




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
专题三形容词和副词(+阅读理解+短文改错+书面表达)a级基础过关.单句填空1.(2018河北保定二模)(good) still,the extra water could be directed to the dry chengdu plain,making it suitable for farming.答案better2.(2018青海西宁二模)(actual),children learn violent behavior from adults or from what they see on television or on the internet.答案actually3.(2018山东济南二模)we are now thinking about development,allowing the paintings to be more (create).答案creative4.(2018重庆三模) the recycling weve planned is simply a three-part program:sorting,collecting and delivering.the first part-sorting is also the(hard) one.答案hardest5.(2018湖北武汉二模)when she woke up the next morning,she stepped on the scale.she couldnt wait to see how (success) her diet had been.答案successful6.(2018贵州贵阳二模)many visitors came to the exposition.,few people visited hans stall.hans was very worried about this.答案however7.(2018福建福州适应性练习)chinese oracle bone inscriptions (甲骨文) are now being widely used as emojis by young wechat users,thanks to a person who made them (close) to peoples life than before.答案closer8.(2018辽宁沈阳二模)it was also popular to decorate bridges with sculpted stone lions for the same reason.the (well) known of this is the lugouqiao (also as marco polo bridge),built from 1189 to 1192.答案best9.(2018四川雅安三模) perhaps hawking was not the (great) physicist of his time,but in cosmology he was a towering figure.答案greatest10.(2018内蒙古赤峰模拟)its much (easy) to look at someone “up there” and be jealous of what they have than to be happy for them and make yours better.答案easier.单句改错1.(2018湖北黄冈中学三模)i thought i could repair it so that by the following day,it would be so good as a new one.答案soas2.(2018青海西宁二模)he tries various ways to make his class lively and interestingly.答案interestinglyinteresting3.(2018重庆三模) she is well at studying and playing the piano,but bad at dancing.答案wellgood4.(2018山东烟台二模)the compendium of materia medica,which he spent nearly thirty years on,was the more famous among his works.答案moremost5.(2018贵州贵阳二模) as i started laughing,mom asked confused,“whats wrong?”答案confusedconfusedly6.however,the un has made it clearly since 2011 that the internet,which should be accessible to everyone,is a human right.答案clearlyclear7.(2018西安八校联考)on the contrary,i should pay more attention to the relative poor students.i think they need more help from the teacher like a friend.答案relativerelatively8.(2018四川绵阳三模)although the climate and landscape are pleased,people led a tough life there.答案pleasedpleasant/pleasing9.(2018广西桂林、百色、崇左第三次联考) last month,i opened the window of our basement to let fresh air in.several days late,i shut it for safe.答案latelater10.(2018内蒙古赤峰模拟)many restaurants have “take out” service.but this restaurant in helsinki,finland,has become more famous for its special “take in” service.答案去掉moreb级能力提升.阅读理解a(2018河北保定二模)watching wooden dolls come to life may not be one of the most popular forms of entertainment today,but with over twenty years experience,talented puppeteer(木偶表演者) peter roberts has earned himself the title “master puppeteer” because of his great ability to turn puppets into believable,almost living characters.“people are quite often surprised to hear what i do for living and have little appreciation of puppy as a form of entertainment.but while the exact origins of puppet theatre are unknown,it has been popular in many cultures and may have been the very first kind of theatre,” he explains.roberts shows are highly original.“a puppet show can involve anything from clowning(傻逗) to storytelling,” he says.equally diverse are the audiences he performs for.