版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。祝愿天下莘莘学子:学业有成,金榜题名!语言类考试复习资料大全剑桥商务英语中级模拟75剑桥商务英语中级模拟75READINGPART ONE Look at the statements below and the details of conference centres. Which conference centre (A, B, C or D) does each statement (1-7) refer to? For each statement (1-7), mark one letter (A, B, C, or D) on your Answe
2、r Sheet. You will need to use some of these letters more than once. ASherwood House is only a stones throw away from the city centre and yet provides a stress- free and relaxing atmosphere for your business meetings. We have six meeting rooms, each with full conference facilities. Our reception desk
3、 is staffed around the clock, ready to deal with any calls; our highly experienced catering staff are responsible for an exciting variety of menus at affordable prices.BThe Manor Hotel is committed to giving you the perfect conference environment. As part of an extensive investment programme, all ou
4、r meeting rooms have been upgraded to include the most up-to-date facilities. Our wide range of rooms will meet every possible need one-to- one interviews, seminars, product launches, major presentations etc. We also guarantee to return your fee, should you be disappointed with our service.CBroomfie
5、ld Hall, a magnificent country house set in 80 acres of peaceful parkland, has been completely refurbished in order to re-create the elegance and comfort of times gone by. We have extensive conference facilities and specialist staff, dedicated to the success of your business event. We also offer spe
6、cial deals on accommodation for large delegations.DThe Carlton Hotel, conveniently situated just minutes from the motorway, is the ideal venue for your conference. Not only do we offer superb hospitality, but our fully equipped business centre provides a complete typing and copying service, included
7、 in the conference fee. The restaurant also enjoys an excellent reputation, offering everything from a midday sandwich to a formal dinner.1. This conference centre is well known for the quality of its food.答案:D解析 根据题意:这个会议中心因食物质量而闻名。段落D在谈Carlton Hotel的时候提到“The restaurant also enjoys an excellent rep
8、utation,offering everything from midday sandwich to a formal dinner.”即:饭店从午餐的三明治到正餐都赢得美誉。故选D。 拓展be well known for或be famous for“因而闻名”。 2. Discounts are available for some clients.答案:C解析 根据题意:部分客户可以享受优惠。段落C主要介绍的是Broomfield Hall.根据“We also offer special deals on accommodation for large delegations”即:我
9、们还为大的代表团在食宿方面提供特殊待遇。故选C。 拓展 deal这里指待遇。 3. There is someone on duty here at all times.答案:A解析 本题题意:这里总是有人值班。段落A介绍的是Sherwood House这个商务会议场所。根据“Our reception desk is staffed around the clock”即:我们的接待台24小时有人值班。故选A。 拓展 on duty“值班”;at all times“总是”; around the clock“二十四小时,全天”。 4. The very latest conference e
10、quipment is available here.答案:B解析 根据题意:这里有最新的会议设备。段落B谈的是Manor Hotel,通过“all our meeting rooms have been upgraded to include the most up-to-date facilities”可以得知这里的会议室拥有最新的设备。故选B。5. This conference centre now has a traditional atmosphere.答案:C解析 根据题意:这一会议中心现在有传统氛围。段落C中介绍Broomfield Hall时提到“has been compl
11、etely refurbished in order to re-recreate the elegance and comfort of times gone by”即:这里被重新翻修,目的就是重新制造过去的典雅和舒适。故选C。6. Secretarial support is available at no extra charge.答案:D解析 根据题意:本中心免费提供秘书性质服务。段落D在介绍Carlton Hotel时谈到了“our fully equipped business centre provides a complete typing and copying servic
12、e”即:配备齐全的商务中心还提供打字复印服务。故选D。7. The centre is willing to give a refund if a client is not completely satisfied.答案:B解析 根据题意:如果客户不满意,中心愿意退款。段落B在谈Manor Hotel的时候提到“We also guarantee to return your fee,should you be disappointed with our service”即:如果你对我们的服务感到失望,我们保证退还费用。所以可以推断此处谈的是Manor Hotel。故选B。PART TWO
