


全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
教学资料参考中考英语总复习提分特训题型专项训练二综合填空和完形填空(2)- 1 -根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整.每空限填一词.(20_湖北武汉押题卷,2)A stag(雄鹿)went for a trip with his family to another forest.They enjoyed the new forest,which was 1.c with thick bushes and trees.That day,the stag was playing with his family.All of a sudden,the antlers(鹿角)of the stag got 2.c in the branches of a tree.He tried hard,but could not get himself 3.f;his wife and baby kept on watching helplessly.The stag thought,“Everything was fine,till now.But I am stuck.I could never return home.How unlucky I am!We came here for 4.p,but I think this is the worst period of my life.” The stag was so tired that he finally gave up and kept 5.s,standing there sadly the whole night.And he didnt dare to shout at all because he was 6.aThe ne_t morning,a woodcutter 7.n the stag.He cut down the branches and let the stag go.The stag thanked the woodcutter and rushed home with his family.To their surprise,many animals in their home 8.a have been killed by the lions the day before.At once,the stag realized that he and his family had avoided being 9.k because of his caught antlers.The moments which he 10.c to be the worst period of his life turned out to be the luckiest for him.答案:1.covered2.caught3.free4.pleasure5.silent6.afraid7.noticed8.around9.killed10.consideredB根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整.每空限填一词.(20_天津五区一模)Anna,my 7-year-old daughter,and I were rushing to her dancing class.A few steps ahead of us were another girl and her mum.As they went into the building,the woman 1.l back and saw us.But instead of holding the door open for Anna and me,she let it close with a 2.l noise before our faces.It frightened my daughter and me greatly.“Why did the lady do that to us?” Anna asked me.“She was rude,honey.” Her question had a quick,easy answer.However,another question came in 3.m mind:When so many people care so little 4.a manners these days,how can I teach my daughter that manners really do matter?Our kids live in a world where rudeness often appears.However,we need to 5.t kids that politeness is the only acceptable way of acting,and the 6.i of manners is more than teaching your child to act better in public and always say “please” and “thank you”.Children can also have good values and basic(基本的)good manners.For e_ample,they should 7.t of others when they are getting along with people.Though we live in a rude world,its still important to keep polite.Politeness gives kids advantages that will help them 8.b successful through their whole lives.When you teach children manners,you make them be confident to deal with any social situation(社交状况).People also give better answers to kids who show their respect to others by using good manners.So when a child waits for his 9.t in line,just admire(欣赏)him.It makes him more attractive to everyone.Also it helps to create a society full of harmony(和谐)10.a kindness.答案:1.looked2.loud3.my4.about5.teach/tellC根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整.每空限填一词.It was a hot Friday.I didnt go to school.I felt bored at home,so I went to the river 1.w my friends.The river was not very 2.f,so we went there on foot.After we arrived at the river,I 3.r that I had forgotten my swimming trunks(泳裤).Even though it was 4.h,it was impossible to swim in the river without trunks.There was a place 5.w we could rent(租)a boat near the river and it was cheap.So I 6.d to row(划)a boat down the river when my friends went swimming.But just after I rowed about 100 feet,it started 7.r.I knew I had to go back,but rowing upstream(逆流地)was really hard.I reached the land and I walked along the river,pulling my 8.b.The rain was even heavier than a few minutes ago.When I returned the boat,I was very tired and totally 9.w.I couldnt find my friends,so I went back home.When I arrived home,my mom was happy that I got home at last.And I was also happy 10.b it was all over.It was really the worst day I had in my life.