高中英语 Unit5 The power of nature 5-3同步检测 新人教版选修6_第1页
高中英语 Unit5 The power of nature 5-3同步检测 新人教版选修6_第2页
高中英语 Unit5 The power of nature 5-3同步检测 新人教版选修6_第3页
高中英语 Unit5 The power of nature 5-3同步检测 新人教版选修6_第4页
高中英语 Unit5 The power of nature 5-3同步检测 新人教版选修6_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 5 第3课时.单项填空从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1(2008北京35) It is worth considering what makes “convenience” foods so popular, and_better ones of your own.Aintroduces Bto introduceCintroducing Dintroduced答案:C本题题意:方便食品广受欢迎的原因值得思考,并且还要考虑推出你们自己的更好的产品。and连接what从句和动名词(短语),共同担任consider的宾语。2(2008上海35) Somethi

2、ng as simple as_some cold water may clear your mind and relieve pressure.Ato drink BdrinkingCto be drinking Ddrunk答案:B本题题意:诸如喝凉水这般简单的事物可以使人心境清宁,压力解除。本题考查动名词短语担任介词as的宾语。注意:as simple as drinking some cold water在句中担任后置定语修饰主语something,相当于定语从句that is as simple as drinking some cold water.3(2008北京24)_that

3、 she was going off to sleep, I asked if shed like that little doll on her bed.ASeeing BTo seeCSee DSeen答案:A本题题意:看到她即将入睡,我问她是否喜欢床上的那个小玩偶。本题考查现在分词短语在句中担任时间状语。动词see与句子的主语I之间存在逻辑上的“主谓”关系,所以采用现在分词。注意:不定式(短语)在句中只能担任目的状语、结果状语或原因状语。4(2008浙江10)_that he was in great danger, Eric walked deeper into the forest.

4、ANot realized BNot to realize CNot realizing DNot to have realized答案:C本题题意:没有意识到自己处境非常危险,埃里克走进了森林深处。本题考查现在分词担任原因状语,相当于原因状语从句Because he didnt realized that he was in great danger,.; 注意:不定式虽然也可以担任原因状语,但通常位于句末。例如:He jumped with joy to hear the good news.5(2008上海30) My sister, an inexperienced rider, wa

5、s found sitting on the bicycle_to balance it.Ahaving tried BtryingCto try Dtried答案:B本题题意:有人发现我妹妹,一位缺乏经验的自行车骑行者,骑在自行车上,正在想方设法保持自行车的平衡。本题考查现在分词短语在句中担任伴随状语,表示与动词sit同时发生的一个主动动作。6(2008四川25) I got to the office early that day,_the 730 train from Paddington.Ahaving caught Bcaught Cto catch Dcatch答案:A本题题意:搭

6、乘7点30分发自帕丁顿的列车,那天一大早我就赶到了办公室。本题考查现在 分词短语担任原因状语。7(2007全国212)At the beginning of class, the noise of desks_could be heard outside the classroom.Aopened and closedBto be opened and closedCbeing opened and closedDto open and close答案:C本题题意:刚开始上课的时候,在教室外面都能听到课桌开开关关的乒乓声。本题考查现在分词的被动式being done担任定语,相当于定语从句wh

7、ich was being opend and closed,表示正在发生的被动动作。8(2007上海35) There is nothing more I can try_you to stay, so I wish you good luck.Abeing persuaded BpersuadingCto be persuaded Dto persuade答案:D本题题意:我再没什么可说的了,祝你好运。try to do sth表示“设法做”。9What made little Tony so unhappy and cry in his room?_to go hiking with h

8、is brother.AHaving not been allowedBNot having allowedCHaving not allowed DNot having been allowed答案:D本题题意:“什么事让小托尼不高兴,躲在房间里号啕大哭?” “父母没有许可他与哥哥一起去作徒步旅行。” 回答what所提出的问题,通常采用名词或动名词(短语)来回答。根据逻辑关系以及时间概念,选用动名词的完成式的否定形式。10Mr. Reed made up his mind to devote all he had to_some schools for poor children.Aset

9、up Bsetting up Chave set up Dhaving set up答案:B本题题意:里德先生决定把所拥有的一切捐给部分学校里的贫困学生。he had为定语从句,主句使用的是句型devote.to.,在这个句型中to是介词,后接名词或动名词作宾语。.完形填空阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A,B,C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。Family time is one of the most important times in a childs life. My family and I_1_a lot of time together, including

10、every_2_. Even when my father is_3_on business, my mother, my sister, and I sit down at the table to eat and_4_our day. We dont watch television but have meals and_5_together. As a teenager,_6_with my parents is not the funniest thing I do but I feel it is necessary. I learn from them_7_we talk, whe

11、ther it is about my dads job or my mothers day.I did a little research on the“family table”_8_. Statics show that only 50% of_9_sit down to dinner together each night. Thats a_10_, because researchers_11_that kids who have these regular family dinners have_12_behavior, grades, and a larger vocabular

12、y. They are also less_13_to smoke, drink, do drugs, or have eating disorders. Time with their parents makes kids more_14_and gives them a sense of_15_and safety. Plus, they learn better manners.Now with many singleparent families or homes_16_both parents work, making time together has become harder.