13、Read the article below about the financial risks. Choose the best sentence from the list A-G to fill each of the gaps. For each gap (8-12), mark one letter (A-G) on your Answer Sheet. Do not use any letter more than once. Several types of financial risks are encountered in international marketing. T
14、he major problems include commercial, political and foreign exchange risks. Commercial risks are handled essentially as normal credit risks encountered in everyday business. They include solvency, default, or refusal to pay bills. The major risk, 1 which can only be dealt with through consistently e
15、ffective management and marketing. One unique risk encountered by the international marketer involves financial adjustments. Such risk is encountered when a controversy arises about the quality of goods delivered, a dispute over contract terms, or 2 One company, for example, shipped several hundred
16、tons of dehydrated potatoes to a distributor in Germany. The distributor tested the shipment and declared it to be below acceptable taste and texture standards. The alternatives for the exporter were reducing the price, reselling the potatoes, or shipping them home again, each involving considerable
17、 cost. Political risk relates to the problems of war or revolution, currency inconvertibility, expropriation or expulsion, and restriction or cancellation of import licenses. Political risk is an environmental concern for all businesses. Management information systems and effective decision-making p
18、rocesses are the best defenses against political risks. As many companies have discovered sometimes there is no way to avoid political risk, 3 . Exchange-rate fluctuations inevitably cause problems, but for many years, most firms could take protective action to minimize their unfavourable effects. F
19、loating exchange rates of the worlds major currencies have forced all marketers 4 . International Business Machine Corporation, for example, reported that exchange losses resulted in a dramatic 21.6 percent drop in their earnings in the third quarter of 1981. 5 devaluations of major currencies were
20、infrequent and usually could be anticipated, but exchange rate fluctuations in the float system are daily affairs. ABefore rates were permitted to float Bcommercial, political and foreign exchange risks. Cso marketers must be prepared to assume them or give up doing business in a particular market D
21、Corporation can take some measure to avoid financial risks. Ehowever, is competition Fany other disagreement over which payment is withheld Gto be especially aware of exchange-rate fluctuations and the need to compensate for them in their financial planning 1.答案:E解析 根据上下文,作者举例介绍了商业风险的种类They include
22、solvency,default,接着话题一转,介绍了商业风险中最主要的风险The major risk因此,应有关联词(然而/尽管如此)作为承接加以强调,并且系动词应该为单数。故选E。2.答案:F解析 根据上下文,作者在举例的时候连续用到了三个短语,第一个短语中用到的是controversy,第二个是dispute,我们在第三个短语中找同义词即为F选项中的disagreement。故选F。3.答案:C解析 前面句子中出现了as引导的从句,根据前后文我们推断为因果关系。故选C。4.答案:G解析 此处考查的是force sb to to sth句型,即强迫某人做某事。故选G。5.答案:A解析 这
23、道题因为是句首,所以第一个单词的第一个字母需要大写,用排除法我们直接选择 A或D,但本部分讲的是汇率波动风险。故选A。PART THREE Read the article below about family businesses and the questions. For each question (13-18), mark one letter (A, B, C, or D) on your Answer Sheet. FAMILY BUSINESSES A great many people maybe at some stage in their lives consider s
