下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、人教PEP版三年级下册英语阅读理解专题练习题班级:_ 姓名:_1. 阅读短文,判断正误。My name is Ted Pike. I am a worker in a big store. I don''t work in the morning. I only work at night. Every morning I come home at about half past six. I have breakfast at seven. After breakfast I go to bed. I get up at about half past two. I have
2、 lunch at a quarter to three and supper at twenty to eight. Then I go to work at a quarter past eight. I start work at nine. I look after the store every night. I like my work very much.( ) (1)Ted works in the morning.( ) (2)Ted sleeps at 6:30 a.m.( ) (3)Ted doesn
3、9;'t work at 12 p.m.( ) (4)Ted goes to work at 8:15 p. m.( ) (5)Ted is at home in the morning.2. 读短文,判断正()误(×)。We have two new friends. The girl is Amy. She is nine years old. She is from the UK. She is short. She is pretty. She has big eyes. The boy is Zhang Peng. He
4、is ten. He is from China. He is tall. Hes not thin. He has big eyes, too. We like Amy and Zhang Peng. We help each other.1We have two new friends, Amy and Wu Yifan. (_)2Amy is from the UK. (_)3Amy has big ears. (_)4Zhang Peng is thin. (_)5Zhang Peng has big eyes. (_)3. 阅读理解,
5、判断正误。Hello, I''m Danny. I''m tall. I like autumn. In autumn, it is cool.The trees are brown. I can fly a kite. I am happy.( ) (1)Theboy is Danny.( ) (2)Dannyis short.( ) (3)Inautumn, it is cold.( ) (4)Inautumn, it is green.( ) (5
6、)Dannycan fly a kite in autumn.4. 阅读短文,判断下面句子的正误。Look! This is my room(房间). The toy car is on the desk. The toy boat is under the desk. My cat is under the chair. It''s black. It has two big eyes. I like it very much. Where''s my new bag? Is it in the desk? No, it isn''t. It&
7、#39;'s on the chair. The books are in the bag.(1)The toy car is on the desk.( ) (2)The toy boat is on the desk, too.( ) (3)My cat is yellow.( ) (4)My bag is on the chair.( ) 5. 阅读短文,判断正误。I''m Wang Ling. I''m six years old. I have ten crayons. This is my brothe
8、r Wang Le. He(他)has(有)five orange erasers. He is eight years old. He is funny. Wang Yue is my sister (姐姐).She(她)is ten years old. She has six blue pens.(1)Wang Ling is 6 years old.( ) (2)Wang Ling has 8 crayons.( ) (3)Wang Le is 7 years old.( ) (4)Wang Le has 5 orange erasers.( )
9、;(5)Wang Yue has 6 red pens.( ) 6. 阅读判断。Look at my new bag! I have three white erasers, sixteen blue rulers and twenty green pencils. My bag is big!( ) (1)I have a new bag.( ) (2)I have twelve green pencils.( ) (3)I have six green rulers.( ) (4)My rulers are blue.( ) (5
10、)My bag is big.7. 阅读短文,判断对错。Tm and John are good friends. Tom is twelve years old. John is thirteen years old. They are good students. They like to eat hamburgers. Miss White is their English teacher. She likes them very much.( ) (1)Tom and John are good friends.( ) (2)Tom is t
11、welve years old.( ) (3)John is twelve years old.( ) (4)Tom likes to eat hamburgers.( ) (5)Miss White thinks they are good students.8. 根据给出内容,填写Bob在各季节的活动。Hello! I''m Bo B. I fly kites in spring. But my friend Tom goes to the park. In summer we go swimming. An
12、d we play basketball in autumn. I watch TV in winter and he plays table tennis in winter.(1)in spring:(2)in summer: (3)in autumn: (4)in winter: 9. 阅读,判断句子正(T)误(F)。My name is Daming. My favourite food is noodles. I don''t like meat and cakes.
