




已阅读5页,还剩10页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
为深入贯彻落实党的十九大精神和习近平总书记的重要指示精神,保障人民安居乐业、社会安定有序、国家长治久安、进一步巩固党的执政基础,束城镇深入贯彻全市扫黑除恶会议精神,强化措施,深入扎实开展扫黑除恶专项斗争河北省定州市2016-2017学年高一英语下学期周练试题(4.9)一、阅读理解Today marks the one-year anniversary of my fathers death. Looking back at the past year, I cannot describe how hard it has been for me mentally and physically.For a long time I suffered in silence. I felt as if I was running in circles(圆圈). I kept my tears to my sleep and my loneliness in my bedroom.After my fathers death, I began channeling all that pain into dance. But as a fairly new dancer, I havent had too much stage experience. I recently performed at my schools winter concert for one of my classmates who is dealing with a rare illness. I dedicated(献上)the dance to her and my father. I only had one week. I was so anxious that I felt like I was having a heart attack.Luckily, my best friends came to my aid. What they said to me was one of the kindest things anyone has ever said. I will never forget what one of them said: “You are so beautiful because of your heart and beautiful mind. You have more kindness than some will ever have. I saw how much that dance meant to you, especially how it connected with your memories. It made me cry, that is how incredible you are.”Just surround(环绕)yourself with people like my friend who will never think little of you. I am so proud of how much Ive achieved and I know I will keep going, just as my father would have wished.1What can we learn about the author from Paragraph 3?A. She had no gift for dancingB. She found it painful to dance on stageC. She suffered from a heart disease.D. She lacked experience and got nervous on stage.2We can infer from the article that the author_A. performed at her schools concertB. recovered quickly from the loss of her fatherC. is very grateful to her friendsD. is still too sad to keep moving on3The author wrote the article mainly to _.A. remind us of the importance of friends in out livesB. encourage us to deal with pain positivelyC. tell us how she became a successful dancerD. show respect to her dear father My name is Kenn Nesbitt and Im a poet. I started writing poems as a hobby in 1994. At the time, I never gave any thought to publishing them; I just wrote for my own amusement. But it was so much fun that I ended up writing a lot of poems, which led me to the idea of creating a website, and at last writing books. If you want to write poems, I have some advice for you. My ideas mostly come from my imagination. That is, I like to sit and daydream, and see what kinds of crazy things I can think up. For kids, I suggest that whenever you think of an idea, you should write it down, even if you dont have time write them to create a whole poem from your idea. I have notebooks full of ideas that I havent written poems about yet. So I can always look through my notebooks and find something fun to write about. One way to make poems interesting is to write about things readers can understand: school, family, food, pets, games, sports, and so on. To make a poem funny, I often ask myself, “What kinds of funny things might happen at school, or over dinner? What funny things might your pets do?” and its OK to make things up, such as having a pet elephant, or a pet that plays video games. Use your imagination and see where it leads. But the best advice I can give kids is not