




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语完形填空基础练习精品题(8)及答案完形填空(记叙文)when wynne, my daughter, asked if i would go with her to a display at one of our local hospitals called threads of life, my first thought was that i had1things to do on a sunday afternoon. and then i saw the look on her face and realized this was something2to her.wynnes husband, mike, died3over two years ago from a massive heart attack, at the age of 44. i was sitting across the room from her4the doctor came into the hospital waiting room and gave her that5news. ill always remember the look on her face. and then, she6almost immediately, “i would like mike to be a donor.”it became most7to her when she received thank-you notes from the donor programs telling her that many people were8. because she and mike had made this9, someone could see again and others were helped with skin and bone grafts (移植物).wynne and i walked into the providence hospital10to discover an overflow crowd. we11in and were given a ribbon that said, “donor family.” we saw other ribbons that said, “donor” and “recipient”.i was12at the upbeat(欢快的) feeling in the air. there was a short program where two recipients talked about13their new hearts. we all14when one person said that her first15when the hospital called and told her they had a new16for her, was“i have to wash my hair,” as she knew it would be some time17she would be able to do that.we were amazed when a young woman told how she received her new heart and ten months later she had a babysomething she thought would18happen. and we all fought back a19when she also told how several months before her own transplant her mother had20and had become a donor. 1. a. busierb. morec. betterd. quicker2. a. importantb. attractivec. urgentd. secret3. a. eventuallyb. quietly c. instantlyd. unexpectedly4. a. untilb. whenc. onced. while5. a. terribleb. briefc. suddend. passive6. a. took controlb. took overc. spoke upd. looked up7. a. appreciatingb. upsetting c. confusingd. comforting8. a. rewardedb. helpedc. acceptedd. chosen9. a. decisionb. contributionc. differenced. project10. a. measureb. momentc. eventd. deed11. a. pushedb. movedc. checkedd. signed12. a. amazedb. relievedc. inspiredd. amused13. a. recoveringb. receivingc. touchingd. feeling14. a. doubtedb. cheeredc. laughedd. cried15. a. speechb. pleasurec. experienced. thought16. a. heartb. babyc. hoped. doctor17. a. afterb. beforec. asd. unless18. a. oftenb. oncec. stilld. never19. a. tearb. dirt c. haird. sweat20. a. leftb. diedc. disappearedd. promised参考答案117.cadbacdbacdabcdabdab: (201*河南省濮阳二高高三阶段性考试)we always want what we cannot have. when were young, we want to stay out late, have romantic relationships, and be 36 . however, when were 37 , we want to go back to being young and we 38 the days when we didnt have to worry about complex love affairs, 39 pressure, and money problems.young people believe adulthood 40 freedom from parents and schoolwork. when they get older, they feel that 41 is freedom from work pressure and family responsibilities. to 42 this feeling, people say, “the grass is always 43 on the other side.”as 44 , we like to be like adults but as young adults, we 45 to be young again. we think about staying out late, 46 our own money to spend. suddenly, they see that love can result in 47 hearts; staying out late makes it hard to get ready for 48 the next morning. they find out that adult life is not as 49 as they thought