




已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
手机、网页、电脑三位一体学习模式2016年职称英语综合A(a)级考试试题职称英语考试练习题库,点击天宇考王免费下载试用第1部分:词汇选项(第115题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。1. I have been trying to quit smoking.A. give upB. pick upC. build upD. take up2. Relief workers were shocked by what they saw.A. movedB. touchedC. surprisedD. worried3. The weather is a constant subject of conversation in Britain.A. questionB. problemC. titleD, topic4. This is not typical of English, but is a feature of the Chinese language.A. particularB. characteristicC. remarkableD. idiomatic5. It is virtually impossible to persuade him to apply for the job,A. simplyB. almostC. totallyD. completely6. These are defensive behavior patterns which derive from our fears.A. stemB. relyC. developD. grow7. Only a small minority of the mentally ill are liable to harm themselves or others,A. easyB, possibleC. likely13. difficult8. They have the capability to destroy the enemy in a few days.A. possibilityB. necessityC. abilityD. probability9. We have never seen such gorgeous hills.A. beautifulB. stretchingC. spreadingD. rolling10. The leaves have been swept into huge heaps.A. loadsB. layersC. pyramidsD. piles11. The news will horrify everyone.A. attractB. terrifyC. temptD. excite12. The article sketched the major events of the decade.A. describedB. offeredC. outlinedD. presented13. I wont tolerate that kind of behavior.A. bearB. receiveC. admitD. take14. Their style of playing football is utterly different.A. barelyB. scarcelyC. hardlyD. totally15. Her sister urged her to apply for the job.A. advisedB. causedC. forcedD. Promised第2部分 阅读判断下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。American SportsThe United States is a sports-loving nation. Sports in America take a variety of forms: organized competitive struggles, which draw huge crowds to cheer their favorite team to victory; athletic games,played for recreation anywhere sufficient space is found; and hunting and fishing. Most sports are seasonal, so that what is happening in sports depends upon the time of year. Some sports are called spectator sports, as the number of spectators greatly exceeds the number playing in the game.Baseball is the most popular sport in the US. It is played throughout the spring and summer, and professional baseball teams play well into the fall. Although no other game is exactly like baseball, perhaps the one most nearly like it is the English game of cricket.Football is the most popular sport in the fall. The game originated as a college sport more than 75 years ago. It is still played by almost every college and university in the country, and the football stadiums of some of the largest universities seat as many as 80, 000 people. The game is not the same as European football or soccer. In American football there are 11 players on each team, and they are dressed in padded uniforms and helmets because the game is rough and injuries are likely to occur.Basketball is the winter sport in American schools and colleges. Like football, basketball originated in the US and is not popular in other countries. Many Americans prefer it to football because it is played indoors throughout the winter and because it is a faster game. It is a very popular game with high schools, and in more than 20 states, state-wide high school matches are held yearly.Other spectator sports include wrestling, boxing, and horse racing. Although horse-racing fans call themselves sportsmen, the accuracy of the term is questionable, as only the jockeys who ride the horses in the races can be considered athletes. The so-called sportsmen are the spectators, who do not assemble primarily to see the horses race, but to bet upon the outcome of each race. Gambling is the attraction of horse racing.16. Hunting and fishing are mainly favored by men, young and old, in the US.A. RightB. WrongC. Not mentioned17. Professional baseball teams can continue to play for a long period of time in the fall after the regular baseball seasons of spring and summer.A. RightB. WrongC. Not mentioned18. Baseball shares many features with the English game of cricket.A. RightB. WrongC. Not mentioned19. Football can be classified as a spectator sport.A. RightB. WrongC. Not mentioned20. Many Americans like basketball better than football because the latter is so harsh that players have to wear special uniforms.A. RightB. WrongC. Not mentioned21. Basketball in American is so popular with universities that nationwide university matches are held yearly.A. RightB. WrongC. Not mentioned22. Horse-racing fans cannot be considered sportsmen because they are spectators whose primary interest is gambling.A. RightB. WrongC. Not mentioned第3部分:概括大意与完成句子(第2330题,每题1分,共8分)下面的短文后有2项测试任务:(1)第2326题要求从所给的6个选项中为第14段其中四段选择1个最佳标题;(2)第2730题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。Washoe Learned American Sign Language1 An animal that influenced scientific thought has died. A chimpanzee named Washoe and horn in Africa died of natural causes late last month at the age of 42 at a research center in the American state of Washington. Washoe had become known in the scientific community and around the world for her ability to use American Sign Language. She was said to be the first non-human to learn a human language. Her skills also led to debate about primates and their ability to understand language.2 Research scientists Allen and Beatrix Gardner began teaching Washoe sign language in 1966. In 1969, the Oardners described Washoes progress in a scientific report. The people who experimented with Washoe said she grew to understand about 250 words. For example, Washoe made signs to communicate when it was time to eat. She could request foods like apples and bananas. She also asked questions like, Who is coming to play? One the news about Washoe spread, many language scientists began studies of their own into this