



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
高考资源网() 您身边的高考专家课时作业(十七)必修4Unit 2 Working the land限时:30分钟.多项选择1The father has been _ for many years in order that his only son can be equipped with higher education. Afighting BstrugglingCworking Dlaboring 2Pictures on TV show the quakehit capital_to ruins and helpless survivors waiting eagerly for relief.Adecreased BdestroyedCreturned Dreduced3Youll become more confident and stronger after you finish your senior school lessons. You see, hard work _ character.Aputs up Bbuilds upCsets up Dturns up4It is _ ill health that she is now not so active in the movement.Ainstead of Bin place ofCdue to Din face of5We have every reason to believe that progress in new technology will _a more comfortable life.Alead to Brefer toCturn to Dstick to6He didnt believe the explanation of the detective and determined to get to the _ of the case on his own.Aoccasion BdiscoveryCroot Dcondition7John worked hard at his lessons and gained _ to a famous university last year.Apermission BadmissionCagreement Dfreedom8People should open the window in the morning to make air _ in order to keep the indoor air fresh.Aspread BremoveCfloat Dcirculate9The population of Africa is _ so rapidly as to cause concern of the whole world.Aexpanding BstretchingCextending Dspreading10At times, the balance in nature is _,resulting in a number of possibly unforeseen effects.Aconfused BpuzzledCdisturbed Dtroubled.阅读理解AJackie Heinrichers love affair with bamboo started in her backyard. “As a child, I remember playing among the golden bamboo my dad had planted, and when there was a slight wind, the bamboos sounded really musical.”A fisheries biologist, Heinricher, 47, planned to work in the salmon industry in Seattle, where she lived with her husband, Guy Thornburgh, but she found it too competitive. Then her garden gave her the idea for a business: Shed planted 20 bamboo forests on their sevenacre farm.Heinricher started BooShoot Gardens in 1998. She realized early on what is just now beginning to be known to the rest of the world. It can be used to make fishing poles, skateboards, buildings, furniture, floors, and even clothing. An added bonus: Bamboo absorbs four times as much carbon dioxide as a group of hardwood trees and releases 35 percent more oxygen.First she had to find a way to massproduce the plantsa tough task, since bamboo flowers create seed only once every 50 to 100 years. And dividing a bamboo plant frequently kills it.Heinricher appealed to Randy Burr, a tissue culture expert, to help her.“People kept telling us wed never figure it out,” says Heinricher.“Others had worked on it for 27 years! I believed in what we were doing, though, so I just kept going.”She was right to feel a sense of urgency. Bamboo forests are being rapidly used up, and a United Nations report showed that even though bamboo is highly renewable,_as many as half of the worlds species are threatened with dying out.Heinricher knew that bamboo could make a significant impact on carbon emissions(排放)and world economies, but only if huge numbers could be produced. And thats just what she and Burr figured out after nine years of experimentsa way to grow millions of plants. By placing cuttings in test tubes with salts, vitamins, plant hormones, and seaweed gel, they got the plants to grow and then raised them in soil in greenhouses.Not long after it, Burrs lab hit financial difficulties. Heinricher had no experience running a tissue culture operation, but she wasnt prepared to quit. So she bought the lab.Today Heinricher heads up a profitable multimilliondollar company, working on species from all over the world and selling them to wholesalers(批发商). “If you want to farm bamboo, its hard to do without the young plants, and thats what we have,” she says proudly.11What was the main problem with planting bamboo widely?AThey didnt have enough young bamboo.BThey were short of money and experience.CThey didnt have a big enough farm to do it.DThey were not understood by other people.12What does Heinricher think of bamboo?AFragile and affordable.BProductive and flexible.CUseful and earthfriendly.DStrong and profitable.13The underlined word “renewable” in Paragraph 6 probably means “_”Aable to be replaced naturallyBable to be raised difficultlyCable to be shaped easilyDable to be recycled conveniently14What do you learn from the passage?AHeinrichers love for bamboo led to her experiments in the lab.BHeinrichers determination helped her to succeed in her work.CHeinricher struggled to prevent bamboo from disappearing.DHeinricher finally succeeded in realizing her childhood dream.BAll over my garden Ive planted nothing but roses, because I especially love the flower. A close friend came for a visit