(课程标准卷地区专用)2013高英语二轮复习 专题限时训练(二十八) 故事型阅读理解配套作业(解析版)_第1页
(课程标准卷地区专用)2013高英语二轮复习 专题限时训练(二十八) 故事型阅读理解配套作业(解析版)_第2页
(课程标准卷地区专用)2013高英语二轮复习 专题限时训练(二十八) 故事型阅读理解配套作业(解析版)_第3页
(课程标准卷地区专用)2013高英语二轮复习 专题限时训练(二十八) 故事型阅读理解配套作业(解析版)_第4页
(课程标准卷地区专用)2013高英语二轮复习 专题限时训练(二十八) 故事型阅读理解配套作业(解析版)_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 专题限时训练专题限时训练 二十八二十八 故事型阅读理解故事型阅读理解 限时 25 分钟 一 Once many years ago I pulled a family out of a burning car somewhere in Wyoming Last week I received a telephone call from a woman who could not stop crying as she told me that one of my stories had saved her son from committing suicide In closing she called me a hero That got me thinking about what a hero is Was I a hero because I pulled a family out from a burning car If so how could I be a hero just because I wrote a story that saved someone s life Today I decided to look up the word hero in the dictionary to see exactly what it meant It read a person who does something brave As I read on it also said a person who is good and noble That statement impressed me more than the part about being brave So I thought about something very important Say I was walking into the local Wal Mart Store and I happened to open and hold the door for someone as a courtesy As they passed me by I said How are you today Most of the time that would be no big deal but this time let s say it was for someone who was deeply depressed and near the end of the rope That may have very well been the only kindness or courtesy shown to them in a very long time Having been near the end of my rope after my marriage of twenty years ended I was in such a condition I was within hours trying to get enough courage to end the pain and misery When I returned home someone had sent me a card in the mail which told me how much they would appreciate me as a friend That wonderful card probably saved my life That person without even knowing it saved a life and became a hero Gee who would have ever thought that anyone can become a hero and possibly save a life just by being kind and courteous to others The best part of all is that becoming a hero is free to all who wish to wear such an honor 1 Which of the following would be the best title for this passage A Why Should You Be A Hero B What Exactly Is A Hero C I Am A Hero D Everyone Is A Hero 2 From the first paragraph we know that A the woman was just the one from the family I pulled out B one of my stories prevented the woman s son from ending his life C the woman couldn t help crying because I had saved her life D the writer was called a hero who had saved a family from an accident 3 The underlined word courtesy in Paragraph 4 means the behavior that is 2 A polite and respectful B brave and fearless C smart and considerate D cute and kind 4 After the writer got divorced A he devoted all his life to helping the poor B he led a very happy life C he led an extremely unhappy and uncomfortable life D he found much pleasure in supporting the homeless 5 According to this passage which of the following can be considered as the behavior of a hero A Holding a door open for someone B Sending someone a wonderful card C Keeping writing stories for children D Being kind to someone who has a hard time 二 Galaxy saw a man and a woman who communicated with the sign language at the train station when she was on the way home one evening She noticed that the woman asked the man for the direction He told her that he did not know Galaxy decided to help them She had learned the sign language when she served as a volunteer in the deaf and mute 聋哑 school Then she showed the woman the direction and left her email address to them in case they needed her help later She received an email from that man the next day Kazrim was his name Galaxy replied his mail sincerely They both started chatting online soon after and began seeing each other Although they only communicated with the sign language it never bothered her Galaxy was fond of him gradually Obviously Kazrim was the same too He presented Galaxy with a bunch of sunflowers and asked her sincerely Are you willing to be my girlfriend Galaxy was pleasantly surprised She requested him to give her some time to persuade her parents As she had expected her parents were very angry after they had learned of their love story Galaxy explained Kazrim is an excellent and a very optimistic person He has a very positive attitude towards life and work He cares for others always He is 100 better than the normal Moreover the mute is still a human He should possess a perfect and wonderful love Her parents asked to see him then The very worried Galaxy took Kazrim home a few days later When they were on the train Kazrim told