版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、文化、历史、地理类考题1)(NMET典型例题Treasure hunts ( 寻宝)have excited peoples imagination for hundreds of years both in real life and in books such as Robert Louis Stevensons Treasure Island. Kit William, a modern writer, had the idea of combining the real excitement of a treasure hunt with clues (线索)found in a bo
2、ok when he wrote a childrens story, Masquerade,in 1979. The book was about a hare, and a month before it came out Williams buried a gold hare in a park in Bedfordshire. The book contained a large number of clues to help readers find the hare, but Williams put in a lot of red herrings, or false clues
3、, to mislead them.Ken Roberts, the man who found the hare, had been looking for it for nearly two years. Although he had been searching in the wrong area most of the time, he found it by logic ( 逻辑),not by luck. His success came from the fact that he had gained an imlportant clue at the start. He ha
4、d realized that the words: One of Six to Eight under the first picture in the book connected the hare in some way to Katherine of Aragon, the first of Henry VIIIs six wives. Even here, how- ever, Williams had succeeded in misleading him. Ken knew that Katherine of Aragon had died at Kimbolton in Cam
5、bridgeshire in 1536 and thought that Williams had buried the hare there. He had been digging there for over a year before a new idea occurred to him. He found out that Kit Williams had spent his childhood near Ampthill, in Bedforshire, and thought that he must have buried the hare in a place he knew
6、 well, buthe still couldnot see the connection with Katherine of Aragon, until one day he came across two stone crosses in Ampthill Park and learnt that they had been built in her honor in 1773.Even then his search had not come to an end. It was only after he had spent several nights digging around
7、the cross that he decided to write to Kit Williams to find out if he was wasting his time there. Williams encouraged him to continue, and on February 24th 1982, he found the treasure. It was worth 3000 in the beginning, but the excitement it had caused since its burial made it much more valuable.The
8、 underlined word them (Paragraph 1) refers to . A. red herringsB. treasure huntsC. Henry VIIIs six wives D. readers of MasqueradeWhat is the most important clue in the story to help Ken Roberts find the hare?A. Two stone crosses in Ampthill. B. Stevensons Treasure Island.C. Katherine of Aragon.D. Wi
9、lliams hometown.The stone crosses in Ampthill were built .to tell about what happened in 1773to show respect for Henry VIIIs first wifeto serve as a roadsign in Ampthill Parkto inform people where the gold hare wasWhich of the following describes Roberts logic in searching for the hare?Henry VIIIs s
10、ix wivesKatherines burial place at KimbohonWilliams childhood in AmpthillKatherine of AragonStone crosses in Amphill ParkA. a-b-c-e-d B. d-b-c-e-a C. a-d-b-c-e D. b-a-e-c-d5.What is the subject discussed in the text?An exciting historical event.A modern treasure hunt.The attraction of Masquerade.The
11、 importance of logical thinking.解析.D.本题测试考生根据上下文信息推断代词含义的能力。解这首题主要依据文章的第一段最后一句话:句中 misled意为:“误导”,通常后接人作宾语,故 C D两面三刀项中选择。而代词通常指代前面出现过的名词,故选择前半句中出现过的名词readers 。.C本题考查考生综合概括的能力。本题主要依据文章第二段看出中心线索为KatherineAragon。. B.本题检测考生依据文中信息确定事情性质的能力。文中第二段最后一句话中的 her就是指上句中出现的Katherine of Aragon 。根据上文介绍 Katherine of
12、Aragon , the firstof Henrys six wives 。因此确定 B项为正确答案。. C本题考查考生给事件发生时间排序的能力。本题的主要信息来自于文章第二段, 不难排出正确答案。. B.本题的命题意图是检测考生对全篇主旨的概括能力。文章的第一句涉及treasurehunts ;接下来又讲至U had the idea of combining the real excitement . with clues found in a book when he wrote a childrens story . 文章第二段、第三段具体介绍了 Ken Roberts 的trea
