江西省上高县第二中学2020届高三第一次月考英语试题Word版含解析_第1页
江西省上高县第二中学2020届高三第一次月考英语试题Word版含解析_第2页
江西省上高县第二中学2020届高三第一次月考英语试题Word版含解析_第3页
江西省上高县第二中学2020届高三第一次月考英语试题Word版含解析_第4页
江西省上高县第二中学2020届高三第一次月考英语试题Word版含解析_第5页
已阅读5页,还剩24页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2018 届高三第一次月考英语试题第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一部分:听力(共两节,共20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分。)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10秒钟的时 间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman do next?A. Turn down the radio B. Close the window C. Go to bed2. Who will

2、 probably get the stamps?A. The womanB. The man ' s classmate C. The woman ' s sister3. Why can ' t the woman go with the man ?A. She ' s a little tiredB. She ' s going to listen to musicC. She ' s nggoito the library.4. When will the man arrive home?A. At 10:00B. At 11:00C.

3、At 12:005. Where does the conversation take place?A. At homeB. In a travel agencyC. In a hotel第二节(共 15 小题,每小题 1.5 分;满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、 B、 C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你 将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各个小题将给出 5 秒钟的作 答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第 6和第 7 两个小题。6. What does the woma

4、n ask the man to send?A. A report.B. An e-mail.C. A letter.7. For whom will the man reserve the room in the Garden Hotel?A. For the woman.B. For Mr. Benson.C. For Mr. Black.听下面一段对话,回答第 8和第 9 两个小题8. Where is the hotel located?A. Out of the city.B. Near the harbor.C. In the center of the city.9. When

5、will the speakers meet?A. On Friday.B. On Sunday.C. On Saturday.听下面一段对话,回答第 10 至第 12 三个小题。10. What ' s the conversation about?A. Buying a flat.B. Renting a flat.C. Visiting a flat.11. How many bedrooms are there in this flat?A. Two.B. Three.C. Four.12. When can the woman move in?A. Right now.B.

6、In two weeks.C. In October.听下面一段对话,回答第 13 至第 16四个小题。13. What ' s the man looking ?forA. A monument.B. A pub.C. A hall.14. What ' s the Mond?A. A road.B. A hill.C. A monument.15. How will the man get there probably?A. By bus.B. By taxi.C. On foot.C. She is rude.16. What do you think of the wo

7、man?A. She is helpful. B. She is impatient.听下面一段独白,回答第 17 至第 20四个小题。17. Why is Lily sitting in the trolley( 手推车 )?A. She is too heavy for her mother to carry.B. Her mother wants to talk to Mrs. Bell.C. Her mother has bought too many things.18. What ' s Lily doing when Mrs. Bell and Mr.sYoung are

8、 talking?A. She hides a bottle of wine in Mrs. Young' s handbag.B. She is playing with a bottle of whisky.C. She is play ing with the things her mother has bought.19. What can we lear n from the speech?A. Mrs. Bell steals a bottle of whisky.B. The detective finds the whisky in Mrs. Bell' s h

9、andbag.C. Mrs. Young asks her daughter to steal a bottle of whisky.20. What does the speech tell us?A. Lily is a shy girl.B. Mrs. Bell is a forgetful pers on.C. People sometimes can hardly expla in themselves.第二部分阅读理解(共两节,满分60分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D )中,选出最佳选项填在题卡上将该项涂黑。AWh

10、ile beach vacati ons may be a great way to take your mind off work, lakessurrounded by mountains make for an even grander experienee. If you are looking for come peace on your vacati on, we have some recomme ndati ons for you in the Caucasus (高加索).Lake Seva nLake Sevan is situated in the central par

11、t of Armenia, in the Gegharkumk province.It is the largest lake in Arme ni a, located 6,200ft above sea level. Along the lakeshore, there are various accommodati ons such as resorts and hotels with ple nty ofactivities to partake m such as win dsurfi ng,swim ming and sun bath ing.While there,do not

12、forget to visit one of the famous culturalmonuments, the Sevanavank Monastery,and it offers a great view of the lake as well.Lake Parava niLake Paravani, located at 6,801ft above sea level, is in the south of Georgia,near the Javakheti plateau. At this level, altitude sickness can occur and it isa g

13、ood idea to be prepared to adapt to it properly, or bring medication for altitudesickness.Being a volcanic lake makes for a more interesting:experienee. The lakeis best known for fishi ng. Do not come home duri ng the win ter mon ths whe n the lake freezes.Lake CildirLake Cildir is located in the Ar

14、dahan provinee. East Turkey, near the bordersof Georgia and Armenia. It is the second largest freshwater lake of Eastern Turkey, and many tourists are n ot aware of this beautiful attract ion. Lake Cildir issurrounded by mountains of the Caucasus. The lake freezes during late November. If the winter

15、 is not extremely cold, you can try some lake activities like ice skating and ice fish ing.Lake VanLake Van is the must visit of all lakes in this list. The largest lake in Turkey.Lake Van is located on the easter n shore of Turkey and is also the most accessiblelake here. It ' s situated at 5,3

16、80ft above sea level, and unique to lakes aroundthe world, the water is high in salt content.1. If you want to visit some historic sites during your travel by a lake, you cango to .A. Lake CildirB. Lake Parva niC. Lake Seva n D. Lake Van2. What is special about Lake Van?A. Its water is high in salt.

