北京地区承认本科学士学位英语统一考试真题及答案_第1页
北京地区承认本科学士学位英语统一考试真题及答案_第2页
北京地区承认本科学士学位英语统一考试真题及答案_第3页
北京地区承认本科学士学位英语统一考试真题及答案_第4页
北京地区承认本科学士学位英语统一考试真题及答案_第5页
已阅读5页,还剩12页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、北京地区成人本科学士学位英语统一考试2016.05Reading Comprehension Directions:There are three passages in this part. Each passage is followed by some ques-tions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D.The California lawmakers voted Thursday to raise the legal age to buy to

2、bacco products from 18 to 21. The measure is part of a larger package of laws aimed at reducing tobacco use. If Gover-nor Jerry Brown signs the bill, California will become the second state, after Hawaii, to raise the age limit for buying cigarettes and other tobacco products. More than 100 cities i

3、n the U. S., inclu-ding New York and Boston, have already raised the age limit.A week ago, the Caiifomia Assembly approved the measure, which-in addition to raising the age limit-treats electronic cigarettes the same as tobacco products, expands smoke-free areas, in-creases smoking bans and allows c

4、ounties to collect higher taxes on cigarettes than the 87-cent per pack state tax. The Assembly' s vote came a few days after the city of San Francisco increased the age to buy tobacco products to 21.California lawmakers passed the bill despite lobbying (游说)from tobacco interests. The meas-ure a

5、lso faced opposition from many Republicans, who said the state should not be involved in po-licing people' s personal choices. "I don' t smoke. I don' t encourage my children to," said Re-publican Assemblyman Donald Wagner. "But they' re adults, and it' s our job t

6、o treat our citizens as adults. "But supporters of the bill say raising the age to 21 moves legally purchased tobacco that much farther from younger kids. " This will save the medical system millions of dollars," said Democratic Assemblyman Jim Wood. ( 76 ) "It will save thousand

7、s of lives. " A 2015 study by the Institute of Medicine "found that if the minimum legal age to buy tobacco were raised to 21 nation-wide, tobacco use would drop by 12 percent by the time today' s teens reached adulthood. In addi-tion, there would be 223,000 fewer premature ( 过早的) deat

8、hs and 50,000 fewer deaths from lung cancer. "第1题 Which of the following is the first state to raise smoking age to 21?A.California.B.Hawaii.C.New York.D.Washington.答案:B第2题 The California law includes all the following measures EXCEPT_.A.enlarging no-smoking areasB.allowing counties .to collect

9、 higher taxes on cigarettesC.increasing smoking bansD.punishing parents who encourage their children to smoke答案:D第3题 The word policing in Paragraph 3 probably means_.A.enrichingB.controllingC.understandingD.protecting答案:B第4题 Who is against the bill?A.Governor Jerry Brown.B.Assemblyman Donald Wagner.

10、C.Assemblyman Jim Wood.D.The mayor of San Francisco.答案:B第5题 Which of the following is an appropriate title for the passage?A.Calitbrnia Lawmakers Vote to Raise Smoking Age to 21B.San Francisco Increased the Age to Buy Tobacco Products to 21C.Hawaii Has Already Raised the Age Limit to Buy TobaccoD.A

11、California Bill Faces Opposition from Many Republicans答案:ADr. James Barry was the first woman in England to go to medical school. When she was grow-ing up, women could not go to medical school. (77) So how did she become a doctor? She simply pretended that she was a man.No one knows Dr. Barry' s

12、 real name, her birth date, of her family' s background. Some re-cords show that she was born in 1795 in London. Some people say she was the daughter of a rich man or a royal prince. One fact we know is that in 1810, James Barry became a medical student at the University of Edinburgh.James Barry

13、' s classmates made fun of her because she didn' t have a beard and she was only five feet tall. But no one thought she was a girl. At the age of 20, James Barry graduated from the University of Edinburgh as a Doctor of Medicine. She was one of the youngest students to complete her studies.

14、Dr. Barry then went to work in a London hospital and studied surgery. A year later,she entered the army and became a hospital assistant. We will never know how she avoided the ar-my physical examination.For the next 45 years, Dr. James Barry was a British officer and a successful surgeon. Every-one

15、admired her. She began to do a lot of important work for the army. ( 78 ) At that time, Eng-land had many colonies around the world. Dr. Barry spent a lot of time in foreign countries. She travelled to India, Corfu, Malta, and Jamaica. In 1856 she went to South Africa, and she was sooL known as the

16、best doctor and surgeon in the colony. She saved the life of the governor' s daughter, and later she became the governor' s personal doctor. People admired Dr. Barry, but she also had a reputation as a troublemaker. If people talked about her high voice or tiny figure, she became very angry.