13、sure hunt 过程。由此可能看出文章的主题为 a modem treasure hunt 。考题2(北京.典型例题The tower of Big Ben, Londons most famous building, has always leaned (倾斜)slightly, but construction work on a new line for the London Underground seemed likely to give the tower a real lean. Engineers have had to prop up (支撑)its baseto pre
14、vent it from damaging the rest of the Houses of Parliament.To control the towers movement, engineers pumped grout (水泥浆)into the soilunder the tower. The tower now leans an extra few centimetres, but the lean can only be seen by the most sharp-eyed observer.Between 1995 and 1997, to lengthen the Jubi
15、lee line of the Underground, builders dug a 40-metre-deep hole just 31 meters north of the clock tower. And the new tube (underground) tunnels were even nearer to the tower. John Burland, who recently helped stop the increasing lean in the Leaning Tower of Pisa and was an adviser to the JubiLee line
16、 project, believed the work would affect the tower. In his opinion, no further lean should go beyond a .safety limit of 27.5 millimetres over the existing lean of 220 millimetres.To keep the lean within this limit, Burland told the British Association about the new method of pumping grout immediatel
17、y under the base of the tower. More than 300 tons of grout were pumped in during construction. The towers, additional lean went between 10 and 25 mil- limetres, but never passed 27.5 millimetres.After the construction work was completed in late 1997, a review of movements in nearby walls showed that
18、 the building was in better shape than had been thought before and the safety limit was raised to 35 millimetres before any action needs tobe taken.Since 1971 the tower has continued to lean, Burland told Modern Construction.The latest measures taken this year suggest that the towers lean had just r
19、eached35 millimetres. But fol- lowing regular reexaminations of the tower, experts are sure that the tower has stabilized ( 稳定).A spokesman for London Underground says: We understand the tower has stabilized and returned to its normal movement cycle.FromModern Construction, 16September 典型例题 Which of
20、 the following drawings correctly shows howthe proppingup construction was carried out?C. Discussion.D.What does the word review (in Paragraph 5) mean?A. Observation.B. Description.Re-examination.Why was the propping up construction necessary?To stop the tower of Big Ben from leaning.To stop sharp-e
21、yed people from seeing the lean.To stop the Tower of Pisa from leaning too much.To stop the clock tower from leaning beyond its safety limit.What was the existing lean of the tower at the time when the article was written?A. 220 millimetres. B. 255 millimetres. C. 35 millimetres. D. 27.5 millimetres
22、.We can infer from the article thatthe tower of Big Ben will damage the Houses of Parliamentthe Jubilee line should be stopped in Borlands opinionthe writer is blaming Burland for making a mistakethe propping up work has proved to be successful解析A.这是一道识图题,根据文章第三段第一句话可以判断出,选项A的图示是正确的,即在钟塔以北31米处挖了一个40
23、米深的洞,并向钟塔底座灌入水泥浆。D.这是一道猜义题,文章最后一段第三句话有所提示。D.这是一道细节题,从文章最后二段及第四段可以看出,灌入水泥浆可以控制塔的 倾斜,使其不超出安全底线,但并不能完全阻止其倾斜。B.这是一道计算题,文章第三段告知,到 1997午实际倾斜了 220毫米,写这篇文章 时,又倾斜了 35毫米,所以共倾斜了255毫米。D.这是一道推题,从文章最后一句话可知,支撑工作取取得了成功。考题3(典型例题,A)I needed to get some money so, after Christmas, I took a job in the clothes department
24、 at Grahams for the first fortnight of the January sale. I cant say that I enjoyed it, but it was an experience Ill never forget.I could never understand why there were so many things in the sales, where did they all come from? NowI know the secret! Firstly, there is the special winter stock(货 物)and
25、 the stock that people buy all the year round; some of these things are slightly reduced. Secondly, there are the summer clothes they couldnt sell last year; these are heavily reduced to clear them, Thirdly, there are cheap clothes bought in specially for the sales; these are put out at high prices