17、B. It is a volca nic lake.C.It is globally the latest lake.D. It is surroun ded by mountains.3. What challe nge are travelers most likely to face while visit ing Lake Parava ni?A. Lack of medi cine.B. Volca no erupti ons.C.Altitude sick ness.D. Low temperature all the year.【答案】1. C 2. A 3. C【解析】本文是几

18、则广告。海滩度假可以让你摆脱工作的压力,尤其是被群山环绕的湖泊给你一种更好的体验。如果你想享受度假中的安静,文中向你推荐四个湖泊供你去度假。【名师点睛】文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,对应,一目了然(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形

19、式常常是“三正一误”5 )事实排序型。1. C【解题剖析】此题属于细节理解中的1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,对应,一目了然【答案定位】根据“ Lake Sevan” 中最后一句“ While there, do not forget to visit one of thefamous cultural monumen ts, the Seva nava nk Mon astery, and it offers a great view of the lake aswell. ”可知,那里有一个著名的文化古迹-the Sevanavank Monastery修道院,游客可

20、以去参观【推理关系】 题干 If you want to visit some historic sites during your travel by a lake, you can goto.? 文章内容 do not forget to visit one of the famous cultural monuments, the SevanavankMo nastery,别忘记去参观著名的文化古迹,seva navank修道院。【答案】 do not forget to visit one of the famous cultural monumen ts, the Seva n av

21、a nkMonastery,? C 选项 C. Lake Sevan2. A细节理解题。根据“ Lake Van”一段中最后一句“It ' s situated at 5, 380ft above sea level, andunique to lakes around the world, the water is high in salt content.” 可知,Lake Van 坐落在 5380ft海拔是世界独特的湖泊,这个湖泊以含盐量特别高而出名。故选A。3. C细节理解题。根据化抽 e Paravani11 介绍中"Lake Paravani p located

22、at 6 01 ft above se吕 level, is in the south of Georgia near the Javakheti plateau* At this leveIude sickness canoccur and it is a good idea to be prepiired to adapt to it properlyor bring medication for altitude sickness." n句意;Lake Pne询ni位于海平面以上,在格鲁吉亚省的南部,靠近贾 瓦凯提高原。在这个水平上,高原反应可胄拨生T最好是准备好适应它,或者随

23、身携带治高原病的药 物a可知,在Lake Paravani游玩的时候r要注意高原反应°故选C °BWe took a rare family road trip to the Adirondacks in late August, and it wasas refreshing and exhausting as family vacations tend tobe Toward the end of ourlong drive home, even the kids were leaning forward in their seats urging my lead fo

24、ot on At that point in a road trip, even sixty-five miles per hour feels slow.We have become numb to our speed and numb to the road signs flashing by.My family lives on the edge of Lancaster County. Only thirty miles from home,I hit the brakes,and we began to roll , slowly , behind a horse-drawn car

25、riage. Webegan to open our eyes again Wesaw familiar green hills and the farm with the best watermelons. I rolled down the windows, and we breathed again Just-cut hay and abarn full of dairy cattleAt five miles per hour,you remember what you forget at sixty-fiveYou arethinking about a place, even wh

26、en you are moving from place to placeI am a placemaker. A homemaker, too. I am a mother of a young kid at home,and also a writer and a gardener But ,for me, those roles are wrapped up with the one big thing I want to do with the rest of mylife : I want to devote myself to prepare a place and enjoy i

27、t with othersThe place I make with my family is a red-brick farmhouse built in l880. It has quite a few nineteenth-centurybedrooms and a few acres of land , and we love nothingmore than to fill them with neighbors and friends. We grow vegetables and flowers , keep a baker 's dozen of egg laying

28、chickens , and, since we moved in three years ago, we have planted many , many trees Living with my life 's purpose does not allow for much travel. I need to be here, feeding the chickens and watering the tomatoes. Any extra in the budget ,and we spend it on trees But I learned something at the

29、end of our family road trip Travel can help me in the task of caring for my own place When I slow down and pay attention to theroad between here and there, travel tells me the connections between my place andall the other places 4. What does the author try to express in the first paragraph?A. The ti