it would be and suddenly, 50 becomes very scary.life is 51 . it gives us time to 52 but also requires us to work. the time will come when we must grow up and we will always look back wishing we 53 being young a bit longer. that time will not come back. it is normal to want what we cannot have but the 54 is that to be happy is to appreciate what we have. that is the first step to growing up. 55 life becomes more complex we will not regret the time we wasted wishing we were adults.36acomfortablebdependentcindependentdpolite37aolderbdefeatedcmarrieddconfident1,3,538alikebforgetcregretdmiss39astudybjobcagedhealth40acreatesbshowscmeansdlimits 41achildhoodbadulthoodcparenthooddromanticism42areducebdescribecexperiencedunderstand43agreenerbthinnercyellowdcolorful44aresearchersbteenagerscadultsdelders45awishbdecidecreturndstop46amakingbhavingcworrying aboutdshowing off47ahealthybambitiouscbrokendexcited48abreakfastbschoolcexercisedwork49arichbbusycfreedeasy50alifebloveccareerdfuture51alongbshortcfairdbeautiful52astudybthinkcplaydlive53astoppedbenjoyedcimagineddtried54areasonbresultcdreamdtruth55aifbwhencunlessdbefore5、参考答案:36-40 cadbc 41-45 ababa 46-50 bcdda 51-55 ccbdb 6、 my 14-year-old son, john, and i spotted the coat at the same time. it was hanging at a (an) 1 clothing store. the coat had a black velvet collar, delightful tailoring, a fifth avenue label (标签) and a (an) 2 price of $28. we looked at 3 , saying nothing, 4 johns eyes shone. dark, woolen topcoats were popular just then with 5 , but could 6 several hundred dollars new. john 7 the coat. he turned from side to side, eyeing himself in the mirror with a serious, studied 8 that soon changed into a smile. the 9 was perfect. john wore the coat to school the next day and came home wearing a big smile. “how did the kids like your coat? ” i asked. “they love it. ” he said, carefully 10 it over the chair and smoothing it flat. over the next few weeks, the 11 came over john. quiet, reasoned discussion was 12 argument. he became more thoughtful and eager to 13 . “good dinner, mum, ” he would say every evening. one day when i suggested that he might start on homework before dinner, john said, “you are right, and i guess i will. ” when i 14 this to one of his teachers and remarked that i didnt know 15 caused the changes, she said with laughter, “it must be his coat!” at the library, we 16 to meet a friend who had not seen our children for a long time. “ 17 this be john? ” he asked, looking up to johns new height and coat, and extending his hand, one gentleman to another. john and i both knew we should never 18 a persons clothes for the real person within them. but there is something to be said for 19 a standard of excellence for the world to see, for practicing standard of excellence in thought, speech and behavior, and for 20 what is on the inside with what is on the outside. 1. a. second-hand b. expensivec. big d. cheap2. a. reasonable b. unbelievablec. special d. average3. a. each other b. one anotherc. the other d. others4. a. therefore b. however c. but d. thus5. a. adults b. people c. parents d. teenagers6. a. spend b. cost c. pay d. take7. a. touched b. buttoned c. held d. obtained8. a. gesture b. expressionc. attitude d. feeling9. a. color b. price c. fit d. style10. a. pressing b. takingc. hanging d. folding11. a. happiness b. satisfactionc. change d. generosity12. a. because of b. instead ofc. aware of d. full of13. a. please b. understandc. complain d. apologize14. a. mentioned b. wrotec. reported d. explained15. a. when b. how c. what d. that16. a. happened b. camec. intended d. decided17. a. should b. would c. must d. could18. a. watch b. judge c. mistake d. consider19. a. doing b. showing c. speaking d. wearing20. a. comparing b. connectingc. combining d. matching6、【文章大意】作者叙述了她的儿子在穿上喜爱的新衣服后的变化,由此,作者想到穿着是为让世人看的优秀标准,是思考、讲话和行为方面的优秀标准,是为了内心与外在的统一。 