2019中考英语七下Unit9_10阅读练习人教新目标版_第1页
2019中考英语七下Unit9_10阅读练习人教新目标版_第2页
2019中考英语七下Unit9_10阅读练习人教新目标版_第3页
2019中考英语七下Unit9_10阅读练习人教新目标版_第4页
2019中考英语七下Unit9_10阅读练习人教新目标版_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019中考(人新)英语七下U910阅读练习及答案 (限时:30分钟)A阅读下面的短文从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。According to a recent survey, British teenagers are not in good health because they dont have enough time for sleep. They dont sleep well, either. They are often disturbed(打扰) by electronic gadgets(器具,装置) in their bedrooms. We call such kind of sleep “junk sleep”.We did a survey among 1,000 students aged 12 to 16, and we found out that 30 percent of them slept for only 4 to 7 hours a day. Nearly a quarter said they fell asleep while they were watching TV, listening to music or using other electronic gadgets.Nowadays, almost all the teenagers have a phone, music system or TV in his or her bedroom. Almost 20 percent of the teenager boys said the quality of their sleep were not good. It was affected by leaving their TVs or computers on. The survey also found out that 40 percent of young people felt tired every day. Whats more, the girls aged 15 to 16 felt the worst among them.“Teenagers need to realize the importance of sleeping well. If they sleep well, they will be able to study hard and perform well at school. I am shocked to know that so few teenagers have noticed the close connection between sleep and schoolwork,” said Dr Chris.( )1. What disturbs British teenager in their bedrooms? A. Sleep. B. Electronic gadgets. C. Schoolwork.( )2. According to the result of the survey, how long did 30 percent of students sleep a day? A. 3 to 7 hours. B. 4 to 7 minutes. C. 4 to 7 hours.( )3. The word “ quality” means “ ” in Chinese. A. 数量 B. 质量 C. 时间( )4. Among the students, felt the worst. A. the girls aged 13. B. the girls aged 15. C. the girls aged 17.( )5. What does the passage talk about ? A. Junk food. B. Junk sleep. C. Teenagers.【参考答案】15 BCBBB BMost of us have experienced trouble sleeping at one time or another. This is normal and usually temporary (短暂的), because of stress(压力) or other reasons. But if sleep problems last too long in your daily life, you may be have a sleep disorder. Sleep disorders cause more than just sleepiness. The lack(缺乏) of quality sleep can be bad for your health. If youre experiencing sleep problems, learn about what you can do to help yourself, and when to see a doctor.Sleep can be a barometer(晴雨表) of your health. In many cases, people in good health sleep well, while those suffering from sleep problems often have a health problem. Sleeping well is necessary for your physical health. Unfortunately, if you dont care for your sleep problems it can lead to poor health, weight gain and accidents. If you want to feel at your best and stay healthy, sleep is necessary.Its not normal to feel sleepy during the day, to have problems getting to sleep at night, or to wake up feeling tired. But even if youve struggled with sleep problems for so long, you can still learn to sleep better and then make healthy changes to your daytime habits and bedtime. If self-help doesnt work, you can turn to sleep specialists who are trained in sleep medicine. Together, you can find out causes of your sleep problem and find ways to improve your sleep and quality of life.1.Temporary sleep problems .A.can lead to bad healthB.are good for your healthC.are all caused by stress D.hardly affects health 2.What does the underlined part most probably mean?A.Sleep is not very important to your health.B.Sleep problems have an effect on your life.C.Sleep can show your health condition.D.Sleeping well is not an easy thing.3.What should you do to learn to sleep well?A.Go to bed as early as possible.B.Develop healthy sleep habits.C.Do more exercise before going to bed.D.Avoid feeling tired during the daytime. 4.We know from the passage that .A.an angry person must have sleep disorders B.the better you sleep, the better you will workC.sleep is really more important than our mealsD.sleep problems are too hard to solve 主旨大意 如果一个人经常失眠,或者睡眠质量很差的话,那么他的健康会受到危害,因此关注睡眠是非常重要的。1.D细节理解题。根据第一段第二句“This is normal and usually temporary”可知,偶尔睡眠不好也是正常的,因此它不会过多地影响一个人的身体健康。故选D。2.C句意理解题。根据下文内容可知,睡眠好的人身体健康,睡眠不好的人身体健康状况差, 因此睡眠是人体健康的标志。故选C。3.B细节理解题。根据最后一段可知,养成有规律的睡眠习惯有助于解决睡眠不好的问题。故选B。4.B推理判断题。根据第二段可知,睡眠不好会导致健康状况不佳、体重增加、出事故等问题。故选B。 CDo you ever forget a face? If not, then you could be a “super recognizer”.Usually its easy for someone to recognize(识别) the faces of their family and friends. But it could be difficult for them to remember faces that theyve only seen once.However, studies have found that super recognizers have amazing face recognition skills. They can remember at least 80 percent of faces theyve seen. At least one in 50 people are super recognizers, reported Daily Mail.Bournemouth University of UK recently carried out a study. They tried to find whether super recognizers have a different way to remember faces.They found that when these people look at faces, they spend more time looking at the persons noses.Researchers also found that these people are not smarter than others. Their super ability usually only helps them recognize faces. important finding is that there are subtypes(子类型) of super recognition.Some super recognizers never forget faces. But for some, if you show pairs of faces to them at the same time, they can quickly decide whether the faces are of the same person or two different people.In fact, many super recognizers say they are good at “spotting”(认出) faces in a crowd.These subtypes of super recognition could be used in many areas of life. For example, the skills could be very useful at a passport control checkpoint. Super recognizers could also help the police spot known troublemakers, bad people or even missing people in crowds.1. Whose face can an ordinary person remember easily?A.A foreigners.B.A friends. C.A troublemakers.D.A missing persons.2. According to the passage, which part of the body helps a lot in recognizing faces?A.Eye.B.Ear. C.Mouth.D.Nose.3. Which word can best fit in the blank in Paragraph 7?A.One.B.Other. C.The other.D.Another. 4. What does the passage mainly talk about?A.The study of super recognizers.B.How to remember faces. C.The use of super recognition.D.Ways of being super recognizers.参考答案:主旨大意 本文是一篇说明文,说明了超级认脸者的特殊能力及其在生活中的应用。1.B细节理解题。根据第二段“Usually its easy for someone to recognize the faces of their family and friends.”可知,对普通人来说,家人或朋友的脸是最容易记住的。故选B。2.D细节理解题。根据第五段“they spend more time looking at the persons noses.”可知,鼻子在识别人脸的时候起到了很大的作用。故选D。3.D文章结构题。根据上文“They found that”和“Researchers also found that”可知,这是第三个发现。“三个以上的另一个”应该用another表示。故选D。4.A主旨大意题。通读全文可知,本文讲述的是有关super recognizers的研究。故选A。D阅读下列短 文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。To help you decide what might make a good pet,weve put together a pet checklistWeve named some of the animals that are often kept as petsWeve shown some good points and bad points about eachAnd we hope it may help you make the best choicePick-a-Pet ChecklistPetsGood PointsBad PointsEasy to keepEnjoy being pettedGood to holdHard to house trainDrop lots of hairEasily upset by high temperatureCan be very interestingCan be friendly when youngAgainst the law to keep in many states in the U.S. Can get unkind when olderEasy to feed care forCan live indoors or outFun to holdVery friendlyLittle pans can be messyMay kill birdsMay make you sneezeCome in many sizesCan

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论