




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
用心 爱心 专心 1 20122012 高考英语考点解析复习讲义及练习题高考英语考点解析复习讲义及练习题 阅读理解推理判断阅读理解推理判断 2 2 Sport not only is physically challenging but it can also be mentally challenging Criticism fromcoaches parents and oth er teammates as well as pressure to win can create an excessive amount ofanxiety or stress for young athletes 运动员 Stress can be physical emotional or psychological 心理上的 and research has indicated 暗示 that it can lead to bum out Bum out has been described as dropping or quitting of an activity that was at one time enjoyable The early years of development are critical years for learning about oneself The sport setting is one where valuable ex periences can take place Young athletes can for example learn how to cooperatewith others make friends and gain oth er social skills that will be used throughout their lives Coaches and parents should be aware at all times that their feedback to youngsters can greatly affect their children Youngsters may take their parents and coaches criticisms to heart and find a flaw 缺陷 in themselves Coaches and parents should also be cautious 小心 that youth sport participation does not become work for children The outcome of the game should not be more important than the process of learning the sport and other life lessons In today s youth sport setting young athletes may be worrying more about who will win instead of enjoying themselves and the sport Following a game many parents and coachesfocus on the outcome and find fault with youngsters performances Pos hive 正面的 reinforcement 强化 should be provided regardless of the outcome Research indicates that positive rein forcement motivates and has a greater effect on learning than criticism Again criticism can create high levels of stress which can lead to bum out 1 An effective way to prevent the bum out of young athletes is A to reduce their mental stress B to increase their sense of success C to make sports less competitive D to make sports more challenging 用心 爱心 专心 2 答案 A 指导 这是一篇探讨心理 教育问题的议论文 文章讨论了体育比赛对年轻人成长 所起的作用以及父母 教练及运动员应该如何正确面对体育比赛 如何使年轻人通过参与竞 技体育培养健康的心理 学习掌握成长中所需的技能 文章第一段第三句 It can lead to burnout 中 这里 it 指代 stress 既然 burnout 是由 stress 所导致 那么防 止 burnout 的办法自然就是减少压力 B C D 三项恰恰都会增加运动员的精神压力 从而 增加 the burnout of young athletes 2 According to the passage sport is positive for young people in that A it can help them learn more about society B it enables them to find flaws in themselves C it can provide them with valuable experiences D it teaches them how to set realistic goals for themselves 答案 C 指导 本题可采用排除法 B D 两项较易排除 选项 A 是干扰项 由文章第二段 第二 三句 The sport settingis one where valuable experiences can take place Young ath letesall for example learn how to cooperate with Others make friends and gain other social skills that will be used throunghouttheirlives 比较 A C 两项 C 项更贴切 故选 C 项 3 Many coaches and parents are in the habit of criticizing young athletes A believing that criticism is beneficial for their early development B without realizing criticism may destroy their self confidence C in order to make them remember life s lessons D so as to put more pressure on them 答案 B 指导 由文章第二段最后两句 Coaches and parents should 如 aware atalltimes that their feed back toyougsters can greatly affect their chdren Youngsters may take thdir parents and coaches criticisms to heart and find a flaw in themselves 可知选项 B 符合文意 4 According to the passage parents and coaches should A pay more attention to letting children enjoy sports B help children to win every game C train children to cope with 应付 stress 用心 爱心 专心 3 D enable children to understand the positive aspect of sports 答案 D 指导 B C 项易排除 关键在于对 A D 两项的判断 本文的主旨是 家长 教练 及年轻人应如何正确对待体育比赛 要注意比赛的过程而非结果 要认识到年轻人参加运动 比赛是为了学习到宝贵的经验 A 项 要注意让孩子享受运动的乐趣 与文章的主旨不符 根据第三段第二句 可知 D 项正确 Passage 2 东城综合 Advertising gives useful information about which products to buy But modem advertising does more than gives news about products and services Today s advertisements or ads try to get consumers 消费者 to buy certain brands 品 牌 Writers of advertising are so skillful that they can sometimes persuade a consumer to wear a certain kind of clothing cat a special kind of cereal 麦片 or see a movie Consunfers might never even want a product if they did not see or hear advertisements for it For example you probably do not need the newest cereal in the supermarket There are probably many cereal brands on your kitchen shelves You may not have space on your shelf for another But if you see ads about a new cereal that is your extra tasty and has a free prize in the box you may want it Ad vertising must get attention To be effective it must be exciting entertaining or provide some