30、redness of her past family lifeB. Her disappointment at the family road trip C. The family ' s eagerness to r eturn home D. Kids ' excitement at driving fast on the road 5. Why did the author slow her car some miles from her home?A. Because she made a way for a horse-drawn carriage B. Becaus

31、e she enjoyed the scenery along the road C. Because she needed a break after the long drive D. Because she wanted to get rid of a fast-paced life 6. The underlined word “ placemaker ” in the 4th paragraph refers to someone who .A. devotes most of his energy and time to building his houseB. is ready

32、to help anyone in need in the communityC. makes a creative design for others ' housesD. is good at cultivating a place and sharing it with others7. What can be the best title of the passage?A. On the Way Home B. Never Travel againC. Escape from a Family Life D. An experience【答案】 4. C 5. B 6. D 7

33、. A【解析】试题分析 : 文章讲述了作者在旅途回来的过程中放慢车速,欣赏路上美景,由此而 引发的感叹。4. C 考察细节理解题。根据文意 Toward the end of our l ong drive home, even the kids were leaning forward in their seats urging my lead foot on 可知作者一家人回家的急切心情,所以 答案是 C。5. B 考察细节理解题。 根据文意 We began to open our eyes again We saw familiar green hillsand the farm wi

34、th the best watermelons. I roll ed down the wind ows, and we breathed againJust-cut hay and a barn full of dairy cattle可知减慢车速是为了欣赏路上的景色,所以答案是 B。6. D 考察此意猜测题。根据文意But , for me ,those rol es are wrapped up with the one big thing I want to d o with the rest of my life :I want to cultivate a place and sh

35、are it with others可知作者在生命的时光里最想做的是经营一块地方并与他人分享,所以该词词义是D。7. A考察标题归纳题。文章讲述了作者在旅途回来的过程中放慢车速,欣赏路上美景,由此而引发的感叹,所以文章标题A项最合适。考点:生活类阅读COne of the greatest gifts one gen eratio n can give to other gen erati ons is the wisdom it has gained from experience, i'liis idea has inspired (he award winning phoiogr

36、aplier Andrew Zuckernricin. He interviewed and took photos of fifty over sixty five year olds 汕 over the world. His project explores various aspects of their lives. The photos and in terviews are now available on our website.Click on the in troduct ions to read the complete in terviews.Let us now ha

37、ve a culture of peace.Federico Mayor Zaragoza, SpainF ederico MayorZaragoza obtained a doctorate in pharmacy(药学)from the Complutense University of Madrid in 1958. After many years spent in politics, he became Director General of UNESCO in 1987. In 1999, he created the Foun dati on for a Culture of P

38、eace, of which he is now the preside nt. In additi on to many scie ntific publicati ons, he has published four collect ions of poems and several books of essays.Writing is a discovery.Nadine Gordimer, South AfricaDue to a weak heart, NadineGordimer attended school and university briefly. She read wi

39、dely and began writing at an early age. She published her first short story at the age of fifteen, and has completed a large number of works, which have been translated into forty Ianguages. In 1991, Gordimer won the Nobel Prize for Literature.Jazz is about the only form of art today.Dave Brubeck, U

40、SADave Brubeck studied musicat the University of the Pacific and graduated in 1942. After World War n he was encouraged to play jazz. In 1951, he recorded his first album( 专辑).Brubeck '591album has become a jazz sta ndard. He received a Grammy Lifetime Achieveme nt Award in 1996.For more figures

41、 CLICK HERE.8. Why did An drew Zuckerma n choose the fifty elders for his project?A. Because their wisdom deserves to be passed on.B. Because they are physically impressive.C. Because their accomplishme nts in spired him.D. Because they have similar experiences.9. According to the web page, Federico

42、 Mayor Zaragoza .A. has won many awards for his work in politicsB. has made achievements in different areasC. has devoted all his life to the field of scienceD. has served as the president of a universityin the interview w10. Who most probably said “ My education has been the library and books refle

43、cting on his/her experience?A. Nadine Gordimer.B. Federico Mayor Zaragoza.C.Andrew Zuckerman. D. Dave Brubeck.11. What is the main purpose of this web page?A. To show Zuckerman' s awardsB. . To publicize Zuckerman' s project.C.To celebrate the achievements of the three people. D. To spread t

44、he wisdom of the three people.【答案】 8. A 9. B 10. A 11. B 【解析】【语篇解读】本文为说明文,直接摘选一家网站的一个网页。通过对三位同一时代 的杰出人才的采访, 介绍了他们的光辉事迹, 希望他们的智慧能传递、 影响甚至启发下一代。8. 推理判断题。文章第一段 One of the greatest gifts one generation can give to other generations is the wisdom it has gained from experience. This idea has inspired the