26、ten days before the sale begins and then are reduced by 60%in the sale. Clever! Lastly, they buy in seconds (clothes not in perfect condition) for the sale and they are sold very cheaply.When I arrived half an hour before opening on the first day of the sale, there was already a queue around three s
27、ides of the building. This made me very nervous.When the big moment arrived to open the doors, the security guards, looking less confident than usual, came up to them, keys in hand. The moment they had unlocked the doors, they hid behind the doors for protection as the noisy crowd charged in.I could
28、nt believe my eyes; this wasnt shopping, it was a battlefield! One Ix)or lady couldnt keep her feet and was knocked over by people pushing from behind.Clothes were flying in all directions as people searched for the sizes, colors and styles they wanted. Quarrels broke out. Mothers were using their s
29、mall children to crawl ( 爬行)through peoples legs and get hold of things they couldnt get near themselves.Within minutes I had half a dozen people pushing clothes under my nose, each wanting to be the first served. Where had the famous English queue gone? The whole day continued like that, but I kept
30、 my temper (脾气)! I was taking money hand overfist and began to realize why twice a year, Grahams were happy to turn their expensive store into a battlefield like this.In the sale fever, people were spending money like water without thinking whether they needed what they were buying. As long as it wa
31、s a bargain it was OK. You wont believe this. But as soon as I got home I crashed out for four hours. Then I had dinner and went back to bed, fearing the sound of the alarm which would tell me to get ready for the second day of the sale.What kind of clothes is likely to be .sold 5 % cheaper?Last sum
32、mers clothes.Clothes not in perfect condition.Clothes bought in specially for the sales.Clothes for winter.Which of the following statements is true?The customers gave up the queuing, for which the English are famous.The customers kept their temper while looking for clothes they wanted.C. Small chil
33、dren enjoyed crawling through peoples legs.D. The security guards were fearless of the crowd.In the authors opinion, why were Gradhams happy to make their expensive store into 10attleheld .There were too many clothes and they wanted to clear them in the sales.They were eager to show that they were c
34、lever at doing business.They could take the chance to raise the prices of all their clothes.They wanted to make more money by having sales.The expression crashed out means . A. chatted with her friends B. slept soundlyC. broke downD. dined outWhat would be the best title for the passage?A. The Best
35、Bargain.B. Hunting for a Job.C. Sale Fever.D. A Pleasant Fortnight.1. D.第二段 Firstly解析,there is the Special winter stock . . ; some of these thingsare slightly reduced 中 slightly稍微。. A. gave up the queuing ”放弃排队, 不排队等候“。第六段.people pushing clothes undermy nose, where had the famous English queue gone?
36、. D. 第七段 In the sale fever , people were spending money like water .”人们 花钱如流水,钱都流人商店的口袋。”. n. crashed out熟睡。紧张、疲劳的工作之后,酣然入睡。. C Sale Fever “抢购热潮”。 考题4(NMET典型例题Tristan da Cunha, a 38-square-mile island, is the farthest inhabited island inthe world, ac- cording to the Guinness Bookof Records. It is 1,
37、510 miles southwestof its nearest neighbour, St. Helena, and 1,950 miles west of Africa. Discovered bythe Portuguese admiral (葡萄牙海军上将)of the same name in 1506, and settled in 1810, the island belongs to Great Britain and has a population of a few hundred.Coming in a close secondhand often wrongly me
