




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 4 Making the news李仕才一、阅读理解。We were ordinary people taking the bus every day that summer.During the early morning rides,we sat sleepily on our seats.One of the passengers was a small grey man to the center for senior citizens.He walked with a stoop(驼背) and a sad look on his face.We paid little attention to him.Then one July morning he said good morning to the driver and smiled to us before sitting down.The driver nodded politely,the rest of us being silent.The next day,the old man boarded the bus energetically,smiled and said loud,“Good morning!”Some of us looked up,amazed,and murmured“Good morning”The following weeks we were more surprised.Our friend was dressed in a nice old suit with the thin hair carefully combed.He said good morning to us every day and we gradually began to nod and talk to each other.One morning he had a bunch of wild flowers in his hand.The driver smilingly asked,“Have you got yourself a girlfriend?”He nodded shyly,“She lives at the center.”The other passengers whistled and clapped at him.Charlie bowed before sitting down.Every morning after that Charlie always brought a flower.Some regular passengers began bringing him flowers for his bunch.Everyone smiled and joked about it.But one morning he didnt turn up.When he wasnt there the following days,we started wondering if he was sick or.We stopped at the center for senior citizens.The staff told us he was fine,but he hadnt been coming that week.One of his very close friends had died at the weekend.They expected him back on Monday.How silent we were on the rest of the way to work!The next Monday he was waiting at the stop,stooping a bit more and a bit more grey.Inside the bus was a silence,all of us sitting with our eyes filled with tears and wild flowers in our hands.【解题导语】本文是一篇记叙文。原本寂静的车厢因一位老人友爱、热情的举动变得活跃起来,热情是可以感染他人的。在老人情绪低落时,也收到了来自他人的关爱。1The old man boarded the bus energetically probably because Ahe bought a bunch of flowersBhe got to know other passengersChe fell in love with a ladyDhe had a sweet dreamC解析:推理判断题。根据第二段倒数第三、四句并结合第一段内容可推知,这个老人之所以这么精力充沛可能是因为他恋爱了。故选C项。2What change did the old man bring to the early morning bus?AThe passengers were silent.BThe bus was full of life.CThe passengers were sleepy.DThe bus was punctual.B解析:推理判断题。根据文中的“we sat sleepily on our seats”“the rest of us being silent”“Some of us looked up,amazed,and murmuredGood morning”“we gradually began to nod and talk to each other”并结合第三段内容可知,老人的行为感染了车上的每一个人,让车里充满活力。故选B项。3Why didnt the old man turn up for several days?AHe was in sorrow for the loss of his friend.BHe wondered whether others cared about him.CHe had a quarrel with the staff of the center.DHe wasnt himself for the cold weather.A解析:推理判断题。根据倒数第二段第四、五句并结合上文的描述可推知,是因为老人的朋友去世了,他非常悲伤,所以老人这几天没有乘车去老年中心。故选A项。4What can we infer from the story?AOnly love can affect others emotions.BThe old mans passion inspires others.CThe passengers didnt care about others feelings.DThe center for senior citizens is a good place for love.B解析:推理判断题。原本冷漠、疏离的乘客因一位老人友爱、充满热情的举动,让车厢不再寂静,乘客们开始相互交流、开玩笑;由此可推知,老人的热情鼓舞了他人。故B项正确。二、语法填空。