24、etting up a business with their family members. The idea may seem very attractive, but the reality of working with someone close to you can often cause unforeseen problems. 80% of family-run businesses think that when times get tough, love, romance or family bonds will see them through. But the fact
25、 is that although 70% of businesses are family-run, only 40% of these companies survive to the second generation. Why do so many family businesses fail? While money has traditionally been thought to be the root of all difficulties, the major problem is much more clear. In businesses which dont have
26、family ties or relationships, people find it easier to communicate and to say what is on their mind. In contrast, with family businesses, people often make the mistake of thinking they know what views other family members have without actually discussing with them. There is one strategy which should
27、 be used in all family businesses to protect potential problems. As time goes by, one partner may lose interest or not work as effectively as they are expected to. If each partners responsibilities are identified from the start so that they know exactly what is required of them, difficulties are les
28、s likely to arise as the business develops. It is also recommended to ask yourselves a few what if questions before starting a family business. For example, what if one of the partners brought a friend into the family business and others didnt like this person? What would you do? To avoid this kind
29、of problem, you should talk it over amongst yourselves. This sort of research can make you aware of both your own attitudes and the attitudes of the other members of the family before problems actually occur. Contracts are another potential problems. Too many family businesses are run on the most in
30、formal terms. People often think it is unfriendly to ask a relative to sign a contract outlining the terms of a business venture. But you should treat the family business like any other business and be professional to draw up a contract. Whether the business is profitable or not, it is supposed who
31、owns the shares must be clearly defined and written into a formal contract. It must also be clear who is running the company. Some family businesses take a vote on every decision. Perhaps this exercise in democracy should be applauded, but it created so many complications that in the end the busines
32、s failed. Even a small committee can sometimes be too large. In matters affecting the entire company. only one of you should be the decision-maker. He or she doesnt have to be the largest shareholder, but should be the one best able to lead the business. Another type of problem arises when a relativ
33、e decides to join an already established business. In these cases, you should do everything you can to avoid favourism. It is important to avoid putting him straight into any kind of managerial position. Instead, encourage him to learn not only the company but the people who make it work by working
34、on the shop floor on the assembly line. They have to prove to be a valuable asset not to the family but to the business. 1. Why do many people find it appealing to start a family business?A.Because there would be abundant capital for operation.B.Because family bonds are helpful in overcoming difficu
35、lties.C.Because they hope to survive for generations.D.Because they can make profits without unforeseen problems.答案:B解析 文中原句:80% of family-run business think that when times get tough,love, romance or family bonds、will see them through即,80%的家族企业认为当经济形势变的艰难时,爱、浪漫或者家庭成员之间的亲情能够帮助他们克服难关。故选B。2. According