“some are attracted by the puppets themselves,while others enjoy the dialogue.” roberts believes that this form of entertainment can be appreciated by people of all ages and cultures.roberts interest in puppets started when he received some beautiful glove puppets one christmas.he started putting on shows with these for family and friends and then moved on to handmade chinese string puppets.learning mostly from books and personal experience,he explains,“i was already spending most of my free time carving puppets and putting on shows,so i hardly noticed the change from students to full-time professional puppeteer.”the puppets are designed specifically for each show,which is extremely time consuming.according to roberts,“sometimes what you expect and what you actually create in the end are two very different things.ive made some of my best puppets accidentally.”when most people hear the word“puppetry”,they more than likely think of a way of keeping children entertained at birthday parties.certainly the subject matter will be expected to be light-hearted rather than serious.however,roberts wants to point out that puppets come serious messages sometimes.he says.【语篇解读】本文为记叙文。文章讲述了虽然木偶表演栩栩如生,但已不是当今一种最流行的娱乐形式。享有盛名的木偶大师罗伯茨却让自己的木偶表演极具独创性。他让木偶表演不仅具有观赏性,也有一定的教育意义。1.what do we know about puppetry in the first paragraph?a.it is a most popular form of entertainment.b.it cannot give people pleasure any more.c.it was first brought to life by peter roberts.d.its value as an art form is not fully recognized.答案d解析细节理解题。根据第一段“people are quite often surprised to hear what i do for living and have little appreciation of puppy as a form of entertainment”可知,人们很少把木偶表演看作一种娱乐形式来欣赏。分析选项可知d项(它作为一种艺术形式没有被充分认可)符合题意,故选d项。2.in roberts eyes,his puppet shows .a.usually attract people full of humorb.are most something for old aged audiencec.display something meaningful for different peopled.involve hard work and great intelligence答案c解析推理判断题。第二段内容说罗伯茨的木偶戏涉及任何东西,从扮小丑逗乐到讲故事,他给各种各样不同的观众表演。“有些人被木偶本身吸引,而另一些人喜欢木偶表演中的对话。”罗伯茨认为这种形式的娱乐可以被各个年龄段和文化的人所欣赏。由此可判断,罗伯茨的木偶戏为不同的人展示一些有意义的东西。分析选项可知c项符合题意,故选c项。3.roberts developed an interest in puppets because of .a.the puppet show booksb.his university majorc.a christmas giftd.some chinese string puppets答案c解析此题属于细节理解中的一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。根据第三段第一句“roberts interest in puppets started when he received some beautiful glove puppets one christmas.” 罗伯特对木偶的兴趣始于圣诞节时他收到了一些漂亮的手套木偶。故选c项。4.what does roberts want people to think of puppet theatre?a.it is just a kind of entertainment for kids.b.it can be educational as well as entertaining.c.it is only a kind of serious art form.d.it should be kept light-hearted.答案b解析推理判断题。根据最后一段最后两句“certainly the subject matter will be expected to be light-hearted rather than serious.however,roberts wants to point out that puppets come serious messages sometimes.”木偶表演的主题更多的是轻松愉快的而不是严肃的。然而,罗伯特指出木偶表演有时也传递一些严肃的东西。由此可推断出,木偶表演既是一种娱乐也有一定的教育性。故选b项。b(2018云南保山二模)its a sadness shared by many business start-ups:why did my company fail,while so many others seem to be profiting from the “golden age of entrepreneurship(创业精神)”?some people argue that opportunities and good fortune are the secrets to success.but innovation works ceo kaifu lee believes that entrepreneurs need to have certain qualities to help them face the difficulties of starting a business.at a recent linkedin conference,lee mentioned some of these qualities.“even though were now in a golden period for innovation and start-ups,not everyone is meant to be an entrepreneur.entrepreneurs share the same qualitiesthey are confident,communicative and focused.they dont fear losing,and they are good at learning,” he said.lee explained that he often meets young people who are irresolute about setting up a business.“if thats the case for you then dont do so,” he said at the conference.the bottom line,he said,is that entrepreneurs should be determined and passionate.passion is vital to entrepreneurs since it typically relates to self-motivation,according to li jun,26,founder of wuhan lushenglin plant wall co ltd.