




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
话题语篇专攻练32政治经济(二)(建议用时35分钟). 阅读理解AFor a long time the packaging industry has been attacked for using what is thought as large amounts of packaging, choosing materials which are felt to have high impacts on the environment, and for being responsible for littering and overflowing landfills. In a study performed by WRAP, one of the first to study food waste in the UK in 2012, the most frequent responses when consumers were asked about packaging were“uses too much material”and“bad for the environment”. The conclusions of these reports highlighted that the degree of the problem has been largely underestimated: at least 30% of food produced in the world is wasted. These figures are similar no matter if you are in the developed or developing world. However, two publications from cross-industry work groups were published recently, and have managed to reset the discussion to take into account the benefits of packaging for sustainability(可持续性). The first publication, “The Global Protocol on Packaging Sustainability”, describes an agreed common approach towards measuring packaging sustainability metrics(指标), so that the industry is not competing based on the definition of a metric, but rather competing based on performance. The second was, “Packaging in the Sustainability Agenda, A Guide for Corporate Decision Makers”, which highlighted the contributions of packaging to the three aspects of sustainability: packaging protects products and prevents waste(environmental aspect); packaging enables efficient business conduct(economic aspect); and packaging provides consumers with the benefits of the products it contains(social aspect). Packaging performs indeed a wide variety of functions throughout the value chain and contributes to reducing food waste by protecting ingredients(佐料)and products during transportation and by delivering family-sized packages. Food waste could be avoided for single households if they are provided with the choice of pack sizes meeting their consumption patterns and are not forced to buy larger packs that they may not be able to finish before the use-by date. Despite the fact that smaller sized packs use more packaging, the fact that food waste is reduced would nevertheless decrease overall environmental impacts of the packed product. 【文章大意】文章主要讨论的是商品的包装问题, 涉及过分的包装会对环境产生坏的影响等情况。1. It has long been thought that_. A. larger quantities of food are wasted in developed countriesB. WRAP is the first authority to study food waste in the UKC. packaging does great harm to the environmentD. packaging offers a powerful means to reduce food waste【解析】选C。细节理解题。根据第一段第一句话For a long time the packaging industry has been attacked for using what is thought as large amounts of packaging, choosing materials which are felt to have high impacts on the environment可知包装对环境是有害的。2. According to the two publications in Paragraph 2, _. A. an agreement should be reached on measuring packaging sustainabilityB. the industry should compete based on the definition of sustainability metricsC. smaller sized packs promote less packaging and purchase among consumersD. sustainable packaging is eco-friendly, economically practical and socially beneficial【解析】选D。细节理解题。根据第二段最后一句话Packaging in the Sustainability Agenda. . . and packaging provides consumers with the benefits of the products it contains(social aspect). 中的关键词: environmental aspect; economic aspect; social aspect可知合适的包装是生态环保的, 对于社会和经济都是有益的。3. The authors attitude towards packaging is_. A. approvingB. negativeC. casualD. doubtful【解析】选A。观点态度题。根据文章最后一段Packaging performs indeed a wide variety of functions throughout the value chain and contributes to reducing food waste by protecting ingredients and products during transportation and by delivering family-sized packages. 可知作者对于适度的包装还是赞成的。BChinese e-commerce websites fail to pay more attention to older consumers, says a news report. Theres been a thought that younger consumers have been the driving force of online buying. That may not be the case. According to a statement from Alipay, the average expenditure(支出)of Alipay users born before the 1960s was 31, 000 yuan in 2012, much higher than 14, 000 yuan of those born after the 1980s. It shows that online shopping has become a key part of peoples daily consumption, for both the young and the old. Besides shopping, people pay bills such as water bills, electricity bills, and credit card repayments online. The middle-aged and senior consumers are also participating in that consumption revolution. Liu Chen, 56, said that his online expenditure in 2015 was over 50, 000 yuan, about half of the total annual expenditure. He always pays his telephone bill online. Clothes, electrical appliances and kids snacks are the main items he purchases online. Lius shopping strategy is to find something good online first, then go to shops to check it out, and finally buy it online because it is cheaper. As quality concerns him, Liu only buys items that come with a guarantee. Stories such as those from Liu are representative of millions of middle-aged and older Chinese, which show the great potential of the aged in the Chinese consumption market. Yet, the market seems not to be valued as it should be. Some Chinese e-commerce websites such as jd. com, dangdang. Com and amazon. cn dont have a category for goods for the elderly on their main pages. Alibabas platform does have one, but the goods in it are not as abundant as other categories. Moreover, Taobaos category is not really designed for elders, but their children. Despite the seeming lack of commitment to older consumers, the Chinese market for the elderly is clearly huge, and e-commerce websites should take great efforts to develop it. 