pleasure The secret of writing good advertising copy is to offer a good idea as well as a product The idea is what the ad is really selling One example is an ad that says eating a certain cereal will make a person do well in sports That cereal brand may sell better if consumers think it offers strength and energy 1 What is discussed in this passage A The content of modem advertising B The skills of modern advertising 用心 爱心 专心 4 C The results of modem advertising D The writing of modem advertising 答案 B 指导 本文着重讲述了广告的作用 所以为了起到应有的作用 必须有一定的技 巧 2 According to the passage a good advertisemnt should A be both persuasive and effective B give people useful information C show people a product D show people a new idea of a product 答案 A 指导 由文章第一段第三句 Today s advertisemens orads try to get consumers to buy certain brands 可知 A 正确 3 From the passage we can infer that A modern advertising has less effect on customers B once customers see ads about a new cereal they are sure to buy it C cereal can make people strong D cereal is a kind of food which is popular among people 答案 D 指导 由文章第二段 you probably do not need the newest cereal in the supermarket There are probably many cereal brands on your kitchen shelves You may not have space on your shelf for another But if you see ads about a new ce real that is your extra tasty and has a free prize in the box you may want it 可以推测出来 cereal 是一种受人们欢迎的食品 4 What can we infer from the passage A Customers can easily be persuaded by advertisements B Customers should be persuaded by advertisements C It s impossible for customers to buy a product without adver tisements D Customers buy products according to their demands rather than the advertisements 答案 A 指导 由于本文主要讲述广告的介绍作用和劝诱作用 同时文章第二段的麦片的例 子就是一个暗示 所以 A 为正确答案 用心 爱心 专心 5 Passage 西城质检 Among various programmes TV talk shows have covered every inch of space on daytime television And anyone who watches them regularly knows that each one is different in style 风格 But no two shows are more opposite in content while at the same time standing out above the rest than the Jerry Springer and the Gprah Winfrey shows Jerry Springer could easily be considered the king of rubbish talk The contents on his show are as surprising as can be For example the show takes the ever common talk show titles of love sex cheating and hate to a different level Clearly the Jerry Springer show is about the dark side of society yet people are willing to eat up the troubles of other people s lives Like jerry Springer Oprah Winfrey takes TV talk show to its top but Oprah goes in the opposite direction The show is mainly about the improvement of society and difference quality 质量 of life Contents are from teaching your children les sons managing your work week to getting to know your neighbours Cormpared to Oprah the jerry Springer show looks like poisonous waste being poured into society Jerry ends every show with a final word He makes a small speech about the entire idea of the show Hopefully this is the part where most people will learn something very valuable Clear as it is the Oprah show is not for everyone The show s main viewers are middle class Americans Most of these people have the time money and ability to deal with life s tougher problems Jerry Springer on the other hand has more of a connection with the young adults of society These are 18to 21 year olds whose main troubles in life include love rela tionship sex money and drug They are the ones who see some value and lessons to be learned through the show s exploitation 用心 爱心 专心 6 1 Compared with other TV talk shows both the Jerry Springer and the Oprah Winfrey are A more interesting B unusually popular C more detailed D more formal 答案 B 指导 由文章第二段最后一句可知 B 正确 2 Though the social problems Jerry Springer talks about appear unpleasant people who watch the shows A remain interested in them B are ready to face up to them C remain cold to them D are willing to get away from them 答案 A 指导 由第二段的最后一句 yet people are willing to eat up the troubles of other people s lives 和文章的最后一句 They are the ones who see some value and lessons to be learned through the show s exploitation 可知 A 正确 3 Which of the following is likely to be a topic of the oprah Winfrey show A A new type of robot B Nation hatred 恨 C Family income planning D Street accident 答案 C 指导 由文中第三段第二 三句 The show is mainly about the improvement of society and difference quality of life Contents are from teaching your children lessons managing your work week to getting to know your neighhors 故 C 正确 4 We can learn from the passage that the two talk shows A have become the only ones of its kind B exploit the weaknesses in human nature C appear at different