




已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2011 2012 学年朝阳区九年级第一学期期末统一考试学年朝阳区九年级第一学期期末统一考试 英英 语语 试试 卷卷 答案解析王晶晶答案解析王晶晶 知识运用知识运用 共 共 25 分 分 单项填空单项填空 共 共 1313 分 每小题分 每小题 1 1 分 分 从下面各题所给的从下面各题所给的 A A B B C C D D 四个选项中 选择可以填入空白处的最佳选项 四个选项中 选择可以填入空白处的最佳选项 22 Mike is my good friend He often helps with my English A I B me C my D mine 解析 此题考察的是人称代词中宾格的使用 23 My mother always gets up 6 o clock in the morning A at B on C in D to 解析 此题考察的是介词的使用 在具体的时刻前用介词 at 24 I want to buy some postcards in the shop I don t have enough money A and B but C or D so 解析 此题考查的是连词 根据题意可知 我想在这家商店买一些明信片 但是我没有 足够的钱 But 表示但是 25 are you going to visit the science museum Next Saturday A When B What C Where D How 解析 此题考察的是特殊疑问代词 根据本题中的答语 下周六 可知要对时间提问 所 以用 when 26 Most students think Liu Xiang is one of sports stars in China A popular B more popular C most popular D the most popular 解析 此题考察的是最高级 popular 为多音节词 所以最高级形式为 the most popular 27 you read the words in English No I can t They are too difficult for me A Must B May C Can D Need 解析 此题考察的是情态动词的使用 根据答语 I can t 可知 题中问你能用用于读这 些单词吗 表示能 会 要用 can 28 Though he s only 8 years old he can read on science A something B anything C nothing D everything 解析 此题考察的是不定代词 尽管他才 8 岁 但他可以读一些关于科学的文章 29 What were you doing this time yesterday I some cleaning at home A am doing B was doing C do D did 解析 此题考察的是过去进行时 过去进行时的构成 was were doing 30 Our teacher often tells us our own cloth bags when shopping A take B taking C to take D taken 解析 此题考察的是宾语从句的直接引语变间接引语 恢复为直接引语 应该是 Our teacher says Take your own cloth bags when shopping 直接引语部分为祈使句 变间接 引语时 要在动词前加 to 31 Do you know Xiao Li well Yes I her since she was a little girl A know B will know C knew D have known 解析 此题考察的是现在完成时 题中有明显的标志词 since 现在完成时的构成 have has done 自从她是个小女孩的时候 我就已经认识她了 32 My mother me a computer as a birthday present next year A gives B will give C gave D has given 解析 此题考察的是一般将来时 根据题中所给 next year 可知是将来的时间 33 Many trees on the hills last year And we will plant more this year A plant B planted C are planted D were planted 解析 此题考察两个知识点 一是一般过去时 二是被动语态 由题中 last year 可知识 过去时 主语是 trees 所以要用被动 树被人种 34 Can you tell me when I called you A what were you doing B what are you doing C what you were doing D what you are doing 解析 此题考察的是宾语从句 宾语从句 前后时态要一致 宾语从句要用陈述语序 完形填空完形填空 共 共 1212 分 每小题分 每小题 1 1 分 分 阅读下面的短文 掌握其大意 然后从短文后各题所给的阅读下面的短文 掌握其大意 然后从短文后各题所给的 A A B B C C D D 四个选项中 四个选项中 选择最佳选项 选择最佳选项 I was in my parked car holding a book and reading Once in a while I looked up watching the people passing by When I raised my again I saw an old lady with a large bag walking slowly towards my car A hand B armsC headD eyes 解析 根据句意 当我再次抬起头 看见一个老人拿着一个大包朝我的车慢慢的走来 head 头 故此题为词义辨析题 Hand 手 arm 胳膊 eyes 眼睛 The bag seemed not only to make her steps but also make her out of breath She looked tired and I thought she must be more than 70 years old A heavy B largeC quick D usual 解析 根据句意 那个大包不仅让她的步伐变得沉重 而且让她上气不接下气 heavy 沉重的 故此题为词义辨析题 large 大的 quick 快的 usual 和平常 一样的 She stopped and put a hand out to rest it gently 轻柔地 徐缓地 closed her eyes and took a deep breath A inB overC under D against 解析 根据句意 她停了下来 拿出一只手 靠在我车旁休息一下 rest against 意为 靠在 休息 为固定搭配 Was there a way I could do something I tried to keep my body still while my mind for answers A paidB cared C asked D searched 解析 根据句意 我试着让身体不动 但我的头脑已经开始搜索答案了 我的身体 未曾动过 但我的思绪已飘渺了 search 寻找 此题为词义辨析题 Paid 付给 钱 care 在乎 ask 问 However because of my careless head movement she noticed me and she moved her hand away from the car A softlyB quicklyC strangelyD thankfully 解析 根据句意 她注意到了我 把手迅速的从车上移开 quickly 快速的 此题为词 义辨析题 Softly 慢慢的 strangely 奇怪的 thankfully 感激的 I picked up a bottle of water at once gently opened the door and offered the bottle to her She me and then shook her head and walked away A looked atB looked afterC listened to D waited for 解析 根据句意 她看了看我 然后摇头走开了 look at 看 故此题为词义辨析题 look after 照看 照顾 listen to 听 说话 wait for 等待 I was so with myself I should have been more careful not to move A lonelyB angry C worried D surprised 解析 根据后半句 我应该更小心不要移动我的身体 所以判断我应该对自己很生气 Angry 生气的 故此题为上写文推理加词义辨析 Lonely 孤独的 worried 担心的 surprised 吃惊的 Instead of a hand A holdingB taking C giving D showing 解析 根据句意 我不但没有帮助她 give sb a hand 帮助某人 故此题为词义辨析 题 I had interrupted 打扰 中断 the old lady s moment of rest A sad B quiet C