38、ntioned as the most distant land-isEaster Island, which lies 1,260 miles east of its nearest neighbour, Pitcairn Island, and 2,300 miles west of South America.The mountainous 64-square-mile island was settled around the 5th century, supposedly by people who were lost at sea. They had no connection w
39、ith the outside world for more than a thousand years, giving them plenty of time to build more than 1,000 huge stone figures, called moai, for which the island is most famous.On Easter Sunday, 1722, however, settlers from Holland moved in and gave theisland its name. Today, 2,000 people live on the
40、Chilean territory (智禾U领土 ). Theyshare one street, a small airport, and a few hours of television per day.It can be learned from the textthat the island of Tristan da Cunha . was named after its discoverergot its name from Holland settlerswas named by the British governmentgot its name from the Guinn
41、ess Book of RecordsWhich of the following is the most famous for moai?A. Tristan da Cunha.B. Pitcairn Island.C. Easter Island.D. St. Helena.Which country does Easter Island belong to?A. Britain. B. Holland. C. Portugal. D. Chile.解析确切地说,这是一篇包含地理、历史和文化于一体的文章。. A.这是一道事实细节题。文章第一段首句叙述了38平方英里的 Tristan da
42、Cunha岛是世界上最远的有人类居住的岛屿。我们再从该段中所提供的信息:Discovered by thePortuguese admiral of the same name in l506得知,该岛是以于1506年发现葡萄牙的海军上将的名字命名的。. C.这是一道事实询问题,从文章第三段叙述的 giving themplentyof time tobuild more than 1000 huge stone figures , called moai , for which the island is most famous可以看出,Easter Island是以岛上居民建造的一千多个被
43、叫作moai的巨大石像而著名,. D.这是一道推理判断题,该题问 Easter lsland属于哪一个国家。四个选项的国家分别为英国,荷兰,葡萄牙,智利。我们从短文的最后一段中叙述的Today典型例题opleliveon the Chilean territory . They share one street , a small airport , and a few hours of television perday .可以推断出,属于智利领土。考题5(北京.典型例题Native TongueAt first Kate thought the Romanian girl could no
44、t speak and understand English.Nadia would not reply to anything Kate said. Kate was in charge of showing Nadia around on her first day at Buck minster Grade School. Kate could not figure out why the school had put Nadia in a class where she could not understand what people were saying.Why did they
45、do this? Kate wondered aloud. I mean, you cant learn if you cant understand the teacher.Nadias voice was a whisper. I understand English. I will learn. Nadias English was perfect.Kate was perplexed. She couldnt understand why Nadia did not like to speak.Then she realized that moving to a new country
46、 probably wasnt the easiest thing to do. There were hun- dreds of unfamiliar and unusual things to learn all at the same time.Therere a lot of new things to learn, huh.? said Kate.Nadia nodded rapidly. In a quiet voice she replied, Many things people say, I do not understand. I have been speaking En
47、glish and Romanian all my life, but I do not know what some children are saying. For example, yesterday a boy asked if I could help him find the USB port on a thin black box he was carrying. Isnt a port a place for ships? It made no sense to me.Dont worry, said Kate. Youll figure everything out in t
48、ime. You see, that thin black box was a computer. A USBport is a place where you can connect other machines to a computNadia and Kate were quiet after that. They took notes while the teachergave a maths le: son. To Kates surprise, Nadia put up her hand and offered to answer questions at the blacl bo
49、ard.Nadia handled every question the teacher gave her. Some of the questions were really diff t, and no one understood what was going on except Nadia and the teacher. When the teach, d that Nadia answered everything correctly, the whole class clapped their hands.Nadia was smiling when she sat back d
50、own next to Kate. Some things, she said in a no 1 voice, are the same all over the world.At the beginning of Nadias first day at school, she was .A. disappointed B. helpful C. lively D. shyThe underlined word perplexed probably means . A. puzzled B. angry C. shocked D.seriousWe can infer from the pa