new and exciting area of research. The whole direction of primate research changed.3 However, critics argued Washoe only learned to repeat sign language movements from watching her teachers. They said she had never developed true language skills. Even now there are some researchers who suggest that primates learn sign language only by memory, and perform the signs only for prizes. Yet Washoes keepers disagree. Roger Fours is a former student of the Gardners. He took Washoe to a research center in Ellensburg, Washington. There, Washoe taught sign language to three younger chimpanzees, which are still alive.4 Scientists like private researcher Jane Goodall believe Washoe provided new information about the mental workings of chimpanzees. Today, there are not as many scientists studying language skills with chimps. Part of the reason is that this kind of research takes a very long time.5 Debate continues about chimps understanding of human communication. Yet, one thing is sure-Washoe changed popular ideas about the possibilities of animal intelligence.A.Reason Why Not Many Scientists Carry out This Rcsearch NowdaysB.Report about Washoes Progress in Learning Sign LanguageC.Gencral Information about WashoeD.The Gardeners Contributions RecognizedE.Dabate on Chimps IntelligenceF.Washoes Love for Three Young Chimps23. Paragraph 1_24. Paragraph 2_25. Paragraph 3_26. Paragraph 4_27. Washoe could make signs to communicate_28. Some scientists doubted_29. Washoe taught three younger chimps sign language_30. The experimenters thought Washoe was intelligent_A.if the Gardeners argument was soundB.becaues she was cleverer than other chimpsC.when she wanted to catD.whilc she was at a research center in EllensburgE.because she could use sign language to ask for fruitsF.while Washoe was lcarning sign language第4部分:阅读理解(第31-45题,每题3分,共45分)下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。第一篇The National Park ServiceAmericas national parks are like old friends. You may not see them for years at a time, but just knowing theyre out there makes you feel better. Hearing the names of these famous old friends-Yosemite, Yellowstone, Grand Canyon - revives memories of visits past and promotes dreams of those still to come.From Acadia to Zion, 369 national parks are part of a continually evolving system. Ancient fossil beds, Revolutionary War battlefields, magnificent mountain ranges, and monuments to heroic men and women who molded this country are all a part of our National Park System (NPS). The care and preservation for future generations of these special places is entrusted to the National Park Service. Uniformed Rangers, the most visible representatives of the Service, not only offer park visitors a friendly wave, a helpful answer, or a thought-provoking history lesson, but also are skilled rescuers, firefighters, and dedicated resource protection professionals. The National Park Service ranks also include architects, historians, archaeologists, biologists, and a host of other experts who preserve and protect everything from George Washingtons teeth to Thomas Edisons wax recordings.Modern society has brought the National Park Service both massive chalienges and enormous opportunities. Satellite and computer technologies are expanding the educational possibilities of a national park beyond its physical boundaries. Cities struggling to revive their urban cores are turning to the Park Service for expert assistance to preserve their cultural heritage, create pocket parks and green spaces, and re-energize local economies. Growing communities thirsty for recreational outlets are also working with the NPS to turn abandoned railroad tracks into bike and biking trails, as well as giving unused federal property new life as recreation centers.To help meet these challenges and take advantage of these opportunities, the National Park Service has formed partnerships - some dating back 100 years, some only months old - with other agencies, state and local governments, corporations, American Indian tribes and Alaska Natives, Park Friends groups, cooperating associations, private organizations, community groups and individuals who share the National Park ethic.National Park Week 1996 is a celebration of these partnerships.31. Why are Americas national parks like old friends?A. Because they are always out there.B. Because they are very old.C. Because they make people feel better.D. Because they are very famous.32. Which of the following statements is true about uniformed rangers?A. They take tourists to national parks.B. They always act as tourist guides.C. They help set up new national parks.D. They protect the National Park System.33. The National Park Service does all of the following EXCEPTA. offering help to visitors.B. molding the Nation.C. keeping people better informed of the National Park System.D. helping preserve the cultural heritage.34. What is this passage about?A. It is about the American National Parks.B. It is about the National Park Service.C. It is about the National Park Service partnerships.D. It is about the care and preservation of the National Parks in America.35. What will the paragraph following this passage most probably discuss?A. The pocket parks in America.B. The preparations made for the celebration of National Park Week 1996.C. The work that has been done by the partners.D. The preservation of national resources in America.