18 19Unit15Learning课时分层作业8_第1页
18 19Unit15Learning课时分层作业8_第2页
18 19Unit15Learning课时分层作业8_第3页
18 19Unit15Learning课时分层作业8_第4页
18 19Unit15Learning课时分层作业8_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、第5页课时分层作业(八)语言知识练习固基础I 单句语法填空1. Hangzhou is a beautiful city; it is worthwhile to go(go) there.2. He is such a courageous man that he does not fear death at all.3. As is known to all, the moon shines with reflected (reflect) light.4. They have no alter native but to fight(fight) till the victory.5.

2、Its important for a firm to keep pace with changes in the market.6. Some comrades however, were lacking(lack) in enthusiasm.7. We need to set about finding(find)a solution.8. The thief was caught stealing(steal) goods by the police.9. I wish that you had taken(take) part in the meeting yesterday.10.

3、 You should nt have gone(go) back yesterday.n .完成句子1. 她发觉他带着奇怪的目光注视着自己。She caught him looking at her in strange ways.2. 她工作得很快,我跟不上她的速度。She works so fast that I cant keep pace with her.3. 他的行为应该受到高度赞扬。23822058】His behaviour is worthy of being praised/to be praised.【导学号:4. 那个门不通向大街。There is no access

4、 to the street through that door.5. 今天天气不错,你真没有必要带上雨伞的。Its fine today, you neednt have taken the umbrella.咼考题型练习提能力I 阅读理解Most people watch ing Jeremy Lin these past two mon ths saw Jeremy Lin, New York Knicks star; but I, watching him, saw some one else. That was my elder brother, Bob, who is athlet

5、ic and energetic. He could never sit still when he was in sec ond grade; he had to get up every now and the n and run around the room. And sure eno ugh, he grew up to be a starti ng player for an NCAA champi on ship lacrosse长曲 棍球)team. He was a Nike -endorsed marathoner too, and reached the top of M

6、t. Everest, unguided, in his 50s.And yet my family n ever watched his lacrosse games. We did watch some of his marath ons but that was nt un til he was in his 20s.Whe n Bob was in his glory days our Shan gha in esebor n pare nts were bent on gett ing him into medical school. There was a loving aspec

7、t to it: I can remember my father work ing through math books with him, less on by less on, at the big blackboard in the attic. Bob n ever did become a doctor, though; and n either did I. It was nt un til my youn ger sister came along that some one in the family fin ally wore a white coat.Bob today

8、could be the fittest 58-year-old on the planet. His doctor estimates his biological age at 35; hes still big mountains in the Himalayas. Anc, like Jeremy Lin, hes charm ing. No one sees Bob without leav ing with a laugh.He sometimes jokes he could be mayor of his building, and its true. To know him

9、is to cheer for him.And yet my parents did not cheer for him. What if my mother had sat on the sidelines with her statistics, like Jeremy Lins mother? What if my father had played videos of athletes for my brother to watch and imitate? Its hard not to wonder.And how did Jeremy Lins pare nts man age

10、to do these remarkable thi ngs? Amy Chua, the tiger mother, recalls her immigrant father beating the kids whenever they mispronounced a Chinese word. How is it that Jeremy Lins immigrant father in particular, Gie- Ming Lin , encouraged his son to follow such an untraditional path?【语篇解读】林书豪的成功,使人们开始反

11、思什么是最合适的教育方式。家长是应该把自己的意愿强加给孩子还是发挥孩子的特长呢?1. Bobs glory days were those.A. when he was doing well in mathB. when he was in second gradeC. when he was made mayor of his buildingD. when he showed his tale nts in sportsD 推理判断题。根据文章一、二两段内容可知,鲍勃20多岁时在体育方面的 表现很优秀,由此可推知,鲍勃最辉煌的时期应是他在体育运动中展现他的特长 的时候。2. From th

12、e passage we can tell that Bob iA . active and optimisticB . clever and determ inedC . brave and helpfulD . con siderate and in depe ndentA 细节理解题。根据第三段的第三、四、五句内容可知 ,鲍勃积极、乐观,故 应选A项。3. Which of the followi ng stateme nts is probably TRUE?A . Bob was always ignored by his pare nts.B . Bob could also ha

13、ve bee n a sports star.C . Bobs pare nts ofte n watched his games.D . Nobody in the authors family was a doctor.B 推理判断题。根据文章第一段内容可知,鲍勃曾经在体育方面的表现非常优秀,多次获奖,若能坚持下去,他也许会成为一名体育明星,故B项正确。4. From the last two paragraphs we can infer thatA . pare nts should always study together with their childre nB . pare

14、nts should know how to educate their childre n properlyC . childre n should be puni shed whe n they do any thi ng wrongD . childre n should try to live up to the hopes of their pare ntsB 推理判断题。在文章最后两段中,作者用反问句暗示出家长应该给孩子正确的教育,而不是强迫他们做这做那。n 完形填空(2019 天水二中高二 下期中)When I was three years old , my parents d