to just write one poem, it might be a great one, or maybe not so good. But if you write ten poems, youll probably find that, even though they arent all perfect, a few of them are much better than the others.4Why did the author start writing poems at first?A. To publish them. B. To entertain himself.C. To contribute to a website. D. To kill time.5Whats the main idea of Paragraph 2?A. How to write poems. B. How to think up crazy things.C. How to get ideas for poems. D. How to become creative.6According to the author, what is the best advice he can give us?A. Just write great poems. B. Write as many as possible.C. Make poems as funny as possible. D. Try to make things up in your poems.7Where does the author come from?A. America B. China C. Germany D. not mentioned8Whats the authors purpose of writing the text?A. To suggest some poems written by him.B. To show writing poems isnt that hard.C. To tell readers how to write poems.D. To explain how he writes poems. Senior citizens are permitted to travel cheaply on a bus if they have a special card. Women may get cards when they are sixty.Mrs. Matthews lives in the country but she went into town once a week to buy food and other things for the house, and she usually went by bus. She always had to pay the full price for her ride. Then she reached the age of sixty and got her senior citizens card, but when she used it for the first time on the bus, it made her feel very old.The bus driver had often seen her traveling on the bus before, and he notices that she was feeling unhappy, so after she had paid her money, he winked(眨眼)at her and whispered, “Dont forget to give your mothers card back to her when you see her again.” Mrs. Matthews was very happy when she heard this.9Senior citizens in the story refer to _.A. those who have special cardsB. old people with special cardsC. those who want to travel cheaplyD. people holding high positions10Women over sixty_.A. have to pay their special cardB. dont have to pay for taking busesC. have to pay the full price for their rideD. pay less for their ride if they have a special card11How often does Mrs. Matthews go to the town?A. twice a week B. once a year C. every other week D. once a week12Mrs. Matthews felt unhappy on the bus because _.A. she still had to pay for the tide B. the card wasnt hersC. she felt she was now an old woman D. the driver whispered to her13The driver whispered to Mrs. Matthews because _.A. he hoped to make her feel youngerB. he knew her mother was still aliveC. she did not pay money for taking the busD. she shouldnt have used her mothers card 二、完形填空When I was three years old, my parents discovered I was totally deaf. After consulting with many doctors, they made a decision about my _. Instead of sending me to a private school for the deaf, they decided to send me to a_one.From the first day there, the other kids_ me and called me names_my hearing aid and the way I talked. I experienced great_because, in addition to the problems of “fitting in” with the other students, I also struggled with my _. I seemed to spend every spare moment doing homework just so I could _. The teachers didnt know what to do with me.Because of my hearing disability, I was constantly_everyone, “What did he/she say?” But I_ that everyone would soon grow tired of repeating everything back to me. Since fitting in was so_to me, every time people around me laughed