When my father was a boy, he had a dog named Laddie. Laddie stayed _1_ (constant) by Dads sidefishing, playing ball, and even _2_ (follow) him to school. Laddie would simply follow Dads smell and track him all the way to school. Arriving after all the doors were closed, Laddie would sit outside the school, waiting patiently. Eventually, someone would open _3_ door and Laddie would slip in after him. Once inside, the dog would walk from room to room _4_ he found his master. Of course, Dads teacher would immediately demand that the dog _5_ (remove)Later, my father went off _6_ (join) his five brothers in World War , but Laddie continued to attend school, lying quietly each day _7_ the feet of Dads younger brother, Dick. Laddies attendance was _8_ consistent that Howard Junior High School awarded him an honorary diploma when Dick graduated. Now, thats one smart dog.Years later, when my dad was an adult, he met another dog: Casey. Casey went everywhere with Dad. In fact, I complained Dad spent _9_ time with Casey than he did with any of his human family members. Casey trusted my father unconditionally, _10_ sometimes Caseys blind faith in my dad got them both into trouble.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了父亲和作者不同时期饲养的两只狗的故事。1constantly考查词性转换。修饰动词stayed,应用副词。2following考查非谓语动词。依据句中的“fishing, playing ball”可知,and连接三个非谓语动词作伴随状语。3a考查冠词。上文的“all the doors”说明,这里指其中一扇门被打开了。4until考查连词。由句意可知此处表述“直到它找到主人”,until意为“直到为止”,符合语境。5(should) be removed考查虚拟语气。句中的谓语动词demand后接宾语从句应用虚拟语气,且the dog与动词remove之间为被动关系,故应用被动语态。6to join考查非谓语动词。不定式在句中作目的状语。7at考查介词。空后是表示小地点的名词,故用at。8so考查固定句式。so . that . “如此以至于”。9more考查固定句式。more . than . 意为“比更多的”,故填more。10but考查连词。前后两个分句之间是转折关系,因此用转折连词but。三、完形填空。阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的最佳选项。Though Dad looked tired and weak,his smile was as sure as ever.It was another _1_ of pneumonia(肺炎)My husband and I stayed with him for the_2_ but had to return to our jobs by Monday morning.Local relatives would see that Dad was home from the hospital,and they would visit him _3_,prepare his meals and take him to his doctor appointments.But I _4_ to be able to let him know that we _5_ ,too,even when we werent with him.Then I remembered a family _6_ I started when our children were small.When leaving their grandparents home after a visit,each child would _7_ a love note in the house for them to _8_ after we were gone.They hid notes somewhere.For days after our _9_ ,their grandparents would _10_ as they discovered these reminders of our love.So as I _11_ Dads rooms,I began writing notes.Some were _12_.“Dad,I put the milk in the fridge so it wouldnt _13_.”Some expressed my love.“Dad,I hope you sleep well in your new bed.”Most notes were _14_ where he would lived for several weeks until he regained _15_ ,but one note I hid upstairs under his pillow.“Dad,if you have found this note,you must be feeling better.We are so _16_ !”While others cared for Dads daily _17_ ,we,of course,would stay in touch by phone.But our notes were a _18_ reminder of our love and concern for him during this recovery period.Just like his medicines improved him physically,these“_19_ vitamins”(维生素)would improve his spiritual health.Several weeks later,Dad phoned and said,“Ill tell you that I just found your _20_ under my upstairs pillow!”I smiled at last.1A.experience BattackCdisaster Dpain2A.weekday BnightCweekend Dholiday3A.regularly BrarelyCsuddenly Doccasionally4A.happened BdreamedCagreed Dlonged5A.feared BcaredCcalmed Dregretted6A.hobby BgameCtradition Dbusiness7A.hide BwriteCcopy Dleave8A.recall BrememberCenjoy Dfind9A.exchange BdepartureCarrival Descape10A.weep BsighCsmile Dscream11A.tidied BenteredCdesigned Dequipped12A.brief BseriousCsincere Dpractical13A.spill BspoilCboil Dfreeze14A.upstairs BdownstairsCoutside Dindoors15A.sense BwealthCstrength Dconsciousness16A.glad BfortunateCanxious Dbusy17A.exercises BneedsCfeelings Dsufferings18A.final BvisualCsmooth Dconcrete19A.emotional BexpensiveCeffective Dexcellent20A.gift BloveCnote Dletter【解题导语】本文是一篇记叙文。父亲得了肺炎后,作者夫妻俩由于工作日要工作,不能照顾父亲,心中感到非常难过。这时作者想起了家庭的传统,于是便带着孩子一起在父亲家里藏各种各样的表达爱的纸条,帮助父亲一起从疾病中康复过来。