the other day. I told her that she should pick a bunch of roses to beautify her bedroom. I promised that the smell of the roses would be wafted far, far away.That girl friend of mine, walking into the garden in high spirits, smelt here and there, but in the end she didnt pick a single rose. I said that she could pick many flowers; I told her that I was not a flower farmer and didnt make a living out of them. Saying so, I raised the scissors for the sacrifice of the flowers, but she stopped me, crying no, no, no!To cut such beautiful roses would hurt one, she said. With her hands seizing at my sleeves, she told me that by no means should they be cut. Roses are the smiling face of the earth, and who could be so ironhearted as to destroy such a charming smile?My mind was shocked: the ugly earth, the tough earth, the plain earthit is for the reason of that smile that it wins the care and pity of people.15The writer plants nothing but roses in her garden probably because _.Ashe can make money out of themBher friends like themCshe enjoys the roses very muchDthe roses sell well16The underlined word “wafted” in Paragraph 1 is closest in meaning to “_”Agiven off BlostCdestroyed Dthrown away17Why did the writers close friend refuse to pick a single rose?ABecause the roses were not beautiful.BBecause she loved the roses very much.CBecause she did not like this kind of roses.DBecause the writer did not want to give her any.18What is the best title for the passage?AThe Pity of People to the RosesBA Lover of FlowersCA Lovely Rose GardenDThe Smiling Face of the Earth.完成句子阅读下列各小题,根据每句后的汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子。19A number of new machines were installed in the factory, thus _in production. (result)工厂安装了大量的新机器,因而使得产量增加。20Who do you think _my homework? (hand)你认为是谁帮我交了作业了呢?21The living room of this house is _ of the bedroom, which suits the family pretty well. (length)这个房子的起居室是卧室长度的两倍,这很合家庭成员的意。22Victor apologized for his _ inform me of the change in the plan beforehand. (able)维克多为他没能提前通知我计划有变而道歉。23It is generally believed that the more fertile a piece of field is, _ grain it produces. (output)人们普遍认为土地越肥沃,谷物的产量就越高。24How often I have regretted _! (advice)我常常后悔没听他的建议!25_, they set out to break the record for crossChannel swimming. (equip)装备好了之后,他们就出发去打破游泳横渡英吉利海峡的纪录了。26_ I am of opera, Id rather not sit through the Ring of the Nibelungs cycle this weekend. (though)尽管我喜欢歌剧,但这个周末我不想一直坐等尼伯龙根的指环的结束。27People were perhaps more honest a long time ago when life was very different from _. (be)很久以前,生活与今天的样子大不相同,那个时候的人们可能更加诚实一些。28_is to carry out all we have planned during the last month. (thing)要做的最后一件事是在最后一个月里执行我们的全部计划。答案课时作业(十七).1.B考查动词词义辨析。句意:为了让自己唯一的儿子接受更高等的教育这位父亲打拼了好多年。struggling此处是一种形象化的表达。2D考查动词词义辨析。句意:电视上的图片向我们展示了被地震袭击的这座都市沦为废墟,无助的地震幸存者焦急地等待着救济。reduce sth to rubble/ashes表示“把某物夷为废墟、化为灰烬”,因此这里用(be)reduced to ruins表示“被夷为废墟”。3B考查动词短语辨析。后一句句意:你知道,艰苦的工作可以培养性格。build up逐渐增强;put up建起,提出;set up创立,建立;turn up出现,调高。4C考查介词短语辨析。due to因为,由于。此句用了强调句型It isthat,强调due to ill health。instead of代替,而不是;in place of代替,取代;in face of面对。5A考查动词短语辨析。句意:我们完全有理由相信,新的技术进步将会通向更加舒适的生活。lead to导致,造成,通向;refer to查阅,参考;turn to转向;stick to坚持。6C考查名词词义辨析。句意:他不相信侦探的解释,决心亲自去寻找案件的根源。root意为“根源”。7B考查名词词义辨析。admission意为“准许进入”,admission to university指“被大学录取”。permission“许可”;agreement“同意”;freedom“自由,特权”。8D考查动词词义辨析。circulate表示“(空气、液体等的)流通”。spread传播;remove去掉;float漂浮。句意:为了室内空气清新,人们应该在早晨打开窗子让空气流通。9A考查动词词义辨析。expand不仅指尺寸的“增加”,还可指范围和体积的“扩大”。stretch一般指由曲变直、由短变长的“伸展”;extend指空间范围的“扩大”或长宽的向外“延伸”,也可指时间的“延长”;spread一般指向四面八方“扩大”或“传播”。10C考查动词词义辨析。句意:有时候,自然界的平衡受到了扰乱,导致了很多未能预见的后果。confuse/puzzle困惑不解,迷惑;trouble麻烦;disturb扰乱,干扰。.A本文是一篇记叙文。其大意是说Jackie Heinricher创办了一家生意独特的公司出售对地球环境有很大好处的植物竹子。文章还介绍她栽种竹子的艰辛历程。11A细节理解题。根据文章的最后一句“If you want to farm bamboo, its hard to do without the young plants, and thats what we have”可知没有小竹子很难广泛地栽种竹子。12C推理判断题。根据第三段最后两句“It can be used to make fishing poles, skateboards, buildings, furniture, floors, and even clothing. An added bonus: Bamboo absorbs four times as much carbon dioxide as a group of hardwood trees and releases 35 percent more oxygen.”可推知竹子是“有用的”以及“环保的”。13A词义猜测题。由renewable的构成可知其词根是new,加后缀able意思是“能够更新的”;加前缀re意思是“再,又,重新”,由此可知本题选A。14B推理判断题。通读最后一段可知Heinricher的生意很成功,前几段讲了她的艰辛的历程,故本题选B。B本文为夹叙夹议文。主要讲述了“我”种
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 不良资产处置购买合同样本
- 简单的林地承包合同
- 二零二五合伙开办公司协议
- 众筹开公司合同样本
- 充电桩工程维护合同标准文本
- 扬尘防治措施方案
- 工程勘察设计委托分包合同二零二五年
- 小学四年级美术下册教学总结
- 保证食品安全的规章制度目录
- 2024年教师信息技术应用能力提升工程培训总结
- 2024年中国机械工业集团有限公司国机集团总部招聘笔试真题
- 高新技术企业认定代理服务协议书范本
- 安全生产、文明施工资金保障制度11142
- 中药性状鉴定技术知到课后答案智慧树章节测试答案2025年春天津生物工程职业技术学院
- 2025年全屋定制家居市场分析与经营计划
- 专题09 产业区位与产业发展【知识精研】高考地理二轮复习
- 《陆上风电场工程概算定额》NBT 31010-2019
- 2024年山东省事业单位历年面试题目及答案解析50套
- 诊所备案申请表格(卫健委备案)
- 案例收球器盲板伤人事故
- 《雷锋叔叔_你在哪里》说课稿
评论
0/150
提交评论