高三英语一轮复习 unit 1 women of achievement练习 新人教版必修_第1页
高三英语一轮复习 unit 1 women of achievement练习 新人教版必修_第2页
高三英语一轮复习 unit 1 women of achievement练习 新人教版必修_第3页
高三英语一轮复习 unit 1 women of achievement练习 新人教版必修_第4页
高三英语一轮复习 unit 1 women of achievement练习 新人教版必修_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

“讲忠诚、严纪律、立政德”三者相互贯通、相互联系。忠诚是共产党人的底色,纪律是不能触碰的底线,政德是必须修炼的素养。永葆底色、不碰底线Unit 1 Women of achievement 练(一)英语知识运用组块专练练准度(限时:30分钟).完形填空(2017江西九校联考)Conservationists are breeding (饲养) lions in the Southern African nation of Zimbabwe. The wildlife experts hope to increase the lion population to keep the great cats from _1_.In some areas, lions and human beings are _2_ control of land. Researchers believe something must be done quickly to _3_ the animals.The African Lion and Environmental Research Trust (ALERT) has more than 100 _4_ in its breeding program. Antelope Park Farm is one of two sites ALERT operates in Zimbabwe.Gary Jones heads the Antelope Park Farm. He says ALERT has become involved _5_ a sharp drop in the number of lions. His group believes this has been _6_ mainly by humans. There are more people moving to this area every year. The lions have _7_ land on which to live.Gary Jones says the decrease in the lion population affects the whole _8_. He adds that other African nations are also seeing the _9_ effects of this.There are countries, _10_ in central and north Africa, where the lion population has reached a(n) _11_ level. Burundi, a country of eastcentral Africa, for instance, does not have lions in its national parks. It _12_ wants to have lions reintroduced back into its national parks. The reason is that when you take the lion out of the equation (平衡), suddenly you get all _13_ things start happening with the balance of _14_. For example, you get too many prey (猎物) species, like giraffes and zebras.The United Nations Food and Agriculture Organization says _15_ animals are threatened when farmers try to _16_ their plants or animals.Rene Czudek works for the UN agency. He says his organization has _17_ a humanwildlife tool kit (成套工具) that some countries are using to reduce _18_ between humans and wildlife. “In fact, the tool kit is a kind of instrument that extension workers can use with the _19_ explain to them how wildlife behaves, and then show them what the risky behaviors are, and how they should _20_ their fields accordingly,” Mr. Czudek said.语篇解读:本文是说明文。生态保护者设法保护非洲的狮子。1A.disappearingBattackingCchanging Darriving解析:选A由上文的“increase the lion population”可推断,野生动物保护专家希望增加狮子的数量以防止狮子“消失(disappearing)”。2A.waiting for Bcheering forCcompeting for Dlooking for解析:选C在一些地方,狮子和人类正在“争夺(competing for)”对土地的控制。3A.train BobserveCcatch Dsave解析:选D由第四段中的“a sharp drop in the number of lions”可推断,研究人员认为必须尽快采取措施“拯救(save)”狮子。4A.giraffes BlionsCzebras Dantelopes解析:选B由文章开头的“breeding (饲养) lions”可知答案。5A.instead of Bbecause ofCin place of Din spite of解析:选B由于狮子数量骤减,所以ALERT要保护它们。故选because of。6A.known BstudiedCcaused Dprevented解析:选C由下文的“There are more people moving to this area every year.”