




已阅读5页,还剩14页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时9八5. 词形转换1. (2018原创)Dont be _ when you fail. All you need to do is to learn from it and move on.(disappoint)2. (2018原创) _ is the mother of success, so dont be afraid of making mistakes.(fail)3. (2018原创)Beijing Opera is full of famous stories, beautiful _ paintings and wonderful fighting.(face)4. (2018原创)I like my English teacher because he has many good ways to make our class _ and active.(live)5. (2018原创)You should think it over carefully before you make a _.(decide)6. (2018原创)The story _ tells us if we work hard, we wont fall behind.(main)7. (2018原创)We should take _ problems seriously, or the earth will be worse and worse.(environment)8. (2018原创)Im fourteen years old. I think I should be allowed to make a _ by myself.(choose)9. (2018原创)Go to your teacher for help if you are in any _(difficult)10. (2018预测)My brother had a _ dog. We often play with it after school.(love). 短语翻译1. (2017广州改编)I woke up late today so I had to hurry to _ school.(为做准备)2. (2018原创)The moon looks like a _ on the MidAutumn Day.(笑脸) 3. (2018原创)My parents told me that they got married in 1990 and both of them were twentysix years old _(在那时)4. (2018原创)You can either play the piano at home or _ with us on Friday night.(看电影)5. (2018原创)No matter how well you know Paris, it is easy to _(迷路)6. (2018原创)After many years of hard work, he successfully entered his ideal university _(最后)7. (2018原创)He takes a boat trip alone. He not only has to _ bad weather condition but also needs to find enough food for himself.(处理)8. (2018原创)We should _ when we are in library.(保持安静)9. (2018原创)We must be true to the fact before we _(做决定)10. (2018原创)Lets wish Our Crazy English _ a great success.(演讲比赛)11. (2018原创)Mr. Right had to sell the house _ it was against his own wishes.(即使)12. (2018原创)Although our new math teacher_us, he is very friendly.(对严格)13. (2018预测)When Im _, my friends always give me a hand.(处于困境中). 单项填空1. (2017天津)Helping others makes us very _A. lonely B. proud C. lazy D. harmful2. (2017安徽)There are many beautiful places to visit in Anhui, _ Mount Huang in autumn.A. simply B. finally C. luckily D. especially3. (2017青岛)Jenny is afraid to travel by plane. She always feels _ when getting on it.A. nervous B. interested C. relaxed D. happy4. (2017西宁)Have you got Kathys _ for her concert?Yes. Id like to go and enjoy it.A. invention B. instruction C. invitation D. introduction5. (2017滨州)What do you think of the movie The Fate of the Furious 8?Its _! I enjoy it very much.A. friendly B. fantastic C. awful D. noisy6. (2017 呼和浩特)The pizza looks _. It is my favourite.A. lovely B. sweetly C. softly D. healthily7. (2017西宁)Why was the young man so _ in himself?Because he had too many failures.A. disappointed B. surprised C. interested D. excited8. (2017福建改编)TFBOYS has a lot of fans. It _ thousands of young people.A. is popular with B. is satisfied withC. is strict with D. is pleased with9. (2018原创)There are dark clouds, and the wind is blowing strongly.It _ that a typhoon is coming.A. feels B. sounds C. seems D. smells10. (2018原创)Mei Yanfang is a good actress. She plays many different kinds of _ all her life.A. actors B. films C. roles D. gestures11. (2018原创)How do you like the two pairs of trousers? They dont fit me well. They are _ too long _ too short. A. not only; but also B. both; and C. neither; nor D. either; or12. (2018预测) _ Mo Yan got a little education when he was very young, he finally won the Nobel Prize.A. As if B. Even though C. As well D. Ever since. 