第二篇A Letter from AlanI have learnt of a plan to build three hundred houses on the land called Parsons Place by the football ground. Few people know about this new plan to increase the size of our town. For me, Parsons Place is special because it is a beautiful natural area where local people can relax -the small wood has many unusual trees and the stream is popular with fishermen and bird-watchers. Its very quiet becausethere are few houses or roads nearby. I think that losing this area will be terrible because we have no other similar facilities in the neighbourhood.I am also against this plan because it will cause traffic problems. How will the people from the new houses travel to work? The motorway and the railway station are on the other side of town. Therefore, these people will have to drive through the town centre every time they go anywhere.The roads will always be full of traffic,there will be nowhere to park and the tourists who come to see our lovely old buildings will leave. Shops and hotels will lose business. If the town really needs more homes, the empty ground beside the railway station is a more suitable place.No doubt the builders will make a lot of money by selling these houses. But,in my opinion,the average person will quickly be made poorer by this plan. As well as this,we will lose a very special place and our town will be much less pleasant.I am going to the local government offices on Monday morning to protest about this plan and I hope that your readers will join me there. We must make them stop this plan before it is too late.36. Why has Alan written this letter?A. To perersuade the government to build new houses.B. To protest about a new motorway near the town.C. To encourage more people in the town to use Parsons Place.D. To inform other people about the builders plans.37. Why is Persians Place particularly important,in Alans opinion?A. Because it is near the football ground.B. Because lots of people live near it.C. Because it is a place near the town where people can enjoy nature.D. Because local people can get there easily by car from the town.38. What will cause traffic jams?A. A building on Parsons Place.B. Building near the railway station.C. Tourists in the narrow streets.D. People going to the shops and hotels.39. Alan says that ordinary people who live in the town will probably soonA. open new shops and hotelsB. choose to live near the stationC. be able to buy new homesD. have less money40. Which of these posters has Alan made?A. Save Our Sports GroundB. Say No to Houses on Parsons PlaceC. We Need Homes Not HotelsD. Use the Train Not the Road第三篇The Changing Middle ClassThe United States perceives itself to be a middle-class nation, However, middle class is not a real designation,nor does it carry privileges. It is more of a perception, which probably was as true as it ever could be right after World War II. The economy was growing,more and more people owned their own homes,workers had solid contracts with the companies that employed them, and nearly everyone whowanted a higher education could have one. Successful people enjoyed upward social mobility. They may have started out poor,but they could become rich. Successful people also found that they had greater geographic mobility. In other words,they found themselves moving to and living in a variety of places.The middle class collectively holds several values and principles. One strong value is the need to earn enough money to feel that one can determine ones own economic fate. In addition,middle class morality embraces principles of individual responsibility, importance of family, obligations to others,and believing in something outside oneself.But in the 1990s those in the middle class found that there was a price for success. A U. S. News & World Report survey in 1994 indicated that 75 percent of Americans believed that middle class families could no longer make ends meet. Both spouses now worked,as did some of the children; long commutes became routine; the need for child care put strains on the family; and public schools were not as good as they once were. Members of the middle class were no longer financing their lifestyles through earnings but were using credit to stay afloat. The understanding of just what middle class meant was changing.41. The information in this passage deals withA. an individualB. a social and economic groupC. a political organizationD. government42. A common middle class value is thatA. people should always have funB. children should be seen and not heardC. debt is nothing to worry aboutD. the family is very important43. In the years after World War II,the middle class could be defined asA. overburdened and in debtB. hard working and suspiciousC. prosperous and optimisticD. young and foolish44. The phrase In other words in the first paragraph means that the following statement isA. an exception to the previous ideaB. a denial of the previous ideaC. a restatement of the previous ideaD. a contrasting idea45. The word collectively meansA. as a groupB. hesitatinglyC. unknowinglyD. Weakly第5部分:补全短文(第4650题,每题2分,共10分)阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后面有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放回文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置上。The first four minutesWhen do people decide whether or not they want to become friends? During their first four minutes together, according to a book by Dr. Leonard Zunin. In his book, Contact: The first four minutes, he offers this advice to anyone interested in starting new friendships: _46_. A lot of peoples whole lives would change if they did just that.You may have noticed that average person does not give his undivided attention to someone he as just met._47_. If anyone has ever done this to y
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 弹性伸缩在微服务架构中的应用-全面剖析
- 全球气候变化与地质响应-全面剖析
- 牙槽突炎与全身性疾病关联分析-全面剖析
- 物流人工智能在决策中的应用-全面剖析
- 电子制造自动化升级-全面剖析
- 目录管理标准化-全面剖析
- 热泵空调高效节能-全面剖析
- 监管科技应用创新-全面剖析
- 多模型数据仓库优化-全面剖析
- 地板龙骨施工方案
- 2025年山东省鲁信投资控股集团招聘笔试参考题库含答案解析
- 2025年安徽国控资本有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 厦门房地产经纪机构备案表-厦门房地产中介行业协会
- 如何利用+Agent+解决企业数据分析与洞察的经验探索-数势科技+李飞
- 2024商场能源管理及节能改造项目合同范本3篇
- 广东中考英语2020-2024年5年真题汇编-学生版-专题07 阅读理解之说明文
- 智能悬架系统集成开发关键技术与实践-2024-12-技术资料
- 全国第三届职业技能大赛(无人机驾驶(植保)项目)选拔赛理论考试题库(含答案)
- 2024年度微生物菌剂产品试用与反馈协议3篇
- 成人肥胖食养指南(2024年版)
- 危险化学品理化性质培训
评论
0/150
提交评论