浙江省淳安县英语阅读理解一轮选练(6)(1).doc_第1页
浙江省淳安县英语阅读理解一轮选练(6)(1).doc_第2页
浙江省淳安县英语阅读理解一轮选练(6)(1).doc_第3页
浙江省淳安县英语阅读理解一轮选练(6)(1).doc_第4页
浙江省淳安县英语阅读理解一轮选练(6)(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2015浙江省淳安县英语一轮阅读理解选练(6)(答案)阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。in a world with limited land, water and other natural resources(资源), the harm from the traditional business model is on the rise. actually, the past decade has seen more and more forests disppearing and the globe becoming increasingly warm. people now realize that this unheathy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable(可持续的)ways. that means growth with low carbon or development of sustainable products. in other words, we should keep the healthy while using its supply of natural resources.today, sustainable development is a popular trend in many countries. according to a recent study, the global market for low-carbon energy will become three times bigger over the next decade. china, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy resolution. it is now trying hard to made full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high-speed trains. in addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil(棕榈油), which is produced without cutting down valuabe rainforest. in recent years the markets for sustainable products have grown more than 50%.governments can fully develop the potential of these new markets. first, they can set high targets for reducing carbon emissions(排放) and targets for saving and reusing energy. besides, stronger arrangement of public resouces like forests can also help to speed up the development. finally, governments can avoid the huge public expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses can accerlarate the change from the traditional model to a sustainable one.the major challenge of this century is to find ways to meet the needs of a growing population within the limits of this single planet. that is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries.41. the traditional business model is harmful because of all the following except that_.a.it makes the world warmerb. it consumes natural resoucesc. it brings severe damage to futured. it makes growth hard to continue42. what can we infer from paragraph2?a. china lacks wind and solar energyb. china is the leader of the low-carbon marketc. high-speed trains are a low-carbon developmentd. palm oil is made at the cost of valuable forests43. to fully develop the low-carbon markets governments can_.a. cut public expensesb. forbid carbon emissionc.develop public resouscesd. encourage energy conservation44. we can learn from the last paragraph that business have many chances to _.a. develop sustainable productsb. explore new natural resouscesc. make full use of natural resouscesd. deal with the major challenge45. what is the main purpose of the passage?a. to introduce a new business modelb. to compare two business modelsc. to predict a change of the global marketsd. to advocate sustainable development【文章大意】本文是一篇议论文。文章阐述了传统经济发展模式给地球带来了许多危害。这种发展模式破坏了毁坏了森林、使全球气候变暖等。现在低碳、可持续的经济发展模式成为许多国家的发展主流方向。中国政府正在充分发挥潜能大力开发新的低耗能、低排放的新能源市场。41.b考查细节理解。根据第一段可知:传统经济发展模式的危害是使全球气候变暖、不能持续发展、给未来发展造成损失。所以b正确。 42.b考查推理判断。综合第二段的china, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy resolution及段意可知:中国在绿色环保、低能减排的市场上成为领军国家。故选b。43. d考查推理判断。根据first, they can set high targets for reducing carbon emissions(排放) and targets for saving and reusing energy可知选d。44.a考查推理判断。根据最后一段that is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries.可知选a。45.d考查作者的写作意图。文章由传统经济发展模式的弊端引出可持续经济发展的模式,作者通篇阐释了可持续经济发展的模式的好处及发展方向。所以作者提倡可持续发展。阅读理解recreational tree climbing is taking root in the ecotourism industry, and its sending guys like tim kovar to far off reaches of the globe. kovar, a tree-climbing instructor, recently returned to the u.s. from brazil, where he spent time developing a tree-climbing operation thanks to the slow travel movement. slow travel, is like the slow food movement, the practice of giving fast food in favor of homegrown cookingthe kind that takes hours to prepare and enjoy. likewise, slow travel urges visitors to experience a places natural surroundings and learn about the ecology in a way not afforded by extreme games. tree climbing is a slow activity, says kovar. its not something you do quickly and then youre on to the next thing or event. there is no such thing as a quick climb, especially for beginners. this wasnt a race against the clock or the fellow climbers. in fact, tree climbing is unlikely to ever become a feature of the extreme games. many climbers refuse competition. there has already been so much competition in the world.when you stand below the tree, it can be amazing, rusel demaria says, looking affectionately up at michaels triumph, a 150-foot-tall tree. but reaching the treetop, he adds, is an entirely different feeling. likewise, his wife, viola brumbaugh, kneels on the ground and asks michaels triumph for permission to climb. it goes a lot smoother that way, she says.and climbing has been included into many educational programs. new tribe offers guided climbs through its school, tree climbing northwest, where we teach enough tree biology and forest ecology to raise awareness in our students, says new tribe present sophis sparks. we know that the tree climbing experience deepens personal appreciation for trees. after climbing, people value trees more and are motivated to support preservation. this is not just to preserve their playground. perhaps that is why he struggles with the term recreational tree climbing, saying, i prefer to call it inspirational tree climbing.16. what do slow travel and the slow food movement have in common?a. they take people a long time. b. they are related to the eco-tourism industry. c. they advocate protecting nature. d. they cost people little money17 hat do we know about tree climbing from the passage?a. people compete to see who can climb to the top first.b. it favors the experience of enjoying nature.c. it is a kind of extreme sport and needs a lot of effort.d. people view it as a challenge to climb the tallest tree in a forest.18 rumbaugh kneels on the ground before climbing trees to _.a. beg for the safety of climbing b. expect to climb faster than her husband c. show respect for the tree d. ask for permission of her husband 19 sophia sparks prefers the term inspirational tree climbing because it _.a. provide people with more chances to play outsideb. bring a lot of pleasure to life c. deepens personal love between each other d. makes people realize they should protect trees20 whats the best title for the passage?a. tree-climbing travelling b. slow travel movementsc. dangers of climbing d. respect for natured篇【解析】爬树已经成为生态旅游的一种形式,它不但给人们带来了乐趣,而且还提高了人们保 护树木的意识。