高考英语一轮复习课时跟踪检测2 试题解析_第1页
高考英语一轮复习课时跟踪检测2 试题解析_第2页
高考英语一轮复习课时跟踪检测2 试题解析_第3页
高考英语一轮复习课时跟踪检测2 试题解析_第4页
高考英语一轮复习课时跟踪检测2 试题解析_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、课时跟踪检测(B1Unit 2).单项填空1The book which _ at the end of last year turned out to be a great success in Shanghai.Acame aboutBcame upCcame out Dcame around答案与解析:C句意:去年年底出版的那本书在上海被证明是个巨大的成功。come about“产生,发生”;come up“发芽,流行,发生,讨论,出现”;come out“长出,露出,传出,出现,出版”;come around“恢复知觉,回来”。2The money collected should b

2、e made good use _ the people who suffered a lot in the earthquake.Aof helping Bto helpCto helping Dof to help答案与解析:D本题考查make use of.to do sth.结构。句中of的宾语the money提到句首作了主语,介词of不可省略,其后的动词不定式表示目的。3_ his being late again, he lost his job and had to stay at home.AOwe to BAs result ofCIn case of DBecause o

3、f答案与解析:D根据句意可知,逗号前应为原因状语,故C项不对;A项应为owing to;B项应为as a result of。故只有D项正确。4The new government was not _ by its people for its unreasonable policies.Areceived BrecognizedCallowed Dadvised答案与解析:Brecognize意为“承认;认可”,相当于accept。5Excuse me, would you mind answering a few questions?Well, I don't know. I

4、9;m in rather a hurry _.Aseriously BactuallyCimmediately Danxiously答案与解析:B考查副词词义辨析。seriously“严重地,严肃地”;actually“其实,事实上”;immediately“迅速地”;anxiously“焦急地”。根据题意可知,说话人通过“其实我挺匆忙”来委婉拒绝对方的要求。1 / 126She will tell us why she feels so strongly that each of us has a role _ in making the earth a better place to l

5、ive.Ato have played Bto playCto be played Dto be playing答案与解析:B此题考查不定式作定语时的正确形式。一方面尽管a role承受play这一动作,但each of us是play的发出者,故用主动形式。另外从整句话来看,“play”这一动作是惯常性,尤其强调在未来中的作用,因此答案选B。7We should realize that there are other things that society should value besides high marks,_ honesty and responsibility.Afor e

6、xample BnamelyCsuch as Dthat is答案与解析:C句意:我们应意识到,除了高分,社会还应重视其他一些东西,如诚实与责任。such as“例如”,后不加逗号;for example后应加逗号;that is与namely表示“即,也就是说”。8With our knowledge _ practice, we can make contributions to our society.Ato base on Bbasing onCbased on Dbase on答案与解析:Cbase.on.“把建立在基础上”。base为及物动词,这里指base our knowled

7、ge on practice, base与knowledge之间为被动关系,故用其过去分词形式。9Did the policeman let you in?No, _ I told him who I was.Aif Bas ifCas though Deven though答案与解析:D句意:警察让你进去了吗?没有,尽管我告诉了他我是谁。as ifas though“似乎,好像”;even though“尽管,即使”。10Cave exploration, which has come to be known in recent years, is a _ new sport.Arelati

8、vely BgraduallyCpublicly Dstrictly答案与解析:Arelatively“相对地;相比地”;gradually“逐渐地”;publicly“公开地”;strictly“严厉地”。11The situation in Haiti is difficult _, but we believe it will become better and better.Ain present Bat presentCby now Dat the present答案与解析:Bat present“目前”,与一般现在时连用;by now“此时,此刻”,在句中用作状语,常与现在完成时或

