必修一Unit1Friendship_第1页
必修一Unit1Friendship_第2页
必修一Unit1Friendship_第3页
必修一Unit1Friendship_第4页
必修一Unit1Friendship_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、 .单句语法填空1Open all the _ (curtain) and turn up the lights.(2019全国 ,阅读 B)2_ (ignore) the difference between the two research findings will be one ofthe worst mistakes you make.(2019安徽, 27)3_(item) like T-shirts that allow volunteers to be recognized publicly fortheir contributions can help strengthen

2、role identity.(2019江苏,阅读 C)4My only mistake was that I dropped some on the floor while I _ (pack)them up.5She would push my dirty clothing over ,and I would lay my bookson her tidydesk.We both got tired _ each other.6 Inhisapplicationforthevolunteerjob , theauthorwentthrough_(challenge) survival tes

3、ts.7It was a rainy morning and the children,mainly boys with various learning difficulties ,refused _ (settle) for the start of the lesson.8If youre truly _ (concern), youll know when your neighbor needs somecheering up a bunch of flowers or a helping hand when its needed.9 A few people _(agree) whi

4、le most people _(agree), so no_(agree) was made.10_(concern) the toll-free( 免交通费 ) policy on the express way,what_(concern) us most is the traffic jams while some _(concern) aboutthe safety.答案1.curtains2.Ignoring3.Items4.was packing 5of6.challenging7.to第 1页settle8.concerned9.agreed; disagreed;agreem

5、ent10.Concerning;concerns;are concerned .单句改错 (每句仅 1 处错误 )1I wasnt doing anything on the purpose to make myself better.2I went to live there in order to being near him.3They have got the power to changing the world.4But then I guess I couldnt stand it longer.5Its no pleasure go camping on such a fog

6、gy day.6Students are provided with breakfast,dinner and either a cooked or packing lunch.7Her bike was broken,so she had to get it repairing.8His carelessness made our company suffer from great loss.9While crossed the road, he was knocked over by a truck.10Since we all live under one room,we should

7、learn how to get along good with oneanother.答 案1. 去 掉the2.being be3.changing change 4 longer 前 加any5.gogoing6.packingpacked7 repairingrepaired8. 去 掉from9.crossed crossing10.good well .单元考点作文串记(一)根据提示翻译句子1去年,李华前往美国读书。(set out)_2那是他第一次离开父母。(its the first time that.)_3他饱受孤独之苦。 (suffer from,loneliness)_

8、4他的父母非常担心他的生活与安全。(be concerned about)_5值得高兴的是,他渐渐地在美国安顿下来。(settle in)_第 2页6他与同学相处融洽。 (get along with)_7他已经不再厌烦大学生活。(no longer, be tired of)_(二)加入适当过渡词,连句成篇答案(一)1.Last year, Li Hua set out for America to study.2It was the first time that he had left his parents.3He suffered from loneliness.4His paren

9、ts were very concerned about his life and safety.5Happily, he has gradually settled in America.6He has been getting along well with his classmates.7He is no longer tired of college life.(二)【参考范文】Last year,Li Hua set out for America to study , which was the first time that he had left his parents.As

10、a result,he suffered from loneliness.Meanwhile,his parents were very concerned about his life and safety.Happily,he has gradually settled in America and has been getting along well with his classmates.Now,he is no longer tired of college life. .阅读理解As farm kids,my siblings ( 兄弟姐妹 ) and I were expect

11、ed to work hard and do our jobs.We knew no better,so didnt really question itat least until we were young teenagers and wondered why our friends had so much more free time than us.That ability to depend on myself has served me very well through life.The independence and self-reliance not only affect

12、ed my physical abilities.It came to shape me emotionally too.However,it can,at times,also be a huge weight to bear.As my physical strength has been affected by rheumatoid arthritis, a disease that causes pain and swelling in one or more joints of the body , there have been many lessons for me in lea

