下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、高一英语阅读理解试题 (张 )Students in many countries are learning English. Some of these students aresmall children. Others are teen-agers. Many are adults. Some learn at school,others by themselves. A few learn English by learning the languag e over theradio, on TV, or in film. One must work hard to learn ano
2、ther la nguage.Why do all these people want to learn English? It is difficult to answer thi squestion. Many boys and girls learn English at school because it is one of theirsubjects required for study. They study their own language and m aths andEnglish: Some people learn it because it is useful for
3、 their work. Many peoplelearn English for their work. Many people learn English for their higher studies,because at college or university some of their books a re in English. Otherpeople learn English because they want to read news papers or magazines inEnglish.1. People learn English _.A. at school
4、 B. over the radio C. on TV D.not all in the same way2. Different kinds of people want to learn English _ .A. together with other subjects B. for different reasonsC. for their work D. for higher studies at colleges3. From this passage we know that _ .A. we can learn English easily B. English is very
5、 difficult to learnC. English is learned by most people in the world D. English is a useful language but one must work hard to learn4. Which of the following is right?A. Wedon?t need to learn any foreign languages.B. We can do well in all our work without English.C. English is the most important sub
6、ject in schools.D. We should learn English because we need to face the world.2、教育类(2) Japanese students work very bard but many are unhappy. They feel heavy pressuresfrom their parents. Most students are always told by their parents to study harder and better so that they can have a wonderful life i
7、n thefuture. Though this may be a good idea for those very bright students, it canhave terrible results for many students who are not gifted enough. Many ofthem have tried very hard at school but have failed in the exams and havetheir parents lose hope. Such students felt that they are hated by ever
8、yoneelse they meet and theydon?t want to go to school any longer. They becomedropouts.It is surprising that though most Japanese parents are worried about theirchildren, they do not help them in any way. Many parents feel that they ar enot able to help their children and that it is theteachers?work
9、to help th eirchildren. To make matters worse, a lot of parents serif their children to thoseschools opening in the evenings and on weekends they only hel p thestudents to pass the exams and never teach them any real sense of the world.Many Japanese schools usually have rules about everything from t
10、he students? hair to their clothes and things in their school bags. Child psycholog istsnow think that such strict rules are harmful to the feelings of the stude nts.Almost 40% of the students said that no one had taught them how to get onwith others, how to tell right from wrong and how to show lov
11、e an d care forothers, even for their parents.1. “ Dropouts a”re those who _ .A. make troubles in and out of schoolsB. go about or stay home instead of being at schoolC. try hard but always fails in the examsD. lose hope and give up some of their subjects2. According to the passage, it?s necessary t
12、o teach students _ .A. how to study wellB. how to get on with othersC. to show love and care for othersD. All above3. Which of the following can be the best title of the passage?A.The Trouble in Japanese SchoolsB. The Problems of Japanese Students C.Education in Japan D. The Pressures on the Student
13、s in Japan3、(教育类) (3)If you wish to become a better reader, here are four important things to remember about reading rate:Knowing why you are reading or what you are reading to find out will oftenhelp you to know whether to read rapidly or slowly.Some things should be read slowly throughout. Example
14、s are directions formaking or doing something, arithmetic problems, science and history books,which are full of important information. You must read such things slowly toremember each important step and understand each important i deas.Some things should be read rapidly throughout. Examples are simp
15、le stories meant for enjoyment, news letters from friends, pieces of news fromlocal, or home-town, papers, telling what is happening to friends and neighbors.In some of your reading, you must change your speed from fast to slow andslow to fast, as you go along. You will need to read certain pages ra
16、pi dly andthen slow down and do more careful reading when you come to i mportantideas which must be remembered.1. The underlined word rate in the first sentence means _ .A. fast B. slow C. speed D. skill2. Which should be read slowly according to the passage?A. Stories for enjoyment B. Arithmetic pr