9、一般将来时连用。12Experts warn that global warming will cause dramatic climate changes, including more _ floods, heat waves and droughts.Ausual BfrequentCordinary Dcommon答案与解析:B句意:专家警告说全球变暖将会引起极大的气候变化,包括更加频繁的洪涝灾害、热浪和干旱。frequent“频繁的”修饰其后名词,说明全球变暖造成的危害。usual“通常的”;ordinary“平常的;普通的”;common“平常的;常见的”。13Mr. Yu sai

10、d he never shaved his famous beard for any role, even at the _ of movie producers.Acompromise BmanuscriptCbudget Drequest答案与解析:D句意:余先生说他绝不会因为任何角色的需要刮掉自己那有名的胡子,即使是电影制片人要求他那么做。at the request of.“应的要求;应的请求”,为固定搭配。compromise“妥协;折中”; manuscript“手稿;原稿”;budget“预算”。14How can we go to the island twenty miles

11、 off the coast, sir?I'm afraid you can't get there _ by boat.Amore than Brather thanCother than Dbetter than答案与解析:C考查短语辨析。根据答语“我恐怕除了乘船,你到不了那里”可知C项“除了”符合语意。more than“超过,多于”;rather than“而不是”;better than“比好”。15She said she had got _ of looking at nature through dirty curtains and dusty windows.

12、Ainterested BtiredCgrateful Dconcerned答案与解析:B句意:她说她已厌烦了透过脏脏的窗帘和沾满尘土的窗子看自然。get/be tired of表示“对厌倦”,符合题意及搭配。其他词的常见搭配为:be interested in“对感兴趣”;be grateful for/to“对感激”;be concerned about“关心”。.阅读理解A I am a man who has been egoistic (自我为中心的) and I have had a lack of respect for myself and others around me.

13、I participated in(参加) various transformation workshops, however, it made no difference. I remained stuck in my life. As a result, I became separated from my family and reached rock bottom in my life. Having reached there, I resisted transforming myself. After some time, I thought to myself, start be

14、lieving in yourself and it will make a difference in your life. I first started loving myself and then all those around me. I started respecting myself and then others around me. My self­worth increased. Sangeeta is my workmate. She's transparent, honest and respectful. She's very poor

15、and has a large family to support. In addition, her husband doesn't hold a regular job. In short, she's struggling in life. On a cold winter morning, when she came to work, I found her shaking. I asked whether she had a pullover (毛线套衫). She didn't reply. I_had_my_answer. The next day whe

16、n she came to work again, I gave her the money to buy a pullover for herself. The expression of thankfulness in her eyes was something that will remain with me for a long time. A few weeks ago, she was ill and didn't come to work. Instead, she sent her friend to do her work. The moment I realize

17、d Sangeeta was sick, I gave her friend the money to buy medicines for her treatment. It took Sangeeta some time to recover from her illness. The first thing I cared about was whether she needed any more help of any kind. And she said, “Sir, you've done enough for me. I'm grateful to you.” Th

18、at was the moment when I realized that I'm walking my path. Sometimes, I still fall down, but I get up and start walking again even though I may have hurt myself in the process.16. According to the passage, attending transformation workshops _.A. made the author closer to his familyB. changed th

19、e author's attitudeC. had little effect on the authorD. helped the author get along well with others17. What did the author mean by saying “I had my answer” in Paragraph 4?A. He knew Sangeeta had no pullover.B. He knew Sangeeta was too proud to admit her poverty.C. He knew Sangeeta was in danger

20、 at that time.D. He had the chance to change Sangeeta's attitude towards him.18. When Sangeeta was ill, the author _.A. gave her financial help B. helped Sangeeta do her workC. bought her medicines for treatment D. met with refusal when offering help19. The passage is mainly about _.A. an unforg

21、ettable experienceB. changes which happen to the authorC. a woman who changed the author's lifeD. the relationship between Sangeeta and the author答案与解析:本文叙述了作者自身的改变从一个以自我为中心的人转变为一个乐于助人的人。16C细节理解题。文章第一段第二句提到,作者参加过各种各样的改变研习班,但是收效甚微,所以选项C符合文意。17A句意理解题。文章第四段提到,在一个寒冷的早上,Sangeeta来上班的时候,作者发现她在发抖,作者问她是否

