2019高考英语一轮优练题Unit4Bodylanguage(含解析)新人教版必修4_第1页
2019高考英语一轮优练题Unit4Bodylanguage(含解析)新人教版必修4_第2页
免费预览已结束,剩余10页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、 4 Body Ian guage 李仕才 (必修 4 Un it 4) 【短文语法填空】 根据短文内容,在空白处填入适当的内容 (1 个单词)或括号内单词的正确形式。 Chen Zijiang , l.who is a paper-cutting expert,learned to do paper-cutting from an early age.Mr Chen told me that paper-cutting was a Chinese folk art 2. with a long history.For example , paper cuts of animals 3.fou

2、nd(find)in tombs date back to the Northern and Southern Dynasty.From his 4.introduction(introduce) , I have learned that there are three types of paper cuts today.People usually put 5.up paper cuts _ on windows and gates during holidays 6.to_bring(bring)good luck.Also , it is used on prese nts or is

3、 used to celebrate weddi ngs.Paper cuts found in temples are used for 7.religious(religi on purposes .In 8.addition(add) , paper cuts are used to make patter ns on cloth ing or decorate jewellery boxes ,and drago ns are very popular patter ns for these desig ns.l got a lot of useful in formati on fo

4、r my article from 9.what Che n had said .I was also ready 10.to_ try(try) out paper cutt ing for myself. I .阅读理解 A The British and especially the En glish are bad at compla inin g.Because of British politeness rules,according to which confrontation( 对抗)should be avoided,people either just do not com

5、plain,or sometimes bottle it up and then explode in an in appropriate outpouri ng of aggressive compla in ts .In fact,there is a TV programme which shows the British in typical situations where they would be perfectly justified( 有正当理由的)in complaining,but they don t.ln one seene,a woman reads a newsp

6、aper over people s shoulders and the people say nothing or look embarrassed. The British are also well-known for putting up with bad service everywhere from restaurants to airports and railway stations because the standard rules of behaviour say that it is bad to draw attention to yourself.This is w

7、hy,when you travel on the 2 Tube in London and there is yet ano ther delay,the passe ngers will look at each3 other,sigh,smile wearily and raise their eyes to heave n. They might eve n say, Huh!Typical! in a resigned tone of voice that says that there s nothing that can be done about it.Whe n compla

8、 ints are made,they are made in an apologetic or a humorous tone of voice .In France,on the other han d,a ngry passe ngers might riot( 闹事)and burn down the subway station if they had to put up with the poor service that the London Un dergro und provides. America ns and other Europea ns,who are much

9、more direct and in-your-face tha n the British,often wonder why British people always say “sorry ” or “excuse mW when they complain. “It s like they re apologizing for something that isn t their fault, ” they say.They are m issing the point.British people are not really A. Put someth ing into bottle

10、s. B. Not do anything dan gerous. C. Cause problems by hesitati ng. D. Not allow emotio ns to be see n. 2. The French tend to A. tolerate bad service B. enjoy tak ing the subway C. make a compla int humorously D. express their dissatisfact ion directly 3. When the British say “sorry ” ,they actually

11、 want to A. try not to be rude B. apologize sincerely C. show their feeli ngs directly D. draw atte nti on to themselves sorry it is because the word “sorry actually works as a distancing mecha ni sm(技 巧) .This is important in terms of negative politeness and not drawing attention to yourselff you d

12、o not say sorry ” or use other distancing words like “ could ” , “would might ” , “ possibly and so on,you will be seen as rude. 1.What does the un derl ined part bottle it up in Paragraph 1 mea n? 4 4. Which can be the best title for the text? A. How to complain B. Complaining politely C. Poor serv

13、ice in Britain D. Politeness rules across the world B Enjoying a musical performance no longer requires a costly ticket or a trip to a theater.These days , musicians are performing in private homes,at haircutting shops , at airports.even on ferry boats. Musicians like house concerts.At music clubs ,

14、 they often have to perform over loud conversation or deal with people who have had too much alcohol.People at house concerts are more focused on listening to the music. Just a few hours before the Bombadils started singing at the O Hair Salon , Lindsay was cutting hair and Tamera was doing facials.