1B考查名词辨析。根据语境可知,此处指父亲第二次肺炎发作。A项意为“经历”;B项意为“发作,侵袭”; C项意为“灾难”;D项意为“疼痛”。故选B项。2C考查名词辨析。根据空格后的“but had to return to our jobs by Monday morning”可知,此处指“我”和丈夫周末陪父亲。A项意为“工作日”;B项意为“晚上”;C项意为“周末”;D项意为“假期”。故选C项。3A考查副词辨析。根据空格后的“prepare his meals and take him to his doctor appointments”并结合四个选项可知,此处指亲戚们定期地去家里看望父亲,给他准备吃的,带他去看医生。A项意为“定期地,有规律地”;B项意为“很少”;C项意为“突然”;D项意为“偶尔”。故选A项。4D考查动词辨析。根据语境可知,此处指“我”渴望让父亲知道“我们”也关心他,甚至在“我们”不在他身边的时候。A项意为“发生”;B项意为“梦想”;C项意为“同意”;D项意为“渴望”。故选D项。5B考查动词辨析。上文提到亲戚们会定期去家里看望父亲,照顾他,此处承接上文,指“我”渴望让父亲知道“我们”也关心他。A项意为“害怕”;B项意为“关心,关怀”;C项意为“使镇静”;D项意为“后悔,遗憾”。故选B项。6C考查名词辨析。根据下文内容可知,此处指一个家庭的传统。A项意为“爱好”;B项意为“游戏”;C项意为“传统”;D项意为“生意”。故选C项。7A考查动词辨析。根据下文“They hid notes somewhere.”可知,此处指每个孩子在屋子都会藏一张爱的纸条。A项意为“藏,隐蔽”; B项意为“写”;C项意为“复制,抄写”;D项意为“离开”。故选A项。8D考查动词辨析。根据下文中的“their grandparents would _ as they discovered these reminders of our love”可知,此处指当“我们”离开后,“我”的父母会找到这些爱的纸条。A项意为“回忆”;B项意为“记得”;C项意为“喜欢,享受”;D项意为“找到,发现”。故选D项。9B考查名词辨析。根据上文中的“after we were gone”可知,此处指当我们离开后的几天里。A项意为“交换”;B项意为“离开”;C项意为“到达”;D项意为“逃跑”。故选B项。10C考查动词辨析。根据空格后的“as they discovered these reminders of our love”可知,此处指当他们找到这些爱的纸条后,会露出笑容。A项意为“哭泣”;B项意为“叹气”;C项意为“微笑”;D项意为“尖叫”。故选C项。11A考查动词辨析。根据语境并结合四个选项可知,“我”整理父亲的房间时,开始写纸条。A项意为“整理,使整洁”;B项意为“进入”;C项意为“设计”;D项意为“装备”。故选A项。12D考查形容词辨析。根据下文中的“Dad, I put the milk in the fridge so it wouldnt _.”可知,一些纸条的内容是实用的。A项意为“简洁的”; B项意为“严肃的,严重的”;C项意为“真诚的”;D项意为“实际的,真实的”。故选D项。13B考查动词辨析。根据常识和语境可知,此处指把牛奶放在冰箱里,这样它就不会变质了。A项意为“溢出,泼出”;B项意为“变质,变坏,腐败”;C项意为“烧开,煮沸”;D项意为“冷藏”。故选B项。14B考查副词辨析。根据下文中的“but one note I hid upstairs under his pillow”可知,此处指“我”把大多数纸条放在了楼下。A项意为“楼上”;B项意为“在楼下”;C项意为“在外面”;D项意为“在室内”。故选B项。15C考查名词辨析。根据下文中的“Dad, if you have found this note,you must be feeling better.”可知,父亲会在楼下待几周直到他体力恢复。A项意为“感觉”;B项意为“财富”;C项意为“体力,力气”;D项意为“知觉”。故选C项。16A考查形容词辨析。根据上下文和常识可知,当得知父亲身体恢复健康后,“我们”都非常高兴。A项意为“高兴的”;B项意为“幸运的”;C项意为“焦急的”;D项意为“忙碌的”。故选A项。17B考查名词辨析。根据下文中的“we, of course, would stay in touch by phone”可知,其他人来照顾父亲的日常需要。A项意为“练习”;B项意为“需要”;C项意为“感觉”;D项意为“痛苦,苦难”。故选B项。18D考查形容词辨析。根据下文中的“reminder of our love and concern for him during this recovery period”可知,这些纸条是我们对父亲的爱的具体表达。A项意为“最终的”;B项意为“视觉的”;C项意为“光滑的”; D项意为“具体的,确实的”。故选D项。19A考查形容词辨析。根据下文中的“would improve his spiritual health”可知,这些情感的维生素改善了父亲的精神状态。A项意为“情感的,情绪的”;B项意为“昂贵的”;C项意为“有效的”;D项意为“卓越的”。故选A项。20C考查名词辨析。根据上文中的“but one note I hid upstairs under his pillow”可知,此处指父亲告诉“我”,他找到了“我”藏在楼上的纸条。A项意为“礼物”;B项意为“爱”;C项意为“便条,短笺”;D项意为“信”。故选C项。长难句分析:When leaving their grandparents home after a visit,each child would hide a love note in the house for them to find after we were gone.(第二段第二句)分析:When引导时间状语从句,此处省略主语each child和be动词;after引导时间状语从句。译文:当每一个孩子拜访他们的祖父母之后要离开的时候,他们都会在房子里藏一张充满爱的纸条让祖父母在他们走后寻找。四、短文改错。Last Friday, I had interview with Professor Zhang about “How to Improve Our Oral English”. According to Professor Zhang, reading English aloud help us improve our oral ability. In addition, it can benefit us in develop our language skills, such like listening, speaking, reading and writing. This is why reading aloud is the basis of memory. And it can make the sound, form and meaning of much English words strengthened and consolidated.Therefore, Professor Zhang suggested that for thirty minutes and an hour i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 不带薪实习合同标准文本
- 公用建筑修缮合同样本
- 公司借调合同样本
- 酒吧常见问题及应对措施试题及答案
- 公司无资质施工合同样本
- 人工鱼塘租赁合同标准文本
- 公路行业施工合同样本
- 入股股权类合同样本
- 调酒师职业生涯成功案例分析试题及答案
- 2025企业单位签订劳动合同的规定是怎样的
- 水泥厂电工培训课件
- 电力系统中电磁环境监测系统的设计与实施
- 全国公安移动警务视频应用建设指南(征求意见稿)-正式-来源广东
- 【生物】人的生殖课件-+2024-2025学年人教版生物七年级下册
- 健康日用品设计与研发趋势
- 【化学】常见的盐(第1课时)-2024-2025学年九年级化学下册(人教版2024)
- 《罗秀米粉加工技术规程》 编制说明
- 2024年江苏省无锡市中考英语试卷
- 《湖南省房屋建筑和市政工程消防质量控制技术标准》
- 充电桩安全巡查记录表
- 《公路工程现浇泡沫聚合土应用技术规程》
评论
0/150
提交评论