17、 She was an excellent swordsman, and she started fights often.第6题 According to the passage, Dr. Barry was made fun of because she_.A.had a low voiceB.had a funny beardC.was tallD.was shol答案:D第7题 Which of the following about James Barry is a fact?A.She had a rich father.B.She became a medical student

18、 in 1810.C.She was born in Edinburgh.D.She was a royal princess.答案:B第8题 Which of the following about James Barry is NOT TRUE?A.She was a troublemaker.B.She worked in many foreign countries.C.She made great contributions to the British Army.D.She was the best doctor in London.答案:D第9题 Dr. Barry was no

19、t happy when people talked about her_.A.familyB.jobC.universityD.voice答案:D第10题 The word swordsman in Paragraph 4 probably means_.A.someone who is skilled at fighting with a swordB.someone who is skilled at fighting with a gunC.someone who often fights with other peopleD.someone who often makes troub

20、le for other people答案:AChokwe Selassie is on a mission to help drivers avoid potholes( 路面坑洼). The eighth-grader was inspired to kick off his mission on a recent morning, when his mother was driving him to school. Their car was damaged as it went over a huge pothole in the middle of the street in the

21、ir hometown of Jackson, Mississippi. "I decided I was going to do something about the pothole prob-lem in my city," Chokwe says. His solution: an app(手机应用) that warns drivers when there is a pothole ahead.Chokwe developed the app with his friends Rodriguez Ratliff and Emmanuel Brooks. &quo

22、t;When the app detects a potheole, it is highlighted(突出显示) in red," Chokwe says. "And if you get close to the pothole, your phone will warn you. " Drivers can also use the app to report any pot-holes" they encounter, and to look for other routes they can take to avoid roads that

23、have them.The app relies on Current available information about the streets of Jackson. "It works by u-sing the city' s 311 call system, so it uses information already stored in a database," Chokwe says.(79) Through the call system, citizens dial 3-1-1 to report non-emergency problems-

24、whiCh in-clude potholes. Chokwe and his friends determined that focusing on the 10 busiest streets in Jack-son would give them a large enough sample size to test the prototype(原型).(80) Although the app isn' t yet available for sale, Chokwe is already looking for ways to im-prove it. The prototyp

25、e remains limited'to 10 streets in Jackson, but he hopes to add more, so that it includes every street in the city. And then he wants to go even farther. "I want to keep working on the app until it' s nationwide," Chokwe says.第11题 Which of the following is the best title for the pa

26、ssage?A.A Solution to Traffic JamsB.An App to Detect PotholesC.Pothole Problems in Big CitiesD.Poor Road Conditions答案:B第12题 The phrase kick off in Paragraph 1 is closest in meaning to_.A.leaveB.inventC.beginD.shift答案:C第13题 People use the 311 call system to report_.A.emergenciesB.terrorist attacksC.n

27、on-emergenciesD.child abuse答案:C第14题 The prototype focuses on _ streets in Jackson.A.10B.15C.20D.25答案:A第15题 According to the passage, which of the following statements is TRUE?A.Chokwe developed the app all by himself.B.People can buy this app from the online store.C.His mother' s car was once da

28、maged over a pothole.D.The app works by using the city's 911 call system.答案:CVocabulary and Structure Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are fourchoices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the

29、 corresponding letter on the Answer Sheet.第16题 "Can your brother and sister understand the English teacher?" "No, of them can. "A.not eitherB.not oneC.neitherD.no one答案:C第17题 Someday in the future they are bound to _ for the crimes they have committed today.A.payB.costC.catchD.sp

30、end答案:A第18题 A true friend is one who offers you a helping hand when you are_.A.in orderB.in publicC.in timeD.in trouble答案:D第19题 Young boys and girls stood on _ sides of the street to welcome the president from Africa.A.everyB.eachC.bothD.all答案:C第20题 Last night a big fire _ in the suburbs of the town

31、, causing huge losses to the area.A.broke downB.came downC.broke outD.came out答案:C第21题 Customer:Waiter, a table for two, please.Waiter:Yes, sir. There' s one but it' s close to the door.Customer: _ We' 11 take it.A.Excuse meB.Not at allC.Well, it doesn't matterD.Not really答案:C第22题 A

32、child' s first five years is important as far as learning is_.A.touchedB.worriedC.concernedD.affected答案:C第23题 The man fell in love with her at first_.A.sceneB.sightC.lookD.sign答案:B第24题 The key _ success is hard work and persistence.A.onB.toC.forD.of答案:B第25题 We are all very grateful _ you for you

33、r help.A.onB.fromC.withD.to答案:D第26题 If Jack _ to the office tomorrow, give him the letter please.A.comeB.comesC.cameD.will come答案:B第27题 _ Yellow River is known to be second longest fiver in China.A.The; theB./;/C.The;/D./; the答案:A第28题 Neither Jane nor Ted _ going to meet Professor Jones next Friday

34、because both of them will be busy with their classes then.A.areB.wereC.isD.was答案:C第29题 By the year 2020, China' s population probably _ 1.4 billion.A.will be reachingB.are reachingC.will have reachedD.has reached答案:C第30题 Mary is the only student in my class _ speaks Chinese.A.whoB.whichC.whereD.