45、award-winning photographer Andrew Zuckerman. 可知 Andrew Zuckerman 正是认为伟人的 天赋与智慧可以传递到下一代,才进行了这个项目。9. 细节判断题。根据对 Federico Mayor Zaragoza 的描述,他获得过药学博士,有从政经历, 曾任联合国教科文组织理事长可知其在众多领域都取得了巨大成就。10. 推理判断题。文章关于 Nadine Gordlmer 曾提到 Nadine Gordimer attend ed school and university briefly. She read widely and began

46、 writing at an early age. 可知她上学时间很短, 其 教育主要是靠图书馆和书籍。11. 写作意图题。 全文是通过其中三个人的例子介绍 photographer Andrew Zuckerman 的一 个通过对伟人的事迹的介绍来传承伟人的智慧,让下一代人从中得到启发的一个项目。DYou might make a disgusted face when you notice that the person waiting in their car at the red light next to you is picking their nose,but admit it,

47、you do it too.And while it might be the natural option when there isn't a box of tissues around,it can be bad for you.The main reasons people feel the need to pick their nose is to clear it of dried liquid,stop an itch (痒) ,or just because it feels good.Boogers (鼻屎) form when dried liquid and ci

48、lia,the tiny hairs that line the nostrils(鼻孔) ,trap the dust,dirt,and other things.When boogers build up in your nose,it can be uncomfortable,and sometimes just blowing into a tissue doesn't do the trick.Otolaryngologist Erich P.Voigt,MD,told Business Insider that picking your nose can cause inj

49、uries and bleeding within your nostrils.That's not terribly damaging,but when the bacteria from your hands get into your body,it can cause a cold and flu.So doctors strongly suggest not picking the nose.If dry winter air is causing the dirty liquid to harden in your nostrils,making you want to p

50、ick,consider damping the air at home,or taking a steam shower to soften things up in there.Children,who are most famous for having a finger up their nose,sometimes don't realize how much injury they're causing,and sometimes it.can lead to nose bleeds.So,next time you go to pick your nose,thi

51、nk about how many bacteria are on your hands and in your boogers, and maybe reach for a tissue instead.Even if you 're alone,and not waiting for the light to turn green,please,use a tissue.12. Why do people pick their nose?A. Because they want to disgust others.B. Because they have the need to d

52、o it.C. Because they have nothing else to do.D. Because they don't have tissues around.13. Which of the following can replace the underlined part " do the trick" in Paragraph 1?A. actB. workC.play D. help14. Which can help people avoid a cold and flu according to the text?A. Stopping n

53、ose picking.B. Using tissues regularly.C.Tak ing a shower every day.D. Keeping the air wet at home.15. What should you do whe n you have to pick your no se?A. Be careful not to cause bleed ing.B. Use a tissue in stead of bare fin gers.C. Wait for the light to tur n red if you are drivi ng.D. Wash up

54、 your hands and clear your fingern ails.【答案】12. B 13. D 14. A 15. B【解析】本文介绍如何去挖鼻屎,应该注意什么。12. B纟田节理解题。根据第一段中The main reasons people feel the n eed to pick their noseis to clear it of dried liquid,stop an itch(痒),or just because it feels good.可知人掏鼻子,是因为他们有需要去做。故选B。13. D词义猜测题。第一段讲的是人们为什么挖鼻屎。根据第一段中.When

55、 boogers build up inyour no se,it can be un comfortable,a ndsometimes just blow ing into a tissue does n'tdo the trick.可知当鼻屎增强时,它会不舒服的,有时候,仅仅纸巾已经 不起作用。可知划线词do the trick的意思应该是help。故选D。14. A纟田节理解题。根据第二段中 but when the bacteria from your hands get into your body,it can cause a cold and flu.So doctor

56、s stron gly suggest not pick ing the no se.可知医生建议不要挖鼻屎。故选A。15. B细节理解题。根据最后一段中So, next time you go to pick your nose,th ink about howmany bacteria are on your hands and in your boogers, and maybe reach for a tissuein stead.可知当你必须挖鼻屎时最好用纸巾代替手指。故选E。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中存

57、两项为多余选项。We eat in our cars, at our desks, on the go, and in front of die TV. We eattake-out, packaged and prepared meals. Why? Because it fits ournot-enough-time-in-the-daylifestyles. 16Well, I ' m certainlynot the firstone to think it-or say it-but we all n eed to slow dow n.Con sumer trends ar

58、ound the globe show that over the past three decades peopleare purchasing more prepared foods at grocery and eating out more than ever before. It ' s predicted that we' ll spend more at restaurants in the coming years. _17_ However, we' re getting less healthy.While debates can be seen in different

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论