2021-2022学年江苏省连云港市四校高一下学期期中考试英语试题(解析版)_第1页
2021-2022学年江苏省连云港市四校高一下学期期中考试英语试题(解析版)_第2页
2021-2022学年江苏省连云港市四校高一下学期期中考试英语试题(解析版)_第3页
2021-2022学年江苏省连云港市四校高一下学期期中考试英语试题(解析版)_第4页
已阅读5页,还剩17页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2021-2022学年江苏省连云港市四校高一下学期期中考试英语试题满分150分 考试时间120分钟第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What do

2、es the man mean?A. He is busy now. B. He hates washing clothes. C. He is looking for his paper.2. Where are the two speakers now?A. In a classroom. B. In a radio studio. C. In a bicycle club.3. What is the woman looking for?A. Her mobile phone. B. Her keys. C. Her purse.4. Where is the singer from?A

3、. Birmingham. B. Manchester. C. London.5. How many people will attend Marys party?A. 9. B. 10. C. 12.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the woman do first?A. Move t

4、he chair. B. Get the key. C. Open the door.7. Where will the man move the coffee table?A. To the kitchen. B. To the bedroom. C. To the living room.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does the woman want to go at last?A. Fifth Avenue. B. Greenwich Village. C. Washington Square Park.9. What does the man do probab

5、ly?A. A taxi driver. B. A bus driver. C. A traffic policeman.听第8段材料,回答第10至12题。10. How will the girl go back home?A. By car. B. On foot. C. By bus.11. What time will they get to the cinema probably?A At 3: 45. B. At 4: 05. C. At 4: 15.12. How much can the girl pay for the drinks at most?A. 7 pounds.

6、B. 6 pounds. C. 5 pounds.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where does Frank live now?A. In China. B. In France. C. In the US.14. What does Franks brother look like?A. He is taller and thinner. B. He has black hair. C. He wears a pair of glasses.15. What did Frank use to be?A. A college teacher. B. A high school

7、teacher. C. A TV show host.16. What do Frank and his brother both like?A. French movies. B. Rock music. C. Novels.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why does the speaker go to Finland?A. To buy some clothes. B. To have a meeting. C. To visit her friend.18. How long will the speaker stay in Finland?A. For two wee

8、ks. B. For three weeks. C. For a month.19. What was the speakers trouble?A. Buying warm clothes. B. Getting used to the weather. C. Taking the right clothes.20. How did the speaker feel about Julia?A. Helpful. B. Humorous. C. Lucky.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题:每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、

9、B、C和D)中,选出最佳选项。AEnglish Conversation Leader: Mandi Ashmoreenglishiwc-lausanne. orgA small group of women (4-5) meet on Mondays at 14:30 at the IWC clubhouse. Mandi asks “students” to call her on Monday to confirm the class as sometimes she chooses to hold the class at a different place.French Conver

10、sation, Advanced Leader: Marielle Sulmonifrenchconvoiwc-lausanne. orgIm French and Swiss by marriage, and have been living in Lausanne for ages. I hold an advanced beginners French conversation class on Tuesday afternoons from 14:30 to 16:00. If youd like to join my class, please send me an e-mail.F

11、rench Language Lab, Beginner Leader: Maija Remlingerfrenchlabiwc-lausanne. orgThe group meet on Thursday afternoons from 15:00 to 16:30 at the clubhouse. The first half of the class is devoted to reading out loud from the book Easy French Reader by R. de Roussy de Sales, and working on proper pronun

12、ciation and phrasing. During the second half, we listen to recordings.German Conversation, AdvancedLeader: Karin Hansohm Schwarzgermaniwc-lausanne. orgWe meet every Tuesday at the IWC clubhouse from 9:30 to 11:00 with 6-8 members out of a total of 10. Most of our time is devoted to very lively discu

13、ssions on big events.1. Why are people advised to call Mandi on Monday?A. To ask for leave.B. To check the place.C. To decide on the topics.D. To confirm their presence.2. Which of the clubs centers on the basic learning of the language?A. English Conversation.B. French Conversation, Advanced.C. Ger