51、ssage that .Nadia did not like KateNadia had lived by the sea beforeNadia had never seen a computer beforeNadia spoke in a soft voice out of politenessWhich of the following statements is true?Nadia was better at maths than other students.Nadia found some of the maths questions difficult.Nadia was e
52、ncouraged to answer questions in class.Nadia understood the maths teacher better than other teachers.What is the message of the story?Talking about something familiar gives you confidence in communication.Answering questions in class makes you better understood by classmates.Language plays an import
53、ant role in communication between cultures.Mathematics helps to improve communication between cultures. 解析. D.推理判断题。根据文章前一部分可知在Nadia去上学的第一天一句话也不说,以至于Kate以为她不懂英语。而事实上她的英语非常好,再从第三段Nadias voice was awhisper可知,她是一个腼腆的女孩。.丸词义猜测题。根据下文 She couldnt understand why .可推断出应选 A项。. C推理判断题。Kate不明白那位男同学说的是什么,很显然她没见
54、过计算机。.丸根据最后二段内容可推知答案。. A.从文章最后一段可以看出,谈论她熟知的事情使她充满了自信。在该故事中,Nadia在交际过程中实际上并没有什么语言方面的障碍,所以本题最大的干扰项C不可选。 考题6(典型例题春季,E)Children have their own rules in playing games. They seldom need a referee(裁判)and rarely trouble to keep scores . They dont care much about who wins or loses , and it doesnt seeln to wo
55、rry them if the game is not finished. Yet, they like games that depend a lot on luck, so that their personal abilities cannot be directlycompared.They also enjoy games that movein stages, in which each stage, the choosing of leaders, the picking-up of sides, or the determin- ing of which side shall
56、start, is almost a game in itself.Grown-ups can hardly find childrens games exciting, and they often feel puzzled at why their kids play such simple games again and again. However, it is found that a child plays games for very important reasons. He can be a good player without having to think whethe
57、r he is a pop- ular person, and he can find himself being a useful partner to someone of whomhe is ordinarily afraid. He becomes a leader when it comes to his turn. He can be confident, too, in particular games, that it is his place to give orders, to pretend to be dead, to throw a ball actually at
58、some- one, or to kiss someone he has caught.It appears to us that when children play a game they imagine a situation under their control. Everyone knows the rules, and more importantly, everyone plays according to the rules. Those rules may be childish, but they make sure that every child has a chan
59、ce to win.What is true about children when they play games?They can stop playing any time they like.They can test their personal abilities.They want to pick a better team.They dont need rules.To become a leader in a game the child has to . A. play wellB. wait for his turnC. be confident in himself D
60、. be popular among his playmatesWhat do we know about grown-ups?A. They are not interested in games.They find childrens games too easy.They dont need a reason to play games.They dont understand childrens games.Why does a child like playing games?Because he can be someone other than himself.Because h
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年广州发展集团股份有限公司招聘备考题库及参考答案详解1套
- 2025年巨野县高铁北站公开招聘客运服务人员备考题库及参考答案详解一套
- 2026年徐州市第一人民医院公开招聘在编医务人员21人(第二批)备考题库参考答案详解
- 2026年中国葛洲坝集团第一工程有限公司公开招聘备考题库及完整答案详解一套
- 2026年中车数智科技(雄安)有限公司招聘备考题库及一套完整答案详解
- 2026年宁夏京银智慧新能源有限公司招聘备考题库完整参考答案详解
- 2026年中国农业科学院农产品加工研究所关于招聘果蔬加工智造与营养健康创新团队执行首席的备考题库及参考答案详解1套
- 2026年国药(湖北)口腔医院有限公司招聘备考题库及参考答案详解1套
- 2026年中铝(郑州)铝业有限公司招聘备考题库及完整答案详解1套
- 2026年北京同仁堂鄂尔多斯市药店有限公司正在招聘备考题库参考答案详解
- 感术行动培训课件
- 2025年脱毒马铃薯新品种示范基地建设工作方案
- 客运企业事故管理制度
- 2025年烟机设备机械修理工(二级)技能等级认定考试题库(含答案)
- 2025年上海市崇明区高考英语一模试卷
- 公司过账协议合同
- 中国古代石刻艺术赏析
- 《资治通鉴》与为将之道知到课后答案智慧树章节测试答案2025年春武警指挥学院
- 中班美术活动:给小鱼穿新衣
- 建国后的薪酬改革历史
- 《高速公路服务区开放设置技术要求》
评论
0/150
提交评论