1分,共10分)1. Its soutside now. The land is all white.2. There are many people on the beach. They are taking pwith their cameras.3. In summer, the weather is usually very hin Shenzhen.4. The sun is shining brightly. Its very s.5. Hows the win Beijing?6. Its c
29、(多云的).7. There are a lot of cin the world.8. Hows it going?Pgood.9. In w, children like making snowmen and playing in the snow.10. My family and I are on vin Hainan.六.书面表达(共20分)写一张明信片给布朗小姐,她的地址是:153 Park Street, London, England。大致内容:伦敦的天气如何,经常下雨吗?我们这儿天气不错,树是绿的,花是红的,欢迎来中国。梅梅Dear,_ MeimeiMiss Brown答案和
30、解析:1 单项选择。1.A 对天气状况提问,使用固定句型Whats the weather like?或Hows the weather?只有A项符合句型结构。2.B Hows it going?用来询问对方状况如何或事情的进展情况,故选B项。3.D 由后一句句意“你知道她在哪儿吗?”可推知前句句意为“我在找海伦”,A项意为“查寻”,指在词典、书籍中查找;B项意为“照看,照料”;C项意为“看”;D项意为“寻找”,只有D项符合句意,故选D项。4.A 由问句“布莱克先生和太太在做什么?”可知答语也用进行时态,谓语动词要用be+v.-ing形式,故只有A项符合。5.C 句意为“外面阴天”,表示“多云
31、的,阴的”,要用形容词cloudy,因此可排除A、B、D三项,故选C项。6.A 由前句Hello! Is that Mr. Wang speaking?可知此处为打电话用语,英语中打电话说“你是谁?”“你是吗?”“我是”,习惯上不用you或I,而用that表示“你”,用this表示“我”,故可排除B、C、D三项,故选A项。7.D on vacation意为“度假”。句意为“他们假期常去动物园”。8.B 由答语“Its cold.”可知问句询问“天气状况”,询问天气状况常用句型Hows the weather.?或Whats the weather like.?因为句中有like,故用what,
32、可排除C、D两项,询问某地天气如何,在城市或国家前要用介词in,故选B项。9.C play与球类运动名词连用时,球类运动名词前不用定冠词,soccer意为“(英式)足球”,故不用冠词,选C项。10.B 由句末的时间状语every evening“每天晚上”可知是表示经常性、习惯性的动作,要用一般现在时,且主语为they,可排除A、C、D三项,故选B项。二完形填空。1.C in the world意为“在世界上”。2.A little, a little后接不可数名词或代替不可数名词;few, a few后接可数名词或代替可数名词,前文指的是snow,snow为不可数名词,且表示肯定含义,故选A
33、。3.D 表示“在(的北部)”介词用in。4.B 结合后文的snow可知用there is,因为there is后接不可数名词或可数名词单数。5.A 后面的there is usually little与前面的句子形成对比,表示转折关系,故用but。6.B 结合下文中的warm countries可知指的是来自气候暖和的国家的学生。7.B 与上文的内容对比,snow与dark clouds, grey sky,cold rain不同。8.C 屋子里有许多亮光,light为不可数名词。9.A late意为“晚的”。10.A come from意为“来自”。三阅读理解。A篇1.A 由第一段的“If
34、 you are on a bus or on a train, you can always see some people sitting and looking out of the window.”可知选A。2.D 由第一段“In England, people dont often talk to each other when they travel.and other people reading books or newspapers.”可知“在英国,当人们出行时他们不常互相谈话,如果你在公共汽车或火车上,你常可以看到一些人坐着向窗外看,另一些人读书或看报”,故A项“健谈”;B
35、项“互相谈论”;C项“吃一些东西”都不符合文意,而D项意为“看报纸”,是文中提到的,故选D项。3.A 由第二段的“English people often start a conversation(谈话) by talking about the weather.”可知“英国人常常通过谈论天气开始一个话题”,故选A项,B项意为“时间”,C项意为“食物”,D项意为“乡村”,都不符合文意。4.A 由文章最后一句“Talk like this, and the English people will think, How friendly you are!”可知,如果你像这样谈话(谈论天气),英国人会认为你很友好。5.B A项意为“英国人喜欢乘公共汽车旅行”,文中未提到,故排除;B项意为“英国人在乘坐公共交通工具时不常交谈”,与短文第一句话相符;C项意为“英国人不友好”;D项意为“英国人不喜欢好天气”,都与文章不符。题目询问哪项表述正确,故选B项。B篇1.C 由第一段“April 22 is Earth Day. Everyone on earth should care about and protect the eart
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026江西南方公司第五批次 一般管理岗社会招聘2人考试备考题库及答案解析
- 2026年宜昌五峰土家族自治县“招才兴业”事业单位人才引进12人·中南财经政法大学站笔试备考试题及答案解析
- 迟到的理由教学课件
- 2025年安阳市中医院公开招聘工作人员47人考试备考题库及答案解析
- 2025重庆成飞新材料股份公司招聘7人笔试模拟试题及答案解析
- 2025山西供销物流产业集团有限公司招聘45人考试备考题库及答案解析
- 粉尘爆炸应急预案演练方案
- 2026北京协和医院专职科研人员招聘笔试备考题库及答案解析
- 2025福建省福州市福州格致中学鼓山校区招聘笔试参考题库及答案解析
- 2025信丰县卫生健康总院赣南医科大学第二附属医院院区招聘合同制人员5人笔试模拟试题及答案解析
- 2025年齐齐哈尔市总工会工会社会工作者招聘39人考试笔试模拟试题及答案解析
- 中北大学2025年招聘编制外参编管理人员备考题库(一)及一套完整答案详解
- 教育学课件教学课件
- 学堂在线 雨课堂 学堂云 科研伦理与学术规范 章节测试答案
- 口腔诊所运营管理手册及营销方案设计
- 教辅销售年终总结
- DRBFM的展开详细解读2
- 四环素的发酵工艺课件
- 泥浆护壁钻孔灌注桩的施工
- 征信调研报告3篇
- GB/T 20969.2-2021特殊环境条件高原机械第2部分:高原对工程机械的要求
评论
0/150
提交评论