答案:与解析:1.with句意:我和朋友们去河边.2.far由下文句意“因此我们步行去那里”可知,去小河边并不远.3.realized当我到达河边后,我“意识到”忘记带泳裤了.4.hot由句意可知,虽然天气热,但是没有泳裤在河里游泳是不可能的.5.where本句是含定语从句的复合句,先行词表地点,关系词在句中做状语.因此填where.6.decideddecide to do sth.意为“决定做某事”.7.raining由下文中的“The rain was even heavier than a few minutes ago.”可知,天开始下雨. 8.boat由下文中的“When I returned the boat”可知,此空填boat.9.wet因为天下雨了,所以全身都湿了.故填wet.10.because高兴的原因是因为一切都结束了.故填because. D根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整.每空限填一词.Making friends is a skill.Like most skills,you can improve it if you are patient.If you want to meet people and make friends,you must be willing to take action.You must first go where there are people.You wont make friends by staying home 1.a.Joining a club or a group and talking to those who like the same things as you do are much 2.e.Many people are 3.n when talking to new people.After all,meeting strangers means seeing the unknown.And its human nature to feel a bit unpleasant about the unknown.Most of fears about 4.ds way.Try to accept yourself as you are,and try to make others feel at home.Youll all feel more 6.c.Try to be brave even if you dont feel that way when you 7.e a room full of strangers.Walk tall and straight,look 8.d at other people and smile.If you see someone youd like to speak to,say something.Dont wait for the other person to start a 9.c.Just meeting someone new does not mean that youll make friends with that person.Friendship is based on mutual(相互的) likings and “give and take”.It takes time and effort(精力)for us to 10.d a friendship.And there are things that can stop a new friendship from growing.答案:E根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整.每空限填一词.A poor young man went to Paris,e_pecting that his fathers friend could help him find a business for living.“Are you 1.g at maths?”his fathers friend asked him.The young man 2.s his head.“How is your history?” “How 3.a your law?”The young man lowered(低下) his head sadly.His fathers friend asked again and again, but the young man could 4.o shake his head.He himself couldnt find out any advantages.“Then write down 5.y address first.”The young man wrote his address and turned to leave,6.b he was stopped by his fathers friend.“Your name is written very beautifully,which is your advantage.You shouldnt satisfy yourself with finding a 7.j for living.”Many 8.y later, the young man wrote many classical works which were well-known in the world.He was Ale_andra Dumas(大仲马), a 9.f French writer of the 18th century.There are many ordinary persons in the world who all have many small advantages,but they cant find 10.t.In fact,there is a gold mine(矿)in every ordinary life.If youre willing to dig, you will dig out treasures that surprise yourself.答案:1.good2.shook3.about4.only5.your6.but7.job8.years9.famous10.themF根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整.每空限填一词.Leo and his father didnt talk for 10 years.10 years ago,Leos mother 1.d.He thought it was his father who caused his mothers illness.He hated his father.Now they were sitting in a nice 2.c shop.Suddenly his father asked the waiter to put some salt in his coffee.Leo was surprised.His father smiled and said,“Before you were born,your mother and I often had 3.f playing in the sea.We could taste the sea,just 4.l the taste of the salty coffee.Every time I have salty coffee,I always think of your mother.I 5.m her so much.”Leo was deeply moved(感动).He never knew his father had such deep 6.l for his mother.One month later,he moved to live 7.w his father.Every time he made coffee for him,he put some salt in the coffee.After 10 years,his father died. Leo received a 8.l which said,“Dear Leo,please forgive my lifes liethe salty coffee.Actually at that 9.t I wanted some sugar,but I said salt.It was hard for me to change,so I just went ahead.Now let me 10.t you the truth.I dont like salty coffee,but I drink salty coffee for 10 years!Having you with me is the biggest happiness of my whole life.”