times of the day D attract different people 答案 D 指导 由文章最后两段 clear as it is the Oprah show is not for everyone The show s main viewers are middle Americans 和 Jerry Springer on the other hand has more of a connection with the young adults of society 可在这两 用心 爱心 专心 7 个节目吸引不同的人群 Passage 海淀质检 In October 1961 at Crowley Field in Cincinnati Ohio an old deaf gentleman named William E Hoy stood up to throw the first ball of the World Series Most people at Crowley Field on that day probably did not remember Hoy because he had retired 退休 from professional baseball 58 years earlier in 19 典型例题 ever he had been an outstanding player and the deaf people still talk about him and his years in baseball William E Hoy was born in Houckstown Ohio on May 23 1862 He became deaf when he was two years old He attended the Columbus Ohio School for the deaf After graduation he started playing baseball while working as a shoemaker Hoy began playing professional baseball in 1886 for Oshkosh Wisconsin of the Northwestern League In 1888 he started as an outfielder 外场手 with the old Washington Senators His small figureand speed made him an outstanding base runner He was very good at stealing bases during his career In the 1888 major league season he stole 82 bases He was also the Senators leading hitter in 1888 Hoy was clever he threw right handed and batted left handed On June 19 1889 he threw out three batters 击球手 at the plate from his out field position The ann signals used by judges today to show balls and strikes began became of Hoy The judge lifted his right ann to show that the pitch was a strike and his left arm to signal that it was a ball For many years people talked about Hoy s last ball game in 19 典型例题 was playing for Los Angelesof the Pacific Coast Winter League It was a memorable game because Hoy made a wonderful play which won the game It was a very foggy night and therefore very hard to see the ball In the ninth inning 棒球的一局 用心 爱心 专心 8 with two men out Hoy managed to catch a fly ball to make the third out in spite of the fog Los Angeles de feated their opposition and won the game After he retired Hoy stayed busy He ran a dairy farm near Cincinnati for 20 years He also became a public speaker Ired traveled giving speeches Until a few years before his death he took 4 and 10 mile walks several mornings a week 0n December 15 1961 William E Hoy died at the age of 99 1 In which order did the following things happen in Hoy s life a Hoy worked as a shoemaker b Hoy began to run a dairy farm c Hoy played a memorable game in the heavy fog d Hoy threw the first ball of the World Series e Hoy became deaf A d e a c b B e a c b d C d a e c b D e a b c d 答案 B 指导 由文中第二段可知前三个顺序 2 We can infer from the last paragraph that Hoy in his late years A became famous B led a relaxed life C traveled around the world D was in good physical condition 答案 D 指导 由最后一段中的倒数第二句 直到他死前的几年中一周有几天的早晨要走 4 到 10 里 可知 3 This passage is mainly about A a deaf player devoted to the game of baseball B baseball game rules and important players C the rise in the social position of the deaf people D where the baseball judge hand signals came from 答案 A 指导 本文近似一篇新闻报道 第一段是文章的中心句 由此可知 4 What can be inferred from this passage A Hoy was the greatest baseball player in his time 用心 爱心 专心 9 B Speaking and listening are not necessary in baseball games C The judge had to study the hand signals very seriously D Hoy s family encouraged him to become a baseball player 答案 B 指导 由文中的 deaf 可推导出 Passages 朝阳综合 People are making more and more demands on the world s natural resources If babies bom in 1991 live for eighty years the human population of the world may be anything from twice to three times the present total by 2070 In other words they will have to share what is left of the earth s resources with 15 billion other people But hopefully there will be an important decrease in the growth of population What if this does not happen The answer is that by the time before the babies born in 1991 reach the age of 40 they could be sharing resources with as many as 10 billion other people Limiting the pollution of water and the atmosphere controlling the output of the chemicals that may be causing the global warming and climate change and eati
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 有关店面的转让合同范文
- 二零二五人才招聘会协议书
- 二零二五房屋产权转让合同
- 数据库应用技术形成性考核册2024
- 个人板房出售合同标准文本
- 专业验房合同样本
- 语言活动小小的和大大的-公开课教案
- 个人地下停车位租赁合同范本
- 信息类维保合同样本
- 买牛肉购销合同标准文本
- 代建项目管理手册
- GB/T 39766-2021人类生物样本库管理规范
- 315食品安全宣传PPT模板
- GB/T 20145-2006灯和灯系统的光生物安全性
- GB 21519-2008储水式电热水器能效限定值及能效等级
- 2023年陕西省学业水平考试物理试真题答案无
- 运输供应商年度评价表
- 旅游项目融投资概述
- 全旅馆业前台从业人员资格证考试答案解析
- 十二经络及腧穴课件
- 立式圆筒形储罐罐底真空试验记录
评论
0/150
提交评论