magic D proud 解析 根据句意 我还打扰了她的安静的歇息时间 quiet 安静的 故此题为词义辨 析题 Sad 悲伤的 magic 神奇的 proud 骄傲的 I was feeling blue Just at that moment I saw the lady coming back again I opened the door and patted 轻拍 the next to me She sat down opened her bag and offered me a banana I took it and offered her the bottle of water again She took it A bedB floorC chairD seat 解析 根据句意 我打开车门 轻拍了下我旁边的座椅 她坐下来 Seat 座位 故此 题为词义辨析题 Bed 床 floor 地板 chair 椅子 I ate she drank and we smiled She for a couple of minutes Those minutes brought such quietness to me A sleptB talked C rested D listened 解析 根据句意 她休息了几分钟 rest 休息 故此题为词义辨析题 Sleep 睡觉 talk 谈话 后半句说这几分钟是安静的 所以不能用 talk listen 听 Then she took my head in both her hands made a small kissing in the air opened the car door and walked away A sound B voice C music D note 解析 根据句意 然后她用手托住我的头 在空气中发出亲吻的声音 然后打开门 离开了 sound 声音 故此题为词义辨析题 Voice 指人说话的声音 music 音乐 note 指音符 I was trying to help someone in distress 困苦 苦恼 In turn I became distressed and she took away my distress and replaced it with quietness 阅读理解阅读理解 共 共 44 分 分 阅读下列短文 根据短文内容 从短文后各题所给的阅读下列短文 根据短文内容 从短文后各题所给的 A A B B C C D D 四个选项中 选择最佳选四个选项中 选择最佳选 项 项 共 共 2626 分 每小题分 每小题 2 2 分 分 A Exchange Students Experience Name Susan LaneExchange Country Iceland I think it was a turning point in my life I began to understand more about my own culture by experiencing a different culture in this country Name Sara Small Exchange Country Germany I enjoyed this trip I found German people were not as serious as I thought before Although I made a lot of German friends I still missed my family and friends in Australia Name David Links Exchange Country Australia I wanted to try something that was very different from Australia in culture In Australia everything was different but I soon got used to it Name Tom Jennings Exchange Country France There were some challenges 挑战 but I liked them experiencing a different culture You just have to face each situation as it comes 47 Where did Susan Lane study A In Iceland B In Germany C In Australia D In France 解析 此题为事实细节题 由第一个表格第一行可知答案 48 Who made a lot of friends in Germany A Susan Lane B Sara Small C David Links D Tom Jennings 解析 此题为事实细节题 由第二个表格第二行可知答案 49 How many students talk about their exchange experience A One B Two C Three D Four 解析 此题为推理判断题 文章一共有四个表格 讲了四个不同的学生的经历 B In 50 years of traveling Colin McCorpuodale has visited every country in the world except three And everywhere he goes he sends himself a postcard He always chooses a postcard with beautiful scenery 风景 Usually he writes just a short message to himself However he wrote an interesting story on his latest one from the Malians Island Mr McCorpuodale lives in London On one of the walls in his room you can see a large map of the world There are hundreds of little red pins 大头针 stuck in it These pins mean a lot to me says Mr McCorpuodale I follow the rule I m allowed to stick one in only if I ve been in a place for more than 24 hours Naturally Mr McCorpuodale has his favorite places New Zealand he describes as a wonderful country About China he says This is the country in the world which is completely different There is no European influence Wherever he goes Mr McCorpuodale takes with him a photo of his wife a candle a shirt with a secret pocket and a pen So why does he do it For the postcards or the travels Mr McCorpuodale laughs Neither Only for the meaningful life 50 What did Mr McCorpuodale write about on his latest postcard A Malians Island B An interesting story C Beautiful scenery D His favorite places 解析 根据文章第一段最后一句话可知答案 51 On a wall in Mr McCorpuodale s room there is A a map of the world B a postcard to himself C a message to himself D a photo of his wife 解析 根据文章第二段第二句话可知答案 52 According to Mr McCorpuodal there s no European influence A in New Zealand B in America C in Australia D in China 解析 根据文章第三段最后两句话可知答案 C Why play games Because they are fun and we can learn even more while playing Following the rules planning your next move acting as a team member these are all game ideas that you will come across all through your life They can help you in different ways Think about some of the games you played as a young child such as rope jumping and hide and seek Such games are very interesting But perhaps more