13、 I like bananas and oranges. But I don''t like pears.( ) (1)Daming likes meat and noodles.( ) (2)He likes bananas and pears.( ) (3)Daming doesn''t like pears.10. 我是小裁判。Hello. My name is Amy. I have some food: cake, rice, fish and bread. I like cake an
14、d bread. I don''t like rice and fish. What do you like?阋读短文,判断对错。( ) (1)Amy has some food.( ) (2)Amy likes fish.( ) (3)Amy doesn''t like(不喜欢)rice.( ) (4)Amy likes cake.( ) (5)Amy has some food: cake, rice and eggs.11. 阅读理解,判断正误。M
15、ike is my friend. He is a student in Sun Primary School. He is a good boy. He often helps the old people on weekends. He studies hard every day. He wants to be a doctor. But his mother wants him to be a singer. His father wants him to be a basketball player. But he wants to stick to (坚持) his dream.(
16、1)Mike is a student.( ) (2)Mike''s mother wants him to be a doctor.( ) (3)Mike''s father wants him to be a basketball player.( ) (4)Mike often helps the old people after school.( ) (5)Mike is a good and kind boy.( ) 12. 根据对话内容判断下列各题。( ) (1)Yang Ming like
17、s juice.( ) (2)Yang Ming doesn''t like ice cream.13. 阅读,判断句子正(T)误(F)。Dalong is ten. He likes swimming. This is his father, He likes basketball. This is his mother. She likes table tennis and skiping. This is his sister, Lanlan, She likes skipping and swimming. She doesn''t like
18、football.( ) (1)His father likes football.( ) (2)His mother likes table tennis and skipping.( ) (3)Dalong and Lanlan like swimming.( ) (4)Lanlan likes skipping.( ) (5)Lanlan likes football.14. 阅读理解,判断正误。My name is Lucy. Look! This is a picture o
19、f my village. There is a very beautiful lake in my village. There are many fish in the lake. The water in the lake is very clean. Near the lake, there are some small houses. There is a path near the houses. There are many trees near path. You can see many birds in the trees. The sky is blue, the air
20、 is fresh. I love my village.1There are many fish in the lake.(_)2The birds are in the sky.(_)3There are some houses beside the lake.(_)4The sky is blue.(_)5The water is not clean.(_)15. 判断正误,用T or F表示。Im a happy girl. My name is Kitty. This is my sister. She''s tall and fat. This is my brot
21、her. He''s thin and tall. We can sing. We are happy.1Kitty is a girl. (_)2Kitty''s sister is fat and short. (_)3Kitty''s brother isnt thin. (_)4We cant sing. (_)5Kitty''s sister is happy. (_)16. 阅读理解。认真阅读短文,判断下列句子的正(T)误(F)。I have a good friend
22、, Tom. It''s a white little dog. It has big eyes and long ears. It has a short tail. It likes sleeping. Every evening I often take him to the park. It''s very lovely. I like it very much.( ) (1)My friend is a little monkey.( ) (2)It has big eyes and short ears.(
23、 ) (3)It has a short tail.( ) (4)I often take him to the zoo.( ) (5)It''s very lovely.17. 阅读短文,判断下列句子是否与短文内容一致。Ben, Alice and Sue are good friends. Ben is tall. Alice is thin. Sue is also thin. Alice has a nice dress. It is red. Ben has got a yellow toy car.
24、He likes it very much. Sue is a beautiful girl. She has many dolls. She likes them very much. Look, she is playing with them. How happy she is!( ) (1)Ben is not short.( ) (2)Alice and Sue are fat.( ) (3)Sue has got a red dress.( ) (4)Sue likes dolls very much.( ) (5)The girl
25、s are happy.18. 阅读短文,选择正确的选项。Good friendsHi, I am Lili. I have got two good friends. One is Ting, the other is Ding. Ting is a girl. She is very nice, she always helps me. But she is a bit quiet. Ding is a boy, he is very clever. He can make birthday cards. But he is a bit naughty, he always plays i
26、n class. At the weekend, we often go swimming together.(1)I have got _ good friends.A. one B. two C. three(2)Ting is a nice _.A. boy B. man C. girl(3)_ always plays in class.A. Lili B. Ting C. Ding19. 看一看,读一读,选出正确的答案。My name is Dongdong. I''m nine. I''m&
27、#160;a pupil. This is my father. He''s a driver. This is my mother. She''s my English teacher. This is my grandpa. He''s a doctor. This is my
28、;grandma. She''s a nurse.(1)My father is .( ) A、a teacher B、a driver(2)My mother is .( ) A、a teacher B、a doctor(3)My grandpa is . ( ) A、a policeman B、a doctor(4)
29、My grandma is . ( ) A、a nurse B、a farmer20. 根据短文阅读,选择正确答案。I''m Mary. This is my friend. Polly. Look! It is yellow and brown. It''s fat. Its ears are small. Its eyes are big. Its tail is long. Polly likes fish and milk. It doesn''t lik
30、e fruit. Polly can hop and run. But it can''t swim. It likes playing with a ball. I usually go to the park at the weekend(周末). Polly follows(跟随)me. I fly my kite in the park. Polly runs after me. What is Polly? Do you know? It''s a cat. ( ) (1)Mary''s friend Polly is .A.a dog B.a cat C.a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年一级建造师之一建水利水电工程实务考试题库500道附参考答案【a卷】
- 2026年公安机关理论考试题库300道含答案(综合卷)
- 2026年知识百科竞赛考试题库80道含完整答案【名校卷】
- 2026年二级建造师之二建矿业工程实务考试题库300道及答案【基础+提升】
- 2026年二级建造师之二建矿业工程实务考试题库300道及参考答案(综合卷)
- 2026年国家电网招聘之文学哲学类考试题库300道及参考答案【新】
- 2026年国家电网招聘之金融类考试题库300道含答案【研优卷】
- 2026年国家电网招聘之电网计算机考试题库500道附参考答案【能力提升】
- 2026年国家电网招聘之人力资源类考试题库300道加答案
- 2026年教师招聘之中学教师招聘考试题库附答案【满分必刷】
- 国际投资学的试题及答案
- (2025年标准)京东养车授权协议书
- 构建高效采购团队:从组织建设到能力提升
- 2025广西钦州市开发投资集团有限公司招聘11人笔试参考题库附答案解析
- 医药地区经理汇报
- 2025年陕煤企业文化考试题库及答案
- 人防平战转换课件
- 2025年军事理论知识竞赛题库及答案
- 2025年4月自考00612日本文学选读试题
- 2025至2030PA12T型行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- T/CSPSTC 17-2018企业安全生产双重预防机制建设规范
评论
0/150
提交评论