高考英语大一轮复习Module3AdventureinLiteratureandtheCinema检测外研版.docx_第1页
高考英语大一轮复习Module3AdventureinLiteratureandtheCinema检测外研版.docx_第2页
高考英语大一轮复习Module3AdventureinLiteratureandtheCinema检测外研版.docx_第3页
高考英语大一轮复习Module3AdventureinLiteratureandtheCinema检测外研版.docx_第4页
高考英语大一轮复习Module3AdventureinLiteratureandtheCinema检测外研版.docx_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Module 3Adventure in Literature and the Cinema.语法填空Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories,1. (destroy) fourteen homes.Seven others were so badly damaged that their 2.(owner) had to leave them,and fifteen others had broken windows or roofs.One person was killed,several were seriously hurt 3. taken to hospital,and a number 4. other people received smaller hurt.Altogether over two hundred people were homeless after the storm.A farmer,Mr.Tan,said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour.“I 5. (eat) with my wife and children,”he said,“when we heard a loud noise.A few minutes later our house fell down on top of us.We tried our best 6. (climb) out but then I saw that one of my children was 7. (miss).I went back inside and found him,safe but very 8. (frighten).”Mrs.Woo Mei Fong said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving.She ran outside at once with her children.Soldiers helped to take people out of 9. flooded area and the welfare department brought 10. (they) food,clothes and shelter.答案及剖析:1.destroying考查非谓语动词。分析句子结构可知,destroy在句中是非谓语动词,作结果状语,与句子主语“a storm”是主动关系,应用动词-ing形式。故填destroying。2.owners考查名词单复数。根据空前的their可知,此处要填提示词的复数形式。3.and考查连词。前后之间为顺承关系,故用并列连词and来连接。4.of考查介词。a number of是固定搭配,意为“许多”。5.was eating考查时态。根据下文的when we heard a loud noise可知,此处为“be doing.when.”结构,从句中时态为过去时,主语为I。故填was eating。6.to climb考查非谓语动词。try ones best to do sth.是固定短语,意为“尽力做某事”。故填to climb。7.missing考查形容词。分析句子结构可知,空格处在句中作表语,故填提示词的形容词形式missing,意为“找不到的,不见了的”。8.frightened考查形容词。此处修饰人,做宾补,故填以-ed结尾的形容词frightened。9.the考查冠词。此处表特指,故填the。10.them考查代词。bring sb.sth.是固定用法,意为“给某人带来”,动词后用宾格形式,故此处用they的宾格them。.阅读填空(七选五)Universities around the country are doing everything they can to become green campuses.1.,but there are also items that every student can do to contribute to a green campus and an eco-friendly lifestyle.Recycle everything, especially paper!The amount of paper a college student goes through every year is enormous.There are class notes, term papers, student newspapers, graphs and pictures printed out plus countless other random items.2., but the way you handle all the paper can really help create a green campus.Look for recycling boxes by dorms, restaurants and classrooms.Use your printer wisely.3.This is a huge way to save on paper.Also, to save ink, use the low quality setting on files that dont need to look too nice.Lastly, think about what youre printing out.If you can show someone the website on a screen, do it.You dont need to print out.Limit the use of paper napkins(餐巾).Were not telling you to eat cleaner, but were telling you not to overdo it.Generally, a lot of fast food is eaten by college students, which means a lot of napkins get grabbed(拿取) on the way out.4.Walk, bike, and limit the use of your car.Most campuses, especially those that are trying to become a more eco-friendly campus, have pretty good public transportation.5.Walking or biking will help make your campus green.If you must drive, try to find others who need to as well, and carpool to reduce pollution.A.Limit the amount you takeB.Buy as many recycled goods as possibleC.We know that these things cant be avoidedD.There are plenty things that universities have been doingE.On top of that, almost all universities are pedestrian-friendlyF.Therefore, carpooling has become more and more popular these daysG.Teachers usually dont mind if they read papers that are printed on both sides of the paper答案:1-5DCGAE.