【文章大意】本文介绍了电商的一大缺点没有关注老年消费者。4. The data in Paragraph 2 is used to prove that_. A. young people have learned to save moneyB. older people are crazy about online shoppingC. young people are the driving force of online shoppingD. both the young and the old have contributed to online shopping【解析】选D。细节理解题。根据第二段的数据比较可知年轻人和老年人都为网购做出了巨大贡献。5. According to the passage, Liu Chen mainly spends money online on_. a. buying clothesb. paying the telephone billc. paying the electricity billd. buying electrical appliancesA. a, b, cB. a, b, dC. b, c, dD. a, c, d【解析】选B。细节理解题。根据He always pays his telephone bill online. Clothes, electrical appliances and kidssnacks are the main items he purchases online. 可知B选项正确。6. Liu Chen chooses online shopping mainly because of its_. A. low priceB. convenienceC. great potentialD. quality guarantee【解析】选A。细节理解题。根据第五段finally buy it online because it is cheaper可知Liu Chen在网上购物是因为网上的商品更便宜。7. Which is the best title for the passage? A. Online ShoppingB. Older Consumers in E-commerceC. Chinese E-commerceD. Huge E-commerce Market for the Elderly【解析】选D。主旨大意题。本文介绍了电商的一大缺点没有关注老年消费者。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。_1_When a starving man gets a meal, he begins to think about an overcoat; when an executive gets a new sports car, visions of country clubs and pleasure beats dance into view. The many wants of mankind might be regarded as making up several levels. _2_The first and most basic level of wants involves food. Once this want is satisfied, a second level of wants appears: clothing and some sort of shelter. By the end of World Warthese wants were satisfied for a great majority of Americans. _3_It included such items as automobiles and new houses. By 1957 or 1958 this third level of wants was fairly well satisfied. Then, in the late 1950s a fourth level of wants appeared: the“life-enriching”level. While the other levels involve physical satisfactionthe feeding, comfort, safety, and transportation of the human body-this level stresses mental needs for recognition, achievement and happiness. It includes a variety of goods and services, many of which could be called“luxury”items. Among them arevacation trips, the best medical care, and entertainment. _4On this level, a greater percentage of consumer spending goes to services, while on the first three levels more is spent on goods. Will consumers raise their sights to a fifth level of wants as their income increases, or will they continue to demand luxuries and personal services on the fourth level? A fifth level probably would involve wants that can be achieved best by community action. Consumers may be spending more on taxes to pay for government action against disease, ignorance, crime and prejudice. _5_In this way, we can enjoy more fully the good things on the first four levels. A. Then a third level appeared. B. Different people have different wants on each level. C. There are several levels of wants in ones life. D. When there is money enough to satisfy one level of wants, another level appears. E. At this stage, we now may seek to ensure the health, safety, and leisure. F. Also included here are fancy foods and the latest styles in clothing. G. Human wants seem endless. 【文章大意】这是一篇生活类的文章。向我们讲述了人类不同层次的需要。1. 【解析】选G。根据G和下文中的关键词“wants, gets, think about”等判断G正确。2. 【解析】选D。根据上文以及D中的关键词“level, satisfy, wants”判断D正确。3. 【解析】选A。根据前文以及A中的关键词“first, second, third, level”判断A正确。4. 【解析】选F。根据前文以及F中的关键词“goods, services clothing”, 判断F正确。5. 【解析】选E。根据E和上下文中的关键词“health, safety, leisure, disease, crime”判断选E。. 短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线(画掉。修改: 在错的词下画一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词。2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。Ladies and gentlemen, Thank you for attending our companys news conference. As you know, with the development of economy, people have to face variety pressures. They dont have enough time to attend to the old people in his family, which has become a prominent social problem.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 了解2024年二手车评估师考试中常见的错误试题及答案
- 25年公司厂级安全培训考试试题答案高清版
- 2025车间职工安全培训考试试题答案4A
- 宠物营养师考试饮食营养学中关键术语试题及答案
- 古代文学史语境解读试题及答案
- 2024-2025员工三级安全培训考试试题及答案【名校卷】
- 构建高效宠物营养知识体系的方法试题及答案
- 2024-2025公司项目部安全培训考试试题含答案【基础题】
- 25年企业员工安全培训考试试题(4A)
- 2024年宠物营养师考情分析试题及答案
- GB/T 20424-2025重有色金属精矿产品中有害元素的限量规范
- 2025年兰考三农职业学院高职单招职业适应性测试历年(2019-2024年)真题考点试卷含答案解析
- 2025电动自行车集中充电设施第2部分:充换电服务信息交换
- 输油管道安全培训
- 2025美国急性冠脉综合征(ACS)患者管理指南解读课件
- 统编历史七年级下册(2024版)第7课-隋唐时期的科技与文化【课件】f
- 桥梁检测报告模板
- 2025年浪潮数字企业技术有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 课时精讲14-物质的聚集状态与晶体的常识(学生版)
- 2025年全国普通话水平测试题标准试卷(共三十五套)
- 中华人民共和国各级人民代表大会常务委员监督法宣贯培训2024
评论
0/150
提交评论