14、man Conversation, Advanced.D. French Language Lab, Beginner.3. What is the purpose of the text?A. To show how to join the clubs.B. To introduce some language learning clubs.C To stress the different levels of the clubs.D. To attach great importance to language learning.【答案】1. B 2. D 3. B【解析】【导语】本文是一

15、篇应用文,主要介绍的是几个语言会话俱乐部。【1题详解】推理判断题。根据English Conversation Leader: Mandi Ashmore部分的“Mandi asks “students” to call her on Monday to confirm the class as sometimes she chooses to hold the class at a different place.(曼迪要求“学生”在周一打电话给她确认课程,因为有时她会选择在不同的地方上课。)”可知,建议人们在周一给曼迪打电话是为了确认上课的地方,故选B。【2题详解】细节理解题。根据Fren

16、ch Language Lab, Beginner Leader: Maija Remlinger部分的“The first half of the class is devoted to reading out loud from the book Easy French Reader by R. de Roussy de Sales, and working on proper pronunciation and phrasing. During the second half, we listen to recordings.(课程的前半部分是大声朗读R. de Roussy de Sa

17、les的简单法语读本,并学习正确的发音和措辞。在下半场,我们听录音。)”可知,French Language Lab, Beginner以语言的基础学习为中心,故选D。【3题详解】推理判断题。根据第一部分的“A small group of women (4-5) meet on Mondays at 14:30 at the IWC clubhouse.(周一14:30,一小群女性(4-5人)在IWC俱乐部聚会。)”,第三部分的“The group meet on Thursday afternoons from 15:00 to 16:30 at the clubhouse.(这个团体每周

18、四下午15:00到16:30在俱乐部会所聚会。)”和第四部分的“We meet every Tuesday at the IWC clubhouse from 9:30 to 11:00 with 6-8 members out of a total of 10.(我们每周二9:30到11:00在IWC俱乐部见面,总共10个成员中有6-8个。)”以及每部分的题目都是关于语言的可知,本文主要介绍的是几个语言会话俱乐部,因此本文的目的是介绍一些语言学习俱乐部。故选B。BHave you ever thought about what blind people dream about? If mos

19、t of their world is dark, what do their dreams look like?Because dreaming is a function of the brain and not the eyes, blind people do dream. Blind people dream about much the same things as sighted people, though the way they dream may be a little different. Dreams can contain all aspects of the se

20、nses, from sight, taste, touch, smell to sound. Most dreams consist of visual (视觉的) and auditory (听觉的) elements, but less than 1 percent of reported dreams contain the other three senses. This may simply be because most people heavily depend on sight and sound in daily life. But blind people report

21、dreams containing the senses of smell, taste and touch more than sighted people do.It is proved that if a person became blind before the ages of about 5 to 7, their dreams will not contain visual images but those who became blind later in life may contain. This indicates that the brains ability to d

22、ream in images develops before the ages of 5 to 7. The longer a person has been blind, the less visual content their dreams contain.Similar to the findings about whether blind people can see in their dreams, research shows that it is possible for blind people to dream in color if they have had sight

23、 in their life. Those who lost their sight more recently are more likely to have more color and images in their dreams. It doesnt make sense that someone would dream in black and white unless thats what they see during the day. There are many ways to interact with (与互动) the world in waking life, and

24、 this is true of dream life.4. What will happen if a person becomes blind before 5?A. His dream will contain nothing.B. His brains ability cannot develop well.C. He may not be able to dream in images.D. He spends longer time dreaming in pictures.5. What can we learn from paragraph 2?A. We depend on

25、sight and sound in daily life too much.B. The senses we use most in life will show up more in dreams.C. Blind peoples brains are different from those of sighted people.D. Blind peoples dreams never contain the senses of sight and sound.6. What decides whether blind people dream in color or not?A. Ho