35、what答案:A第31题 Anna complained the hotel was too expensive. It had _ her 1,000 dollars for the night.A.spentB.chargedC.offeredD.bought答案:B第32题 _ was in a completely different way that he played the game.A.ThatB.ItC.ThereD.As答案:B第33题 _ all his homework for today, Tom felt very much relaxed and went out

36、 for a walk a-round his neighborhood.A.To finishB.To have finishedC.FinishedD.Having finished答案:D第34题 The weather forecast says there' s going to be a heavy storm here in two or three hours, so we have to hurry back home _ it comes.A.beforeB.unlessC.althoughD.until答案:A第35题 He was _ drunk that he

37、 could hardly stand.A.everB.onlyC.suchD.so答案:D第36题 All students are required to translate this poem _ English into Chinese.A.withB.fromC.onD.for答案:B第37题 He was buried _ in the earthquake.A.liveB.aliveC.livedD.lively答案:B第38题 _ wrong data, he failed to work out the problem.A.To be givenB.Being givenC.

38、Have givenD.Having been given答案:D第39题 He would be studying at the university now if he _ the entrance examination.A.passedB.have passedC.had passedD.should have passed答案:C第40题 Large quantities of water_ needed for cooling purposes.A.areB.isC.haveD.has答案:A第41题 It is no use _ to remember only grammar

39、rules.A.tryingB.tryC.to tryD.tried答案:A第42题 He demands that she _ her own records.A.keepB.keepsC.has keptD.is keeping答案:A第43题 Walking down the street the other day,_.A.I saw unusual something happenB.a terrible accident occurredC.something unusual was seen by meD.I saw a terrible accident答案:D第44题 He

40、studied hard at school when he was young, _ contributed a lot to his success.A.whichB.thereforeC.thatD.what答案:A第45题 She is leaving her husband because she cannot _ his bad temper any longer.A.put upB.put awayC.put offD.put up with答案:DIdentification Directions: Each of the following sentences has fou

41、r underlined parts marked A, B, C andD. Identify the one that is not correct. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.第46题答案:C第47题答案:D第48题答案:A第49题答案:C第50题答案:A第51题答案:C第52题答案:C第53题答案:B第54题答案:A第55题答案:BCloze Directions: There are 20 blanks in the following passage, and for each blank t

42、here are 4 choices marked A, B, C and D at the end of the passage. You should choose ONE answer that best fits into the passage. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.As I was growing up, my life went around soccer(足球). I played on the national youth soc-eer teams, and travelled

43、to Europe. At age fifteen, I spent a summer 56_ with a professional team in England. I always knew I was going to be a professional soccer 57_ I had a 58 soccer scholarship to a top Midwest university.But when I got to college, things began to 59_ I started to see everything I had missed60_ the way.

44、 My high school years had been filled 61_ practices and games and I didn' t get to do a lot of the other things my friends were doing. At college, I 62_ to be "normal". I was feeling tired out and 63_. Finally, I decided to give 64 _the college life that was similar to my high school d

45、ays. I walked away 65 soccer and my scholarship.I 66 myself for the life I was living for a while because soccer was the only thing in my life for which I ever had a passion. After a 67_ of struggle, I went to another university and finished school there. Then I did quite a 68 _jobs. I worked in a f

46、inancial company, then for an Intemet company, etc. I 69_ wasn't happy.70_ back, I can see that these jobs weren' t based on the 71_ that were important to me:honesty, stability, and family. Then an old soccer coach(教练) of mine called and 72_ an opportu-nity-teaching soccer and other sports

47、to little kids. I thought, "Could this be my calling.'?"I've been teaching now for a 73_ of years and really love it. I' m working with kids,74_ I enjoy. I' m playing soccer again. However, life is 75_ from that of the past days when I lived for only practices and games. Life is so colorful and attractive now!第56题 A.thinkingB.teachingC.hopingD.training答案:D第57题 A.learnerB.actorC.playerD.reader答案:C第58题 A.fullB.emptyC.greatD.cheap答案:A第59题 A.enlargeB.followC.raiseD.change答案:D第60题 A.alongB.acrossC.asid

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论