or smiled, I did the same even though I_had no idea what was going on. On the surface, I was_, but in reality, my self-esteem(自尊) was quite low. Mrs. Jordan, my 5th grade teacher, _all of that with a simple three-word phrase. One morning, she asked the class a question. I read her lips and _raised my hand. I couldnt_it for once I knew the_. But, when she called on me, I was _. I took a deep breath and nervously answered Mrs. Jordans question. Ill never forget what_next. With sparkling eyes and a wide smile she cried, “Thats right, Stephen!”For the first time in my young life, I was an instant star. My heart burst with pride. I sat a little taller in my chair. My_soared(猛增) as never before. From that day forward, my_and speech improved greatly and my popularity among my classmates increased.14A. performance B. journey C. career D. education15A. special B. new C. normal D. big16A. laughed at B. talked about C. waited for D. thought of17A. except for B. because of C. instead of D. according to18A. anxiety B. fear C. regret D. shock19A. friendship B. schoolwork C. singing D. dancing20A. get out B. speed up C. grow up D. keep up21A. reminding B. helping C. asking D. doubting22A. ensured B. expected C. imagined D. worried23A. easy B. natural C. important D. strange24A. finally B. usually C. gradually D. regularly25A. smart B. flexible C. outgoing D. energetic26A. explained B. supported C. covered D. changed27A. immediately B. frequently C. luckily D. carefully28A. have B. believe C. remember D. make29A. answer B. rule C. plan D. secret30A. angry B. quiet C. afraid D. helpless31A. arrived B. improved C. began D. happened32A. confidence B. memory C. kindness D. patience33A. experiments B. grades C. relationships D. conditions四、七选五How to keep a nearly lost friendship alive There are times when a friendship has to go through huge tests. It is a battle between staying together and moving away from each other.34More often than not, it is pride that destroys a friendship. Relax your pride. This is easy to say, but very difficult to do. You may ask yourself, “Why should I say sorry when he does not show any regret for what he has done?”35If you find yourself saying any of these things, you should understand that it is your pride talking. Allowing your pride to control your feelings will leave you bitter and confused. Talk about the problem. Face the problem calmly.36it may sound silly, but it could certainly heal the wounds that you have caused each other. If you avoid facing the problem, your pain will only grow. Remember, you want to keep the friendship and not worsen the problem. Laugh about it.37After some time, when both of you have become calm and renewed your confidence in each other, go back to the time when you had nearly fallen apart. Laugh about your foolishness, and promise to never let pride take over your friendship. Friendship is a valuable thing.38Rapport(融洽的关系)is what creates a friendship. Love, understanding, acceptance and forgiveness are what lead to a long-lasting friendship.A. Try to save your friendship.B. It cannot be bought or demanded.C. It is often said that laughter is the best medicine.D. Do not wait for the other person to make the first move.E. There are many complex reasons why a friendship falls out.F. Write a letter and read it out loud to the other person.G. You may also say, “I have not done anything wrong, and I dont want to say sorry.” 