13、rning how to receive help.My health is now much improved compared to what it was a couple of years ago,or even last year.Daily challenges do第 3页still exist ,but I have learned that it is OK to ask for help.The joy that others receive in lending a hand has made me realise that it is almost selfish to

14、 not ask for help! There is no need to deny others the pleasure of helping.If we are in need,it is more than OK to ask for assistance.Physicaland emotional self-reliance are strengths,certainly,when used well.But the overuse of independence is unhealthy,unbalanced and unnecessary.Since being a mum,t

15、oo,Ive been given lots of lessons on the need to connect, and to acknowledge that Im vulnerable and need others to rely on.There are certainly times like this in all of our lives ,whether a parent or not.Sometimes life does just get too much.If we can loosen our need for independence, though,and gro

16、w into more interdependence,ease and space do grow.The braver we are to reach out and be open, the easier life is.It not only gives us emotional relief ,but it brings joy and stronger connections in our relationships.【语篇解读】本文是议论文。自立自强、不依靠他人的确非常重要,但是当我们遇到困难时,也没有必要硬撑。向他人求助不仅可以让我们的生活更加容易,也为他人带来了助人之乐。1W

17、e can infer that as a kid,the author_A didnt have any friendsBhad to do a lot of workC didnt like asking questionsD worked harder than her siblings答案B 推理判断题。根据第一段中的.work hard and do our jobs.wonderedwhy our friends had so much more free time than us 可推测,作者小的时候要做很多工作,所以她朋友的空余时间都比她的多。2The authors atti

18、tude towards self-independence changed after sheA had children第 4页Bbecame a teenagerC formed her personalityD suffered from a disease答案D 细节理解题。根据第三段中的 As my physical strength has been affectedby rheumatoid arthritis,a disease.learning how to receive help.I have learned that itis OK to ask for help 可

19、知,作者得了风湿性关节炎后才意识到遇到困难时没必要硬撑,完全可以向他人寻求帮助。3The underlined word“ vulnerable” in the text means the author is_A too sick to bring up the childrenBtoo tired to carry onC weak emotionallyD likely to give up答案C 词义猜测题。根据本段中的need others to rely on 及 Sometimes lifedoes just get too much 可知,有时候生活的重担让我们无法承受,这会导

20、致我们“ 在情感上脆弱 ”,因此我们需要依靠他人。4What can we learn from the authors experience?A Every coin has two sides.BStrike while the iron is hot.C A friend in need is a friend indeed.D Where there is a will, there is a way.答案A 推理判断题。通读全文,尤其是第四段中的Physical and emotionalself-reliance are strengths,certainly,when used

21、well.But the overuse of independenceis unhealthy,unbalanced and unnecessary可知,自立自强固然很好,但是过于自立是没有必要的,甚至是有害的,也就是说“ 凡事都有两面性 ”。 .完形填空When I was about twelve I used to visit this elderly gentleman who was a第 5页volunteer counselor (辅导员 ) for the Boy Scouts (童子军 ) He would give us _1_until he thought we we

22、re skilled in a given subject.I did not know him long,but I _2_him for giving so much to the neighborhood,_3_ when he was in poor health.One day I made an appointment with him,but I _4_ about it until some three hours later.I jumped on my bike and rode _5_ to his home,all the while _6_ about how poo

23、rly he must think of me.His wife _7_ the door and I made a(n)_8_immediately,but I could tell that something was _9_ She paused and then told me her _10_ had just died.Then she apologized for not having had time to _11_ me.I left her home wondering if somehow my _12_ to keep the appointment had _13_

24、him so much that he died.Some thirty years later I told this _14_ to a friend.I said that though I had long since realized that my_15_had nothing to do with his _16_, I could not help wondering if I could have made a _17_ had I shown up on time.My friend said that my not being there was probably mea