36、 to the passage, why did so many family-run businesses fail?A.Because they are frequently facing financial problems.B.Because the family members in these companies do not trust each other.C.Because there are often communicative problems within family members.D.Because they do not focus on family tie
37、s.答案:C解析 原文中,作者将家族企业与非家族企业进行对比,得出结论:在非家族企业,沟通和交流更加容易;而在家族企业,人们比较容易犯的错误是理所当然的认为即使不跟自己的家庭成员交流他们也知道他们的观点。故选C。3. Which of the following can help avoid potential problems in family businesses?A.Dont bring friends into your business.B.Clarify each family members responsibility.C.Ask your friends what you
38、should do during tough times.D.Persuade others to like the person you introduce.答案:B解析 见原文第三段第三句,译为:如果在最开始的时候就明确界定每个家庭成员的责任,他们就十分清楚自己需要做什么,那么在企业发展的过程中出现问题的可能性就不大。故选B。4. Why do people seldom sign contracts with relatives?A.They wholly trust each other.B.Because they prefer casual relationship.C.There
39、 are potential dangers with contracts.D.It is believed to hurt the feeling of relatives.答案:D解析 见原文第四段第二句前半句,译为:通常情况下,人们认为让自己的亲戚签署合同是非常不友好的。故选择D,人们认为这样会伤害到亲戚之间的感情。故选D。5. Why may a democracy on every decision cause problems?A.It creates few opportunities for employees.B.It is controlled within the fam
40、ily.C.Small committees have to be set up.D.Sometimes there are too many people involved in decision making.答案:D解析 这里重点理解原文第四段倒数第三行 Eyen a small committee can sometimes be too large.原意是甚至一个小的委员会都会变得很大。我们在这里的理解是:甚至一个小委员会都会在决策过程中由于人多而不能有效决策.言外之意就是说决策过程牵涉的人太多了,这是导致问题产生的原因。故选D。 6. What should be done whe
41、n a relative decides to join?A.Try not to be partial.B.Help him to gain popularity among employees.C.Never promote him to a higher position.D.Encourage him to find proof for his knowledge.答案:A解析 本题意:原文最后一段作者提及出现这种情况首先做到不能有任何偏袒,不能直接让他负责管理工作,让他和装配线的工人们一起工作。故选A。PART FOUR Read the article below about an
42、 Italian car company. Choose the best word to fill each gap from A, B, C or D. For each question (19-33), mark one letter (A, B, C or D) on your Answer Sheet Gianni Agnelli, Chairman of Fiat, Italys largest private industrial corporation, is known in Italy as the lawyer, because he trained in law at
43、 Turin University. Though A he has never practiced, his training may be useful. On April 17th Mr. Agnelli admitted to a group of Italian industrialists in Venice 1 Fiat had been 2 in some corruptions in Italy. On April 21st, Fiats lawyers and Cesare Romiti, its managing director, met Milan magistrat
44、es to 3 the firms involvement in bribery to win business from state-owned companies. Fiat is not the 4 Italian company caught up in Italys increasing political corruption scandal. According to the latest figure, some 200 businessmen and politicians were sitting in prison 5 a result of judicial inqui
45、ries into kickbacks paid to politicians by firms. Hundreds more are still 6 influence of Fiat, 7 sales are equal to 4% of Italys home product, the scandal at the company has 8 the industrial establishment. Though neither Mr. Agnelli 9 Mr. Romiti has been 10 of wrong doing, several other senior Fiat
46、managers have allegedly been involved in paying kickbacks to win state-owned contracts. 11 arrested include Francesco Mattiol, Fiats finance director, and Antonio Moscon, the 12 head of its Toro insurance branch. 13 men have been 14 about their previous roles on the board of Cogefar-Impresit, Fiats
47、construction subsidiary. Last May, Enzo Papi admitted paying a 1.5 million-dollar bribe for a contract 15 to Milans underground. 1.A.whatB.thatC.whenD.if答案:C解析 开头有明确的时间April 17th,因此这里考虑时间。故选C。2.A.involvedB.connectedC.relatedD.done答案:A解析 此处的意思是菲亚特公司被卷入到意大利的贪污行贿事件之中,考查的是:be involved in句型,意为:“被卷入某事之中,与