可推断,狮子数量减少主要是人类“造成(caused)”的。7A.less BworseCmore Dbetter解析:选A由上文的“There are more people moving to this area every year.”可推断,狮子赖以生存的土地减少了。故选less。8A.environment BbackgroundCindustry Dposition解析:选A由下段末的“you get too many prey (猎物) species, like giraffes and zebras”可推断,狮子数量减少影响整个自然“环境(environment)”。9A.immediate BpossibleCmagical Ddisastrous解析:选D由下段可知,其他非洲国家也看到了狮子数量减少所带来的“灾难性的(disastrous)”影响。10A.usually BfinallyCgradually Dparticularly解析:选D在一些国家,“尤其(particularly)”是位于非洲中部和北部的国家,狮子数量已经达到了“令人担忧的(worrying)”地步。11A.acceptable BworryingCreasonable Dnecessary解析:选B参见上题解析。12A.frequently BsimplyCnaturally Ddesperately解析:选D布隆迪“极度(desperately)”想将狮子再次引入到国家公园。13A.small BsimilarCstrange Dideal解析:选C由下文的“you get too many prey (猎物) species, like giraffes and zebras”可知,没有狮子会导致一系列“奇怪的(strange)”事情发生。14A.nature BbodyCpower Dtrade解析:选A由下文所举的猎物增多的例子可推断,此处是说“自然生态平衡”。故选nature。15A.live BwildClarge Dtrapped解析:选B由下文的“when farmers try to . their plants or animals”可推断,此处是说“野生的(wild)”动物受到威胁。16A.protect BmoveCuse Dimprove解析:选A农民设法“保护(protect)”他们的植物或动物。17A.put up with Bcaught up withCcome up with Dkept up with解析:选CRene Czudek所在的组织已经“创造出(come up with)”一套缓解人类和野生生物冲突的工具。18A.pressure BdistanceCspeed Dconflict解析:选D由下文的“explain to them how wildlife behaves, and then show them what the risky behaviors are, and how .”可知,这套工具可以用来缓解人类和野生生物之间的“冲突(conflict)”。19A.farmers BworkersCgardeners Dexperts解析:选A由下文可知,这套工具是供推广人员向“农民(farmers)”宣传有关环保知识时使用的。20A.clear BwaterCfind Dplan解析:选D上文多次提到狮子(或野生生物)和人类争夺土地,因此,要缓解二者之间的冲突就需要教育农民如何“规划(plan)”他们的土地。.语法填空(2017福建高三单科质量检查)I was born in a town called Blackburn, in the northwest of England, and lived there till I left home _1_ the age of eighteen. My parents had moved to England from India during _2_ 1970s.As a child, I went to my local school and, of course _3_ (speak) English with a local accent. But home was very different: we lived in a kind of “little India”, with a huge extended family of uncles and aunts. I remember _4_ (feel) part of this big thing called “family”, and an even _5_ (big) thing called “India”. I suppose my family _6_ (real) influenced me while I was growing up. They used to talk about India as “home” even _7_ at that time I had never been there!To me, it doesnt seem at all strange to grow up as part of two cultures. I am always thinking that growing up with two cultures is a gift, not a _8_ (advantage). Now as a mother, I want my child _9_ (get) in contact (接触) with her Indian roots too, so we are planning to visit there later this year. All her Indian _10_ (cousin) are expecting to meet her!语篇解读:本文是一篇记叙文。“我”出生在英国西北部的一个小镇,在十八岁时离开那里去求学;“我”的父母早在20世纪70年代从印度迁到英国。“我”认为伴随着两个不同文化成长是礼物而不是缺点。1atat the age of为固定搭配,意为“在岁时”。2thethe 1970s为固定用法,意为“20世纪70年代”;表示“某世纪某年代”时应在数字前加the。3spoke根据该句中的“As a child, I went”可以判断,该句讲述的是过去发生的事,应用一般过去时,故应用speak的过去式spoke。4feelingremember doing sth.为固定搭配,意为“记得(曾经)做过某事”;根据语境可知,这里指记得曾经发生的事情,故用feeling。5bigger根据上文中的big和该句中的even可以判断,空处应用big的比较级bigger。6really根据空后的influenced可以判断,空处修饰动词,故用该词的副词形式really。7though/if他们过去常常将印度当作家乡来谈论,即使那时“我”从没有到过那里。