




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解基础练习精品题(5)及答案阅读理解it is sometimes said that english is english and that there are no differences between different kinds of english, but this is not the case. american english is in general quite different from uk english. the main differences relate to the use of certain words and to spelling. american english is much more phonetic(与发音近似的)than uk english and in american english a z or a c is often used where an s would be used in british english.words can vary in different types of english as well. an “estate agent” in uk english is someone who works in “real estate” in american english. british people talk of “rubbish” while the americans call this “garbage”. the uk people have “bins”, but the americans have “dumpsters”.the differences between these ways of using english make translating works into english a difficult business. there are translation tools available on the internet, but these can often translate words in a very direct way and the end result is a sentence that has lost its meaning.the best way of translating any written piece of work into the english language is to first decide what kind of english you want the piece to be translated into. for example, if it is for a british market, then use the uk english. for the best result, always use some kind of spelling and grammar checker so you can make sure that you are using the proper terms, spelling and vocabulary.64. which of the following statements would the writer most probably agree with? a. uk english is much more phonetic than american english.b. there are differences between different kinds of english.c. american english is different from british english only in spelling.d. its easier to learn british english than to learn american english.65. the underlined word “vary” in paragraph 2 means “_”. a. changeb. arguec. replaced. compare66. it is implied in paragraph 3 that _. a. works translated into english will surely lose their meaningsb. we should never translate words into english in a direct wayc. translating works into english is not difficultd. online translation tools are not so useful67. what is the last paragraph mainly about? a. the advantages of using a spelling and grammar checker.b. the differences between british english and american english.c. what we should do when translating something into english.d. when we should use british english or american english.参考答案-6467 badc c22013山东卷 ajimmy is an automotive mechanic, but he lost his job a few months ago. he has a good heart, but always feared applying for a new job.one day, he gathered up all his strength and decided to attend a job interview.his appointment was at 10 am and it was already 8:30. while waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed, he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car. obviously there was something wrong with the car. jimmy immediately went up to lend him a hand. when jimmy finished working on the car,the old man asked him how much he should pay for the service. jimmy said there was no need to pay him; he just helped someone in need, and he had to rush for an interview. then the old man said,“well,i could take you to the office for your interview. its the least i could do. please, i insist.” jimmy agreed.upon arrival, jimmy found a long line of applicants waiting to be interviewed. jimmy still had some grease on him after the car repair, but he did not have much time to wash it off or have a change of shirt.one by one, the applicants left the interviewers office with disappointed looks on their faces. finally his name was called. the interviewer was sitting on a large chair facing the office window. rocking the chair back and forth, he asked, “do you really need to be interviewed?” jimmys heart sank.“with the way i look now, how could i possibly pass this interview?” he thought to himself.then the interviewer turned the chair and to jimmys surprise, it was the old man he helped earlier in the morning. it turned out he was the general manager of the company.“sorry i had to keep you waiting, but i was pretty sure i made the right decision to have you as part of our workforce before you even stepped into this office. i just know youd be a trustworthy worker. congratulations!” jimmy sat down and they shared a cup of welldeserved coffee as he landed himself a new job.56why did jimmy apply for a new job?a. he was out of work.bhe was bored with his job.che wanted a higher position. dhe hoped to find a better boss.57what did jimmy see on the way to the interview?aa friends car had a flat tyre. ba wild man was pushing a car.ca terrible car accident happened. dan old mans car broke down.58why did the old man offer jimmy a ride?ahe was also to be interviewed. bhe needed a travelling companion.che always helped people in need. dhe was thankful to jimmy.59how did jimmy feel on hearing the interviewers question?a. he was sorry for the other applicants.b. there was no hope for him to get the job.c. he regretted helping the old man.d. the interviewer was very rude.60what can we learn from jimmys experience?a. where theres a will, theres a way.b. a friend in need is a friend indeed.c. good is rewarded with good.d. two heads are better than one.【要点综述】 这是一篇记叙文。本文主要讲述了吉米是个汽车修理工,几个月前丢掉了工作,他的心态很好,但是总是害怕申请新工作。一天,他在去面试等车的时候,看见一位老人的车坏了,吉米主动帮助老人修好了车,并且没要费用,老人为感谢吉米让他搭车去面试,恰巧面试的经理正是吉米帮助修车的老人,为此,吉米被录用。这个故事充分体现了这样的谚语:善有善报。56a考查细节理解。从第一段的第一句“jimmy is an automotive mechanic, but he lost his job a few months ago.”可知吉米失去了工作,下文提到吉米找工作面试的问题。故选a。57d考查细节理解。根据第二段的“while waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed, he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car. obviously there was something wrong with the car. jimmy immediately went up to lend him a hand.”可知,吉米在路上遇到一位老人,这位老人的车出问题了。58d考查细节理解。根据第二段的“jimmy immediately went up to lend him a handjimmy said there was no need to pay him”和“its the least i could do.”可知,老人是为了感谢吉米的帮助,让吉米搭车去面试。59b考查细节理解。根据第三段的“jimmys heart sank. with the way i look now, how could i possibly pass this interview? he thought to himself.”可知,吉米感到这份工作对他来说没有什么希望了。60c考查推理判断。从全文看,吉米在面试的路上帮助一位老人修车,这位老人正是吉米面试的经理,吉米就被录用了。