高考英语阅读理解抓分训练(12) 外研版.doc_第1页
高考英语阅读理解抓分训练(12) 外研版.doc_第2页
高考英语阅读理解抓分训练(12) 外研版.doc_第3页
高考英语阅读理解抓分训练(12) 外研版.doc_第4页
高考英语阅读理解抓分训练(12) 外研版.doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解抓分训练(12)及答案第三部分阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每小题后所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并将答案填 写在答卷上。athe accommodation office (room 114)the accommodation office is the place to find everything concerning accommodation during your studying at this university. it offers a free advisory service and a wide range of handbooks and checklists covering the full range of housing available. in addition, the office also offers other services such as the allocation of places in local residences and the provision of information regarding privately owned accommodation.opening hours : monday through friday : 1:30 pm 4:30 pm phone: (412) 396 -6754 fax: (412) 396 _6752 medical center (room 115)the staff of the medical center aim to provide convenient and comprehensive medical care for students and staff of the university. the center is well equipped and the staff here are trained to deal with a broad range of medical problems. both female and male doctors as well as nursing staff are available for consultation. also all kinds of medicines are sold here and are cheaper for students than other drugstores.opening hours : 24 hours from monday to sunday phone: (412) 396 -6649 fax; (412) 396 -6648 food service (room 127)tasty nutritious meals and a wide variety of snacks are available from the cafeterias on campus. maybe you are not familiar with different cafeterias here and find it difficult to get a good meal. don t worry! the food service can provide you with specific information on the food available here and offer meal plans based on your individual needs.opening hours; monday through friday ; 30 pm 5: 30 pm phone; (412) 396 -6899 fax: (412) 396 -6890 library (room 215)there are various books and reference materials on every subject here including literature art and math. besides books there are also photo-copying video, audiovisual and computing facilities. our collection is big and our main task is to help you solve problems on making use of the library. opening hours ; monday through friday : 8:30 am 5:30 pm phone: (412) 396 -6312 fax: (412) 396 -670656. jack can adjust himself to the weather but he is having a lot of difficulties in getting used to the diet at the college cafeterias. which of the following should he choose to ask for help?a. medical centre. b. food service. c. room 1 15. d. phone 396 -6312,57. which of the four persons needs to go to accommodation office?a. richard is a foreign student majoring in medicine.b. john is fond of sports. unfortunately he injured his leg while he was playing football this morning.c, mary is going to leave university next year. she is preparing her papers.d. lucy lives far away from the university so she needs to find a new place to live in,58. what can students do in room 215?a, get information on the food available. b, have lessons on math.c. find books on literature. d. ask for medical care.59. whom do you think the author most probably write to?a. anyone who is new in the university. b. someone who wants to get information.c. a new comer who visits the university. d. a person whose child is studying here,【文章大意】本文是篇应用文,介绍大学里各个办公室的工作任务和工作时间以及联系方式。56【答案】b【解析】根据food service一段第二句可。 【考点定位】考查细节理解。57. 【答案】d【解析】a和b选项中的richard和john 应去medical center (room 115),而c项中的mary应去library (room 215),d项中的lucy需要住的地方,故应去accommodation office【考点定位】考查细节推断。58. 【答案】c【解析】根据library (room 215)一段可知选c。【考点定位】考查细节理解。59. 【答案】a【解析】本题要求选出读者群,纵观全文,可以推断出这是向大一新生介绍学校的文章,故选a【考点定位】考查作者的写作意图,推理判断。recently, one of my best friends, whom ive shared just about everything with since the first day of kindergarten, spent the weekend with me. since i moved to a new town several years ago, weve both always looked forward to the few times a year when we can see each other. over the weekend, we spent hours and hours, staying up late into the night, talking about the people she was hanging around with. she started telling me stories about her new boyfriend, about how he experimented with drugs and was into other self-destructive behavior. i was blown away! she told me how she had been lying to her parents about where she was going and even stealing out to see this guy because they didnt want her around him. no matter how hard i tried to tell her that she deserved better, she didnt believe me. her self-respect seemed to have disappeared. i tried to convince her that she was ruining her future and heading for big trouble. i felt like i was getting nowhere. i just couldnt believe that she really