版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、 PAGE 页码 7 / NUMPAGES 总页数 7新概念四年级上册英语阅读理解重点知识练习题班级:_ 姓名:_1. 阅读短文,判断下列句子,正确的写(T),错误的写(F)。This is my new friend. He is Tom. He is very tall and strong .He has short hair and two big eyes. He has a new schoolbag. Its orange and white. Whats in the schoolbag? Let me have a look. There are three storyboo
2、ks, a maths book, a Chinese book , two English books and a pencil box . Its so heavy.( )1. Tom is my new friend.( )2. Tom is short and thin.( ). He has short hair and two big eyes.( )4. Tom has a new black and white schoolbag.( )5. Toms schoolbag is heavy.2. 阅读短文,选择正确的答案。Last Sunday John went to Mik
3、es home. In the morning, he talked with Mikes grandparents. Mikes mother cooked chicken for them. In the afternoon, John and Mike played table tennis. They were very happy.(1)Last Sunday John went to_.A.Mikes home B.Mikes school(2)He talked with Mikes _in the morning.A.parents B.grandparents(3)Mikes
4、_ cooked chicken for them.A.mother B.grandmother(4)In the afternoon, John and Mike _.A.played table tennis B.played basketball(5)Were they very happy?_.A.No, they werent B.Yes, they were3. 读故事,判断下列句子与故事内容是否相符。Every day, Mr. Smith sees a man near his home. The man has a pair of sunglasses (太阳镜) and s
5、its on the ground. In front of the man, there is a hat with some money (钱) in it. Beside the man, there is a dog. Around the dogs neck, there is a board (牌子). It says Im blind. Mr. Smith gives the man some money every afternoon on his way home. One day, Mr. Smith walks by the man, but he does not gi
6、ve him any money.Why dont you give me money today? the man asks. Mr. Smith is very surprised (惊讶的).Arent you a blind man? he asks.No, Im not. But my dog is blind (瞎的). the man says.( )(1)Mr. Smith sees a man. He sits on a chair.( )(2)There is a board around the dogs neck.( )(3)Mr. Smith never (从不) g
7、ives the man any money on his way home.( )(4)The man is blind.( )(5)The dog is blind.4. 阅读理解:根据上面短文的意思判断下面的句子是否正确,正确的写“T”,错误的写“F”.Today is Thursday(星期四). Its sunny today. I get up at 6:30 in the morning. Then I have breakfast at seven. I go to school at 7:30. My classroom is on the second floor . It
8、s 10:00. Its time for computer class. The computer room is on the first floor. I like computer class very much. Its 3:00 now. Its time for PE class. I clean the classroom at 4:10. Then I go home at 4:30. I go to bed at nine.1Today is windy.(_)2I like music class very much.(_)3I get up at 6:30 in the
9、 morning.(_)4The computer room is on the second floor.(_)5I go to bed at 9:00.(_)5. 阅读短文, 判断正误。Heres the world weather Today its cool and rainy in London. Its cold and snowy in Moscow. Its cold and windy in Beijing. Its cloudy in Singapore.( )(1)Its cold and rainy in London.( )(2)Its cold and snowy
10、in Moscow today.( )(3)Its cold and cloudy in Singapore.6. 阅读下面的对话,判断句子正(T)误(F)。Sarah:Excuse me,Zhang Peng. How many books do you have?Zhang Peng:I have six English books,three Chinese books,eight maths books,two notebooks and nine storybooks.Sarah:Wow!Zhang Peng:How many books do you have,Sarah?Sara
11、h:I have eight English books,seven Chinese books,six maths books,three notebooks and ten storybooks.() 1. Zhang Peng and Sarah have fourteen English books.() 2. They have ten Chinese books.() 3. They have fifteen maths books.() 4. They have five notebooks.() 5. They have eighteen storybooks.7. 快乐阅读,
12、判断对错。My name is Lily. Im from London. This is my mother. She is an English teacher. She is good at cooking and she is nice. This is my father. He is thin(瘦的)and short. He is clever. I love them. Oh, this is my house. Is it beautiful? The famous Thames(泰晤士河) is close to my house. It is long. There ar
13、e a lot of ships on the river(河). I like watching the ships. ( )(1)Lily is from London. ( )(2)Lilys mother is a math teacher. ( )(3)Lilys father is tall and thin. ( )(4)The Thames is famous. ( )(5)The Thames is close to Lilys house.8. 阅读短文,判断正误。Hello, I am John. I dont like July. Its too hot. The su
14、n shines and shines. I like March. In March, its warm. There are beautiful flowers in the park. They are beautiful. There are many bees and butterflies on the flowers. They are singing and dancing. I like black butterflies very much.This is my sister, Jane. She doesnt like March. In March, its rainy
15、 and wet. The sky is grey. She likes October. In October, its cool and dry. She can fly a kite in the park. She can play games with her friends in the park.( )(1)John and Jane are brother and sister.( )(2)John likes July.( )(3)March is in summer.( )(4)Its cool and dry in autumn.( )(5)Jane can play g
16、ames and fly the kites in December.9. 阅读理解,判断句子的正误。Hello, I am Mary. This is my grandfather. Hes tall. Hes sixty-two. He likes vegetables. Hes a farmer. My grandma is fifty-eight. She is a teacher. She likes rice. Look, This is my aunt. She is a nurse. She likes fish.1Im Mike.(_)2Grandmother likes f
17、ish.(_)3Marys grandpa is tall.(_)4Marys aunt is a nurse.(_)5Marys grandfather is a driver.(_)10. 阅读下文,判断正误。This is my friend. Her name is Supergirl. Shes twelve years old. She has long hair. Its black. She can run very fast. She can swim and dive,too. She can fly very high in the sky,but she cant co
18、ok(煮饭). She has a dog. His name is Superdog. Its only two years old. It can fly,too. Supergirl and Superdog are good friends.( )(1)Supergirl is thirteen years old.( )(2)Her hair is long and black.( )(3)She can swim,cook and run.( )(4)The dog is young.( )(5)Superdog is my good friend.11. 读短文,选择正确的答案。
19、I have three friends. Theyre Alice, Sam and Betty. Alice is tall and thin. She likes English very much. She has many English books. Sam is short and cute. He is very friendly. He likes maths very much. And he likes computer games(电脑游戏). He has a big computer. Betty is a quiet girl. She has long hair
20、 and a small mouth. She likes Chinese very much. We learn together. We play together. We are happy every day.(1)Alice is a _ girl.A.tall and cute B.tall and thin C.short and thin(2)Alice has many _.A.computer books B.English books C.maths books(3)Sam likes _.A.maths and computer games B.English and
21、maths C.maths and Chinese(4)Betty is a _ girl. She likes _.A.cute; Chinese B.quiet; Chinese C.quiet; English(5)Betty has hair and a _ mouth.A.short; small B.long; small C.long; big12. 阅读理解,根据短文的意思,选择最合适的答案。Tom: Hello! Do you go to school every day?Kate: No, we go to school from Monday to Friday.Tom:
22、 What are you going to do this Sunday?Kate: I am going to swim.Tom: What about your brother, John?Kate: No, he is going to fly a kite.Tom: Where is he now?Kate: He is at home. He is making a kite.Tom: Can I go and see him?Kate: Sure. Lets go.(1)Kate goes to school _.A.every day B.Monday and Friday.