完形填空(2017河北)One thorn(刺) of experience is worth many times of warning.Ralph Wick was seven years old. In most things he was a fine boy, but he would cry from time to time. When he could not have what he wanted, he would _1_ for it. If he was told that it would hurt him, and he could not _2_ it, he would also cry.One day, he went with his mother into the _3_. The sun shone. The grass was cut. The flowers were starting to come out.Ralph thought he was, for once, a good boy. A _4_ was on his face. He wished to do as he was told. Ralph helped his mother with the farm work and he was very happy.“Now you must be tired and _5_,”said his mother.“Have a good rest here and eat some cookies. I will get a beautiful red rose for you.”So his mother brought the red flower to him. When he saw his mother still had a white rose in her hand, Ralph _6_ it.“No, my dear,”said his mother.“See how many thorns it has. You must not touch it, or you would be sure to hurt your _7_”When Ralph found that he could not have the white rose, he began to cry, and _8_ took it away. But he was soon very sorry. The thorns hurt his hand. It was so _9_ that he could not use it for some time.Ralph would never _10_ this. From then on, when he wanted what he should not have, his mother would point to his hand which had been hurt before. He at last learned to do as he was told.1. A. run B. cry C. plan D. call2. A. save B. hide C. have D. lose3. A. park B. garden C. forest D. field4. A. smile B. sign C. fear D. mark5. A. lazy B. noisy C. hungry D. sleepy6. A. waited for B. asked for C. cared for D. thanked for7. A. arm B. leg C. hand D. foot8. A. quietly B. proudly C. politely D. suddenly9. A. helpful B. harmful C. peaceful D. painful10. A. accept B. refuse C. forget D. remember.阅读理解A(2017玉溪红塔区模拟)In a small village there was a postman. When he was 20 years old, he started sending all kinds of happy or sad stories to the villagers homes 50 kilometers away day after day. Twenty years flew by, and so many changes took place, but there were still no flowers or trees along the road, only flying dust(灰尘)“How long shall I go along this dusty road?”As soon as he thought he had to spend his life riding the bike on the road with no flowers or trees, he felt very sad.One day when he finished sending the letters and was ready to return, he passed by a flower shop. “Right, thats it!” He walked into the shop, bought some wild flower seeds, and the next day he began to drop these seeds along the road. After one day, two days, one month, two months.he always kept dropping the wild flower seeds.Before long, a lot of little flowers came out along the road, blooming(开花) in all seasons.For the villagers, the flowers and the sweet smell were more pleasant than any letters the postman sent in all his life. On the road without dust but full of flowers, the postman rode his bike happily. He never felt lonely or anxious(焦虑) any more.1. The postman began sending letters to the villagers at the age of 20. 