26、w they connect with the world.B. What they have experienced in waking life.C. Why they lost their sight recently.D. What they can see in their dreams.7. What is the passage mainly about?A. Why the blind dream.B. How the blind dream.C. When the blind dream.D. What the blind dream.【答案】4. C 5. B 6. B 7

27、. D【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要讲的是据报道,盲人的梦比正常人更多地包含嗅觉、味觉和触觉。【4题详解】细节理解题。根据第三段的“It is proved that if a person became blind before the ages of about 5 to 7, their dreams will not contain visual images but those who became blind later in life may contain.(事实证明,如果一个人在5到7岁之前失明,他们的梦不会包含视觉图像,但那些后来失明的人可能会包含视觉图像。)”可知

28、,如果一个人在5岁前失明,他的梦可能不会包含视觉图像,故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段的“Dreams can contain all aspects of the senses, from sight, taste, touch, smell to sound. Most dreams consist of visual and auditory elements, but less than 1 percent of reported dreams contain the other three senses.(梦可以包含感官的各个方面,从视觉、味觉、触觉、嗅觉到声音。大多数的梦

29、包含视觉和听觉元素,但只有不到1%的报告包含其他三种感官。)”可知,我们在生活中最常用的感官(视觉和听觉)会在梦里更多地出现,故选B。【6题详解】推理判断题。根据最后一段的“Similar to the findings about whether blind people can see in their dreams, research shows that it is possible for blind people to dream in color if they have had sight in their life. Those who lost their sight mo

30、re recently are more likely to have more color and images in their dreams. It doesnt make sense that someone would dream in black and white unless thats what they see during the day.(与关于盲人是否能在梦中看到东西的发现类似,研究表明,如果盲人在生活中有视力,他们就有可能做彩色的梦。那些最近失明的人更有可能在他们的梦里看到更多的颜色和图像。梦到黑白两色是说不通的,除非他们白天看到的是黑白两色。)”可知,他们在现实生

31、活中的经历决定了盲人的梦是否有颜色,故选B。【7题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段的“Have you ever thought about what blind people dream about? If most of their world is dark, what do their dreams look like?(你有没有想过盲人会梦到什么?如果他们的世界大部分是黑暗的,他们的梦是什么样子的?)”和第二段的“But blind people report dreams containing the senses of smell, taste and touch mor

32、e than sighted people do.(但据报道,盲人的梦比正常人更多地包含嗅觉、味觉和触觉。)”可知,本文主要讲的是盲人的梦比正常人更多地包含嗅觉、味觉和触觉,也就是主要是关于盲人的梦是什么样的,故选D。CBEIJING, April7(Xinhua)-Chinese researchers have found that stroke(中风) survivors who practiced a seated form of Tai Chi had equal or greater improvement in their athletic ability than those

33、participating in a traditional stroke rehabilitation exercise(康复训练).The study published Thursday in the journal Stroke, mentions a sitting routine of Tai Chi exercises for people who had a recent stroke and experienced hand and arm weakness or partial paralysis(麻痹).“We revised the Tai Chi movements

34、for people who have weakness or partial body paralysis,” said Zhao Jie who is the lead author of the study. “It has been tailored so that participants can move one arm with the help of the healthy arm.”The study was conducted at two traditional Chinese medicine hospitals in Kunming. Researchers chos

35、e 160 adults with an average age of 63 years who had suffered their first-ever ischemic(缺血性的) stroke.Among the participants, half were randomly assigned to the sitting Tai Chi program, and the other half were part of the control group that took part in a traditional stroke rehabilitation exercise pr

36、ogram.69 people in the sitting Tai Chi group and 65 people in the control group completed the 12-week training program and 4-week follow-up.Those in the sitting Tai Chi group showed better hand and arm function and sitting balance control, and compared with the control group, they had significant re

37、ductions in symptoms of depression, better shoulder range of motion according to the study.The results have shown that the mind-body practice is an effective way to strengthen balance, coordination(协调性), strength and flexibility, particularly for stroke survivors. with hand and arm weakness or parti