thought it was acceptable to hang with a bunch of losers, especially her boyfriend. by the time she left, i was really worried about her and exhausted by the experience. it had been so frustrating, i had come close to telling her several times during the weekend that maybe we had just grown too far apart to continue our friendship,but i didnt. i put the power of friendship to the ultimate test. wed been friends for far too long. i had to hope that she valued me enough to know that i was trying to save her from hurting herself. i wanted to believe that our friendship could conquer anything. a few days later, she called to say that she had thought long and hard about our conversation, and then she told me that she had broken up with her boyfriend. i just listened on the other end of the phone with tears of joy running down my face. it was one of the truly rewarding moments in my life. never had i been so proud of a friend.5. in the writers opinion, her friend _. a. was a girl with no self-respect b. could find a better boyfriend c. was brave enough to stick to her own choice d. didnt value the writers suggestion6. what did the writer worry about? a. she would lose the friendship with her. b. her friends parents would be worried about their daughter. c. her friend would get into great trouble with the boy. d. her friends boyfriend would be in great trouble.7. we may learn from paragraph 3 that the writer _. a. didnt want to go anywhere else b. hated her friends hanging with her boyfriendc. couldnt believe that her friends choice was acceptable d. doubted whether she could in any way help her friend8. what can be concluded from the passage? a. friendship starting from childhood is not reliable. b. friendship is a cure for any injury in life. c. friendship should be everlasting once begun. d. friendship can have magical power in life.58 bcdd in modern society, it is necessary for middle school students to take part in academic activities and enrich their knowledge. there are many academic clubs that students can participate in. students can choose clubs that focus on an area of interest.mathcounts clubmathcounts tries to increase excitement towards mathematic achievement. it hopes to provide students with the foundation for success in science, technology, engineering and mathematics careers. schools select individuals and teams to participate in competitions. local competitions are held in february with winners progressing to state competitions and then on to the national level. mathcounts works to challenge student math skills, develop self-confidence and give rewards for their achievements.envirothonthe envirothon program focuses on natural resources knowledge and exposes students to diverse environmental issues, ecosystems, and topography. the ecology field competition for five-member middle school teams offers competitions in wildlife, soils, forestry, current environmental issues and aquatics. students work and learn in middle school clubs and can compete at the local and state level.future problem solversfuture problem solvers is an academic club that uses a six-step process to solve problems that may happen in the future. students who are in the talented and gifted program, who like to “think out of the box,” or who enjoy thinking about futuristic problems may like this club. teams comprised of four students read future scenes and write up solutions in a booklet using the six-step process. teams that score high enough can go to the state competition and then to the international competition.builders clubbuilders club is open to any middle school student who wishes to perform community service. each builders club is co-sponsored by a kiwanis club and the middle school. the members learn by doing, and they learn organization, teamwork, and leadership. builders clubs can sponsor a teacher of the year program, provide a recycling collection point, organize canned food and clothing drives to support local shelters, adopt a resident at a local senior citizens home, adopt a highway, tutor, etc.middle school academic clubs offer students a place to explore interests or talents. the clubs that join in middle school can help guide choices in high school and beyond. 