importantly they translate part of life into exciting games that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives such as taking turns and cooperating 合作 Many children s games have a practical side Children around the world play games that prepare them for work they will do as grown ups For example some Saudi Arabian children play a game called bones which improves the hand eye coordination 协调 needed in fishing The most famous games of all the Olympic Games bring athletes from around the world together to take part in friendly competitions People who watch the event 比赛项目 know that a gold medal is a win for the whole country not just the athlete who got it For countries experiencing natural disasters 灾害 or wars an Olympic win can mean so much Sports games are also an event that unites 团结 people Football is the most popular sport in the world People all over the world play it some for fun and some for a living Nicolette Iribarne a Californian football player has discovered a way to spread hope through football He created a foundation 基金会 to provide poor children with not only soccer balls but also a bright future Next time you play your favorite game or sport think about why you enjoy it what skills are needed and whether these skills will help you in other parts of your life 53 What are children expected to learn when they play games A To act as a team leader B To follow the basic rules C To train how to move fast D To practice rope jumping 解析 事实细节题 由文章第二段最后一句话可知答案 54 What can we learn from the passage A Games can help everybody to make much money B Games can turn real life experiences into a story C Games can make skill learning more interesting D Games can prevent all the countries from disasters 解析 本题为主旨大意题 根据文章最后一段可推断出答案 55 What s the main idea of the passage A Games can help people in different ways B People are advised to play games for fun C An Olympic win means a lot to every country D Sports can get people all over the world together 解析 本题为主旨大意题 根据文章最后一段可推断出答案 D Ask someone what they have done to help the environment recently and they will almost mention recycling which is the process 过程 of treating used things such as paper or steel so that they can be used again Recycling in the home is very important of course However being forced to recycle often means we already have more things than we need We are now dealing with the results of that over consumption in the possible greenest way but it would be far better if we did not bring so many things home in the first place Here is an example In the UK the total of packaging increased by 12 between 1999 and 2005 It now makes up a third of a household s waste In many supermarkets foods are packaged twice with plastic and cardboard Too much packaging causes serious environmental problems The UK is running out of different kinds of ways for dealing with this unnecessary waste If such packaging is burnt it gives off greenhouse gases which go on to cause the greenhouse effect 效果 Recycling helps but the process itself uses energy The best way of avoiding this problem is to stop producing such unnecessary things in the first place Food waste is another serious problem too Too many supermarkets encourage customers 消费者 to buy more than they need They seldom encourage customers to reuse their plastic bags for example However a few of them are coming round to the idea that this cannot continue But this is not just about supermarkets It is about all of us We have learned to connect packaging with quality 质量 We have learned to think that something unpackaged is of poor quality Is it true for all the products In fact more and more companies realized the importance of protecting the environment They try to package what really should be packaged including products in good quality As more of us recycle we are beginning to realize how many unnecessary things are being collected We need to face the waste of our daily life Although many people have taken action to recycle we have a high mountain to climb 56 What does the underlined word over consumption mean A Making the environment green B Recycling as much as possible C Making more products than necessary D Having more things than being needed 解析 此题为推理判断题 