高考英语一轮总复习 精选创新小测试系列 Unit 5 B卷 北师大版必修2.doc_第1页
高考英语一轮总复习 精选创新小测试系列 Unit 5 B卷 北师大版必修2.doc_第2页
高考英语一轮总复习 精选创新小测试系列 Unit 5 B卷 北师大版必修2.doc_第3页
高考英语一轮总复习 精选创新小测试系列 Unit 5 B卷 北师大版必修2.doc_第4页
高考英语一轮总复习 精选创新小测试系列 Unit 5 B卷 北师大版必修2.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2013届高考英语一轮总复习精选创新小测试系列北师大版必修二unit 5 b卷.完形填空(2012安徽三市重点中学模拟)waiting with her mother at the checkout stand, a little girl saw a circle of white pearls in a box. “oh, please, mommy. can i have them?” the mother _1_the back of the box. “a dollar ninetyfive. if you really want them, ill _2_some extra chores (杂活) for you and soon you can save enough money to buy them for _3_.”after she got home, jenny did _4_her share of chores, and at last she had enough money to buy the necklace. she wore it everywhere school, park, _5_to bed. the only time she took them _6_was when she had a bath.jenny had a very _7_daddy and every night when she was ready for bed, he _8_stop whatever he was doing and come upstairs to read her a fairy tale. one night when he finished the _9_, he asked jenny, “could you give me your_10_, darling?” “oh, no, please, daddy. but you can have my toy horse _11_.” dad kissed her and said good night. about a week later, _12_the story time, daddy asked for pearls again. “oh daddy, you can have my baby doll,” was jennys reply. and _13_, daddy kissed her good night.a few nights later when daddy came in, he _14_jenny was trembling on the bed, crying. she said _15_but lifted her little hand up to daddy. and, when she _16_it, there was her pearl necklace. “its for you, daddy,” she said. tears in eyes, daddy reached out with one hand to _17_the necklace, and with the other hand he pulled out from his pocket a blue case with a _18_of beautiful genuine (真正的) pearls. he had had them all the time. he was just waiting for her to give up the false stuff (东西)_19_he could give her genuine treasure.in our life, how many false things are we holding on to that _20_us from receiving gods genuine treasures?语篇解读:有时候是什么东西欺骗了我们的双眼,让虚假代替了真实,让赝品代替了宝物呢?很多时候我们就像故事中的jenny一样,对付出努力得到的珍珠项链珍惜万分,爱不释手,但我们却没有发现它其实是假的1a.found bturnedcchecked dfelt解析:从下文可知,母亲查看了盒子的背面,所以用checked表示“查看”。答案:c2a.smooth away bthink ofctake over dcut down解析:如果你真想要的话,我就会给你想出(think of)些额外的杂活做,这样你就有钱来给你自己(yourself)买了。a项表示“消除,解决”;c项表示“接管”;d项表示“削减”,都不符合语境。答案:b3a.ourselves byourselfcthemselves dmyself解析:参见上题解析。答案:b4a.so much as bno more thancmore than dless than解析:从上下文可知,jenny回家后,做了比以前更多的杂活,所以用more than。答案:c5a.hardly bstillcalmost deven解析:她用自己攒的钱买了那条项链,无论去哪里都戴着学校、公园,甚至(even)睡觉的时候也是如此。答案:d6a.in bupcaway doff解析:唯一取下来的时候是在她洗澡时。take off表示“脱下(衣帽、鞋子等)”。答案:d7a.humorous blovingcstrict dstrange解析:从下文可知,jenny有一个爱她的父亲,所以用loving,表示“充满爱的”。答案:b8a.would bmightccould dshould解析:每次在jenny睡前,她父亲总会(would)停下手头的事情,来给她讲一个童话故事。此处would表示“(带出过去常见的情况)总是,老是”。答案:a9a.housework bworkcbath dstory解析:上文讲父亲总是在jenny睡前给她讲童话故事,此处表示一天晚上当他讲完故事(story)后。答案:d10a.kiss bgreetingscpearls dtoy解析:下文“daddy asked for pearls again”是答案提示。答案:c11a.instead balsocprobably dactually解析:根据语境可知,jenny不同意把她的珍珠项链给父亲,她说“你可以拿我的玩具马”,所以用instead表示“作为替代”。答案:a12a.after bduringcbefore duntil解析:从上下文可知,讲过故事之后(after),父亲又问jenny要珍珠项链。答案:a13a.surprisingly enough bonce againcin return das usual解析:跟上次一样,父亲亲吻jenny道晚安。这里用as usual表示“跟以往一样”。答案:d14a.remembered bnoticedcrealized dexpected解析:一些日子后,有一天父亲进来时注意到(noticed)jenny在床上抽泣。答案:b15a.something ballcnothing dmuch解析:此处表示“她什么也没说”,所以用nothing。答案:c16a.opened bclosedcremoved dshowed解析:从上下文可知,jenny把手伸向父亲,摊开(opened)手掌,里面是那串珍珠项链。答案:a17a.reject btouchctake dput解析:父亲拿过来那串项链,所以用take。