【创新设计】(广东专用)高中英语 Unit 1 Lifestyles Period Two Lesson 2 Relaxing and Lesson 3 A Volunteer Teacher课时精练 北师大版必修1(1).doc_第1页
【创新设计】(广东专用)高中英语 Unit 1 Lifestyles Period Two Lesson 2 Relaxing and Lesson 3 A Volunteer Teacher课时精练 北师大版必修1(1).doc_第2页
【创新设计】(广东专用)高中英语 Unit 1 Lifestyles Period Two Lesson 2 Relaxing and Lesson 3 A Volunteer Teacher课时精练 北师大版必修1(1).doc_第3页
【创新设计】(广东专用)高中英语 Unit 1 Lifestyles Period Two Lesson 2 Relaxing and Lesson 3 A Volunteer Teacher课时精练 北师大版必修1(1).doc_第4页
【创新设计】(广东专用)高中英语 Unit 1 Lifestyles Period Two Lesson 2 Relaxing and Lesson 3 A Volunteer Teacher课时精练 北师大版必修1(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 1 lifestyles period two lesson 2 relaxing and lesson 3 a volunteer teacher 课时精练(北师大版必修1,广东专用)(时间:30分钟).语法填空阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在标号为110的相应位置上。mankind is wasting things everywhere and every day._1_ we go,we can see that food is wasted just because of poor taste;clothes are thrown away_2_(simple)due to their old fashion.trees are cut down merely for fuel;wild animals_3_(kill) simply for meat and fur;oil and coal are exploited_4_a bad way.the worst example of mans waste is the waste of time.many people tend to spend their time_5_worthless things,such as_6_(wander)about in the street,gossiping in the office and sleeping too much during_7_day._8_is time to call for an end to the waste.on the one hand,we must save on natural resources and make full use of_9_on the other hand,we_10_treasure our time.【解题导语】 这是一篇议论文。人类随时随地都在浪费东西,最糟糕的是浪费时间。作者呼吁人们节省资源,珍惜时间。重点词语链接:it is time to do sth.是该做某事的时候了。it is time to have supper.是该吃晚饭的时候了。答案及解析:1wherever连词,引导让步状语从句。无论我们去哪里,我们都能看到2simply此处应该使用副词修饰后面的介词短语。衣服被扔掉仅仅是因为它们的款式阵旧。3are killed动物是被杀害,应用被动语态;再根据上下文可知,应该使用一般现在时,故填are killed。4inin a bad way以一种不好的方法。5on/doing很多人倾向于把时间花在毫无价值的事情上。spend.on sth./(in)doing sth.是固定搭配。6wandering根据下文的gossiping和sleeping可知此处应用wandering。7theduring the day在白天。8itit is time to do sth.“是该干某事的时候了”,为固定句型。9them指代前面的natural resources,应用them。10must根据上文可知应该填情态动词must,另一方面,我们必须珍惜时间。.阅读理解atwo farmers left their village to work in the city. one was going to shanghai and the other was going to beijing. at the railway station they changed their mind because they heard that shanghai people were so smart that one could charge an outsider for showing directions; beijing people were so generous they would give the poor not only bread but also old clothes.the farmer who had planned to go to shanghai thought that beijing was better because if one couldnt earn money he wouldnt be starved. the farmer who had wanted to go to beijing thought that shanghai was better because one could earn money by showing the way to others. there must be many other ways to make money. so the two farmers met at the cancellation (退票) window and exchanged their tickets.the farmer who came to beijing found that beijing was really good. he idled away (kill time) the first month but did not starve. he could drink bottled water in the hall of a bank and eat sample snacks at a supermarket free of charge.the other who came to shanghai found that shanghai was indeed a place for making money. one could earn money by doing anything: one could be paid for showing the way, for tending toilets and even for getting water for people to wash their faces. one could earn money where he uses his brain or muscles. on the second day he went to a construction site and put some sand and plant leaves in ten bags. he gave the mixture a name called “flower pot soil” and sold to shanghai flower lovers that could not find earth for plants easily. he made 50 yuan that day. one year later he opened a small store in shanghai.when he walked through the streets he noticed that the name board of some stores was dirty. he found out it was because the cleaning squads (groups) only cleaned the building but not the name boards. so he bought a ladder, a bucket, a piece of cloth, and set up a cleaning company for cleaning name boards. now he employs 150 workers and has branched out to hangzhou and nanjing.not long ago he took a train to beijing to investigate (study) the cleaning market there. at the beijing railway station a garbage collector pushed his head into the soft seat compartment and asked him for a beer bottle. when he handed the bottle to the man, he was much surprised: the garbage collector was the man with whom he had exchanged tickets five years ago.11which of the following is a proper title for this story?aa diligent farmer and a lazy farmerbfortunate or unfortunatecone way, one endda wrong exchange答案:c主旨大意题。概括全文之中心思想。12for the story, we should say _awhat beijing people did is wrongbwhat shanghai people did is rightcwhat shanghai people did helps to be successfuldwhat both beijing people and shanghai people did is reasonable答案:d推理判断题。北京,上海的举措无所谓对错。13which is the proper statement of this story?athe past is the father of the present.bit was the 50 yuan that made the settler successful in shanghai.cdiligence makes a worker skilled in his job.dknowledge is power.答案:a推理判断题。套用谚语,揭示决定这两个打工仔命运的本源因素。14the author tends to suggest that in your life _ayou ought to suffer something youve donebyou should create something adaptablecyou must learn something newdyou have to try something difficult to do答案:b成功者的本质要素。15the last paragraph shows _athe settler in shanghai was to help the farmer in beijingbthe farmer in beijing had to return to his homelandcthe farmer in beijing would continue to pick up castoff things in the citydwhy the author tells us this story答案:d作者行文的意图所在,即写作目的。bmany young people want to become popstars.it is their great ambition(雄心)of life.they think:pop stars earn a lot of money;they lead interesting and exciting lives;thousands of fans love them;they become famous!yes,but first they must become stars.most performers start life with a group.this is the pattern nowadays.but there are many groups and the competition is hard.groups appear and disappear almost overnight.only a small number survive.almost without exception(例外)they have to work very hard before they reach the top.and very few reach the top and stay there.in england there are perhaps thirty or so groups at the top.most of these do not earn so much money:perhaps 500 pounds each time they perform.whats more,they have quite a lot of expenses.they have to pay a manager,for example.he is the key person in their lives and he takes about 20% of their earningsperhaps more.then there are their clothes,their instruments and their vans(车)sometimes they are still playing for the last two items.and dont forget,they have to travel a great dealsometimes 2,000 miles in one week.at times they even sleep in their van instead of a hotel,just to save money.so now,what do you think?are popstars so rich?and do they have such exciting lives?16which of the following is the reason why many young people want to become popstars?aliving exciting lives.bbecoming rich men.cbeing loved by thousands of fans.dall of the above.答案:d细节理解题。根据文中第一段最后一句得出答案为d。17the right statement of the following about most popstars is_.athey fail to reach the topbthey lead relaxed(放松的)livescthey can travel all over the worlddthey spend a lot of money on their clothes答案:a细节理解题。由第三段and very few reach the top可

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论