中考英语总复习 题型突破 聚焦潍坊 题型四 阅读理解试题_第1页
中考英语总复习 题型突破 聚焦潍坊 题型四 阅读理解试题_第2页
中考英语总复习 题型突破 聚焦潍坊 题型四 阅读理解试题_第3页
中考英语总复习 题型突破 聚焦潍坊 题型四 阅读理解试题_第4页
中考英语总复习 题型突破 聚焦潍坊 题型四 阅读理解试题_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读理解 (2017潍坊中考)四、阅读理解(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWinter vacation is going by so fast. Soon it will be time to go back to the classroom. An American website asked their users how they plan to do their backtoschool shopping. Heres what they said! 41. Most users do backtoschool shopping _. A. the week before school B. after school has startedC. soon after winter vacation starts D. the day before school42. Which of the following sentences is TRUE according to the passage? A. 35% users may do backtoschool shopping online. B. 30% users may do backtoschool shopping in stores. C. 70% users may do backtoschool shopping online. D. 70% users may do backtoschool shopping in stores. 43. What can be inferred(推断) from the passage? A. Online shopping is not so popular in modern society. B. American students must buy school uniforms. C. Most people will do backtoschool shopping before school starts. D. Parents always choose expensive backtoschool supplies for their kids. BOne day a professor entered the classroom and told the students about a surprising test. He gave the test papers to all the students and said, “Begin. ” The students were confused to see that there was not a question but just a black dot(点) in the center of the page. The professor noticed the students facial expressions and told them, “I want you to write about what you see there. ”The students were still confused but got started with the test. At the end of the class, the professor took all the answer sheets and started reading each answer from each sheet in front of the students. All of them described about the black dot and tried to explain its position etc. After the professor finished reading, the whole class was silent. Professor began to explain, “Dont worry. I am not going to give you grades for this but I just want you to think about something. Here everyone focused on the black dot and wrote about it but no one wrote about the white paper. The same is with our life. The white paper represents our whole life and the black dot represents problems in our life. ”“Our lives are a gift given to us by God, with love and care, and we always have reasons to celebrateour friends around us, the job that provides us our livelihood, the miracles we see every day. ”“Still we just focus on daytoday problems like health issues, lack of money, problems in relationships etc. But we never see that these problems are very small compared with everything we have in our life. ”44. Whats the Chinese meaning of the underlined word “confused” in the first paragraph? A. 迷惑的 B. 兴奋的 C. 绝望的 D. 惊讶的45. Why were the students confused when they saw the test papers? A. Because it was a surprising test. B. Because the test papers were blank(空白的). C. Because there was not a question but just a black dot in the papers. D. Because the questions were too difficult for them. 46. How many students wrote about the white paper? A. None of them. B. Some of them. C. All of them. D. Only one. 47. What did the professor want to tell us? A. Be sure to answer the question from two sides. B. The white paper represents our whole life and the black dot represents problems in our life. C. We should just focus on daytoday problems like health issues, lack of money, problems in relationships etc. D. Take the eyes from the problems and cherish each moment that life gives us. Be happy and live a positive life. CThe Last Leaf is a short story written by US author O Henry. One of the most famous short story writers in history. His stories are known for their surprising endings, called “O Henry endings”. In the story of The Last Leaf, Sue and Joanna are two artists living in New York City. Unfortunately, Joanna is ill and will probably die. In the hospital, something is touching and unexpected happens. Lets find out more in the following excerpt(节选). Sue looked out of the window. All she saw was an old yellow and green ivy(常春藤) plant. The halfdead plant had few leaves on it because of the autumn winds. “There are only five, now, ” said Joanna. “Five what, dear? What are you counting? ”“The ivy leaves, ” replied Joanna. “When the last one goes, Ill die. Ive known that for two days. Didnt the doctor tell you about it? ”“Joanna, dont say that. Now, eat some soup and Ill finish my picture. ”“I dont want any soup, ” said Joanna, looking out of the window. “Now there are only four. ”“Joanna dear, try to sleep. I must ask Mr Berman to come up. I want to draw a picture of him as a poor old farmer. ”Mr Berman, who was over 60 years old, lived downstairs. He was a painter, too, but he never sold anything, and he drank a lot. Sue told him all about what Joanna was saying. “She cant really think that this will happen! The poor woman! ” he cried. . . . Finally there was only one last leaf on the ivy plant. After a few windy days, the leaf was still there. “Sue, ” said Joanna. “Ive been a bad girl. That last leaf is telling me that it was very wrong of me to want to die. Bring me some soup, dear. ”The next day the doctor said, “Shes out of danger. But poor Mr Berman downstairs is dying. Theres no hope for him, Im afraid. ”That afternoon Sue went into Joannas bedroom. “Joanna dear, Mr Berman died today. And do you know why? One terrible, cold wet night he took a ladder and some green and yellow paint and he climbed up, andoh, look at the last ivy leaf on the wall! Why didnt it ever move in the wind? Cant you see? It was Mr Bermans last great picture. He painted it there the night that the last leaf fell. ”48. In this sentence “She cant really think that this will happen! ”, “this” refers to _. A. Joanna didnt eat any soupB. the doctor said she would dieC. Joanna counted the leaves of the ivy plantD. Joanna thought when the last ivy leaf went, she would die49. Why didnt the last ivy leaf fall after a few windy days? A. Because it was painted on the wall. B. Because the leaf was green. C. Because the wind wasnt strong. D. Because it was tied to the tree. 50. Why did Mr Berman paint an ivy leaf on that wall on a terrible, cold wet night? A. Because Sue asked him to do so. B. Because he drank a lot and nobody could stop him. C. Because he liked the ivy plant and wanted to paint it before he died. D. Because that night the last ivy leaf fell, he didnt want Joanna to lose hope. 51. From the passage we know that _. A. Joanna was a bad girl without hope in her lifeB. Mr Berman was a very kind, great artistC. Sue never let Mr Berman know what Joanna saidD. Mr Bermans pictures were so terrible that he couldnt sell them outD根据短文内容, 从下列选项中选出能填入文中空白处的最佳选项, 选项中有一项为多余选项。How important is music? Many people usually think that listening to music is nice but not very important. It is often only thought to be entertainment, but not the first choice for education. This opinion is wrong. 52 . 53 . Music reflects the musicians thoughts and ideas, and the social environment they came from. For example, just as Mozarts music represents a lifestyle, rock music also represents a lifestyle. George Gershwins music is another example. He introduced jazz style into his music. 54 . Science explains how the sun rises and sets. Music explores emotional(情绪的) meanings. Such as sadness and happiness. People need every possible way to learn about our world. Music shows peoples thoughts. It is a special language. We can “talk” to each other and exchange our thoughts in this amazing way. Through the language we express our feelings, discoveries, ideas and hopes. All of these can be shared with others. When we do not let our children receive a good music education, we take them away from the meanings that music expresses. Our children are lacking in a wonderful part in their lives. 55 . A. Music makes our lives colorfulB. So music education is necessary for all studentsC. Music tells us who we areD. In fact, music education is much more necessary than people usually thinkE. Music provides a kind of ability to know the world in a different way参考答案A41A细节理解题。由左上图中数据可知39%的用户在开学前一周购物,故选A。42C细节理解题。由右上图数据可知35%的用户只在网上购物,35%的用户在网上或商店购物,故网上购物的用户达70%,故选

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论