版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、高一英语阅读理解(5篇)(含答案及解析)一、阅读理解阅读下列短文,从各题所给的四个选项(A、B、C和 D)中,选出最佳选项。1.A woman who had been diagnosed with cancer had been given 3 months to live. So she told her pastor which songs she wanted sung at the service, what scriptures she would like read, and what she wanted to be wearing. The woman also told h
2、er pastor that she wanted to be buried with her favorite bible.“There's one more thing." she said excitedly.“I want to be buried with a fork in my riglit hand.”The pastor stood looking at the woman not knowing quite what to say.The woman explained, “In all my years of attending church socia
3、ls and functions where food was involved; my favorite part was when whoever was clearing away the dishes of the main course would lean over and say 'you can keep your fbrk It was my favorite part because I knew that something better was coming. So I just want people to see me there in that caske
4、t with a fork in my hand and I want them to wondet 'What's with the fork? ' Tlien I want you to tell them, "Something better is coming, so keep your fork too.The pastor's eyes were welled up with tears of joy as he hugged the woman goodbye. He knew this would be one of the last
5、times he would see her before her death. But he also knew that the woman had a better grasp of heaven than he did. She knew that something better was coming.At the funeral the pastor told the people how he could not stop thinking about the fork and told them that they probably would not be able to s
6、top thinking about it either.So the next time you reach down for your fork, let it remind you so gently that there is something better coming.Keep your fork. The best is yet to come.1. Why did the woman have a talk with the pastor ? Because A. she wouldn't like to dieB. she was anxious about dea
7、thC. she wanted to discuss certain aspects of her final deathD. she begged him to help her to get rid of her illness2. Wlien hearing the woman's last wish, the pastor felt.A. shocked B. excitedC. entertained D. amazed3. Someone says to you “Keep your fbik”, which suggestsA. the main course will
8、be servedB. your favorite is comingC. the service will begin soonD. the service will be finished at once4. Why was the pastor so pleased when he heard her expression ? Because.A. he understood the woman betterB. he realized she has understood death completelyC. the woman didn't ask for too muchD
9、. he could carry out her last wishes2.The last few days before Christmas passed quickly and it was soon Christmas Eve. That night when everyone went to bed, Bunny couldn't sleep. He still couldn't think of what he wanted his Christmas gift to be. He wondered how Father Christmas would know w
10、hat to bring him if he didn't know himself.As he was sitting up in bed, Bunny heard a big noise on the roof (屋顶)and a sound downstairs. It was Father Christmas, he realized. Bunny jumped out of bed and raced down the hall to the stairs hoping to have a look at the old man with his own eyes.By th
11、e time Bunny reached the bottom of the stairs, though,everything was again silent. Beautiful gifts were piled (堆积)under the Christmas tree, but Father Christmas was gone. He looked for him for a few minutes, but it was already too late. Bunny turned to climb back upstairs when he heard a cry.“Hello
12、J said Bunny. "Is somebody there?,He was answered by another cry. Bunny looked around the big pile of gifts to see what was making the noise. Right under the tree was a funny looking brown animal with big feet and sad eyes. Bunny might have mistaken it for a dog, if it hadn't been for the a
13、ntlers (鹿角)on its head.“Are you a reindeei(驯鹿)?” asked Buimy.“Yesjteplied the animal, “my name is Ralph.”“And you were pulling Father Cliiistmas1 sled (雪橇)?”“I was until I got airsick,“ replied Ralph JTm afraid I wasn't cut out for the job. Now Fm stuck here and I don't know how to get back