38、al paralysis, the researchers said.8. What is the best title for the passage?A. Chinese researchers have created a seated form of Tai Chi.B. Sitting Tai Chi exercises help improve stroke recovery.C. Tai Chi practice is an effective way to help stroke survivors.D. Playing Tai Chi becomes popular.9. W

39、hat does the underlined word they in Paragraph 5 mean?A. the researchers in the two hospitalsB. the participants in the sitting Tai Chi groupsC. the participants in the control groupsD. the participants who suffers stroke10. How many weeks did the study last?A. 4B. 12C. 14D. 1611. Why were Tai Chi m

40、ovements revised?A. Because patients enjoy Tai Chi movements.B. Because patients want to help with the experiment.C. Because patients can only move part of their body.D. Because researchers want the patients to play Tai Chi.【答案】8. B 9. B 10. D 11. C【解析】【导语】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了一项最新研究。该研究表明:坐式太极练习有助于改善中风恢

41、复。【8题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Chinese researchers have found that stroke survivors who practiced a seated form of Tai Chi had equal or greater improvement in their athletic ability than those participating in a traditional stroke rehabilitation exercise.( 中国研究人员发现,与参加传统中风康复锻炼的人相比,练习坐式太极拳的中风幸存者的运动能力得到了同等或更大的

42、改善。)”, 并结合本篇文章的体裁新闻报道的特点:第一段总说并概况全篇可知,这篇文章主要介绍了坐式太极练习有助于改善中风的恢复。故选B项。【9题详解】词义猜测题。由文章倒数第二段“Those in the sitting Tai Chi group showed better hand and arm function and sitting balance control, and compared with the control group, they had significant reductions in symptoms of depression, better shoulde

43、r range of motion according to the study.( 这项研究表明,坐式太极组的手、臂功能和坐姿平衡控制更好。并且与对照组相比,他们的抑郁症状明显减轻,肩部活动范围更好。)”可知,划线部分的代词that指代与对照组相比的上文提到的“Those in the sitting Tai Chi group”,即坐式太极组的参与者。故选B项。【10题详解】细节理解题。根据文章倒数第三段“69 people in the sitting Tai Chi group and 65 people in the control group completed the 12-we

44、ek training program and 4-week follow-up.( 坐式太极组69人和对照组65人完成了12周的训练计划和4周的随访。)”可知,这项研究一共持续了16周的时间。故选D项。【11题详解】推理判断题。由文章第三段“We revised the Tai Chi movements for people who have weakness or partial body paralysis,” said Zhao Jie who is the lead author of the study. “It has been tailored so that partici

45、pants can move one arm with the help of the healthy arm.”(该研究的主要作者赵杰说:“我们针对虚弱或肢体部分瘫痪的人修改了太极拳动作。经过量身定制,参与者可以在健康手臂的帮助下移动另一只手臂。”)可知,修改太极动作主要是因为病人虚弱或原本就有肢体的部分瘫痪,以至于他们只能移动部分身体。故选C项。DFor generations, depression has been seen as an illness, disorder or even weakness. Such an idea makes sense because depres

46、sion causes suffering and even death. But what if weve got it all wrong?The common wisdom is that depression starts in the mind with abnormal thinking. That leads to symptoms like headaches, stomachaches, or tiredness. Now, models like the Polyvagal Theory (理论) suggest that weve got it wrong. Its th

47、e body that finds danger and starts s a defense strategy meant to help us survive. That biological strategy is called immobilization, and it demonstrates in the mind and the body with a set of symptoms we call depression.When we think of depression as unnecessary suffering, we are telling people wit

48、h depression that they are not part of the group, they are not right and they dont belong. That makes them lose hope. But when we begin to understand that depression happens for a good reason we lift the shame. Instead, people with depression are courageous survivors, not damaged sick people.The aut

49、onomic nervous system (ANS自主神经系统) is constantly scanning our internal and external environment for signs of danger. If our ANS detects a threat or even a simple lack of safety, its next strategy is to fight or to flee, which we often feel as anxiety. Sometimes the threat is so bad or goes on for so