15、Then ,they moved chairs and microphones to create a small performance space.The Bombadils made music in the front part of the hair salon , near the hairdryers and make-up tables. “This is our first show at a hair salon ,” Sarah Frank of the Bombadils told concertgoers at last weeks performance.Frank

16、 said she and band members, Luke Fraser and Kaitlyn Raitz had a great time “ interacting ” with the audience. Concerts in peoples homes , or small businesses such as O Hairs ,are becoming more popular , musicians say. “There is a more relaxed atmosphere ,” said Domenic Cicala , a musician who opened

17、 up his O Hair Salon to concerts. “ People really get to know the artists. ” At house concerts , people get time before and after concerts to meet the performers.Often , the hosts or guests will provide food and drink. “People really like listening to music in the living room of a friend ,” said Mat

18、t Hart , with Aubrey Zoli making up the Local Strangers ,a folk-rock group based in Seattle.At many such concerts ,the musicians do not need microphones.Yet , every word of their songs can be heard. 1 Why do musicians like house concerts? 5 A Because private homes are easier to get to. B Because peo

19、ple pay more attention to their music. C Because they can do other things while performing. D. Because they dont have to bring their microph on es. 2. What impressed Sarah Frank most at her last weeks performanee? A. The small performanee space. B. Her first show at a hair sal on. C. Their interaeti

20、on with the audienee. D. The more relaxed atmosphere. 3. How many music groups are mentioned in the text? A. One. B . Two. C. Three. D . Four. 4. What may be the best title for the text? A. Musicians struggle to make a living B. People really get to know the artists C. Musicians find new places to p

21、erform D. Con certgoers wont go to music clubs 【解题导语】本文主要介绍了现代音乐会在举办场地的选择上更加多样化, 私人居所、理 发店、机场等都成为音乐家表演的场所,并且备受青睐。 1. B 考查推理判断。根据第二段最后一句People at house con certs are more focused on listening to the music ”可知,音乐家喜欢家庭音乐会是因为听众会更专注于倾听音乐。 故选 B。 2. C 考查细节理解。根据第四段最后一句Frank said she and band members , Luke

22、Fraser and Kaitl yn Raitz had a great time in teract ing with the audie nee ” 可知, 上周的表演给 Sarah Frank 留下最深刻印象的是与听众的互动,故选 C。 3. B 考查细节理解。通读全文可知,本文提到了两个乐队,一个是 the Bombadils,另 一个是西雅图的民谣摇滚乐队 the Local Strangers ,故选 B。 4 . C 考查标题判断。根据文章第一段, 并结合文章的整体理解可推知,本文主要讲述了 现代音乐会在举办场地的选择上更加多样化, 音乐家发现了私人居所、发廊等新的场所来表演,

23、 故选 Co 6 n.完形填空 Thirteen years ago I fell in love with a white ball of fur that wagged its tail at mefrom behind the bars of a city dog pound.Although I was about to 1 a steady job to follow my dream of beco ming a travel writer,I decided to adopt it without 2_.Layla had me at the first wag.a second

24、 7 Although disappo in ted whe n I went traveli ng,Layla was always happy whe n I retur ned.A nd whe n I sat dow n to write my 3 ,she would stati on herself next to my desk and we would have Ion g (ofte n non verbal) con versati ons about where I d bee n and what I d seen.We 4 with each other as onl

25、y animals and those who love them can. d 5 .Sometimes she d offer a “woof! 12 she were a reader.This helped 13 what I put on the page.Havi ng such a 14 and patie nt audie nee critiq uing my writ ing made me a better writer.I n this way,I traveled the world,with Layla 15 at my side. Today I am a trav

26、el writer,a nd I am 16 because my friend of so long is gone.Like many old friends,she and I 17 much over the years,and I m so _18 to her.Whatever 19 I ve had as a travel writer,I owe a large part to her being at my side for all those years, 20 and simply lovi ng. 1. A.quit B.fi nd C.offer D.keep 2.