14、to the North Pole.,“Well, if you like, you can stay with us as a friend;" said Birnny. As he made the offer, Bunny suddenly realized the gift he wanted from Father Christmas was a new friend!1. Why couldn't Bunny fall asleep on Christmas Eve?3/15A. He had a lot of things to do.B. He was dis
15、turbed by a big noise.C. He was thinking of what gift he would get.D. He wanted to have a look at the reindeer.2. As soon as Bunny came downstairs, he.A. was probably very sadB. found what he wantedC. ran into a reindeerD. heard a loud cry3. The imderlined part "cut out fbr“ in the text probabl
16、y means "A. fit forB. afraid ofC. proud ofD. interested in4. What would be the best title for the text?A. A strange Christmas treeB. A special Christinas giftC. A quiet but smart boyD. A lovely reindeer 3.Online shopping has become more and more popular these years. Women have jumped ahead of m
17、en for the first time in using the Internet to do their holiday shopping, according to a study published last week in the US.For years men have been more likely to shop on the Internet than women, but during the 2013 holiday season 58 percent of those shopping online were women.“It shows how popular
18、 the Iiitemet is becoming/9 said Lee Raillie, director of the Pew Internet and American Life Project group, which carried out the study. Rainie said it was only a matter of time before women shoppers caught up with men. This is because women traditionally make decisions about spending.Users were mor
19、e likely to shop online to save time. Internet users between the ages 18 and 29 were responsible for some of the suiprising increase in the online gift- buying population this time around.However, three-quarters of the US Internet users did not buy holiday gifts online in 2013. They worried about cr
20、edit card security(安全),or just compared online prices with off-line prices, then dashed off to the shops to get the best deals.“But even if shoppers don't buy online, websites are becoming promotion(促 f 肖)tools for stores, said Dan Hess vice president of Com Score Network Inc. Hess said that act
21、ually most stores, websites can make customers fully believe the security of their credit card numbers. And most are able to ensure that gifts arrive on time.It's all about making the shopping experience more efficient, more reliable and more comfortable Hess said.(1) Which of the following stat
22、ements is true?A. There were fewer women online shoppers than men in 2013.B. More women shopped online than men in 2013.C. Most of the Internet users between the ages 18 and 29 were women.D. people in the US were more likely to buy gifts online.(2) Wliat does the underlined part "dashed off'
23、; probably mean? _A.关闭B.推迟C.匆忙D.起飞(3) According to Dan Hess, shopping online is.A. unsafeB. convenientC. a waste of moneyD. cheaper4.Most people know the feeling when you walk into a lift(电梯)with other people. A study has found that where people stand is based on their social position on entering th
24、e lift.Rebekah Rousi, a Ph. D. student, did a study of lift behavior in two of the tallest office buildings in Adelaide, Australia. As part of her research, she took a total of 30 lift rides in the two buildings, and discovered there was a fixed order about where people chose to stand.In her researc
25、h paper, she wrote that more senior men seemed to walk straight towards the back of the lift. She said, "In front of them were younger men, and in front of them were women of all ages." She also noticed there was a difference in the direction where people looked during the ride. "Men
26、watched the monitors, looked in the side miiTors (in one building) to see themselves, and in the door mirrors (in the other building) to watch others. Women would watch the monitors and avoid looking into others, eyes (unless in conversations) and the minors. ”Rebekah Rousi concluded that shyer peop