答案:1.died2.coffee3.fun4.like5.miss6.love7.with8.letter9.time10.tell完形填空AImagine this:your parents go away on business,but you have to stay at home alone.Would life be as easy as when your parents are 1?Would it be a perfect holiday for you?Zheng Chenyu says that she would 2.“Where can I find food?How can I cook it?” The 14-year-old girl says that she knows 3 about cooking.“I can have tomato and egg soup,but thats all.I think many of my classmates are the same.We dont know what to do,or how to 4 ourselves,” says Zheng.“And I may forget something important.I may probably 5 television and then burn(煮干)the soup.” 6 Zheng believes that basic life skills,such as cooking and washing clothes,are especially important.She doesnt think teenagers get enough practice.“As soon as I leave home,Ill learn to cook.But now parents do almost 7 for us.Were very lazy,” she says.Most teenagers only have time for their 8.They dont learn any life skills until they go to college.However,Sima Yige doesnt think so.“I think Id be all right.I wouldnt just eat sandwiches or fruit.I know how to cook some 9 dishes because my mum showed me,” the 13-year-old boy says.In his opinion,many teenagers depend(依靠)too much on their parents,and there is much more to learn than cooking,like “10 up your room or even dressing yourself properly”.For most teenagers it wouldnt be a holiday at all.1.A.atB.outC.onD.around答案:D解析:由句意“生活将与你的父母时一样容易吗?”可知选项D符合语境.2.A.thinkB.feelC.worryD.say答案:C解析:由下文“我能在哪里找到食物?我怎么做饭?”可知,这正是她“担心”的.3.A.littleB.a littleC.fewD.a few答案:A解析:由下文孩子的话,可知这位14岁的女孩几乎不了解关于做饭的事.4.A.look afterB.look atC.look forD.look out答案:A解析:look after“照顾”;look at“看”;look for“寻找”;look out“当心”.由上文句意“我不知道做什么”可推测下文句意为:不知道怎么“照顾”自己.5.A.seeB.watchC.lookD.listen答案:B解析:watch television“看电视”.6.A.AlthoughB.HoweverC.Because D.So答案:D解析:由句意“郑认为基本的生活技巧,例如做饭和洗衣服,尤其重要”可知,本句是由上文她由于做饭也做不好而产生的认识.故选D项.7.A.noneB.somethingC.nothingD.everything答案:D解析:由下文句意“我们很懒”可推测上文句意“但是现在父母几乎为我们做了每件事”.8.A.houseworkB.schoolC.homeworkD.life答案:C解析:由常识可知,大多数青少年只有时间做作业,直到上大学才学习一些技巧.9.A.niceB.importantC.difficultD.easy答案:D解析:我知道怎么做一些容易的菜.10.A.tidyingB.to tidyC.tidyD.tidied答案:A解析:该词与dressing是并列成分,因此也用动词-ing形式.BOn the first day of this school year,I noticed a boy sitting at the back of my classroom.I began to spend lots of time 1 him.He never smiled or talked with his classmates.He was always quiet 2 his classmates told jokes.I went to his third-grade teacher and she said,“Yes,thats John.He is always that way all the year round.” All the class knew he was still like before,3 I didnt want him to be like that this year.One day this February,when I was passing the classroom,I had a look at 4 suddenly and he smiled at me for the first time!I was so 5 but happy!I stood there for a moment,went over to him and put my 6 around him.He didnt reply to the hug,but he smiled!The first change that Id seen!He was 7 a little more while he was with his classmates.And the biggest thing was that he developed a good relationship with me.A few minutes after “the smile”,I 8 and found him cleaning the classroom.He said in a very shy voice,“I want to 9 you.”I was sick last week and when I was in hospital,he sent me a card which said,“Miss King,the best teacher in the whole world,I hope you feel 10 soon.” Seeing that little card,I knew why I loved what I had done.1.A.caring aboutB.running afterC.paying forD.hearing from答案:A解析:care about“关心”;run after“追赶”;pay for“付款”;hear from“收到的来信”.由上文句意“我注意到一个小男孩坐在教室的后面”可推测下文句意为“我开始花费时间关心他”.2.A.as forB.so far C.even ifD.hardly ever答案:C解析:as for“至于”;so far“到现在为止”;even if“即使”;hardly ever“几乎不”.