17、oblemsC. Letters from friends D. News from hometown newspapers3. How fast should we read?A. The faster, the better. B. The more slowly, the better.C. Neither too fast nor too slow. D. It depends on what we are reading.4. According to the passage which of the following is NOT true?A. Read slowly when
18、 you are reading something important to you. B. Rea dfast when you are reading something unimportant to you. C. Read the materials that you are interested in slowly. D. Read the materials that you ar einterested in fast.4、(教育类) (4)One hot night last August, I tried everything I could think of a warm
19、 b ottle,songs etc. to make him fall into sleep, but he jusct ouldn?t do it. Sin ce Ibelieved that a long night was waiting for me ahead, I had no choice but tobring a TV into his room to kill off the hours until dawn. I was surp rised that themoment I turned on the TV the baby became quiet right aw
20、a y and fixed hislittle eyes brightly on the screen. Not willing to waste an o pportunity for sleep,I then tiptoed out of the room, leaving him to watch t he boring TV programs.I heard no more of thebaby?scrying that night and the next morning whe n Iwent into his room, I found him still watching TV
21、 by himself. I found there wasa metapho 暗喻) in my baby?sbehavior (行 为)for the new generation. WhenI gave my boy some books to go over, he only spit upon them; when I read tohim, he did not feel comfortable. And so it is in the schools with my students. Ifind that our studentsdon?t read and they look
22、 down upon reading and makelight of those of us who teach it. All they want to do is watch TV. After thisexperience with the baby, however, I have drawn a conclusion“: Lethem watch it!”If televisio n isthat much more attractive to children than books, why should we figh tagainst it? Let them watch w
23、hat they wan!t1. Why did the father bring a TV set into his son?s room?A. To enjoy some interesting programs together with his so.nB. To help himself pass the long hours ahead of him.C. To help his son fall asleep sooner.D. To keep his son from making noises.2. The baby seemed to be _ at the sight o
24、f the TV set.A. excited B. surprised C. bored D. pleased3. This experience with his baby helped the father _.A to know his baby betterB. to know better how to educate his studentsC. to change his opinions towards TVD. to know better about the new generationHabiba keeps a record of new words and expr
25、essions in English. He usual lywrites them in a notebook. Then, one day, she asks her teacher about th em.“MrsThomas, these expressions are new to me She is blue today.What?s the matter? You are yellow. A little white lie. After looking at thenotebook, Mrs Thomas says,“Ineveryday English, Habiba, bl
26、ue sometim esmeans sad. Yellow means afraid. A person with a green thumb grows pl antssuccessfully and a white lie is not a badlie.“”Idon?t understand. Ple asegive me anexample.”“Foer xample, I offer you some cake. The truth is, youdon?t like my cake. You don?t say that. Instead, you say,No, tha nks
27、. I?m nothungry.? That?s a white lie.“”Isee. Thanks for the explanati on.”1. I don?t have a green thumb. All my plants _.A. are green B. have died C. are yellow D. are growing well2.“Youare yellow to fight”means _.A. you dare not fight B. you are happy to fightC. you are in a hurry D. you are able t
28、o fight3. If you say“It?sa white lie. i”t means that someone _.A. is telling a lie B. is telling the truthC. doesn?twant to tell the truth in a polite way D. is unfriendly4.“Theweather is bad, and _ .”A. I?m yellow today B. I?m blue today C.I?m green D. I?m white today(教育类) (1)【答案与解析】这篇文章探究了学习英语热潮的现
29、象 和发生这种现象的原因。1. D。由第 1 段我们可以知道学习英语的形 式可以 overthe radio, on TV, or in film 等不同的方式。 2. B。 根据第 2 段人们学习 requiredfor study, useful for their work, for high studies 等 几种。由此可推知人们学习英语的原因是不同的。3. D。由于人们学习英语的各种原因可以发现英语是非常有用的。 但从 small children 到 adults(成年人)都用各种形式去学,说明英语必须靠人的努力才能 学好。4. D。由于文章中说很多国家都学习英语,那么如果不学习
30、英 语 就 不 能 融 入 现代 社 会 。 所 以 学 习 英 语 的 目 的 we need to face the world 我们需要面对这个世界)。2、(教育类) (2)【答案与解析】这是一篇关于日本学生所受到的沉 重的压力的文章。 家长的过高期望, 日本学校严格的制度都使得一些 学生丧失了上学的兴趣,甚至不懂得如何和他人相处。1. BSuch students felt that they are hated by everyone else they meet andthey don ?t want to go to school any Ion ger 这样的学生觉得他们被所有 认识的人讨厌,他们不想再去学校 )可推知答案为 B。2. D。细节题。由第 2 段的最后一句我们知道:They on ly help the stude nts to pass the exam 所以teach students how to study wel 是必要的,而第 3 段最后一句也 说 noone taught them how to get on with other,s 即 A、B、C 皆是正确 的,故选 D 。3. D。主旨题。这是文章主旨题。由全文看来,每一段都脱离不了 学 生所受到的压力 ”这个中心,所以 “日本学生的压力 ”是最适合的标题。 (教育类)
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届山东省临沂市十九中高一上数学期末质量检测试题含解析
- 河北省邢台市内丘中学2026届高三上英语期末复习检测试题含解析
- 2026届福建省厦门市思明区夏门一中高三上英语期末调研试题含解析
- 广东省深圳市南山区2026届高二上生物期末教学质量检测模拟试题含解析
- 辽宁省沈阳市郊联体2026届高二上数学期末监测试题含解析
- 宁夏石嘴山一中2026届生物高一第一学期期末质量跟踪监视试题含解析
- 2026届江苏省连云港市海庆中学高二数学第一学期期末考试试题含解析
- 山东省微山县第二中学2026届高二上生物期末综合测试模拟试题含解析
- 2026届河北唐山市乐亭第一中学高三上英语期末达标测试试题含解析
- 2026届山东省济省实验学校生物高一上期末考试模拟试题含解析
- 公司年会策划流程执行表
- 重症监护病房建设与设备配置标准TCAME60-2023
- 幕墙设计方案汇报模板
- 亚马逊网店合伙协议书
- 2025年中国银行上海市信息科技岗笔试题及答案
- 固态电池系列之干法电极专题报告:革新技术方兴未艾
- 药品采购部门年度工作汇报
- 古代文学史自考课件
- 工地旧木材运输方案(3篇)
- 工厂车间企业SQCDP看板运行指南
- 2025年哈尔滨铁道职业技术学院单招笔试英语试题库含答案解析(5套100道合辑-单选题)
评论
0/150
提交评论