1.【解析】选a。从文中第二段的but could _several hundred dollars new这样的一件新衣服要花好几百美元,和上文的这件衣服花28美元可知,这件衣服是在二手店里出售的,故选a。2.【解析】选b。与下文“这样的新衣服要好几百美元的价格”相比,这件衣服28美元的标价简直令人难以置信。3.【解析】选a。文章第一句表明是作者和儿子两个人,each other两者之间相互。one another 用于三者或三者以上的两两之间相互。4. 【解析】选c。空格前的句子表明作者和儿子对如此便宜的衣服没发表什么看法,空格后的部分约翰的眼睛发光又表明他很喜欢这件衣服,故上下句之间为转折关系。5.【解析】选d。从约翰的表情及下文they love it. 可知是孩子们很喜欢这类衣服。6.【解析】选b。本句的主语为dark, woolen topcoats且空格后是表价钱的词,所以应用cost,某物花钱,故选b。7.【解析】选b。从下句的内容可知约翰试穿了这件衣服,故本句应是扣紧大衣纽扣。8.【解析】选b。空格后的句子that soon changed into a smile说明约翰的表情发生了变化,故此处应为expression。9.【解析】选c。联系上下文可知,约翰对这件衣服很满意,且买了这件衣服,所以应是衣服很合身,fit合身。10.【解析】选d。从and后的动作把衣服弄平可知前文是把衣服叠起来。fold vt. 折叠。11.【解析】选c。从下文的i didnt know _ caused the changes可知此处为change。12.【解析】选b。本段是对约翰进步表现的描述,故不再争论而是讨论。instead of 代替,而不是。13.【解析】选a。从下文的约翰听从母亲的建议可知他变得讨人喜欢,故用please。14.【解析】选a。分析语境可知作者和老师们在进行谈话,故前文应为跟老师们提到这个问题。15.【解析】选c。从下文老师的回答可知,前文作者应是不知道什么引起了这些变化。16.【解析】选a。在图书馆,我们恰巧遇到了一位很久没见到约翰的朋友。happen to do恰巧。17.【解析】选d。从下文的looking up to johns new height and coat可看出,这位朋友看到约翰很惊异,could 表惊异。18.【解析】选c。约翰和我都知道我们决不应该以一个人的穿着去判断他的内心世界。mistake. . . for. . . 把错认为;judge与by连用。19.【解析】选d。由上下文语境可知,作者讨论的是穿着问题,故用wearing。20.【解析】选d。match. . . with. . . 与相匹配。完形填空(记叙文)i went to see the band new found glory in san francisco on sunday night. i brought with me my new iphone 3g, 1, well, its my means of contact (联系) with the2world!during their 4th song, my3was forced up against my left pocket, and i felt no bump where there should be an iphone 3g. i4all pockets on me, and it wasnt there. i tried to continue5the show, but6thoughts of what may happen to my less-than-1-week-old iphone7coming to me. i stood behind the main swell of the crowd and looked on the floor when there was enough8to see. nothing.i decided there was only one thing to do:9. wait until after the band finished and look for it. but, my own looking for it wasnt10so well. so, when the show was finished, i came up as11as i could to the front. i12my hands around my mouth, and yelled the following: “13!i just lost my brand new iphone. can anyone find it on the14?”pretty much everyone right in front of me started looking down. it was less than 10 seconds15i heard someone shout, “i found it!” someone unknown returned my iphone to me!after the show, i went outside to new found glorys bus so i could16the guys to get an autograph or take a picture. about 15 other people were17waiting. i st
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030中国防水照明行业市场发展趋势与前景展望战略研究报告
- 2025-2030中国锌铝靶行业市场发展趋势与前景展望战略研究报告
- 2025-2030中国铬钢行业市场发展趋势与前景展望战略研究报告
- 2025-2030中国铝合金船舶市场前景预判与未来投资效益可行性研究报告
- 2025-2030中国钻井船行业市场发展趋势与前景展望战略研究报告
- 2025-2030中国金属包装材料行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- 2025-2030中国重量填料行业市场发展趋势与前景展望战略研究报告
- 2025-2030中国醋酸饮料行业发展趋势与投资战略研究报告
- 2025-2030中国酚醛板行业市场发展趋势与前景展望战略研究报告
- 2025-2030中国邻甲酚市场运行态势与发展趋势预测分析研究报告
- 2023年中国工商银行天津分行校园招聘考试录用公告
- 送达地址确认书(诉讼类范本)
- 班组工程量结算书
- 生产件批准申请书
- 环境监测考试知识点总结
- 爵士音乐 完整版课件
- 嘉兴华雯化工 - 201604
- 冀教版七年级下册数学课件 第8章 8.2.1 幂的乘方
- XX公司“十四五”战略发展规划及年度评价报告(模板)
- 计算机辅助设计(Protel平台)绘图员级试卷1
- 除法口诀表(完整高清打印版)
评论
0/150
提交评论