15、iscovered I was totally deaf. After consulting with many doctors, they made a decisi on about my 1.In stead of sending me to a private school for the deaftheydecided to send me to a 2 one.From the first day there, the other kids 3 me and called me names _4 my hearing aid and the way I talked. I expe

16、rieneed great 5 because in addition to the problems of “ fitting in ” with the other students I also struggled with my _6 I seemed to spend every spare moment doing homework just so I could 7. Theteachers did nt know what to do with me. Because of my heari ng disability , I was con sta ntly 8 every

17、one, “ What did he/she say?” But I 9 that every one would soon grow tired of repeating everything back to me. Since fitting in was so 10_ to me, every time people around me laughed or smiled, I did the same even though I 11 had no idea what was going on. On the surfaceI was 12 , but in reality, my s

18、elf- esteem自尊) was quite low. Mrs. Jordan, my 5th grade teacher13 all of that with a simple three- word phrase. One morning, she asked the class a questi on. I read her lips and 14 raised my han d. I could nt 15 it for once I knew the 16. But, when she called on me I was 17. I took a deep breathand

19、n ervously an swered Mrs. Jorda ns questi on.ril never forget what 18 next. With sparkling eyes and a wide smile she cried, “Thats right, Stephen! ” For the first time in my young life , I was an instant star. My heart burst with pride. I sat a little taller in my chair. My 19 soared猛 增)as never bef

20、ore. From that day forward my 20 and speech improved greatly and my popularity among my classmates in creased.【语篇解读】 文章作者讲述自己小时候,因为听力障碍,在学校受到嘲笑,和 同学相处受挫以及听力障碍造成的学习困难让他过得很累。后来作者无意中回答 了老师的提问并受到老师的表扬之后,他的自信心急剧增强,终于走出了困境。1AperformanceB journeyC careerD educationD 根据下文我没有被送到聋哑学校 ,而是被送到正常学校 ,可知这是父母对我 的教育所

21、做的决定。故选 D。2AspecialB newC normalD bigC normal 正常的 , 常规的;句意:没有把我送到私人的聋哑学校,他们把我送到了正常的学校。根据句意可知这里选C。 3Alaughed atB talked aboutC waited forD thought ofA laughed at 嘲笑; talked about 谈论; waited for 等待; thought of 想到。根据 下文的描述可知 ,这里表示从我到那儿的第一天 ,其他孩子就嘲笑我并且骂我。 故选 A 。4Aexcept forB because ofC instead ofD acco

22、rding toB except for 除外;because of 因为;in stead of 代替,而不是;accord ing to 根 据。句意:从我到那儿的第一天 ,其他孩子就因为我的听力障碍以及我的说话方 式嘲笑我并且骂我。故选 B。5AanxietyBfearC regretD shockA anxiety焦虑;fear害怕;regret遗憾;shock震惊。根据上文我被嘲笑和辱 骂,可知作者经受的是焦虑。故选 A。6AfriendshipBschoolworkCsingingDdancingB friendship 友谊; schoolwork 家庭作业; singing 唱

23、歌; dancing 跳舞。根据下第 5 页文 I seemed to spend every spare moment doing homework我似乎把每一分钟都用在学习上。故这里意为 “除了和其他同学的相处问题 ,我还努力地做功课。 ”故 选 B 。 7Aget outB speed upC grow upD keep upD 考查动词短语辨析及对语境的理解。A.get out出来,出版;B.speed up加速;C.grow up成长;D.keep up保持,不减弱,不落后。句意:我似乎把每一分钟都用在学习上 ,这样我就能不落后于其他同学。根据句意可知选 D。 8Areminding

24、BhelpingCaskingDdoubtingC reminding 提醒; helping 帮助; asking 问; doubting 怀疑。句意:由于我的 听力障碍 ,我不断地问每个人: “他/她刚才说什么? ”根据句意可知选 C。 9AensuredBexpectedCimaginedDworriedD ensured确保;expected期待;imagined想象;worried担心。句意:但是我担心他们会很快厌倦我重复每件事情。根据句意可知选 D。 10AeasyBnaturalCimportantDstrangeC 句意:既然相处融洽对我如此的重要 ,因此每一次周围的人笑的时候 ,我也 笑,尽管通常我并不知道发生了什么。根据句意可知选 C。 11 A fi n allyBusuallyCgraduallyDregularlyB finally最终;usually通常;gradually逐渐地;regularly常规地。句意:尽管通常我并不知道发生了什么。故选 B。 12AsmartBflexible第 8 页C outgoingD energeticC smart 聪明的; flexible 灵活的 ,多变的; outgoing 外向的 ,开朗的; energetic充满活力的。句意:表面上

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论