根据文章第一段第三句话可知答案 57 What is the main purpose of the second paragraph A To show the facts of over used packaging B To talk about the possible greenest ways C To teach people how to do recycling at home D To express worries about environmental problems 解析 此题为推理判断题 根据第二段的第一句话及内容可知答案 58 What can be inferred from the fourth paragraph A Unpackaged products are of bad quality B Other products are better packaged than food C We can t always connect quality with packaging D Supermarkets should care more about packaging 解析 由文章第四段第二句话可知答案 59 What does the passage mainly talk about A Supermarkets should recycle first B Packaging causes serious problems C Needless things are mostly recycled D Recycling should be done in the first place 解析 此题为主旨大意题 由文章第一段最后一句话可知答案 七 阅读短文 根据短文内容 从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项 选七 阅读短文 根据短文内容 从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项 选 项中有一项为多余选项 项中有一项为多余选项 共 共 8 8 分 每小题分 每小题 2 2 分 分 Mr White works in an office He s able and can easily deal with all kinds of matters E So he s always paid more than his workmates 解析 根据句意 他有能力容易的处理任何事情 因此得知 他经常比他的同事挣的更 多 Of course he s often busy and has no time to do the housework His wife does all at home Last Friday their daughter was hurt in a traffic accident and had to be in hospital Mrs White had to look after her there and she couldn t go home to take care of the house and her husband When Mr White was at home alone he never cooked meals D And he never cleaned up the rooms either 解析 由前边的文字可以得知 他很忙没有时间做家务 Yesterday morning before Mr White got up the telephone rang A He sat up to answer it 解析 昨天早上在他起床之前电话响了 因此他坐起来去接电话 上下文句意判断 His friend told him to write down an important telephone number But he could find neither a pen nor a piece of paper At this moment he found there was much dust 灰尘 on the table and he wrote the number on it with his forefinger 食指 B But soon he forgot it and went to work 解析 根据下边的文字可以得知 他忘记了记号码这件事情 In the afternoon his wife came back to look for a sweater for her daughter When Mr White returned from work and saw his wife cleaning the table he rushed to her while shouting Stop But it was too late A He sat up to answer it B But soon he forgot it and went to work C She worked hard and made much money D And he never cleaned up the rooms either E So he s always paid more than his workmates 八 八 阅读短文阅读短文 根据短文内容回答问题 根据短文内容回答问题 共共 10 分 每小题分 每小题 2 分分 Winners Club Winners Club is a bank account 账户 specially for teenagers It has been sep up to help you better manage your money The club is a bank account where you receive a key card so you can enjoy dealing with your money 24 7 that s 24 hours a day 7 days a week Here are the features 特点 of the club No account keeping fees 费用费用 You re not a rich man so we don t expect you to pay large fees In fact it s free for all the service Excellent interest rates 利率利率 You want your money to grow right If you put money into the club without taking it out for a year the club will give you a good rate of interest Convenient 方便方便 Teenagers are busy we get that You may never need to come to a bank at all With the club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the Internet This could be your pocket money or your pay from your part time job A free magazine included Besides your account report you will receive a free magazine full of good ideas about making more money There are also other fantastic offers only for the club members Easy to be a member It is so easy to join Simply fill in an application form 申请表 By the way one of your parents must agree on it Then you can become a member of the club Now you see the club is a great choice for teenagers We can t wait to have you as a Winners Club member 64 Is Winners Club specially for teenagers Yes it is Ye
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 仓鼠养殖合同样本
- 工程招标廉洁承诺书
- 美容院转让协议书范例
- 分期付款买卖合同样式二零二五年
- 两人合伙开发公司合同标准文本
- 无中介二手房买卖简单合同范例二零二五年
- 销售部提成管理制
- 校长聘用合同校长聘用合同范文
- 产品商标授权使用合同标准文本
- 造价咨询实施方案
- 城市道路养护技术规程
- 初中信息技术教学中的项目式学习
- 部编版语文二年级下册第3单元核心素养教案
- 基于PLC的小区排水控制系统设计毕业论文
- DB43-T 1712-2019 银行业金融机构智能预警系统安全防范要求
- 2023年云南省接受军转干部安置考试试题
- 初三英语试卷分析失分原因和改进措施
- 关于在生产过程中物料流转的交接和管理规定
- 2022年高考真题及答案解析《历史、地理、政治》(湖北卷)
- 高中数学人教A版空间几何体(省一等奖)
- 把未来点亮歌词打印版
评论
0/150
提交评论