her I m going to tell your parents that I ll be looking after you well with all my life Galaxy was deeply moved As soon as they had entered the house Galaxy introduced him to her parents She said This is Kazrim Just right after her speech an unbelievable thing happened Kazrim threw the gift away and held her in his arms tightly He said YOU CAN TALK It was the same question that Galaxy wanted to 3 ask too The four people were shocked all of a sudden As a matter of fact Kazrim always believed that Galaxy was a mute and he still fell in love with her deeply 1 How did Galaxy and Kazrim get to know each other A They met each other by chance B They were introduced to each other C They once studied at the same university D They both served in a special needs school 2 How did Galaxy probably communicate with Kazrim before she took him home A Writing words on paper B Using the sign language C Judging from his expression D Speaking her native language 3 What did Galaxy expect her parents to do A To have a talk with Kazrim B To prepare for her marriage C To treat Kazrim as a normal man D To accept Kazrim as her boyfriend 4 What can we learn about the two young people from the passage A They fell in love at the first sight B They cheated each other to win love C They mistook each other for being mutes D They ignored the anger of Galaxy s parents 三 Knowing how much her own children loved presents at Christmas Ann Sutton always tried to seek help for one or two poor families With a social worker mother the Sutton children had inherited her commitment to service and knew never to take their good fortune at Christmas for granted This year Kinzie her seven year old daughter was thrilled that Santa Claus would make a special visit to a 22 year old mother named Ashley who worked in a factory raising her 12 month old son by herself The phone rang on Sunday A representative from a local organization was calling to say that the aid Ann had requested for Ashley had fallen through No Santa Claus no presents nothing Ann saw the cheer vanish from her children s faces at the news Without a word Kinzie ran into her bedroom She returned her face set with determination Opening up her piggy bank she put all the coins onto the table 3 30 Everything she had Mom she told Ann I know it s not much But maybe this will buy a present for the baby At a breakfast meeting the next day Ann told her coworkers about her daughter s story To her surprise the staff members began to open their purses and empty their pockets to help Kinzie By day s end the story of Kinzie s gift had spread beyond Ann s office She received a call from an unknown donor If a seven year old could give everything she had he said he should at 4 least match her gift 100 to 1 He contributed 300 On Christmas Eve Ann drove through the pouring rain to the small trailer where the Ashleys lived Then she began to unload the gifts from the car handing them to Ashley one by one Ashley was very moved Reflecting on a little girl s generosity Ashley says she ll one day be able to do something similar for someone else in need Kinzie could have used that money for herself but she gave it away Ashley says She s the type of kid I d like my son to grow up to be 1 According to the text Ann Sutton A is making lots of money B is ready to help others C is only caring about herself D is a hard working mother 2 Which of the following is NOT true according to the text A Ashley lived a hard life with her little son B The Sutton children took Ann as an example to follow C The coworkers of Ann helped Kinzie to realize her wish D Ann Sutton tried to ask for help for her own children 3 What can we learn about Kinzie A She was afraid that Santa Claus would visit the Ashleys B She should get some presents from her mother at Christmas C She devoted all her coins to buying a present for the baby D She was cheerful when hearing the aid had fallen through 4 Which of the following can be inferred from the text A It rained heavily on Christmas Eve B Ann handed gifts to Ashley one by one C Ashley hoped she would help someone else in need D A good deed can influence many people s behavior 5 What would be the best title for the text A A Young Girl s Gift B A Mother s Love C A Story of a Young Girl D An Unknown Donor 专题限时训练 二十八 一 解题导语 本文讲述了作者从一些具体事件中对 英雄 二字的理解 1 B 主旨大意题 全篇均体现作者对于 英雄 概念的理解 2 B 细节理解题 妇女因为 我 救了她的儿子而向 我 道谢并称 我 为英雄 suicide 虽为纲外词 但从下文来看不影响理解 3 A 词义猜测题 主动为别的顾客开门体现一种很优雅的尊重 因此选 A 项 这是作 者对于 英雄 行为的具体理解 4 C 细节理解题 由短文的第五段可知 作者结束了二十年的婚姻生活后 几乎处于 崩溃的边缘 5 D 推理判断题 从最后一段小结来看 英雄壮举从本质上体现的是善良和高尚 而 不是其余三个具体的行为 二 解题导语 Galaxy 跟 Kazrim 因为一次偶然的机会相遇并相爱 他们都误以为对方不 会说话 毅然决定

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论