9. the students who are not interested in competitions would like to choose_.a. mathecounts club b. builders clubc. future problem solvers d. envirothon10. why do some of the students choose mathcounts club?a. to be successful in science careers.b. to enjoy solving future problems.c. to perform community service.d. to study wildlife and soils.11. what is the common feature of the four clubs?a. competitions b. sponsorshipc. scientific researches d. teamwork.12. the passage mainly talks about_.a. the state academic competitions b. middle school clubsc. extra curricular activities d. the gifted students912 badb we chat with our colleagues all the time when we have lunch,gossip in the tearoom,or leave work together. sharing your personal life brings you closer to your co-workers and builds trust within your team. but revealing too much about yourself to colleagues, managers or human resources staff can cause difficulties and even endanger your work.it s important to keep the right balance between getting along with colleagues and maintaining your privacy, “communication in the office is tricky and complicated. you can neither spread chatter, nor be too silent and shut yourself off from others, said yang yudan, deputy hr director at p&g,according to her, there are several safe topics to talk about with colleagues during the break, such as the weather or movies. women like to talk about makeup and clothing, while men are fond of sports and online games. but discussing your private life, such as relationship,habits or health conditions, is a potential minefield.liang kun,26, had to resign from his job at a trading company in guangzhou last week after discussing her income with colleagues during a lunch break. “i didn t realize it was such a serious issue until a senior member of staff went to find the boss, asking why i got a higher salary than her ,”said liang. then our hr told me that according to the employee handbook it is forbidden to talk about salary in the office. ” hr expert yang also reminds us that paychecks are your own business. it is unwise to share this information with others, no matter how close you are.to summarize, yang advises office workers to be more aware of the image they project when talking to colleagues, “ when you share your personal life, it will be recorded on your invisible resume and may slow clown your career progressing. ”60. the author quoted yang yudan in the text to_.a. show his admiration for herb. make an argument with herc. support his own viewpointd. build up his fame61. what can be inferred from the fact that liang kun had to resign his job according to the text?a. it was unwise for him to share information with others.b. he broke the rules made by the company-c. he was such an honest person that he told the truth.d. he treated his colleagues as family members.62. what is the authors purpose in writing the text?a. to draw peoples attention to their behaviors in public.b. to advise office workers to be aware of the image they project.c. to make you believe that communication in the office is complicated.d. to warn you to be careful of invisible trouble while talking about your privacy to colleagues.63. which would be the best title for the text?a. at work, keep it to yourselfb. keep the right balance来源: .comc.share your personal life with others d. safe topics to talk about【文章大意】本文讲的是职场生存法则沉默是金。在办公室中喋喋不休大谈自己的私生活,过多的暴露自己会引起麻烦,甚至会危及到你的工作。60. 【答案】c【解析】作者引用 yang yudan的话作论据是想证明自己的观点。故选c【考点定位】考查写作手法。61. 【答案】b【解析】根据第四段的it is forbidden to talk about salary in the office.可知选b。a 项的干扰性很强,因其表达的不够确切,故不选。【考点定位】考查细节理解。62. 【答案】d【解析】根据全文可知本文讨论的是职场守则,警告人们不要随便跟同事讨论自己的私生活。故选d。a项,引起人们对自己在公共场所的行为的关注;b项,建议职场人员注意自己的形象;c项,让你相信办公室的交流很复杂。【考点定位】考查写作目的,属推理判断。63. 【答案】a【解析】句意: 职场中,沉默是金【考点定位】考查概括能力。 sadness is unpleasant, and in a society where personal happiness is prized above all else, there is little tolerance for falling in despair. especially now weve got drugs for getting rid of sad feelings whether its after losing a job, the break-up of a relationship or the death of a loved one. so its no surprise that more and more people are taking them.but is this really such a good idea? a growing number of voices from the world of mental health research are saying it isnt. they fear that the increasing tendency to treat normal sadness as a disease is playing fast and loose. sadness, they argue, serves a useful purposeand if we lose it, we lose out. yet many psychiatrists insist not. sadness has a unpleasant habit of turning into depression they warn. even when people are sad for good reason, they should take drugs to make themselves feel better.so who is right? is sadness something we cannot live without or something horrible never to touch? there are lots of ideas about why feeling sad should become part of human life. it may be a kind of self-protection, as other primates (灵长类) also show signs of sadness. a losing monkey that doesnt show sadness after it loses a fight may be seen as continuing to challenge the winning monkey and that could result in death.in humans sadness has

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论