2. The postman felt sad because there were no flowers or trees along the road. 3. The postman went to a flower shop to send a letter. 4. The villagers and the postman were worried after the flowers came out. 5. We can learn from the story that everyone can make life more beautiful. B(2017天津改编)On my recent trip to Sydney with my parents, we visited the Wildlife Park.The Wildlife Park has lots of different animals and birds. Some are native to Australia and can only be found there. There are over 600 animals there, including kangaroos, koalas and crocodiles(鳄鱼). They are kept in their natural environment. I like the Wildlife Park better than a zoo where most of the animals are in cages(笼子)We first spent some time with the kangaroos. We were allowed to touch and feed them. It was very exciting to be so close to them. There were koalas there too. They looked very cuddly(令人想拥抱的). Although we were not allowed to carry them, I got to take a photo with one. It is a wonderful souvenir(纪念品)of my holiday in Sydney. The Wildlife Park has plenty of freshwater and saltwater crocodiles. Some of them are really big and scary with huge teeth! I did not want to get too close to them.There was also a bird show. The keepers showed us different species(种类)they had. I saw an old parrot which could “talk”. It made a great impression on me. I enjoyed the trip very much. There was so much to see.1. Where is the Wildlife Park?A. In Sydney. B. In Cairo. C. In Athens. D. In Rome. 2. What is a wonderful souvenir of the writers holiday?A. A parrot that could talk. B. A chance to feed a koala.C. A photo with a koala. D. Food for the kangaroos. 3. Why didnt the writer want to get very close to the crocodiles?A. They lived in water.B. The writer was afraid of them.C. The writer did not want to feed them.D. The writer did not like the smell of saltwater. 4. Which of the following is True?A. The kangaroos are kept in cages.B. The writer went to Park alone. C. The writer went to see koalas first.D. The writer watched a bird show. 5. How did the writer feel after visiting the Wildlife Park?A. Excited. B. Unhappy. C. Bored. D. Hopeless. C(2017北京改编)From the Other SideLara and Tara are twins. _1_ but they are very different in everything else. For example, hot food is Laras favorite, and Tara has a sweet choice.However, this isnt the problem with the twin girls. They always argued that the opposite one was wrong. _2_ while Tara insisted that mornings were fresh and it was difficult to stay up till midnight._3_ To put an end to their fights, their parents decided to create a small drama. They wanted the girls to understand that they were both correct from their own point of view. Their parents covered the girls eyes with black ribbons, and brought them to the dining room. _4_ Lara was asked to stand on one side of the board and Tara on the other. They couldnt see the other side of it. When the ribbons were taken away, they were surprised to see a huge board between them.Now, their father asked Lara, “Whats the color of the board?” She replied, “Its black!”