a。细节理解题。根据第二段 the kind that takes hours to prepare and enjoy可知,答案为a。b。推理判断题。根据第二段likewise, slow travel urges visitors to not afforded by extreme games可推断,答案为b。c。细节理解题。根据第四段 michaels triumph, a 150-foot tree和viola brumbaugh kneels on the ground and asks michaels triumph for permission to climb可知,答案为c。d。推理判断题。根据第五段after climbing, people value trees more and are motivated to support preservation可推断,答案为d。a。主旨大意题。本文的主要内容为:爬树已经成为生态旅游的一种形式,它不但给人们带来了乐趣而且还提高了人们保护树木的意识,故答案为a。阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。alanguage learning begins with listening. children are greatly different in the amount of listening they do before they start speaking, and later starters are often long listeners. most children will “obey” spoken instructions some time before they can speak, though the word “obey” is hardly accurate as a description of the eager and delighted cooperation usually shown by the child. before they can speak, many children will also ask questions by gesture and by making questioning noises. any attempt to study the development from the noises babies make to their first spoken words leads to considerable difficulties. it is agreed that they enjoy making noises, and that during the first few months one or two noises sort themselves as particularly expressive as delight, pain, friendliness, and so on. but since these cant be said to show the babys intention to communicate, they can hardly be regarded as early forms of language. it is agreed, too, that from about three months they play with sounds for enjoyment, and that by six months they are able to add new words to their store. this self-imitation(模仿)leads on to deliberate(有意的)imitation of sounds made or words spoken to them by other people. the problem then arises as to the point at which one can say that these imitations can be considered as speech. it is a problem we need to get out. the meaning of a word depends on what a particular person means by it in a particular situation and it is clear that what a child means by a word will change as he gains more experience of the world .thus the use at seven months of “mama” as a greeting for his mother cannot be dismissed as a meaningless sound simply because he also uses it at other times for his father, his dog, or anything else he likes. playful and meaningless imitation of what other people say continues after the child has begun to speak for himself, i doubt, however whether anything is gained when parents take advantage of this ability in an attempt to teach new sounds.1. before children start speaking_.a. they need equal amount of listening b. they need different amounts of listeningc. they are all eager to cooperate with the adults by obeying spoken instructionsd. they cant understand and obey the adults oral instructions2. children who start speaking late _.a. may have problems with their listeningb. probably do not hear enough language spoken around themc. usually pay close attention to what they heard. often take a long time in learning to listen properly3. a babys first noises are _.a. an expression of his moods and feelings b. an early form of languagec. a sign that he means to tell you something d. an imitation of the speech of adults4. the problem of deciding at what point a babys imitations can be considered as speech_.a. is important because words have different meanings for different peopleb. is one that should be properly understood because the meaning of words changes with agec. is not especially important because the changeover takes place gradually d. is one that should be completely ignored because childrens use of words is often meaningless 5. the author implies_.a. parents can never hope to teach their children new soundsb. even after they have learnt to speak, children still enjoy imitating c. children no longer imitate people after they begin to speakd. children who are good at imitating learn new words more quickly(a)本文讲语言学习从听开始,听得越多,讲得越好。婴孩儿起初的声音不算语言,而是一种情感的表达。但从何时开始算语言并不重要,因为这个转变是个渐变过程。 孩子即使开始讲话,他们始终还是喜欢模仿。b 细节题。由文章开头第二句可知。d 细节题。由文章第二句中and later starters are often long listeners可知,开始讲话越晚,学听的时间就越长。a 细节题。由第六句可知,作者认为这些noises不属于语言,是孩子情感的表达形式。c 细节题。根据文章it is a problem we need to get out可知,作者认为难以界定,没有特殊界线,属于自然过渡,是渐变过程。b 推测判断题。由最后一句的前半句可以推断出,孩子始终喜欢模仿。阅读理解whether you depend on your bike for transportation (交通) or exercise,youll enjoy these fun facts on this twowheeled vehicle (车辆)* in 1817,karl von drais from germany invented a horseless carriage that would help him get around faster.the machine became known as the “draisine”,and led to the creation of the modern bicycle.* the term “bicycle” was not introduced until the 1860s,when it was created in france to describe a new kind of twowheeler.* fred abirchmore circled the globe by bicycle at the age of 25 in 1935.the whole trip covered forty thousand miles.he rode about 25,000 miles and wore out seven sets of tires (轮胎)* there are over a half billion bicycles in china.they are the most common means of transportation.bikes were first brought to china in the late 1800s.* about 100 million bicycles are made worldwide each year.* americans use their bicycles for less than one percent of all city trips.europeans bike in cities a lot more oftenin italy 5 percent of all trips are on bicycle,30 percent in the netherlands,and seven out of eight dutch people over age 15 have a bike.* the tour de france is one of the most famous bicycle races in the world.established in 1903,it is considered to be the biggest test of endurance (耐久力) out of all sports.lance armstrong,an american cyclist,is the only man to have won seven titles (19992005) after surviving cancer.* bic

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论