48、某事件有牵连”。故选A。3.A.talkB.sayC.speakD.discuss答案:D解析 文中第一段最后一句的意思是在6月 21日,菲亚特公司的律师和营销部长与米兰裁判官见面讨论该公司涉嫌行贿一案。故选D。4.A.oneB.singleC.worstD.only答案:D解析 菲亚特公司并非唯一一个涉嫌行贿的公司,此处为习惯用法。例,He is not the only person I love他并非是唯一一个我爱的人。故选D。5.A.asB.forC.speakD.after答案:A解析 考查短语as a result of:“作为的结果”。故选A。6.A.inB.underC.atD
49、.on答案:B解析 考查短语:“处于的影响之下”,under (the) influence of。故选B。7.A.whoB.whichC.whoseD.its答案:C解析 这里要清楚前后两分句的关系,此处为定语从句,菲亚特的销售额占意大利国内产品总值的4%。故选C。8.A.rockedB.ruinedC.damagedD.destroyed答案:A解析 由上下文可知,作者想表述的是:那件丑闻震动了工业界。故选B。9.A.orB.alsoC.andD.nor答案:D解析 这里考查neithernor的用法。意思是Mr Agnelli和Mr Pomiti都没有因为涉嫌贿赂而被指控。我们由谓语动词
50、has been这个单数形式判断选择nor是正确的。故选D。10.A.accusedB.chargedC.criticizedD.blamed答案:A解析 此处考查固定搭配:be accused of,“被指控,被控诉,被指责”。故选A。11.A.WhoB.ThoseC.WhichD.Whose答案:B解析 此处考查的是主语从句用法,句子意思是“被逮捕的人员包括”。我们用Those arrested作为主语。实际上,我们省略了who,即完整的主语应该是those who were arrested include。故选B。12.A.oldB.formerC.lateD.last答案:B解析 此
51、处考查固定用法。前任负责人即为 former head。故选B。13.A.EitherB.AllC.EveryD.Both答案:D解析 回到上一句我们能够发现,这里的men实际上指的是两个人,即Francesco Mattiol和 Antonio Moscon。而且句子的谓语动词用的是复数形式。故选D。14.A.solvedB.answeredC.questionedD.replied答案:C解析 因二人是被逮捕,因此被询问的时候用 question。故选C。15.A.contractedB.relatedC.connectedD.communicated答案:B解析 这里考查介词搭配,A选项
52、表示“联系”,多为朋友间的通讯联系,不正式,不用于此处;C答案和D答案后接的介词是with;而B选项的意思是“与联系”,可以接介词to。故选B。PART FIVE Read the text below about opinions on ethics and mission statements. In most of the lines (34-45) there is one extra word. It is either grammatically incorrect or does not fit in with the meaning of the text. Some line
53、s, however, are correct. If a line is correct, write CORRECT on your Answer Sheet. If there is an extra word in the line, write the extra word in CAPITAL LETTERS on your Answer Sheet. Ethics and Mission Statements As business emerged from the profit-oriented 1980s, values and social responsibilities
54、 were being emphasized on in corporate mission statements. 34Because greed was out, and ethics were in. Businesses and their employees 35became actively engaged in less activities that contributed to their communities. 36To spell out their goals, companies were increasingly developed codes of ethics
55、. 37Mission statements that were written because they required consensus and 38commitment. Not everyone who, however, agreed with the trend toward the 39strong social stances of some public corporations. Respected economist Milton 40Friedman contended, Many few trends could so thoroughly undermine t
56、he very 41foundation of our free society as the acceptance by corporate officials of a social 42responsibility other than to make as much more money for their stockholders as 43possible. The CEO of Levi Strauss 答案:AND解析 本句的意思是“由于贪婪不在,所以有了道德”,这里because引导的是原因状语从句,后面“ethics were in”是主句。而and引导的是并列句,所以此处应该去掉and。2.答案:LESS解析 less是littl
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年合肥市医疗器械检验检测中心有限公司社会招聘18人考前自测高频考点模拟试题附答案
- 2025年南昌市第一医院编外专技人才自主招聘1人参考题库附答案
- 2025年盘锦市中心医院公开招聘事业编制及劳动合同制工作人员76人(公共基础知识)测试题附答案
- 2025年海南省血液中心公开招聘事业编制人员8人备考题库附答案
- 2025年山东日照力诚人力资源有限公司招聘外包服务人员6人公考前自测高频考点模拟试题附答案
- 2025年广东阳江市招聘事业单位高层次(急需紧缺)人才32人(公共基础知识)综合能力测试题附答案
- 2026中央办公厅所属事业单招聘工作人员13人笔试备考题库及答案解析
- 2026重庆九龙坡区田坝小学校招聘2人笔试参考题库及答案解析
- 2026北京市海淀区翠微小学招聘1人笔试备考试题及答案解析
- 2026浙江大学社会学系诚聘海内外英才笔试参考题库及答案解析
- 斜弱视眼科学
- 电商平台需求规格说明书-通用版本
- GB/T 3372-2010拖拉机和农业、林业机械用轮辋系列
- 北京城市旅游故宫红色中国风PPT模板
- 经济学原理 第一章课件
- 安川伺服说明书
- 社会组织管理概论全套ppt课件(完整版)
- 酒精度检测原始记录
- 冷渣机检修工艺
- 建筑风水学培训
- SAP成本月结操作及标准成本估算
评论
0/150
提交评论