27、A.time B.excuse C.chanee 3. A.stories C.papers 4. A.cooperated C.com muni cated 5. A.see n I would read aloud to her what I for emphasis .If she turned away to concentrate on cleaning a paw(爪子),I knew I had to 6 Of course she didn t 7 what I was writ in g,but this exercise with her was my 8 of self-

28、edit in g.It was my way of pushing a story to a higher level.Readi to Layla turned a task into a 9 .She became my virtual( 虚拟的) 10 in my travels. Watching her reactions to my 11 forced me to pay attention to details .I was D.thought B.letters D.emails B.competed D.celebrated B.heard D.collected tell

29、ing her the story 8 C.writte n9 6. A.show off C.count out 7. A.understand C.expect 8. A.memory C.purpose 9. A.step C.duty 10. A.doctor C.partner 11. A.advice C.action 12. A.as though C.now that 13. A.shape C.print 14. A.qualified C.ready 15. A.possibly C.finally 16. A.worried C.scared 17. A.received

30、 C.cherished 18. A.faithful C.grateful 19. A.problem C.option 20. A.listening C.recording B.start over D.give in B.repeat D.recognize B.promise D.means B.dream D.joy B.guest D.guide B.reply D.work B.in case D.even if B.replace D.voice B.skilled D.curious B.actually D.mentally B.heartbroken D.disappo

31、inted B.shared D.controlled B.blind D.cruel B.experience D.success B.talking D.reviewing10 川.短文改错 (2016 河南毕业班适应性测试 ) Last week I got the first prize in the English Speech Contest held in our school.Which made me very excited.I used to be too shy to speak English in the public.It was Susan who asked

32、me practise several times in her office and correct my pronunciation and intonation.Beside,she encouraged me to be confident and brave whether I wanted to show my talent before others.I followed her advices.That was why I won the first prize.I am deep moved by what he has done for me.I owe her a tho

33、usand thanks with her kindness. ( 必修 4 Unit 4) 【短文语法填空】 I . A【解题导语】本文是议论文。英国人通常礼貌地表达不满。 1. D 词义猜测题。 根据上文的 people either just do not complain 及下文的“ .and then explode in an inappropriate outpouring of aggressive complaints. ”可推断 , 英国人 有时不抱怨 , 有时抑制不满的情绪并最终爆发。故画线部分的意思应是“掩盖或抑制情绪或 感情”。 2. D 细节理解题。根据第二段末尾的

34、“ In France,on the ot her hand,angry passengers might riot and burn downthe subway station if they had to put up with the poor service that the London Underground provides. ”可知 , 法国人常常直接表达自己的不满。 3. A 细节理解题。根据文章末尾的“ If you do not say sorry or use other distancing words.you will b e seen as rude. ”可知

35、, 英国人说“抱歉” , 实际上是为了在抱怨时尽 量不表11 现得粗鲁无礼。 4. B 主旨大意题。 本文主要讲英国人抱怨的方式非常委婉、礼貌。故 B 项正确。 B n.【解题导语】本文是记叙文。文章讲述了一个旅行作家与他的宠物狗蕾拉的故事。 1. A 根据下文的“ .to follow my dream of becoming a travel writer. ”可知 ,当时 作者即将“辞去 (quit) ”一份稳定的工作。 2. D 根据下文的“ Layla had me at the first wag. ”可知 , 尽管作者即将辞去一份稳定的 工作 , 但是他一见到蕾拉就毫不犹豫地决定

36、领养它。 without a second thought “毫不犹 豫”。 3. A 根据上文的 travel writer 可推断 ,此处是说作者写“故事 (stories) ”的时候。 4. C 根据上文的 have long (often nonverbal)conversations 可知,作者和蕾拉彼此互相 “交流 (communicated) ”。 5. C 根据上文的 travel writer 及 When I sat down to write 可推断 ,作者会把自己“写 (written) ”的东西大声读给蕾拉听。 6. B 根据上文的“ If she turned aw

37、ay to concentrate on cleaning a paw. ”可推断 , 如果看到蕾拉转过脸集中精力于清洁爪子 , 作者便知道自己写的东西不够好 , 需要“重新来 过 (start over) ”。 7. A 当然蕾拉并不“理解 (understand) ”作者所写的东西。 8. D 根据蕾拉的反应判断文章的好坏是作者自己修改文章的“方法 (means)” 。 9. D 根据上段的描述可知 , 给蕾拉读自己所写的东西将修改文章的任务变成了一件“乐事 (joy) ”。 10. C 因为作者将旅行中的故事讲给蕾拉听 , 所以蕾拉成了作者旅行中的虚拟“伙伴 (partner) ”。 11. D 作者通过观察蕾拉对自己的“作品 (work) ”的反应迫使自己关注文章的细节。 12. A 根据第三段中的描述可知 , 作者给蕾拉讲故事时“仿佛 (as though) ”蕾拉是一位读 者。 13. A 根据下文

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论