由句意“他总是很安静他的同学们讲笑话”可知选C项.3.A.and B.but C.so D.because答案:B解析:由句意“所有的同学都知道他仍然像以前一样,今年我不想让他这样了”可知选B项.but意为“但是”,表示转折.4.A.youB.meC.herD.him答案:D解析:由下文中的he可知,此空意为“他”,空格前是look at,因此用宾格形式him.5.A.sadB.polite C.surprisedD.angry答案:C解析:sad“悲伤”;polite“有礼貌的”;surprised“惊奇的”;angry“生气的”.由上文可知,我第一次见他对我微笑,可推测我当时很吃惊,但是也很高兴.6.A.fingersB.arms C.legs D.feet答案:B解析:由下文中的hug,可知此空填arms.7.A.tellingB.changingC.paintingD.stealing答案:B解析:tell“告诉”;change“改变”;paint“绘画”;steal“偷”.由上文句意“这是我看到的首次改变”可知,他和同学们在一起时,改变了一点.8.A.returnedB.arrived C.repeated D.hurried答案:A解析:return“归还”;arrive“到达”;repeat“重复”;hurry“匆忙”.由上文中的“拥抱”和空格后的found可知,“我”返回教室.9.A.findB.avoid C.cheat D.help答案:D解析:我想帮助你.10.A.angrier B.funnier C.better D.worse答案:C解析:我希望你不久会好起来.CWhen you step into a new environment,you must have a strong wish to fit in.Fitting in means making more friends,1 more influence(影响) on others and getting more chances to live a happier life.Here is some 2 that can help you.Be confident.Confidence attracts most people.Everyone is special and there is nobody like you in this world.Spend 3 thinking about your strong points.If so,you will be able to build up confidence step by step.You wont have much difficulty fitting in.Be kind to everyone.Kindness is the bridge to your own happiness.4 people notice your kindness,they will return it one day.Always give more than you receive,and think more of others than of 5.A person who cares for others is popular everywhere.Be active in group activities.Various activities like playing football 6 help you to be known to others.You may add more friends to your circle.At the same time,youll be amazed to see how much they like you.7 wasting time being alone,go out to dance and sing together with others to develop friendships.Be optimistic(乐观的).Optimism makes both you and others feel pleased.It makes a good first impression(印象).A pleasant smile costs the 8 and does the most.Humor(幽默) catches others attention as well.People will like you for making them live 9.If you follow what is mentioned above,you 10 by people around you.As a result,you will fit in very well and enjoy your new life.1.A.hadB.to haveC.havingD.have答案:C解析:having与前后的making、getting并列.2.A.adviceB.advicesC.suggestionsD.suggestion答案:A解析:advice是不可数名词,suggestion是可数名词.由谓语动词is和修饰词some可知选用advice.3.A.sometimesB.some timesC.some timeD.sometime答案:C解析:sometimes “有时”;some times“几次”;some time“一段时间”;sometime“某时”.4.A.ThoughB.WhenC.UntilD.That答案:B解析:句意:当人们注意到你的善意时,有一天他们对你也是善意的.5.A.youB.yourC.yoursD.yourself答案:D解析:此处用反身代词yourself“你自己”.6.A.canB.have toC.needntD.cant答案:A解析:can“能;会”.7.A.As soon asB.As well asC.As long asD.Instead of答案:D解析:句意:与其独自一人消磨时间,还不如和别人一起出去跳舞唱歌来发展友谊.8.A.littleB.lessC.leastD.fewest答案:C解析:与下文the most对应.9.A.friendlyB.happilyC.clearlyD.luckily答案:B解析:live happily“生活愉快”.10.A.will acceptB.wont acceptC.will be acceptedD.wont be accepted答案:C解析:if条件句用一般现在时,主句用一般将来时;主语you与谓语动词accept之间为被动关系.故选C项.DJenny,from Germany,spent some time travelling in India.While she was there,she stayed with her Indian friend,Leela.However,there was a language barrier(障碍)for her there.It was very 12 of her own country.One day,together with Leela,Jenny went to 34 and sat beside them.After some time,one of the children 5 her.She felt a little
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 煤炭基础知识经典
- 2025年武汉货运资格证题目答案大全
- 2025年兰州从业资格证货运题库答案大全
- 2024年4月民族语言语音识别模型训练数据集规范
- 纺织企业安全生产风险分级与管控实施手册
- 夏枯草膏制备过程关键物质量值传递研究
- 手工美术画教程
- 幼儿园安全教育新举措
- 班会课:旅游安全
- 2025年注册安全工程师安全生产技术基础模拟考试题库试卷
- 2025年辅警招聘考试试题库及答案(全优)
- 2025-2030全球及中国4,4-二氟二苯甲酮行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- 【初中地理】西亚课件-2024-2025学年人教版(2024)七年级地理下册
- (一模)2025年广东省高三高考模拟测试 (一) 英语试卷(含官方答案及详解)
- 退役军人无人机培训宣传
- 退役军人保密教育
- 《园林微景观设计与制作》课件-项目二 作品展示
- 本科毕业论文完整范文(满足查重要求)城市社区网格化治理问题研究
- 2025年旅游专业面试试题及答案
- 液压升降平台施工方案
- 交通运输部南海航海保障中心推迟公开招聘笔试高频重点模拟试卷提升(共500题附带答案详解)
评论
0/150
提交评论