广州中考英语听说能力测试模拟题样例_第1页
广州中考英语听说能力测试模拟题样例_第2页
广州中考英语听说能力测试模拟题样例_第3页
广州中考英语听说能力测试模拟题样例_第4页
广州中考英语听说能力测试模拟题样例_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、精选优质文档-倾情为你奉上广州中考英语听说能力测试模拟题(本测试共三大题,满分 40 分)一、模仿朗读(共 8 分)听以下短文一遍,给你 50 秒钟的时间准备,然后模仿朗读。当听到“开始录音”的信号后,立即在 50 秒钟内朗读短文,当听到要求“停止录音”的信号时,应立即中止朗读。A great way to help you remember something is to imagine a picture of it in your mind. If you make the picture big, strange or silly, you will remember it bette

2、r. For example, to remember the word “smiles”, we can imagine there is a “mile” between the first letter and the last letter. This makes it the longest word in the world. Remember: a picture is worth a thousand words.二、信息获取(20 分)第一节听选信息(2×6=12 分)听三段对话或独白,每段播放两遍。各段播放前你有 10 秒钟的阅题时间。各段播放后有两个问题。请根据

3、所听到的问题和括号内的提示,选择正确的信息在 8 秒钟内口头回答。听第一段对话,回答第 1-2 两个问题。现在你有 10 秒钟的阅题时间。录音原文:W: Ben, the day after tomorrow is Mothers Day. I want to buy something for mum.M: Great! Have you got an idea what we shall get her as a present?W: Not yet. What about a handbag?M: Wonderful, her handbag looks too old. Lets go

4、 shopping after school, shall we?W: Sure. Lets meet at the school gate after school.1. What will the speakers buy for their mother?(They will buy some flowers / a cake / a handbag for their mother.)参考答案:A handbag.They will buy a handbag for their mother.They are going to buy a handbag for their moth

5、er.2. Where will they meet after school?专心-专注-专业1(They will meet at the playground / at the school gate / in the shopping center.)参考答案:At the school gate.They will meet at the school gate.They will meet at the school gate after school.听第二段对话,回答第 3-4 两个问题。现在你有 10 秒钟的阅题时间。录音原文:M: Hello, Aunt Lucy! Thi

6、s is Joe. Ill travel to Hong Kong this Sunday. May I live in your home, then?W: Oh yes, of course. Warmly welcome you to my home! How will you come to Hong Kong, Joe?M: Ill go there by air.W: Great! Just tell me the flight number, and I will pick you up at the airport.M: OK. Thank you very much, Aun

7、t Lucy.3. When will Joe travel to Hong Kong?(He will travel to Hong Kong this Friday / this Saturday / this Sunday.)参考答案:This Sunday.He will travel to Hong Kong this Sunday.He is going to travel to Hong Kong this Sunday.4. How will Joe go to Hong Kong?(He will go to Hong Kong by train / by ship / by

8、 air.)参考答案:By air.He will go to Hong Kong by air.By plane.听第三段对话,回答第 5-6 两个问题。现在你有 10 秒钟的阅题时间。录音原文:M: Hello, Sunshine Training Center. Can I help you?W: Sure. I read from yesterdays newspaper that you want some language teachers. I want to apply for this job.M: OK. Could you tell me where you come f

9、rom?W: I come from Britain. I have lived in China for seven years. Now I can speak both2English and Chinese well.M: Thats great. Can you come to have an interview this afternoon?W: Sure. Thanks a lot.5. Where does the woman come from?(She comes from America / Britain / China.)参考答案:Britain.She comes

10、from Britain.She is from Britain.6. Why does the woman make the phone call?(Because she wants to apply for a job / learn a new language / find a languageteacher.)参考答案:Because she wants to apply for a job.She makes the phone call to apply for a job.Because the woman wants to apply for a job.第二节回答问题(2

11、×4=8 分)听下面一段对话或独白,录音播放两遍。请根据所听内容回答第 7-10 四个问题。当听到“开始录音”的信号后,请在 8 秒钟内口头回答。录音原文:Steve is a middle school student. His favourite hobby is reading novels. Every morning Steve goes to school by subway. He likes reading novels when he is on the train. Yesterday morning, he took a novel with him and r

12、ead it on the subway as usual. The novel was so interesting that he forgot to get off at his station. He didnt know it until he finished reading the novel. He got off at the next station, and had to wait for another train to go back. Of course, he was late for school. It was already 9:30 when he arr

13、ived at school.现在你有 15 秒钟的时间阅读这四个问题。7. What is Steves favourite hobby?参考答案:Reading novels.His favourite hobby is reading novels.Steves favourite hobby is reading novels.38. How does Steve go to school every morning?参考答案:By subway.He goes to school by subway. By underground.9. Why did Steve miss his

14、station yesterday morning?参考答案:Because he was reading a novel and forgot to get off at his station. Because the novel was so interesting that he forgot to get off at his station. Because Steve was reading a novel and forgot to get off at his station.10. When did Steve get to school yesterday morning

15、?参考答案:At nine thirty.At 9:30 a.m.He got to school at half past nine.三、信息转述及询问(12 分)第一节信息转述(8 分)你将听到班主任在班上发布的一则通知,录音播放两遍。请根据所听到的内容,选择表格中的正确信息,在 50 秒钟内说一段话转述这则通知的内容,包含五个要点的内容。现在,你有 15 秒钟的时间阅读以下表格。School MeetingPlaceschools meeting room / schools meeting hallTime9:00 a.m. to 10:00 a.m. next Monday / 9:

16、00 a.m. to 11:00 a.m. next Fridaywear the school uniforms and take your student ID cards / wear the school sport suits and take your notebooksRulescant bring cell phones or MP3 / cant bring food or drinksturn off cell phone during the meeting / make phone calls before the meeting4下面请听录音两遍。Good morni

17、ng, everyone! We are going to have a meeting in the school s meeting hall next Friday. The meeting will be from 9:00 a.m. to 11:00 a.m. Now Id like to tell you some rules. Please listen carefully. First, you should wear the uniforms and take your student ID cards. Second, you can t bring food or dri

18、nks into the meeting hall. Third, you are required to turn off your cell phones during the meeting. And do not make phone calls or send messages during the meeting. Thats all. Thanks for listening.下面你有 50 秒钟的时间准备。你的转述可以这样开始:Hi, everyone. The headteacher said that.参考范文:Hi, everyone. The head teacher said that we are going to have a meeting in the school s meeting hall next Friday. The meeting will be from 9:00 a.m. to 11:00 a.m. Here are some rules. First, we should wear the school uniforms and take our student ID cards. Se

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论