23、C.from Monday to Friday.(2)Kates brother is _.A.Tom B.John C.I dont know(3)John is _ now.A.at home B.swimming C.at school.(4)John is going to _ this Sunday .A.swim B.make a cake C.fly a kite(5)Tom is going to _ now.A.see Kate B.see John C.fly a kite13. 阅读理解,判断正误。Hello, Im Sarah. Welcome to our schoo
24、l. This is the teachers office. Thats my lunch room. There are forty - seven students in our class. The lunch room is on the first floor. The library is on the second floor. We have a music room. We play on the playground. I like our school.( )(1)Sarahs classroom is on the second floor.( )(2)There i
25、s a gym in her school.( )(3)Sarah likes her school.( )(4)There are fifty-seven students in the class.( )(5)Sarah plays on the playground.14. 阅读判断。T/FDanny has got a little sister. She is Mary. She is four years old. She likes dolls. She has got a toy car. Its red. She doesnt like it. She can sing an
26、 English song. Danny and May are deskmates. May is nine years old. She has got long hair. She likes to play with dolls, too. She can ride the bicycle.1Mary is Dannys little sister.(_)2Mary likes toy cars.(_)3Dannys little sister can sing an English song.(_)4Mary is Dannys deskmate.(_)5Mays hair is l
27、ong.(_)15. 阅读理解,判断对错。My name is Jiaming, Im nine.I am a primary school pupil. I study in ZhuJiang Primary School in Guangzhou. I am in Class One, Grade Four. At school I have a good friend.His name is Ben,He often wears a blue shirt.He is an English boy.He and I are in the same class. We often study
28、 and play games together.I go to school at about 8 oclock and go home at about 5 in the afternoon.Oh, it is 7:30 now.It is time to go to school.I must go now.( )(1)Jiaming is a pupil.( )(2)Jiaming lives in Guangzhou.( )(3)Ben is an American girl.He often wears a blue shirt.( )(4)Ben is in Class One,
29、 Grade Five.( )(5)Jiaming and Ben often play games together16. 根据短文内容判断正误。In playing football, you kick the ball with your feet. You can also use your knees and your head; In playing volleyball, you play the ball with your hands, but you cant touch the ball with your feet; In playing basketball, you hit the ball with your hands. You can also kick the ball with your feet.( )(1)In playing football and basketball, you can kick the ball with your feet.( )(2)In playing football,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年医疗科技远程手术系统报告及未来五至十年远程医疗发展报告
- 2026年彩票市场监察招聘笔试大数据监管技术应用练习题及解析
- 2026年武汉音乐学院钢琴系非事业编人员招聘备考题库及参考答案详解一套
- 广西壮族自治区柳州市柳江区名校协作体2026届九年级上学期1月月考道德与法治试卷(含答案)
- 2026年石狮市第六实验小学公开招聘编外合同教师备考题库及一套完整答案详解
- 2026年长治市大学生乡村医生专项计划公开招聘空缺岗位补招9人备考题库完整答案详解
- 网络安全管理策略与应急响应
- 大数据平台运维实践指南
- 初中生物细胞分裂动画制作中虚拟现实技术融合课题报告教学研究课题报告
- 八年级语文下册第四单元第十三课《南京大屠杀》教学设计
- 2026年共青团中央所属单位高校毕业生公开招聘66人备考题库及参考答案详解
- 2026年6级英语模拟真题及答案
- 2025内蒙古鄂尔多斯市委政法委所属事业单位引进高层次人才3人考试题库含答案解析(夺冠)
- 2025年全国单独招生考试综合试卷(附答案) 完整版2025
- 2025-2026学年外研版八年级上册英语期末模拟考试题(含答案)
- 连锁超市总部部门岗位职责说明书
- 2024年包头轻工职业技术学院单招职业技能测试题库附答案解析
- 洗衣液宣传课件
- “五个带头”方面对照发言材料二
- TTAF 241.1-2024 支持卫星通信的移动智能终端技术要求和测试方法 第1部分:多模天通卫星终端
- 奶茶品牌2026年新品研发上市流程
评论
0/150
提交评论