22、有套衫,她没有回答,这时候作者已经有了答案。再结合上文对Sangeeta的介绍及下文作者给Sangeeta钱让她买套衫可知,A项正确。18A细节理解题。由第五段第三句中的“I gave her friend the money to buy medicines for her treatment”可知,在Sangeeta生病期间,作者在经济上给予了她很大的帮助。19B主旨大意题。文章第一段第一句提到,作者是一个以自我为中心的人,又由第四、五段可知,作者转变为一个乐于助人的人,所以文章是围绕作者转变这一中心展开叙述的。B One of my closest friends has a famil

23、y tradition that I quite like, and I've been slowly trying to implement(实施) in my own family. Basically, each year after Thanksgiving dinner, all of the people sit around in the living room and each person takes a few minutes and talks about the thing they are most thankful about over the last y

24、ear. Everyone in the family takes the question seriously and answers it honestly, giving thanks for what really matters and adds value to their life. This is something I've actually thought about a lot in the last year, and I really came up with two things, one obvious and one not so much. The f

25、irst one, obviously, is the conception and birth and healthiness of my daughter. She's a healthy, happy two­month­old baby who smiles a lot and very much enjoys sitting on her dad's lap. I am so thankful for having this wonderful baby in my life, and thankful that she has the gift

26、of good health. The second one isn't my financial turnaround (as some of you might have expectedthat was what I was most thankful for last year). Instead, I am thankful for the discovery of the value of writing in my life. A year ago, The Simple Dollar was only a few weeks old and was far from p

27、opular yetaccording to my data, on Thanksgiving Day last year I had about 60 subscribers. The process of writing was bringing me enjoyment. This past year showed me otherwise, and I am deeply thankful for it. After thinking about it for a while, I began to realize that it is a very powerful and wond

28、erfully positive exercise. You spend time reflecting deeply on the positives in your life, and you often realize that even when things are bad, you do have lots to be thankful for because there is a lot of good in your life, and it can shine a bright light even in a dark spot in your life. I hope to

29、 repeat this each year on Thanksgiving, because it brought forth a pretty strong joy in my life today.20. What does the family tradition mentioned in the first paragraph refer to? A. Having Thanksgiving dinner together. B. Enjoying the warm family atmosphere together. C. Talking about the things the

30、y appreciate most. D. Talking about their attitude towards future life.21. The author is thankful for the fact that _. A. she has a happy and healthy baby B. her daughter likes playing with her dad C. her daughter makes her dull life full of fun D. her daughter is losing weight22. It can be inferred

31、 from the passage that _. A. the author keeps doing exercise to strengthen her body B. the author once suffered financial difficulty C. the author will not go on writing until she discovers the value of writing D. writing has made the author known nationwide23. According to the last paragraph, what

32、does the author realize? A. People should have low expectation. B. People should find a suitable career. C. People should reflect on their mistakes. D. People should hold a positive attitude.答案与解析:本文作者介绍了自己的经历并从中得出一个结论:我们要以感恩的态度面对生活,也就是要用一种积极向上的态度生活。20C细节理解题。根据第一段第二句可知,感恩节饭后,一家人围坐在一起,一个接一个地说一说在过去一年里值得自己感恩的事情。因此C项是正确的。21A细节理解题。根据第三段的内容可知,从作者的女儿这个角度,让作者感激的是女儿的快乐和健康。A项正确。22B推理判断题。根据第四段首句可知,有些人以为作者会因为现在的经济情况发生了转变(turnaround)而感到高兴。由此推知作者曾面临经济困难。23D推理判断题。根据文章末段可知,在感恩节谈一谈一年来值得自己感激的事情,可以让人在艰难的时候也对生活充满希望。因此可推知,作者认为人们应该对生活充满希望,树

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论