_5_ She replied, “Its white!” The two girls began to argue again. While Lara was confident it was black, Tara was sure it was white. Then, they were asked to exchange(交换) their places. They couldnt believe their eyes. Tara, who insisted it was a white board, saw a black one. Similarly, Lara, who argued the board was black, was shocked to see a white one. They understood that each of them was right in her own view.Most of us are like Lara and Tara. We are right most times, but insist that others are wrong!A. They look like each other,B. For years, their arguments continued.C. Their mother asked Tara the same question.D. In the room, a big board was placed in the middle.E. Lara thought it was terrible to get up early in the morning,F. They like play together.G. Their mother asked them to play a game. 书面表达(2017玉溪红塔区模拟)Happiness in My Life提示: 快乐是什么?快乐是互相帮助,是获得成功,是给予,是成长在你的学习生活中,只要你用心去感受,快乐无处不在。请以“Happiness in My Life”为题,写一篇英语短文,以表达你对快乐的理解。要求: 1. 语言流畅、书写规范、卷面整洁,词数不少于60个;2. 文中不得使用真实姓名、校名,否则以零分计。_课时9八5.1. disappointed【解析】句意:当你失败的时候不要感到失望。你所要做的就是从失败中学习然后前进。根据系动词be可知此处应用形容词作表语,表示感到失望的。故填disappointed。2. Failure【解析】句意:失败乃成功之母,所以不要害怕犯错误。此处需要名词作主语。动词fail失败,其名词形式是failure。注意句首单词首字母大写。故填Failure。3. facial【解析】句意:京剧里充满许多著名的故事,美丽的妆容和精彩的武打。paintings为名词,需要形容词修饰。故填facial。4. lively【解析】句意:我喜欢我的英语老师因为他有很多好的方法使我们的课堂生动和积极。根据make sb./sth.adj.可知,此处填形容词lively。故填lively。5. decision【解析】句意:在你做决定之前,你应该仔细考虑。分析句子结构,可知此处需填名词作宾语。空前有a修饰,故填decide的名词单数形式decision。6. mainly【解析】句意:这个故事主要告诉我们,如果我们努力工作,我们就不会落后。分析句子结构,可知此处缺少副词修饰动词tells。故填mainly。7. environmental【解析】句意:我们应该认真对待环境问题,否则地球会越来越糟。problems为名词,需用形容词来修饰。故填environmental。8. choice【解析】句意:我14岁了。我认为我应该被允许自己做决定。此处缺少动词make的宾语,应用名词作宾语,make a choice做选择为固定短语。故填choice。9. difficulties【解析】句意:如果你有任何困难,专求助于你的老师。根据any可知空处需填名词,结合语境可知此处为复数。故填difficulties。10. lovely【解析】句意:我哥哥(弟弟)有一只可爱的狗。放学后我们经常和它一起玩。dog为名词,需要形容词修饰,故填lovely。.1. get ready for【解析】句意:今天我醒晚了,所以我必须赶紧准备去上学。短语get ready for意为“为做准备”,hurry to do sth.匆忙做某事。2. smiling face【解析】句意:中秋节的月亮看起来像一张笑脸。笑脸smiling face。3. at that time【解析】句意:我父母告诉我他们在1990年结婚,那时他们都26岁。在那时at that time。4. go to the movies/watch a movie/ see a film【解析】句意:周五晚上你要么在家里弹钢琴,要么和我们一起去看电影 。看电影go to the movies/watch a movie/ see a film。can后跟动词原形,故不做任何变形。5. get lost/ be lost【解析】句意:不管你对巴黎多么熟悉,也很容易迷路。迷路get lost/ be lost。根据句意及空前to可知此处为动词不定式,故空格处填动词短语原形。6. in the end/at last【解析】句意:经过多年的努力学习之后,他最后成功地进入了自己梦想的大学。最后in the end/at last。7. deal with【解析】句意:他独自乘船旅行。他不仅要处理恶劣的天气条件,而且还需要为自己找到足够的食物。根据汉语提示“处理”可知填deal with。8. keep silent/quiet【解析】句意:当我们在图书馆时应该保持安静。保持安静keep silent/quiet。9. make a decision【解析】句意:我们应该实事求是然后再做决定。做决定make a decision。10. speech competition【解析】句意:让我们祝疯狂英语演讲比赛取得巨大成功。演讲比赛speech competition。11. even though/if【解析】句意:Mr.Right不得不卖掉那所房子即使这违背了他自己的意愿。即使even though/if。12. is strict with【解析】句意:尽管我们的新数学老师对我们很严厉,但他非常友善。主语是“our new math teacher”,由is可知用一般现在时,对严格be strict with。13. in trouble【解析】句意:当我处于困境中时,我的朋友们总是对我伸出援助之手。在困境中in trouble。.1. B【解析】考查形容词词义辨析。句意:帮助别人使我们非常_。lonely孤独的;proud自豪的;lazy懒惰的;harmful有害的。根据语境可知帮助别人使我们自豪。故选B。2. D【解析】考查副词词义辨析。句意:安徽有许多美丽的地方值得去参观,_秋天的黄山。simply仅仅,简单地;finally最终;luckily幸运地;especially特别,尤其。由句意可知,这里特别强调秋天的黄山很美。故选D。3. A【解析】考查形容词词义辨析。句意:詹妮害怕乘飞机旅行。登机的时候她总是感到_。nervous 紧张的;interested 感兴趣的;relaxed 放松的;happy 高兴的。由afraid一词可知,詹妮登机时会紧张。故选A。4. C【解析】考查名词词义辨析。句意“你得到凯西音乐会的_了吗?”