27、le stand toward the front, where they can't see other passengers, while fearless people stand in the back, where they have a good view of everyone else.(1) According to the study, where people stand in a lift is decided by A. their social positionB. the monitorsC. other passengersD. otherspositi
28、on7 / 15(2) Who are most likely to go to the back of the lift?A. Shyer people.B. Senior men.C. Younger men.D. Women.(3) Which is true according to the passage?A. The order in which people stand in a lift is fixed.B. Few people feel embarrassed with strangers in a lift.C. Women like watching themselv
29、es in the side mirrors.D. Fearless people stand in the back to avoid seeing others.(4) The passage is probably taken from.A. a lift instructionB. a storybookC. a travel guideD. a newspaper5.七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的 最佳选项。选项中有两项为多余选项。When I was 16 years old, a boy gave me an important gift. JIt wa
30、s the early autumn of my first year at a junior high school, and my old school was far away. 2 I was very lonely and afraid to make friends with anyone.Every time I heard the other students talking and laughing, I felt my heart break. I couldn't talk about my problems with anyone. And I didn'
31、;t want my parents to worry about me.Then one day, my classmates talked happily with their friends, but I sat at my desk unhappily as usual. 3 I didn't know who he was. He passed me and then turned back. He looked at me, with a smile on his face.Suddenly, I felt the touch of something bright and
32、 friendly. It made me feel happy, lively and warm.4 I started to talk with other students and make friends. Day by day, I became closer to everyone in my class. The boy with the lucky smile has become my best friend now!One day, I asked him why he smiled, but he couldn't remember smiling at me!5
33、 I believe that the world is what you think it is. If you think it lonely, you might always be alone. So smile at the world and it will smile back.A. At that moment, a boy entered the classroom.B. He, s living in Australia now and he loves it.C. It doesn't matter because all the dark days have g
34、one.D. It was a smile.E. That smile changed my life.F. It's practically impossible to make fiiends here.G. As a result, no one knew who I was.13 / 15参考答案:1. I. C 由他们的对话可以看出他们谈及的都是病人的临终遗言及最 后的一些愿望。2. A 由第四段知选择A。3. B 由第五段的第二句话知选择B。4. B 由倒数第四段的第三句话知B最佳。2.本文是记叙文。文章主要讲述了一个小男孩在圣诞节收到的一份特 别的圣诞礼物。1. Co 细
35、节理解题。由第一段中的 He still couldn't think of what he wanted his Christmas gift to be可知,他是在想会得到什么样的圣诞礼 物,所以睡不着,故选C项。2. A。推理判断题。由第二段中的 Bunny . hoping to have a look at the old man with his own eyes 和第三段中的 Father Christmas was gone 可 知,当Bunny冲到楼下时却发现圣诞老人已经走了,所以他可能会 很伤心,故选A项。3. Ao词义猜测题。由前面的I was until I g
36、ot airsick可知,Ralph是说 自己因为飞行时身体不适,已经不再适合这份工作了,故选A项。4. Bo标题归纳题。总览全文可知,文章主要讲述了一个小男孩得到 的一份特别的圣诞礼物,故选B项。3. (1)-(3) BCB语篇解读本文讲述了现在网上购物的主流变成了以女性为主。 文章分析了原因,同时告诉我们网购人群有年轻化的趋势。但是四分 之三的美国因特网用户不在网上购买节假日礼物。(1)细节理解题。根据第二段的 For years men have been more likely to shop on the Internet than women, but during the 2013 holiday season 58 percent of those shopping online were women.可知,在 2013 年 58%的 网上购物的人是女性,超过了男性.故选B项。A项表述的内容与事 实相反。C 项是对第四段的 Internet users between the ages 18 and 29 were responsible for some of the surprising increase in the online g
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 新版通 用规范对设计影响交流分享
- 2025年抚顺师范高等专科学校高职单招高职单招英语2016-2024历年频考点试题含答案解析
- 山西省孝义市高三上学期入学摸底考试语文试题(含答案)
- 沪教版(上海)七年级地理第一学期中国区域篇(上)1.2《台湾省》听课评课记录
- 中班幼儿系列活动策划方案五篇
- 2025年科学仪器行业技术革新与发展前景
- 钢材购销合同范文年
- 代偿协议与担保合同
- 跨境贸易线上支付服务合同
- 投资公司借款的合同样本
- 医保政策与健康管理培训计划
- 无人化农场项目可行性研究报告
- 2024届上海市金山区高三下学期二模英语试题(原卷版)
- 学生春节安全教育
- 2024-2025年校长在教研组长和备课组长会议上讲话
- 宏观利率篇:债券市场研究分析框架
- 桥梁顶升移位改造技术规范
- 六年级语文(上册)选择题集锦
- 《游戏界面设计专题实践》课件-知识点5:图标绘制准备与绘制步骤
- MOOC 材料科学基础-西安交通大学 中国大学慕课答案
- 复产复工试题含答案
评论
0/150
提交评论