浙江专用2018届高考英语总复习真题研练Week6Thursday含解析.docx_第1页
浙江专用2018届高考英语总复习真题研练Week6Thursday含解析.docx_第2页
浙江专用2018届高考英语总复习真题研练Week6Thursday含解析.docx_第3页
浙江专用2018届高考英语总复习真题研练Week6Thursday含解析.docx_第4页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Week 6ThursdayTask 1:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2015浙江,C)If humans were truly at home under the light of the moon and stars,we would go in darkness happily,the midnight world as visible to us as it is to the vast number of nocturnal(夜间活动的) species on this planet.Instead,we are diurnal creatures,with eyes adapted to living in the suns light.This is a basic evolutionary fact,even though most of us dont think of ourselves as diurnal beings.Yet its the only way to explain what weve done to the night:Weve engineered it to receive us by filling it with light.The benefits of this kind of engineering come with consequencescalled light pollutionwhose effects scientists are only now beginning to study.Light pollution is largely the result of bad lighting design,which allows artificial light to shine outward and upward into the sky.designed lighting washes out the darkness of night and completely changes the light levelsand light rhythmsto which many forms of life,including ourselves,have adapted.Wherever human light spills into the natural world,some aspect of life is affected.In most cities the sky looks as though it has been emptied of stars,leaving behind a vacant haze (霾) that mirrors our fear of the dark.Weve grown so used to this orange haze that the original glory of an unlit nightdark enough for the planet Venus to throw shadows on Earthis wholly beyond our experience,beyond memory almost.Weve lit up the night as if it were an unoccupied country,when nothing could be further from the truth.Among mammals alone,the number of nocturnal species is astonishing.Light is a powerful biological force,and on many species it acts as a magnet(磁铁)The effect is so powerful that scientists speak of songbirds and seabirds being “captured” by searchlights on land or by the light from gas flares on marine oil platforms.Migrating at night,birds tend to collide with brightly lit tall buildings.Frogs living near brightly lit highways suffer nocturnal light levels that are as much as a million times brighter than normal,throwing nearly every aspect of their behavior out of joint,including their nighttime breeding choruses.Humans are no less trapped by light pollution than the frogs.Like most other creatures,we do need darkness.Darkness is as essential to our biological welfare,to our internal clockwork,as light itself.Living in a glare of our own making,we have cut ourselves off from our evolutionary and cultural heritagethe light of the stars and the rhythms of day and night.In a very real sense,light pollution causes us to lose sight of our true place in the universe,to forget the scale of our being,which is best measured against the dimensions of a deep night with the Milky Waythe edge of our galaxyarching overhead.【语篇解读】本文是一篇说明文。现如今人类使夜晚充满了人造光线,使得夜晚不再黑暗,但这么做所造成的光污染的不好影响是巨大的,到了考虑这么做的后果的时候了。1According to the passage,human beings _Aprefer to live in the darknessBare used to living in the day lightCwere curious about the midnight worldDhad to stay at home with the light of the moon答案B细节理解题。根据第一段中的“Instead,we are diurnal creatures,with eyes adapted to living in the suns light.”可知,我们人类是白天活动的动物,习惯了在日光下生活。故答案为B。2What does “it” (Paragraph 1) most probably refer to?AThe night. BThe moon.CThe sky. DThe planet.答案A代词指代题。it是代词,指代前面提到的事物,而前面提到的是night,指用来照亮黑夜。3The writer mentions birds and frogs to _Aprovide examples of animal protectionBshow how light pollution affects animalsCcompare the living habits of both speciesDexplain why the number of certain species has declined答案B目的意图题。第三段谈到了光污染,后面的段落是对光污染影响的详细说明,作者以鸟和青蛙为例来说明光污染对动物的影响。4It is implied in the last paragraph that _Alight pollution does harm to the eyesight of animalsBlight pollution has destroyed some of the world heritagesChuman beings cannot go to the outer spaceDhuman beings should reflect on their position in the universe答案D推理判断题。根据最后一段中的“In a very real sense,light pollution causes us to lose sight of our true place in the universe.”可推断出,我们人类应该反思我们所在宇宙中的身份地位。5What might be the best title for the passage?AThe Magic Light BThe Orange HazeCThe Disappearing Night DThe Rhythms of Nature答案C标题归纳题。整篇文章都在说明光污染给生物带来的巨大影响,本来是宁静、舒适的夜晚也被人类设计的灯光所影响。所以,标题应该是The Disappearing Night。Task 2:用英语简要概述本文大意答案The passage introduces some damage light pollution causes to our daily life. Wherever human light spills into the natural world,some aspect of life is affected. It is time that human beings should reflect on their position in the universe.Task 3:词汇积累1visible adj.看得见的2think of.as认为是3consequence n后果,结果4artificial adj.非天然的,人造的5leave behind留下6searchlight n探照灯7essential adj.基本的8internal adj.内部的9heritage n遗产10lose sight of看不见;忽略Task 4:攻克长难句1If humans were truly at home under the light of the moon and stars,we would go in darkness happily,the midnight world as visible to us as it is to the vast number of nocturnal(夜间活动的) species on this planet.分析:这是一个复合句,主句是we would go in darkness happily;If humans.是条件状语从句;the midnight world.是独立主格结构作状语。2In a very real sense,light pollution causes us to lose sight of our true place in the universe, to forget the

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论