完形填空I went to a group activity,“Sensitivity Sunday”,which was to make us more 1 the problems faced by disabled people.We were asked to “2 a disability” for several hours one Sunday.Some members,3,chose to use wheelchairs.Others wore sound-blocking earplugs(耳塞)or blindfolds(眼罩).Just sitting in the wheelchair was a 4experience.I had never considered before how 5 it would be to use one.As soon as I sat down, my 6 made the chair begin to roll.Its wheels were not 7.Then I wondered where to put my 8.It took me quite a while to get the metal footrest into 9.I took my first uneasy look at what was to be my only means of 10 for several hours.For disabled people,“adopting a wheelchair” is not a temporary(临时的)11.I tried to find a 12 position and thought it might be restful,13kind of nice, to be 14 around for a while.Looking around,I 15 I would have to handle the thing myself!My hands started to ache as I 16 the heavy metal wheels.I came to know that controlling the17of the wheelchair was not going to be a(n)18 task.My wheelchair experiment was soon 19.It made a deep impression on me.A few hours of “disability” gave me only a taste of the20,both physical and mental,that disabled people must overcome.1.A.curious aboutB.interested inC.aware of D.careful with2.A.cureB.preventC.adopt D.analyze3.A.insteadB.strangelyC.as usualD.like me4.A.learningB.workingC.satisfyingD.relaxing5.A.convenientB.awkwardC.boring D.exciting6.A.heightB.forceC.skill D.weight7.A.lockedB.repairedC.poweredD.grasped8.A.handsB.feetC.keys D.handles9.A.placeB.actionC.play D.effect10.A.operationB.communicationC.transportationD.production11.A.explorationB.educationC.experimentD.entertainment12.A.flexibleB.safeC.startingD.comfortable13.A.yetB.justC.still D.even14.A.shownB.pushedC.drivenD.guided15.A.realizedB.suggestedC.agreed D.admitted16.A.liftedB.turnedC.pressedD.seized17.A.pathB.positionC.directionD.way18.A.easyB.heavyC.major D.extra19.A.forgottenB.repeatedC.conducted D.finished20.A.weaknessesB.challengesC.anxieties D.illnesses语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者参加了一次周日残疾体验活动,通过对自己几个小时使用轮椅的详细记述,说明了残疾人的生活不易。文章的最后给了我们这样的启示:残疾人必须克服心理和身体上的挑战。答案及剖析:1.C结合空格前sensitivity的含义“感受,敏感”以及常识可推断,这个活动的目的是让人们对于残疾人在生活中所面临的问题有更多的了解。从本文结尾作者的感受中也可判断出应选择C项。2.C下文中For disabled people,“adopting a wheelchair” is not a temporary(临时的).提到了adopt这个词,指的是让人们采用乘坐轮椅的方式了解残疾人,这是一种暗示;此处指的是被要求“接受残疾”几个小时以了解残疾人,因此选C。cure表示“治愈”;prevent表示“阻止”;analyze表示“分析”。3.D作者以自己作为例子,下文中也主要是以作者本人的体验来展开的,所以选like me“像我这样的”。4.A根据下文的I had never considered before how it would be to use one.可知,作者从来没有考虑过怎样使用轮椅,所以这是一个学习的过程,故选learning。5.B既然作者没使用过轮椅,同时结合下文也可看出作者使用起轮椅来比较笨拙,不知道该怎样弄才好,因此选B。6.D结合前面的As soon as I sat down.以及后面的made the chair begin to roll 的暗示和常识可知,当作者坐下后,应该是作者的体重使得轮椅开始动起来。7.A作者一坐下轮椅就开始动起来,表明这个轮子没有被锁住。8.B联系下文It took me quite a while to get the metal footrest.中的footrest可知,这里指作者不知道该把脚放到哪里。9.A联系上句的内容可知,作者费了半天劲,终于把footrest放到了恰当的位置,上文的where对此处的place也是一种提示。10.C这里表示作者第一次不安地看了看将要在上面度过几个小时的唯一的交通工具(transportat

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论