五、短文改错39假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。The time we have is usual limited. However, even an hour is of much valuable. We should make full use of your time to do useful things. As students, we mustnt study hard so as to serve for our society and our nation in the future. But it is pity that there are a lot of people who didnt know the importance of time. They spend their valuable time smoke and drinking. They dont realize that wasting time is the same as wasting a part of their life. Remember, dont put off which you can do today until tomorrow. 六、书面表达40假如你是某中学学生李华。最近,你班同学正在参加21世纪英文报“时事大擂台”栏目的一个讨论。本次话题为“寒假补习班上不上?”请你根据下表所列情况给报社写一封信,客观地介绍讨论的情况,并发表自己的看法和建议。赞成1巩固知识,提高成绩;2在补习班上能和同学们在一起;反对1寒假是用来休息和放松的;2盲目报班,浪费时间、金钱; 注意:1. 词数100左右2.可适当增加细节,以使行文连贯;3.参考词汇:补习班:tutoring centerDear editor, Recently our class have had a heated discussion about whether students should _ Yours sincerely, Li Hua 为充分发动群众积极参与到扫黑除恶工作中来,束城镇通过由包片班子成员、包村干部、村书记召开各村群众大会广泛宣传动员、公布全镇扫黑除恶举报电话、邮箱和纪委举报等方式,增强人民群众通黑恶势力做斗争的决心,在全镇范围内营造了全民扫黑除恶的浓厚氛围参考答案 1D2C3A【解析】本文通过作者的经历讲述了在朋友的帮助下,自己走出痛苦,展现自我的经历。1D 细节理解题。根据第三段But as a fairly new dancer, I havent had too much stage experience.可知作者没有多少舞台经验。2C推理判断题。A为文章的事实。根据第二段第一句话可知B项错误。根据文章的最后一句话可知D选项错误。3A主旨大意题。通读整篇文章可知作者讲述了父亲去世后自己在朋友的鼓励帮助下,积极生活,强调了朋友的重要性。 4B5C6B7D8C【解析】这篇文章是一位诗人给想写诗的孩子们的几个建议。 4细节理解题。根据第一段中的句子I just wrote for my own amusement.可知,作者刚开始写诗只是为了自我娱乐,故选B。5主旨大意题。根据第二段的内容,作者建议把想法记下来,以供写诗取材,故第二段的大意是如何获得写诗的材料,选C。6推理判断题。根据最后一段的内容But the best advice I can give kids is not to just write one poem, it might be a great one, or maybe not so good. But if you write ten poems, youll probably find that, even though they arent all perfect, a few of them are much better than the others可知,作者给的最好的建议是尽可能的多写,故选B。7推理判断题。通读全文可知,文章并没有介绍作者来自于哪里,故选D。8推理判断题。根据第一段的最后一句If you want to write poems, I have some advice for you.可知,作者写这篇文章的目的是给想写诗的人一些建议,故选C。 9B10D11D12C13A【解析】本文讲述了老年人达到一定年纪可以办公交优惠卡,这种卡能让老年人乘坐公交车时便宜一点。女性到60岁后可以办公交优惠卡,许多人60岁前盼望办卡,但真正办卡后又感觉自己老了。文中的Mrs. Matthews就是一位。9B细节推理题。根据第一段Senior citizens are permitted to travel cheaply on a bus if they have a special card. Women may get cards when they are sixty.可知,Senior citizens指老年人达到一定年龄(如女性60岁)会拥有一种特殊卡,坐公交有优惠。故选B。10D细节理解题。根据第一段Senior citizens are permitted to travel cheaply on a bus if they have a special card. Women may get cards when they are sixty.可知,超过60岁的女性有了这种特殊卡,坐公交会便宜一点,但不是免费。故选D。11D细节推理题。根据第二段Mrs. Matthews lives in the country but she went into town once a week to buy food and other things for the house可知,Mrs. Matthews每周去一次城里购物,故选D。12C细节理解题。根据第三段when she used it for the first time on the bus, it made her feel very old.可知,当Mrs. Matthews使用优惠卡时并不高兴,因为她感觉自己老了。故选C。13A推理判断题。根据文中司机对Mrs. Matthews说的话和Mrs. Matthews听完后的反应Mrs. Matthews was very happy when she heard this.可知,司机是为了让她感觉自己年轻,为了让她高兴。故选A。 14D15C16A17B18A19B20D21C22D23C24B25C26D27A28B29A30C31D32A33B【解析】文章作者讲述自己小时候,因为听力障碍,在学校受到嘲笑,和同学相处受挫以及听力障碍造成的学习困难让他过的很累。后来作者无意中回答了老师的提问并受到老师的表扬之后,他的自信心急剧增强,终于走出困境的故事。14考查名词词义辨析及对语境的理解。A. performance表现;B. journey旅途;C. career职业生涯;D. education教育。根据下文我没有被送到聋哑学校,而是被送到正常学校,可知这是父母对我的教育所做的决定。故选D。15考查形容词辨析及对语境的理解。A. special特别的;B. new新的;C. normal正常的,常规的;D. big大的。句意:没有把我送到私人的聋哑学校,他们把我送到了正常的学校。根据句意可知这里选C。16考查动词短语辨析及对语境的理解。A. laughed at嘲笑;B. talked about谈论;C. waited for等待;D. thought of想到。根据下文的描述可知,这里表示从我到那儿的第一天,其他孩子就会嘲笑我并且会骂我。故选A。17考查词组辨析及对语境的理解。A. except for除外;B. because of因为;C. instead of代替,而不是;D. according to根据。