“是的。我要去享受它。” invention发明;instruction指示;invitation邀请;introduction介绍。参加音乐会要得到邀请。故选C。5. B【解析】考查形容词词义辨析。句意“你认为影片速度与激情8怎样?”“它_!我非常喜欢它。”friendly友好的; fantastic极好的;awful 可怕的; noisy 吵闹的。根据答语“我很喜欢”可推断出电影很好看。故选B。6. A【解析】考查形容词和副词混合辨析。句意:这个披萨看起来_。它是我的最爱。lovely形容词,可爱的,令人愉快的;sweetly副词,甜美地,温柔地,讨人喜欢地;softly副词,温柔地,柔和地;healthily,副词,健康地。分析句子可知looks为感官动词,后接形容词作表语。故选A。7. A【解析】考查形容词词义辨析。句意“为什么那个年轻人对自己那么_?”“因为他失败太多次了。”disappointed失望的;surprised吃惊的;interested感兴趣的;excited兴奋的。由答语意思可知,这个年轻人对自己是失望的。故选A。8. A【解析】考查形容词短语辨析。句意:TFBOYS有很多粉丝。它在数以千计的年轻人中_。be popular with受欢迎;be satisfied with对感到满意;be strict with对严格; be pleased with 对感到高兴。根据句意可知,他们在年轻人中很受欢迎。故选A。9. C【解析】考查感官动词词义辨析。句意“天上有乌云,并且风刮得很强烈。”“_台风要来了。”feels感觉到;sounds听到;seems似乎;smells闻到。根据句意可知表示似乎。故选C。10. C【解析】考查名词词义辨析。句意:梅艳芳是位好的女演员。她毕生扮演了很多不同的_。actors男演员;films电影;roles角色;gestures姿势。根据句意可知表示角色。故选C。11. D【解析】考查连词词义辨析。句意“你觉得这两条裤子怎么样?”“它们都不适合我。它们_ 太长 _太短。”not only.but also.不仅而且;both.and.和都;neither.nor.既不也不;either.or.要么要么。分析语境可知,“它们要么太长要么太短”。 故选D。 12. B【解析】考查连词短语辨析。句意:_ 莫言年轻时接受的教育很少,他最终赢得了诺贝尔奖。As if 似乎;Even though 尽管;As well 也;Ever since 从那以后。根据语境可知“尽管”符合题意。故选B。.【主旨大意】本文是一篇记叙文。讲述了拉尔夫维克七岁时,大多数情况下他是个好孩子,但当他得不到自己想要的东西时会哭鼻子。有一天,他和妈妈去田野里干农活,妈妈不让他拿一朵白玫瑰,因为上面有刺,他偏不听,一把夺过它。结果,拉尔夫被刺扎伤,疼痛了好多天。这个故事告诉我们:一次痛苦的经历抵得上千百次的告诫。1. B【解析】考查动词词义辨析。句意:当他不能拥有他想要的东西时,他就会_它。run跑;cry哭;plan计划;call打电话,叫。从下句“If he was told that it would hurt him, and he could not _ it, he would also cry.”可知,如果别人告诉他那个东西会伤着他,所以他不能_它,他也气哭。因此,当他得不到自己想要的东西时,就会哭着要它。所以,“cry”符合语境。故选B。2. C【解析】考查动词词义辨析。句意:如果他被告知那个东西会伤到他,他不能_它,他也会哭。save节约,拯救;hide躲藏,隐藏;have拥有;lose失去。从上句“When he could not have what he wanted, he would cry for it.”可知,当他得不到自己想拥有的东西时,就会哭着要它。因此,“have”符合语境。故选C。3. D【解析】考查名词词义辨析。句意:一天,他和他妈妈去_。park公园;garden花园;forest森林;flied田野。从第四段“Ralph helped his mother with the farm work and he was very happy.”可知,拉尔夫帮助妈妈干农活时,他非常开心。因此,他们应该到田野里去了。因此,“field”符合语境。故选D。4. A【解析】考查名词词义辨析。句意:一个_在脸上。smile微笑;sign符号,标记;fear害怕;mark记号,成绩。从下文“Ralph helped his mother with the farm work and he was very happy.”可知,拉尔夫帮助妈妈干农活时,他非常开心。因此,应该是微笑挂在他脸上。“smile”符合语境。故选A。5. C【解析】考查形容词词义辨析。句意“现在你一定很累并且_,”他妈妈说。lazy懒惰的;noisy吵闹的;hungry饥饿的;sleepy困倦的。从下句“Have a good rest here and eat some cookies.”可知,妈妈让他好好休息,吃点饼干。因此,拉尔夫应该饿了。所以,“hungry”符合语境。故选C。6. B【解析】考查动词短语辨析。句意:当拉尔夫看到他妈妈手里还有一朵白玫瑰时,他_它。waited for等待,等候;asked for请求,要求;cared for关心,关注;thanked for因而感谢。从上文“I will get a beautiful red rose for you.”可知,妈妈想给他带红色的玫瑰。看到白色玫瑰,他应该也想要。因此,“asked for”符合语境。故选B。7. C【解析】考查名词词义辨析。句意:你不能碰它,否则肯定会伤到你的_。arm胳膊;leg腿;hand手;foot脚。从下文“The thorns hurt his hand.”可知,白玫瑰上的刺弄伤了拉尔夫的手。因此,“hand”符合语境。故选C。8. D【解析】考查副词词义辨析。句意:当拉尔夫发现他得不到那朵白玫瑰时,便开始哭,之后_夺了过去。quietly安静地;proudly骄傲地,自豪地;politely礼貌地;suddenly突然。从句意可知,拉尔夫的妈妈不给他白玫瑰,他应该是突然从妈妈手里夺走了它。因此,“suddenly”符合语境。故选D。9. D【解析】考查形容词词义辨析。句意:它是如此_以至于他一段时间都不能使用。helpful有帮助的;harmful有害的;peaceful和平的,平静的;painf
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 关于空调合同标准文本
- 主机备件采购合同标准文本
- 入股汽修店合同样本
- 会展合同标准文本分析
- 业务鉴定合同样本
- 企业股东合作合同标准文本
- 供货合同与买卖合同样本
- 买卖个人房产合同范例
- ppp医院合作合同样本
- 2025前期物业管理合同(版)《物业管理合同》
- 全媒体内容编辑技巧试题及答案
- 2025届广东省燕博园联考(CAT)高三下学期3月模拟测试物理试题(含答案)
- 2025-2030中国SP导电炭黑市场现状调研与前景研究报告
- 华阳煤矿考试试题及答案
- 2025民法典婚姻家庭编司法解释二解读
- 眼视光技术考试题(含答案)
- 垃圾清运合同范本模板
- 八项规定试题及答案
- 工程测量报价单
- 学习解读2022年《关于加快推进政务服务标准化规范化便利化的指导意见》实用PPT动态课件
- 培训签到表 (最新版)
评论
0/150
提交评论