这充分体现了这样的谚语:善有善报(good is rewarded with good.)。where theres a will, theres a way.有志者事竟成。a friend in need is a friend indeed.患难朋友才是真朋友。two heads are better than one.两人智慧胜一人。/人多智广。today we will talk about expressions with “apple”. “apple pie order” means very well organized. nobody is sure when and where this expression began. it is said that the women of new england loved to have everything in its place, especially when they were making apple pie.another expression “apple of discord” describes the opposite condition. the ancient story says that all the gods and goddesses were celebrating a marriage when discord, one of the gods, threw a golden apple on the table which was to be given as a prize to the most beautiful goddess. how could they choose among juno, minerva and venus? when paris decided to give the golden apple to venus, juno and minerva were very angry and threatened(威胁)him. this began the long trojan war.calling a tomato “a love apple” was a mistake. in the sixteenth century, spain imported the tomato from south america to morocco, and then italian businessmen took it to italy. the italian name for the tomato was pomo di moroapple of the moors(荒野). when french growers imported it from italy, they thought di moro meant damour, the french word for love. and so pomo di moro became the apple of love.people believe many things about the apple. one belief is that it has great powers of keeping people healthy. “an apple a day keeps the doctor away.” another belief is based on fact. “one rotten apple spoils the barrel.” the expression has come to mean that one bad person in a group can cause everyone to act badly.68. which of the following expressions means badly organized? a. apple pie order.b. apple of discord.c. an apple a day keeps the doctor away.d. one rotten apple spoils the barrel.69. which of the following statements is wrong? a. discord is the name of a god.b. di moro means love in italian.c. “apple pie order” means very well organized. d. many people believe apples can keep them healthy.70. we can most probably hear this passage in a radio program about _. a. famous people in americab. traveling in americac. eating in americad. words and their stories阅读理解参考答案-6870bbd c22013陕西卷 bin 1978, i was 18 and was working as a nurse in a small town about 270 km away from sydney, australia.i was looking forward to having five days off from duty.unfortunately, the only one train a day back to my home in sydney had already left.so i thought id hitch a ride (搭便车)i waited by the side of the highway for three hours but no one stopped for me.finally, a man walked over and introduced himself as gordon.he said that although he couldnt give me a lift, i should come back to his house for lunch.he noticed me standing for hours in the november heat and thought i must be hungry.i was doubtful as a young girl but he assured(使放心) me i was safe, and he also offered to help me find a lift home afterwards.when we arrived at his house, he made us sandwiches.after lunch, he helped me find a lift home.twentyfive years later, in 2003, while i was driving to a nearby town one day, i saw an elderly man standing in the glaring heat, trying to hitch a ride.i thought it was another chance to repay someone for the favour id been given decades earlier.i pulled over and picked him up.i made him comfortable on the back seat and offered him some water.after a few moments of small talk, the man said to me, “you havent changed a bit, even your red hair is still the same.”i couldnt remember where id met him.he then told me he was the man who had given me lunch and helped me find a lift all those years ago.it was gordon.50the author had to hitch a ride one day in 1978 because _aher work delayed her trip to sydney bshe was going home for her holidayscthe town was far away from sydney dshe missed the only train back home51which of the following did gordon do according to paragraph 2?ahe helped the girl find a ride.bhe gave the girl a ride back home.che bought sandwiches for the girl.dhe watched the girl for three hours.52the reason why the author offered a lift to the elderly man was that _ashe realized he was gordonbshe had known him for decadescshe was going to the nearby towndshe wanted to repay the favour she once got53what does the author want to tell the readers through the story?agiving sometimes produces nice results.bthose who give rides will be repaid.cgood manners bring about happiness.dpeople should offer free rides to others.【要点综述】 俗话说:好心有好报。本文讲的是一个人在25年前帮助过别人,而25年后他又得到了那位受助者的帮助。50d细节理解题。由第一段的最后两句可知,作者站在路边搭便车的原因是:通往她家唯一一趟列车已经开走了,选d。51a推理判断题。根据第二段的最后一句可知,gordon帮助作者搭上了顺风车回家,而其他三个选项文中并未提及。52d细节理解题。由第三段中的“i thought it was another chance to repay someone for the favour id been given decades earlier.”可知选d。53a作者意图题。本文作者的写作目的就是想要告诉读者一个道理:给予有时会产生很美好的结果,选a。 jenny lived in a town. her father mr. young, had a shop there and sold clothes in it. the shopkeeper was born in a poor family and was in school no more than a year. he was always sorry for it though he had much money now. he hoped his daughter could become a scientist. but the girl didnt like anything else except singing. she often went to the concerts, bought a lot of records the famous pop stars made and insisted on listening to the music when she was free. of course she wanted to be a pop star, too. her parents wanted to prevent her, but she didnt listen to them and they had to agree to her choice. they engaged an old man who was good at music as a private teacher. five years passed. mr. young bought all kinds of musical instruments for jenny and they visited some places where the famou
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 高三上半学期化学知识总结
- 塔里木大学《医学检验仪器与临床实验室管理》2023-2024学年第一学期期末试卷
- 2025至2031年中国建筑专用型材行业投资前景及策略咨询研究报告
- 2025至2031年中国内置号角喇叭行业投资前景及策略咨询研究报告
- 2025年商场租赁合同
- 济宁铁路隔音屏施工方案
- 2025至2030年中国进水三通数据监测研究报告
- 2025至2030年中国薄荷素油数据监测研究报告
- 2025至2030年中国祛黑嫩白霜数据监测研究报告
- 2025至2030年中国液态感光丝网抗蚀剂数据监测研究报告
- 低空经济的技术发展趋势:飞行器技术创新与发展
- 车间防火吊顶施工方案
- 2021年东营市专业技术人员公需科目试题及答案
- 不良资产债权转让与收购业务模式合作方案
- 24秋国开《西方行政学说》形考任务1学习活动(二)答案(第1套)
- 《跨境电子商务零售进口商品清单》
- 防汛抗旱知识培训材料
- 临时用地复垦措施施工方案
- 军队文职人员转正述职报告
- 大学生劳动教育(微课版)全书教案
- 湖南省长沙市2024年中考英语真题(含答案)
评论
0/150
提交评论