“entrepreneurs often need to work around the clock.its easier for people to put up with the difficult schedule if theyre passionate about what theyre doing,” he said.entrepreneurs are also generally thought of as risk-takers.but yu xiuhong,general secretary of the bright china foundation,warns that young entrepreneurs should not take too many risks.“successful entrepreneurs rarely take risks blindly or jump at opportunities others avoid.before launching a business,its advisable to do market research,evaluate yourself and your opponents,” she said.also she advises that young people thoroughly calculate their expenses in advance.take li dongjin as an example,35-year-old long-term entrepreneur disappeared a week ago after his o2o car washing company failed disastrously.he had gotten an initial investment of 5 million yuan but wasted it all on allowance and publicity.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章探讨了成功的创业者应该具备的品质:自信、健谈、专注、不怕失败、学习能力强、有激情等。5.which of the following is not the quality of an entrepreneur according to kaifu lee?a.confidence.b.determination.c.leadership skill.d.learning ability.答案c解析细节理解题。根据文章第三段第二句中的“.they are confident.and they are good at learning”可知创业者应该自信、学习能力强,故排除a、d两项;根据文章第四段最后一句“the bottom line,he said,is that entrepreneurs should be determined and passionate.”可知创业者还应该坚定,故排除b项;文中没有提到领导技能,故选c项。6.what did li jun say about entrepreneurs?a.they cant be motivated without enthusiasm.b.they shouldnt complain about their tight schedule.c.they should have an urge to improve themselves.d.they may suffer health problems due to heavy work loads.答案a解析细节理解题。根据文章第五段第一句“passion is vital to entrepreneurs since it typically relates to self-motivation,.”可知激情对于创业者来说至关重要,因为它和自我激励紧密相关,工作中缺了激情便没有了动力,故选a项。7.what has the closest meaning with the underlined word“irresolute” in paragraph 4?a.delighted.b.hesitant.c.anxious.d.sure.答案b解析词义猜测题。根据下文“the bottom line,he said,is that entrepreneurs should be determined and passionate.”可知李开复认为创业者应当坚定不移和有热情,据此反推:对于创业还犹豫不决的年轻人最好不要创业。于是可知:“irresolute”意为“犹豫不决的”,故选b项。8.what can we infer from the last two paragraphs?a.yu xiuhong regrets jumping at opportunities before.b.li dongjin is a failure for lack of adventurous spirit.c.li dongjin shouldnt have started a car washing company.d.yu xiuhong believes it a must to think twice before taking risks.答案d解析推理判断题。根据文章倒数第二段中的“.,warns that young entrepreneurs should not take too many risks.before launching a business,its advisable to do market research,evaluate yourself and your opponents.”可知于秀红认为创业者不应该盲目冒险,她建议创业者应先做市场调查,对自己和对手做出评估;根据文章最后一段第一句“also she advises that young people thoroughly calculate their expenses in advance.”可知她还建议创业者提前做好预算,因此创业者必须三思而后行,故选d项。.短文改错(2018黑龙江齐齐哈尔三模)we often hear stories of animals rescued people,but now someone has managed to return the favor.the event took place on one snowy january morning where thomas smith was walking her dog,jack,in the park.“as i was walking,i just saw jack running onto the ice towards the ducks in the middle,and then he falls into the water,” said smith.he realized he had no choice but try and save his dogs.“finally,i got jack by a neck and pulled him out.i dont think of i had ever felt so cold by the time we got back to the land.when we got there,everyone was asking why jack was okayno one was particular worried about me!”答案we often hear stories of animals rescuedrescuing people,but now someone has managed to return the favor.the event took place on one snowy january morning wherewhen thomas smith was walking herhis dog,jack,in the park.“as i was walking,i just saw jack running onto the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 房地产委托代持合同样本
- 销售合同模板:分期付款协议指南
- 酒店装修项目工程合同
- 建筑工程合同争议处理:案例分析及展望
- 包装设计师试题及答案
- 电导率仪操作规程
- 植物学试题+参考答案
- 装饰装修工程分包合同模板
- 相邻土地购置合同
- 环保清洁工程合同书样本
- 出凝血完整版终版
- LY/T 2006-2012荒漠生态系统服务评估规范
- GB/T 31190-2014实验室废弃化学品收集技术规范
- 《地铁突发大客流应急管理》论文11000字
- 第五章-项目时间管理课件
- 导游人员管理法律制度课件
- 木箱检验作业指导书
- 初中级档案职称《档案事业概论》档案事业题库一
- 《中国特色社会主义理论与实践研究》课程教学大纲
- 金属监督监理实施细则
- DB13T 1606-2012 粮食作物种子 谷子杂交种
评论
0/150
提交评论