13、 There have been many recent studies showing kids are“_17_”than they used to be. I think its primarily parents_18_. Only good things_19_taking 15 minutes away from television and five minutes from video games to have this time with your family. By spending 20 minutes with_20_, I believe this idea of

14、“wild kids”would decrease greatly.文章大意:本文是一篇夹叙夹议的文章。由于媒体的普及、单亲家庭的增多以及生活节奏的加快,现代人很少能抽出时间与家人聚在一起吃饭、谈心,从而出现了越来越多的“野孩子”现象。文章指出:父母和孩子经常呆在一起会使孩子沉稳、有归属感与安全感,并能使他们养成良好的行为习惯。1A.spendBpassCtake Dcost答案:A根据上下文内容可知,此处表示“我与家人一起度过(spend)的时间很多”。2A.morning BdinnerCweekend Dparty答案:B由下文“sit down at the table to eat”

15、可推知,此处指“包括吃每一顿饭的时间”。3A.away BlonelyCback Dalone答案:A从下文“my mother, my sister, and I”可判断出,这里指的是“甚至当我的父亲在外(away)出差时”。4A.welcome BmemorizeCdiscuss Dremember答案:C此处意为“我们坐在桌子旁,边吃饭边讨论这一天的事”。welcome“欢迎”;memorize“记住”;remember“记得”,均不符合句意。5A.snacks BmealCsports Dfun答案:D依据下文“the funniest thing I do”可知,此处表示“我们呆在一

16、起很开心(fun)”。6A.putting up Bgetting upCkeeping up Dhanging out答案:Dput up“举起”;get up“起床”;keep up“维持”;hang out“常去某处;泡在某处”。7A.every time BbeforeCsome time Dsince答案:A名词短语every time用作连词,意为“每次”。8A.plan BmannerCidea Dproject答案:D从下文内容可知,我对“family table”这一项目进行了一番研究。9A.parents BsistersCbrothers Dfamilies答案:D由上文

17、“family table”以及下文“family dinners”可知答案。10A.wonder BshameCmiracle Dworry答案:B根据前句“only 50% of families sit down to dinner together each night”可知,作者对这一统计结果感到不满意,所以用shame,意为“让人遗憾的事”。11A.suppose BclaimCassume Ddoubt答案:B根据语境以及后面的内容可知,此处用claim“宣称”;suppose“猜想”;assume“假定”;doubt“怀疑”;均不符合句意。12A.higher BworseCl

18、ower Dbetter答案:D依据下文内容以及“a larger vocabulary”可推知,此处用better,表示“更好的行为”。13A.unlikely BprobablyClikely Dimpossibly答案:C根据上下文内容可知,孩子与家人经常聚在一起吃饭谈心能养成更好的行为习惯,所以他们“不大可能(less likely)”抽烟、喝酒、吸毒或吃饭不规律。14A.stubborn BnervousCsilent Dstable答案:D依据上下文语意可知,此处用stable,意为“沉稳的;坚定的”;stubborn“固执的”;nervous“紧张的”;silent“沉默的”;均

19、不符合句意。15A.belonging BanxietyChonor Dachievement答案:A根据句意和语境可知,此处是指“父母的陪伴会使孩子有归属感(belonging)和安全感”。16A.whose BwhereCthat Dwhich答案:B关系副词where引导定语从句,且在从句中作状语。17A.smarter BquickerCwilder Dslower答案:C从上文内容以及下文“I believe this idea ofwild kidswould decrease greatly”可知,现在的孩子比过去更加粗野。18A.duty BfaultCpower Dburde

20、n答案:Bduty“责任”;fault“过错”;power“能力”;burden“负担”。19A.come out Bcontribute toCcome from Dresult in答案:Ccome from意为“来自”;符合语境。come out“出来”;contribute to“捐献”;result in“导致”;均不符合句意。20A.the other BanotherCthe rest Deach other答案:D答案选D,与文章首段“My family and I spend a lot of time together”相呼应。.阅读理解(2010山东卷)阅读下面短文,从短

21、文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。Ask somone what they have done to help the environment recently and they will almost certainly mention recycling. Recycling in the home is very important of course. However, being forced to recycle often means we already have more material than we need. We are de

22、aling with the results of that_overconsumption_in the greenest way possible, but it would be far better if we did not need to bring so much material home in the first place.The total amount of packaging increased by 12% between 1999 and 2005. It now makes up a third of a typical households waste in

23、the UK. In many supermarkets nowadays food items are packaged twice with plastic and cardboard.Too much packaging is doing serious damage to the environment. The UK, for example, is running out of it for carrying this unnecessary waste. If such packaging is burnt, it gives off greenhouse gases which

24、 go on to cause the greenhouse effect. Recycling helps, but the process itself uses energy. The solution is not to produce such items in the first place. Food waste is a serious problem, too. Too many supermarkets encourage customers to buy more than they need. However, a few of them are coming roun

25、d to the idea that this cannot continue, encouraging customers to reuse their plastic bags, for example.But this is not just about supermarkets. It is about all of us. We have learned to associate packaging with quality. We have learned to think that something unpackaged is of poor quality. This is

26、especially true of food. But it also applies to a wide range of consumer products, which often have far more packaging than necessary.There are signs of hope. As more of us recycle, we are beginning to realise just how much unnecessary material we are collecting. We need to face the wastefulness of

27、our consumer culture, but we have a mountain to climb.1What does the underlined phrase“that overconsumption”refer to?AUsing too much packaging.BRecycling too many wastes.CMaking more products than necessary.DHaving more material than is needed.答案:D根据文中的We are dealing with the results of that overcon

28、sumption in the greenest way possible, but it would be far better if we did not need to bring so much material home in the first place. 可知划线部分意义应为“过度消费”,所以D项意义正确。2The author uses figures in Paragraph 2 to show_.Athe tendency of cutting household wasteBthe increase of packaging recyclingCthe rapid growth of supermarketsDthe fact of packaging overuse答案:D根据作者在文中使用的数字可知,作者使用数字的

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论