50、long, that the nervous system decides there is no way to fight or to flee. At that point, there is only one option left: immobilization.The immobilization response is the original biological defense in higher animals. It dulls pain and makes us feel disconnected. Think of some reptiles (爬行动物), which

51、 shut down their bodies to avoid cold temperatures and the lack of food and water. In humans, people often describe feeling “out of their bodies” during extremely unpleasant events, which has a defensive effect of reducing the emotional shock. This is important because some things are so terrible, w

52、e dont want people to be fully present when they happen. What unbelievable ability of our biology to find a way in hard times!12. Why does the author mention the Polyvagal Theory?A. To offer a standard for identifying depression.B. To raise peoples awareness of mental problems.C. To make sense of ho

53、w depression affects people.D. To correct a commonly held idea about depression.13. What can we infer from paragraph 3?A. Depression can bring people in trouble hope.B. People may feel it wrong to have depression.C. Depression is an unnecessary human emotion.D. People often feel proud of fighting de

54、pression.14. What is “immobilization” in the text?A. Building up anxiety.B. Rising to challenges.C. Shutting down action.D. Pulling through a trouble.15. In which order does our body react to an extremely unpleasant situation?seek to work out solutions become aware of a threatexperience emotional sh

55、ock start defensive disconnectionA. B. C. D. 【答案】12. D 13. B 14. C 15. C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章讲述了抑郁症并非如大多人所想的那样是给人带来痛苦的,相反它是一种自我保护机制。【12题详解】推理判断题。根据第二段“Now, models like the Polyvagal Theory (理论) suggest that weve got it wrong.(现在,像多迷走神经理论这样的模型表明我们错了。)”可知,作者要提到多迷走神经理论是为了纠正人们对抑郁症的普遍看法。故选D。【13题详解】推理判断题。根据第

56、三段“When we think of depression as unnecessary suffering, we are telling people with depression that they are not part of the group, they are not right and they dont belong. That makes them lose hope.(当我们认为抑郁症是不必要的痛苦时,我们是在告诉抑郁症患者,他们不是这个群体的一部分,他们是不对的,他们不属于这个群体。这让他们失去了希望。)”可知,人们可能会觉得有抑郁症是错误的。故选B。【14题详解

57、】词句猜测题。根据最后一段“It dulls pain and makes us feel disconnected. (它能减轻痛苦,让我们感到疏离。)”以及“Think of some reptiles (爬行动物), which shut down their bodies to avoid cold temperatures and the lack of food and water.(想想一些爬行动物,它们会减少活动以避免寒冷的温度和缺乏食物和水。)”可知,immobilization这个词的大概意思就是减少活动,减少与周围人的接触,即Shutting down action,故选

58、C。【15题详解】细节理解题。根据第四段“If our ANS detects a threat or even a simple lack of safety, its next strategy is to fight or to flee, which we often feel as anxiety. Sometimes the threat is so bad or goes on for so long, that the nervous system decides there is no way to fight or to flee. At that point, there

59、 is only one option left: immobilization.(如果我们的ANS发现了一个威胁,甚至是简单的缺乏安全,它的下一个策略是战斗或逃跑,这是我们经常感到焦虑。有时威胁太严重或持续时间太长,以至于神经系统决定没有办法战斗或逃跑。在这一点上,只有一个选择:固定。)”以及第五段“In humans, people often describe feeling “out of their bodies” during extremely unpleasant events, which has a defensive effect of reducing the emot

60、ional shock.(在人类中,人们经常描述在极度不愉快的事件发生时感到“灵魂出窍”,这有一种减少情绪冲击的防御作用。)”可知,我们的身体对一个极其不愉快的情况的反应顺序是检测到威胁,下一个策略就是战斗或逃跑反应,感受到情绪冲击,防御。故选C。第二节(共5小题:每小题2. 5分,满分12. 5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。We all know driving can be stressful, disturbing and upsetting. It can make us greatly angry. _16_.Road rag

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论