答案:c18a.pile bpiececcircle dset解析:第一段第一句中的“a circle of white pearls”是答案提示。答案:c19a.until bso thatcin case dthough解析:从上下文可知,父亲一直都在等候jenny把假的东西给他,这样(so that)他就能给她真的宝物了。答案:b20a.stop bprotectcsave dget解析:从上下文可知,这里stop sb.from doing sth.是固定结构,表示“阻止某人做某事”,故选a项。答案:a.阅读理解(2012福州质量检测)who hasnt found themselves reaching for the closest food available when theyre tired and stressed? more and more research is proving that this isnt all in our mind. some foods really do lead to a change in our moods (心情)carbohydrate (碳水化合物) for calmthis is how some people medicate themselves with food by reaching for cookies or pasta(意大利面食) whenever theyre upset. unfortunately, it doesnt always work. you must eat a meal consisting of 100% carbohydrate, on an empty stomach, to obtain the serotonin (血清素) increase so that you have a good mood.to get the wishedfor effect, you must not eat anything for four hours and then eat at least 30 grams of straight carbohydrate. dry cereal (谷类食品), a piece of bread with jam, or a potato should do_the_trick.protein (蛋白质) for powerof course, sometimes we dont need to be calm and sleepy.sometimes we need a great deal of mental concentration, so this is when its important to mix protein and carbohydrate. the protein will prevent the tryptophan(色氨酸) from flooding your brain,and the rise in serotonin wont occur.why dessert makes us happyfat and sugar cause the brain to let go endorphins (内啡肽),which send pleasure signals throughout the body. this would be fine, except humans are not particularly good at stopping at one cookie or cake.you can also satisfy your sweet tooth by choosing fruit for dessert.timing your meals for energyblood sugar drops after four hours of going without food, causing a decrease in energy. eating usually fixes this within 20 to 30 minutes, but dont suppose that eating more will cause a faster increase in energy.when you eat has as much of an effect on your mood as what you eat. if you regularly go for a long period of time between meals, rethink your schedule and plan ahead.语篇解读:信不信由你,一些食物确实能够改变我们的心情。如果你的心情不好,可以通过吃来解决。有哪些食物可以改变我们的心情呢?让我们一起来看这篇文章吧!1the underlined phrase in the third paragraph means _.abe extremely smartbintend to cheat someonecbring about the desired resultddo something to amuse people解析:词义猜测题。此处与本段开头部分的“to get the wishedfor effect”相呼应,由此可推断其意思是“达到预期效果”。答案:c2the function of protein is _.ato help you keep calm and sleepybto make you feel energeticcto lead you to slownessdto increase serotonin in your brain解析:细节理解题。根据第二个标题中的内容可知蛋白质的功能是让你精力充沛。答案:b3we can infer from the last two parts that _.afat and sugar can greatly help people feel happybwe humans tend to eat lots of cookies and cakescthe more we eat, the faster we will gain energydwhat we eat is more important than when we eat解析:推理判断题。根据第三个标题第一句中的内容可知脂肪和糖能极大地帮助人们感觉高兴。答案:a4the main idea of the passage is _.aeating for a better moodbeating to make you calmceating for more proteindeating to make us strong解析:主旨大意题。第一段的最后一句是本文的中心句,根据本句的内容可知最佳标题是“吃出好心情”。答案:a.书面表达(2012长安一中模拟)近年来,城市街道上出现越来越多的宠物,21st century teens向你约稿,请你谈谈你校学生对“城市内是否可以饲养宠物”的看法。经过详细的问卷调查,你发现同学们对此态度泾渭分明:支持饲养宠物者认为饲养宠物可以陪伴孤寡、空巢老人,可以等;反对饲养动物者认为饲养宠物花费不菲,等。根据以上提示的部分问卷信息,请你适当增加信息内容,撰文介绍同学们的看法,并对此作出简要评论。词数:120左右。recently we have carried out a detailed survey of whether people should keep pets in cities,which shows we students hold entirely different ideas. _参考范文:recently we have carried out a detailed survey of whether people should keep pets in cities, which shows we students hold entirely different ideas. some students think

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论