25、nt to be, _18_ the situation would have been too painful for me.Hearing her say that was like a huge wave hitting me and lifting this heavy weight Id been _19_for years.Now whenever I think of that kind old gentleman, I think too of the _20_words of my friend.【语篇解读】本文是记叙文。 一次年幼时的迟到经历让作者耿耿于怀多年。三十多年后朋

26、友的一番话让作者终于放下了心中的担子。1A.showsB tasksC reportsD promises答案B 根据上句中的 counselor及本空后的 skilled in a given subject 可知,身为辅导员,这位老先生让我们完成很多“任务 (tasks)”,直到我们掌握某项技能为止。 2A.believedB followedC admiredD missed答案C 根据本空后的 giving so much to the neighborhood可知,作者对这位老第 6页先生作出的贡献表示 “钦佩 (admired)”。 3A.justBstillC alsoD eve

27、n答案D 根据本段开头的 this elderly gentleman 及本句的语气可推测, “即使(even)”身体状况不好时,这位老先生也仍然在为社区做事情。4A.talkedBlearnedC caredD forgot答案D 根据本空后的 until some threehours later 可推测,作者 “ 忘记了(forgot)” 跟老先生的约会,直到三个多小时后才想起来。 5A.carefullyB happilyC quicklyD safely答案C6A.complainingB knowingC worryingD hearing答案C 作者已经迟到了三个多小时,自然很着

28、急,骑车骑得“ 很快(quickly) ”,并 “担心 (worrying) ”老先生会因此对自己印象不好。 7A.lockedB answeredC heldD closed答案B 作者去了老先生家,老先生的妻子“应门 (answered the door)”。8A.apologyB excuseC offerD suggestion答案A 因为迟到了三个多小时, 所以作者一见到老先生的妻子就赶忙“道歉(apology)” 。9A.specialB wrongC strangeD funny答案B 根据老先生妻子的反应 停顿了一会儿,作者感觉到有什么地方“ 不对劲 (wrong)”。第 7页

29、10A.husbandB masterC boyD friend答案A 根据本段末的 .he died可知,这里是指老先生的妻子告诉作者她的“ 丈夫 (husband)” 去世了。 11A.warnB persuadeC encourageD inform答案D 老先生的妻子因为没有时间 “通知 (inform) ”作者而道歉。 12A.stoppingB failingC expectingD deciding答案B13A.boredB surprisedC puzzledD disappointed答案D 根据本段内容可知,作者因为迟到“没能 (failing) ”恪守与老先生的约会,在回

30、家的路上作者一直在想会不会是因为这样,老先生太“ 失望了(disappointed)”,所以抱憾而终。 14A.secretBhistoryC storyDlesson答案C 三十多年后,作者把这个“ 故事 (story)”告诉了一个朋友。 15A.changeB problemC slownessD lateness答案D16A.deathB healthC lifeD experience答案A17A.differenceB dealC choiceD plan答案A 根据上段内容可知, 作者一开始认为自己的 “ 迟到 (lateness)” 跟老先生的 “去世 (death)”有关系,虽

31、然作者早就不这样想了,但是作者还是忍不住想第 8页如果自己那天按时赴约,事情会不会有什么“ 不同 (difference)” 。18A.unlessB sinceCifD so答案B 作者的朋友认为作者那天没在场可能是注定的,“ 因为 (since)”老先生去世的情景可能会让作者太痛苦。19A.carryingB supportingC reducingD losing答案A20A.longB bigC kindDclear答案C 朋友的这番话让作者放下了“扛了 (carrying)”这么多年的心理负担,因此说朋友的这番话很 “ 贴心 (kind)” 。 .语法填空Harrys parents

32、 love him very much and expect he can become _1_(success)So they often tell him just to study hard while they do everything else for their eighteen-year-old son.Once Harrys father _2_(send) to London on business.He would stay there for half a year.Before _3_(leave), he told his wife to take good care of their son.The woman had to get up earlier and did all _4_her husband did before.Then two months later the _5_(exhaust

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论