even though/if为固定搭配,意为“尽管,即使”。8disadvantage根据该句中的“a gift, not .”可以判断,此处表示伴随着两种文化成长是一件礼物,而不是缺点。故用advantage的反义词disadvantage。9to getwant sb. to do sth.为固定搭配,意为“想要某人做某事”。10cousins根据该句中的All和are可知,应用名词的复数形式。练(二)第卷强化增分组块专练练规范(限时:45分钟).语法填空(2017兰州、白银市部分学校高三模拟)Do you ever stop and think about this big, beautiful world we live in? Its home _1_ so many people and animals. We all live in this amazing place, so we all have the _2_ (responsible) to take care of it, too.A long time ago, I started thinking about what I could do to help take care of the planet. I wondered _3_ I could use my talents for good. I love creating websites and making art and designing clothes. Thats what _4_ (inspire) me, at age 8, to start an online company. I donate part of my profits to organizations _5_ (try) their best to save our environment. After I launched my business, I started getting _6_ (invite) to give presentations to young people about my company and the environment. I also talk about something else that _7_ (be) meaningful.One thing Ive learned is that a lot of people feel like _8_ small contribution to any cause is just a drop in the bucket and wont make a difference. But thats not true! _9_ (actual) when it comes to saving our environment, every small action counts. The _10_ (tiny) thing is better than the greatest intention.语篇解读:保护环境,从我做起;拯救地球,从小做起。作者8岁时创立网络公司,把一部分利润捐给热衷环保的组织。最小的行动胜过最大的打算。你行动起来了吗?1tobe home to意为“的栖息地;是的家园”,为固定搭配。2responsibility我们都住在这个令人惊叹的地方,因此人人也都有责任照顾它。根据空前的“have the”可知此处应填一个名词,responsibility意为“责任,职责”。3how分析句子结构可知,空处引导的从句作wondered的宾语,且根据句意可知,此处表示方式,故用how引导该从句,表示“我想知道我如何能把我的才能发挥好”。4inspired空处的前一句和后一句都用的是一般现在时,但是根据空后的时间状语“at age 8”可知,此处描述的是过去发生的事情,应用一般过去时。5trying我把收益的一部分捐给尽最大努力挽救我们的环境的组织。分析句子结构可知,organizations与try之间是逻辑上的主谓关系,故此处应用现在分词形式作后置定语。6invited创业后,我开始受邀给年轻人作关于我的公司和环境的讲座。此处是get done结构,故填过去分词。7isthat引导定语从句并在从句中作主语,that指代的是something else,表示单数含义,故从句谓语动词用单数形式。此外,这里表示客观的情况,故应用一般现在时。综上可知本空填is。8a很多人觉得对任何事业的小小贡献都是杯水车薪,不会有什么影响。这里表示泛指,且contribution是可数名词,故用a。注意:feel like后面是一个省略了引导词的从句。9Actually但那是错误的!事实上,谈到拯救环境,每一个小小的行为都很重要。空处作状语修饰整个句子,故要用副词。actually“事实上”。10tiniest根据空前的“The”和句意“最微小的事情也比最伟大的打算好”,空处要填最高级跟后面的“the greatest”形成对比。.短文改错(2016河南省六市高三第一次联考)Last weekend, I helped my grandparents prepare for our trip to Beidaihe. On Saturday morning, together with my grandparents, I searched for the Internet for the train schedule, the weather in Beidaihe, and some hotel informations. In the afternoon, I went to the train station and manage to buy two tickets for my grandparents but there was a long queue. After dinner, I packed into the suitcase which my grandparents would need, such as clothes, glasses, a umbrella, and a map. The next morning, I went to the station see them off. Waved goodbye to them on the platform, I felt happy for them and wished them a safety journey.答案:第一句:ourtheir第二句:去掉第一个for; informationsinformation第三句:managemanaged; butthough/although第四句:whichwhat; 第一个aan第五句:station后加to第六句:Wav

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论