2019_2020学年高中英语阅读强化训练(十二)牛津译林版必修2.docx_第1页
2019_2020学年高中英语阅读强化训练(十二)牛津译林版必修2.docx_第2页
2019_2020学年高中英语阅读强化训练(十二)牛津译林版必修2.docx_第3页
2019_2020学年高中英语阅读强化训练(十二)牛津译林版必修2.docx_第4页
2019_2020学年高中英语阅读强化训练(十二)牛津译林版必修2.docx_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读强化训练(十二)(建议用时:25分钟) 阅读理解The Internet plays a big part in human life.We use it for work and pleasure.We use it to learn a new language.We find advice on it.We use it to connect with family and friends.We use it to stay in touch with events we care about.The list goes on and on.Well,that_train_has_left_the_stationBut can using the Internet too much be bad for our health?It might be,researchers say.A new study finds that heavy Internet use may be connected to high blood pressure(血压)in an unlikely group:teenagers.High blood pressure makes your heart and blood vessels(血管)work too hard.Over time,this extra pressure increases your risk of a heart attack.High blood pressure can also cause heart and kidney(肾脏)disease.It is also closely linked to a brain disease.The Henry Ford Hospital in Detroit,Michigan did the study.335 young people from 14 to 17 years old,took part in it.134 of the teens were described as “heavy Internet users”. And researchers found that out of these 134 teens,26 had high blood pressure.The lead researcher is Andrea CassidyBushrow.She said,“Using the Internet is part of our daily life,but it shouldnt ruin us.” Ms. CassidyBushrow adds that it is important for teens to take regular breaks from their computers or smartphones and do some kind of physical activity.She also suggests that parents limit(限制)their childrens use of the Internet to two hours a day,five days a week.【解题导语】本文是一篇说明文。一项研究发现,青少年过度使用因特网可能会导致高血压。1The underlined expression “that train has left the station” in Para.2 is used to show_Athe Internet develops rapidlyBno one can escape from the InternetCthe Internet can provide whatever we wantDthere is no going back to an Internetfree lifeD解析:句意理解题。文章首句讲到现在因特网对于人类生活来说至关重要,接着列举了我们日常生活中用到因特网的方方面面。在第二段作者引用了这句that train has left the station,紧跟着又提出疑问:过度使用因特网会不会影响我们的健康?由此可知这句话在此处所要表达的意思就是:我们不能返回到没有因特网的生活了。2What is Para.3 mainly about?ACauses of high blood pressure.BThe harm of high blood pressure.CThe disadvantages of Internet use.DWays to prevent high blood pressure.B解析:段落大意题。根据文章第三段的内容可知,本段讲的是高血压的种种危害。3Andrea CassidyBushrow would agree that _Ateenagers shouldnt use the InternetBthe Internet will ruin human life in the futureCsmartphones are more harmful than computersDregular breaks are necessary when using the InternetD解析:推理判断题。根据文章最后一段中的Ms.CassidyBushrow adds that it is important for teens to take regular breaks from their computers or smartphones.可知,Andrea CassidyBushrow认为上网时隔一段时间就休息一下是很有必要的。4What can be used as the best title of the passage?AHeavy Internet Users Are Mostly TeenagersBHow to Prevent Teenagers from the InternetCToo Much Internet Use May Be Bad for TeenagersDEvery Coin Has Two SidesSo Does the InternetC解析:标题归纳题。文章主要讲的是一项研究发现青少年过度使用因特网可能会导致高血压,由此可知C项作为文章标题最佳。 完形填空Are you carrying too much on your back at school?Im _1_ lots of children of your age will say “yes”. Not only do the students in China have this problem, but children in the United States are also _2_ of heavy school bags.Doctors are starting to worry that more and more _3_ students are having back and neck problems _4_ heavy school bags. “Its _5_ for me to go upstairs with my bag because its so heavy,” _6_ Rick Hammond, an 11yearold boy in the US. Rick is among the students whose school bags have two straps(带子) to _7_ them, but many other students _8_ rolling backpacks(拉杆书包). The _9_ is that even with rolling backpacks, getting up stairs and buses is _10_ a problem for children.Well, how much is too much? Doctors _11_ that students carry no more than 10% to 15% of their own body weight. Scott Butch, a doctor for _12_ pain, said children under 4th grade should stay with 10%, but it is also _13_ that older children dont go beyond 15% _14_ their bones are still growing. “There are other injuries caused by _15_,”Butch explained. “And it is _16_ for children to fall down with these large heavy bags,” he added.Parents and teachers have come up with some new _17_. They have started to tell children to only take home library books they will be _18_ that night. Some teachers are also using pieces of paper or _19_ workbooks for students to take home. One of the best answers though, as some _20_ themselves have suggested, is to have no homework at all!【解题导语】本文是一篇说明文。越来越重的书包给孩子们带来了种种问题。1A.sure BluckyChappy DsurprisedA解析:由下文的Doctors are starting to worry that more and more.students are having back and neck problems可知,作者认为该问题的答案是肯定的,故填sure。2A.free Bproud Ctired DcarefulC解析:由该空前的Not only do the students in China have this problem可知,不但中国的学生有这样的问题,美国的孩子们也“厌烦(tired)”了沉重的书包。3A.good Btall Cforeign DyoungD解析:由上文的children of your age和下文的an 11yearold boy可知,这里是说沉重的书包给“小(young)”学生们的脊椎和颈椎带来的问题。 4.A.as for Bbecause of Cinstead of Dexcept forB解析:back and neck problems和heavy school bags之间是因果关系,故填because of。5A.hard BstrangeCexciting DuselessA解析:由该空后的because its so heavy 可知,Rick觉得背着书包上楼梯太“艰难(hard)”了。6A.asked BsaidCwarned DansweredB解析:由该空前的Its . for me to go upstairs with my bag because its so heavy可知,这是Rick在“说(said)”自己的情况。7A.find BcallCcarry DcheckC解析:由该空前的two straps(带子)可知,是两根带子“拽着(carry)”书包。8A.dislike BborrowCcollect DchooseD解析:由下文的even with rolling backpacks,getting up stairs and buses is .a problem for children可知,其他很多学生“选择(choose)”了拉杆书包。9A.truth BchoiceCreason DpurposeA10A.still Bnever Chardly DalreadyA解析:“事实(truth)”上,即使有了拉杆书包,孩子们在上楼、上公交的时候“仍旧(still)”是个问题。11A.find Bagree Csuggest DpromiseC解析:由该空后的students carry no more than 10% to 15% of their own body weight可知,这是医生们提的“建议(suggest)”。12A.eye Bback Ctooth DstomachB解析:由下文的bones可知,Scott Butch应该是一位脊椎方面的医生,故填back。13A.unclear BinterestingCimpossible DimportantD14A.once BthoughCsince DunlessC解析:由文中的older children dont go beyond 15%.their bones are still growing可知,这里是说:还有一点十分“重要(important)”,那就是大一点的

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论