高考英语二轮(文章题)训练(22).doc_第1页
高考英语二轮(文章题)训练(22).doc_第2页
高考英语二轮(文章题)训练(22).doc_第3页
高考英语二轮(文章题)训练(22).doc_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2013高考英语二轮(文章题)训练(22)及答案our everyday lives are essentially killing the environment. there are certainly important changes that need to be made at every levelstatewide, nationwide, and even worldwidethat can help preserve the earth. that doesnt mean, though, that theres nothing that can be done on an individual level. we spoke to eight of the countrys leading environmentalists and asked them this question: their individual answers varied, but the point they truly wanted to stress did not: one person can make a difference. the other common idea was that they had a difficult time limiting it to only one tip. matt petersen, president of global green usa, recommended that, in the long run, we rebuild our buildings so that they are green. dr. brent blackwelder, president of friends of the earth, emphasizes the importance of the state and federal tax code on the energy choices we make, and feels this is a widely overlooked issue. one example cited is the “gas-guzzler(耗油量极大的汽车)tax, ” as it is often referred to. this loophole(漏洞) has encouraged automakers to focus their production and advertising efforts on the products that end up being the biggest gas-guzzlers and polluters. equally the carbon footprint, measured in carbon dioxide units, calculates the impact human beings have on the environment in terms of the amount of greenhouses gases produced. both our direct emissions(排放)of carbon dioxide, like the burning of fossil fuels and the indirect emissions of carbon dioxide as a result of the manufacture and breakdown of everyday products are calculated into the carbon footprint measurement. commonplace activities like eating red meat and drinking bottled water are slowly but surely contributing to the devastation of our environment. so take our experts tips into consideration. this earth day, give mother nature the day off. take public transportation, turn out your lights, and try not to print every one of your e-mails. its the little things that really can make a difference. 37. according to the passage, eight environmentalists _. a. didnt agree with each other at allb. had the same suggestionsc. all thought each person could play a part in environment protectiond. came from different countries38. dr. brent blackwelder held the view that _. a. we should build more green buildingsb. drivers using gas-guzzlers should pay higher taxc. federal government had paid much attention to the problem caused by gas-guzzlersd. gas-guzzlers produced less pollution than expected39. the underlined word “devastation” probably means _. a. damageb. protectionc. educationd. change40. what is mainly discussed in this passage? a. carbon footprint. b. gas-guzzler tax. c. celebration of the earth day. d. saving our earth. 答案解析【文章大意】保护地球环境人人有责,人人都能起一份作用。37.【解析】选c。推理判断题。根据第二段最后一句“one person can make a difference. ”可知虽然这8位环境学家对普通人如何做才能拯救环境有不同的观点,但有一点却是相同的,即每个人在拯救环境上都会产生影响。38.【解析】选b。推理判断题。从原文第四段可知brent blackwelder认为对耗油量极大的汽车要征收高额税,以便减少这些车的使用。而a项是matt petersen的观点,c项联邦政府并未注意此问题,才导致brent blackwelder提出的,d项明显不对。39.【解析】选a。词义猜测题。根据原文倒数第三段可知“碳足迹”是指一个人的能源意识和行为对自然界产生的影响。人类每天吃穿用住,无时无刻不在消耗资源,无处不在排放二氧化碳。有的是直接排放,比如开车、乘车,有的是间接排放,比如购买、使用工业品。这些都会留下碳足迹。所以我们即使是饮用瓶装水也会留下碳足迹,对环境造成破坏。40.【解析】选d。主旨大意题。文章在开头就提到我们的日常生活影响了环境,号召大家行动起来保护环境。接着从环境学家的谈话中指出我们每个人在环境改变方面都可以尽自己的一份力,作一份贡献,接着在最后一段号召在“地球日”来临时应该如何去做,故d项正确。a、b项只是作者为了说明问题所涉及的两个细节,c项也不是本文重点,本文并未讲如何庆祝今年的地球日。*结束 (五)up to 90% of school leavers in major asian cities are suffering shortsightedness, a study suggests.the study was led by professor ian morgan, from the australian national university.“1._ weve done suggests that something extraordinary has happened in east asia in the last two generations,” he told bbc news.“theyve gone 2._ something like 20% shortsightedness in the population to well over 80%, heading 3._ 90% in young adults.it certainly causes a major health problem.”eye experts say shortsightedness is often caused by an elongation(拉伸) of the eyeball 4._ happens when people are young.according to the research, the “extraordinary rise” in the problem is being caused by students working very hard in school 5._ missing out on outdoor light.cultural factors also seem to play a part.across many parts of southeast asia, children often have 6._ lunchtime nap.according to professor morgan, 7._, theyre missing out on prime light to prevent shortsightedness.“as a result of great educational pressures and the construction of a childs day, the amount of time 8._ spend outside in bright light is reduced.” says professor morgan.(六)dorothy kamenshek was considered one of the best female players in american baseball history.at seventeen, kamenshek was chosen to be on the rockford peaches team.known as “dottie” 1._ her fans, she became a huge success.she would jump over a meter in the air to catch the ball at the first base position.she was 2._ a great hitter(击球员)kamenshek played for the allamerican girls league for ten seasons.she was chosen to be on the allstar team seven times in 3._ career.her life influenced 4._ role played by geena davis in the 1992 movie “a league of their own”dorothy kamenshek was 5._ a skillful player that a mens minor league team from florida once tried to buy her contract, 6._ she refused the offer.kamenshek retired from baseball in 1953.she earned a degree 7._ physical therapy.she later worked for the crippled childrens services department in los angeles, california. dorothy kamenshek died in may, 2010 8._ she was eightyfour.(七)how can we learn about life? one of the best ways to learn about life is to study the lives of remarkable people.find those 1._ live great lives and learn how they do it.and the way to do that is reading their biographies.there are many benefits of reading biographies.firstly, reading biographies can teach you about 2._ made great people fail in the past so that you can avoid them in the first place.3._ you cant always avoid failure, yet at least you can save yourself much time.4._, it teaches you about how to respond to failure.thirdly, reading the story of how something with 5._ small beginning grows big and changes the world will open your mindabout what is possible and will inspire you to dream big.lastly, 6._ extraordinary people are extraordinary principles.they live by 7._ and thats why they become extraordinary.the principles set them apart and make them stand 8._ in the crowd.reading their biographies can teach you about these extraordinary principles.(八)dear patrick,i was an only child who had everything i wanted, but sometimes i felt lonely.so when mom told me i would have 1._ brother, i was

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论