句意:从我到那儿的第一天,其他孩子会因为我的听力障碍以及我的说话方式嘲笑我并且骂我。故选B。18考查名词辨析及对语境的理解。A. anxiety焦虑;B. fear害怕;C. regret遗憾;D. shock震惊。根据上文我被嘲笑和辱骂,可知作者经受的是焦虑。故选A。19考查名词辨析及对语境的理解。A. friendship友谊;B. schoolwork家庭作业;C. singing唱歌;D. dancing跳舞。根据下文I seemed to spend every spare moment doing homework我似乎把每一分钟都用在学习上。故这里意为“除了和其他同学的相处问题,我还努力地做功课。”故选B。20考查动词短语辨析及对语境的理解。A. get out出来,出版;B. speed up加速;C. grow up成长;D. keep up保持,不减弱,不落后。句意:我似乎把每一分钟都用在学习上,这样我就能不落后于其他同学。根据句意可知选D。21考查动词辨析及对语境的理解。A. reminding提醒;B. helping帮助;C. asking问;D. doubting怀疑。句意:由于我的听力障碍,我不断地问每个人: “他/她刚才说什么?”根据句意可知选C。22考查动词辨析及对语境的理解。A. ensured确保;B. expected期待;C. imagined想象;D. worried担心。句意:但是我担心他们会很快厌倦我重复每件事情。根据句意可知选D。23考查形容词辨析及对语境的理解。A. easy容易的;B. natural自然的;C. important重要的;D. strange奇怪的。句意:既然相处融洽对我如此的重要,因此每一次周围的人笑的时候,我也笑,尽管通常我并不知道发生了什么。根据句意可知选C。24考查副词辨析及对语境的理解。A. finally最终;B. usually通常;C. gradually逐渐地;D. regularly常规地。句意:尽管通常我并不知道发生了什么。故选B。25考查形容词辨析及对语境的理解。A. smart聪明的;B. flexible灵活的,多变的;C. outgoing外向的,开朗的;D. energetic充满活力的。句意:表面上我很开朗,事实上,我很自卑。故选C。26考查动词辨析及对语境的理解。A. explained解释;B. supported支持;C. covered覆盖;D. changed改变。根据下文我的正确回答之后,Mrs. Jordan说的“Thats right, Stephen!”及最后一段我的改变,可知这里句意为:我五年级的老师Mrs. Jordan用三个字的短语改变了这一切。故本题选D。27考查副词辨析及对语境的理解。A. immediately立刻;B. frequently经常;C. luckily幸运地;D. carefully仔细地。下文Mrs. Jordan让我回答问题,可知我读懂了她的话,立刻举起手。故选A。28考查动词辨析及对语境的理解。A. have有;B. believe相信;C. remember记得;D. make制作。句意:真的难以相信-只有这一次,我知道答案。根据句意可知选B。29考查名词辨析及对语境的理解。A. answer答案,回答;B. rule规则;C. plan计划;D. secret秘密。下文我回答了Mrs. Jordan的问题,故我知道答案。选A。30考查形容词辨析及对语境的理解。A. angry生气的;B. quiet安静的;C.afraid害怕的;D. helpless无助的。句意:但是,当Jordan老师喊我名字时,我很害怕。我深呼一口气,紧张的回答了Jordan老师的问题。根据语境可知,C正确。31考查动词辨析及对语境的理解。A. arrived到达;B. improved改进;C. began开始;D. happened发生。句意:我永远忘不了接下来发生的事情。根据句意可知选D。32考查名词辨析及对语境的理解。A. confidence信心;B. memory记忆;C. kindness仁慈;D. patience耐心。根据下文,自那之后我的分数和说话能力极大地提高并且更受同学们欢迎,可知这里意为“我的自信心从未有过的猛增”。故选A。33考查名词辨析及对语境的理解。A. experiments实验;B. grades分数;C. relationships关系;D. conditions环境。句意:从那天之后,我的分数和说话能力极大地提高并且更受同学们欢迎。根据句意可知选B。34E35G36F37C38B39改错:1.usualusually 2.HoweverTherefore 3.valuablevalue 4. yourour 5.mustntmust 6.去掉for 7. pity前加a 8. didntdont 9. smokesmoking 10.whichwhat 【解析】试题分析:时间是很宝贵的,我们要珍惜时间。1.usualusually 考查副词。修饰形容词用副词,所以用usually。2.HoweverTherefore 考查连词。上下文之间是因果关系,所以用Therefore。3.valuablevalue 考查名词。be of value有价值,故用value。4.yourour考查代词。与前文的We保持人称一致,故用our。5.mustntmust考查情态动词。我们必须要努力学习,用must。6.去掉for 考查动词用法。serve是及物动词,不需要介词,故去掉for。7.pity前加a 考查冠词。It is a pity that.“是很可惜的”,pity是可数名词,表示单数前面加a。8.didntdont 考查动词时态。本文使用现在时态,所以用dont。9.smokesmoking 考查动词用法。spend time doing sth花时
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030全球及中国知识产权与版税管理行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- 2025-2030全球及中国油气过程模拟软件行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- 保加利亚语中的身体部位词汇研究论文
- 汤加语中的语气词功能研究论文
- 2025-2030全球及中国室内清新剂行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- 2025-2030全球及中国商业智能(BI)行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- 2025-2030全球及中国农业管理软件行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- 2025-2030全球及中国保修管理系统(WMS)行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- 2025-2030全球及中国三维打印CAD软件行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- 2025年银行从业资格考试个人理财科目历年真题卷及答案解析
- 二年级下册语文-第五单元单元解读-人教版
- 肺功能培训课件
- 部编版小学道德与法治四年级下册7《我们的衣食之源》教学课件
- 《郑和下西洋》-完整版课件
- 质量管理体系运行奖惩考核办法课案
- 学校食堂操作流程图
- 向青少年推荐的100种优秀图书目录
- 郑氏星案新诠
- 配电网工程典型问题及解析(第三部分)课件(PPT 49页)
- 肛肠科发挥中医药特色措施
- 生化实验基本操作
评论
0/150
提交评论