



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
【志鸿优化设计】2015届高考英语二轮复习 unit 2 the olympic games课时规范练 新人教版必修2.语法和词汇知识1.he made a(n) with his wife “you take care of the children and ill cook.”a.bargainb.apologyc.promised.experiment答案:a解析:make a bargain “(经过协商)达成协议”。由后面的“你照看孩子,我做饭”可以看出这是一种协议,选a项最合适。2.she thinks women have to do more than men do when they for jobs or honours.a.selectb.competec.stored.charge答案:b解析:句意:她认为在为竞争工作或荣誉时女人比男人需要做得更多。select “挑选”;compete “竞争”;store “储存”;charge “收费”。3.hi,nancy,i didnt know you had come back.so have you graduated from college?yes.i french for 5 years in nanjing.a.have studiedb.studiedc.had studiedd.am studying答案:b解析:从上文可知南希毕业了, 因此她在南京学习法语是过去的事情, 故用一般过去时态。4.it looks as if they are going to me 10 dollars for the cup of coffee.a.wantb.costc.demandd.charge答案:d解析:charge .for .意为 “因而收费用”。5.i like this jacket better than that one,but it costs almost three times.a.as muchb.as manyc.so muchd.so many答案:a解析:句意:比起那件夹克来我更喜欢这件, 但它几乎比那件贵两倍。倍数表达方式之一就是 “倍数 + as .as” 结构。此句中第二个as和后面的内容都省略了。补充完整应该是 .as much as that one。many修饰不可数名词;so .as .一般用于否定句中。6. like the native speakers,you have to listen to what they say and read what they write.a.talkingb.to talkc.having talkedd.talk答案:b解析:由句意可知用动词不定式作目的状语。句意:为了像母语使用者那样说话, 你得听他们所说的话, 读他们所写的东西。7.its better for you to lose weight by taking exercise every morning.i think your suggestion deserves .a.considerb.consideredc.to be consideredd.to consider答案:c解析:句意:你最好每天早上通过体育锻炼来减肥。我认为你的建议值得考虑。 deserve “值得, 应得, 应受”, 其用法为:deserve doing (主动形式表被动意义)/deserve to be done, 故c项正确。8.as modern equipment is being used widely,the factory will some of its workers with robots.a.representb.replacec.exchanged.reduce答案:b解析:根据句意, 应使用replace sb.with.表示 “用替换某人”。9.the girls into the company recently have to receive strict training before they start to work.a.acceptedb.acceptingc.admittedd.admitting答案:c解析:be admitted into 表示 “被接受进入”, 句中缺少后置定语, admit与主语之间是动宾关系, 因而使用过去分词。10.what field will your son go into after graduation from nanjing university?im not sure,but he to be a good teacher of english.a.promisesb.becomesc.makesd.proves答案:a解析:promise在此处的意思为 “预示, 有希望成为”。其他三个选项与本题语境不符。11.effective measures by our government to reduce pollution,but it may be some time before the situation improves.a.will takeb.have takenc.will be takend.have been taken答案:d解析:句意:政府已经采取了有效措施来减轻污染, 但可能要过一段时间情况才能得到改善。从句子的后半部分可知, 已经采取了措施, 而且measures 和take之间为被动关系, 故用现在完成时的被动语态。12.the no.1 subway, at the end of 2014,will greatly improve the traffic conditions in qingdao.a.openedb.was openedc.opensd.to be opened答案:d解析:句意:2014年年底将要开通的一号地铁将大大改善青岛的交通状况。从时间状语“at the end of 2014”可知,此处指的是将来要发生的动作,故用to be done形式。13.the whole city was in high spirits because pieces of exciting news came .a.step by stepb.little by littlec.side by sided.one after another答案:d解析:one after another意为 “一个接一个地”;step by step “一步一步地”;little by little “逐渐地”;side by side “肩并肩地”。根据题意选d项。14.tomorrow will be the youth day.will you us in the picnic in the boat on the west lake?a.take part inb.joinc.attendd.join in答案:b解析:join sb.in sth.意为 “加入某些人的行列中去参加某项活动”。15. to the company,candidates need to prove their strengths.a.admittingb.to admitc.being admittedd.to be admitted答案:d解析:句意:为了被公司录取,候选人必须证明他们的优势。此处应用动词不定式作目的状语,另外admit与句子的主语candidates之间是逻辑上的动宾关系,所以要用动词不定式的被动形式。16.can i take result of the testing out?the lab is in charge of philip,and youd better ask him for permission.a./;theb.the;/c.a;/d.the;the答案:d解析:考查冠词用法。result of the testing为双方知道的检测结果,因此用定冠词表示特指;in the charge of sb.“由某人负责”。17.you seemed to be deeply struck by his skills.not exactly.it was his couragehis skills that really struck me most.a.ratherb.as well asc.but alsod.not as答案:b解析:as well as既可以用作介词,也可以用作连词。此处相当于and。后句句意:正是他的勇气和技艺最打动我。18.it is generally believed that teaching is it is a science.a.an art much asb.much an art asc.as an art much asd.as much an art as答案:d解析:考查as.as结构中的语序,该结构为as+much+a/an+n.+as,第一个as是副词,修饰形容词,形容词修饰名词,第二个as是连词,后跟一个句子。根据句意选d项。19.in this zoo,visitors will see many large animals the cat family,such as tigers and lions.a.belonging tob.belonged toc.belongedd.belonging答案:a解析:考查belong to的用法。belong to“属于”,没有被动语态。这些动物属于猫科动物,只能用主动语态,故用动词-ing形式。20.i think taking exercise is very important.because it helps us keep healthy and energetic.?i agree with you.a.how do you exerciseb.why do you never exercisec.how can you know thatd.what do you think答案:d解析:情景交际题。根据答语中的i agree with you可推断出,是询问对方的意见。.阅读理解some young cambodians are learning a new sportskateboarding.the countrys first skateboard park is located on the grounds of a local charity group at the edge of phnom penh,the capital.sports like khmer boxing and soccer are wildly popular in cambodia.but chea,who has been skating for 6 months,says skateboarding has already become his favorite sport.the skateboarders are learning tricks like launching a jump or flying through the air on their narrow wooden boards.a non-governmental organization called skateistan cambodia organizes weekly programs at the park.skateistan started its work in afghanistan years ago.rory burke is working with the group which expanded to cambodia last year.rory burke points out,“yeah,its definitely not a typical cambodian pastime(休闲活动).and i think the idea ofwhy skateboardingexists because its not been done before here.we want to use skateboarding as something saying,hey,this is something new and different.and that kind of itself becomes a little bit of hook.people see it and they think and they say,wow,what is that?and they want to get involved.”skateistan partners with local groups work with young people.the park is on the grounds of the group known as pse,where children attend school and learn a trade.there are almost one hundred and twenty participants.they all come from troubled lives.seventeen-year-old sang rotha is a student at pse.“sometimes i dont do well in subjects like math,”he says,“i feel bad when i find it hard to keep up with my lessons.so that is why i skateboard to improve my bad feelings.”he says he began skateboarding more than a year ago.before he started training,it seemed very easy.but it was very difficult to learn tricks,and he got hurt a lot from falling off.rory burke says learning to deal with the difficulties is part of the lesson for these young skateboarders.1.according to the passage,pse is a group .a.that works with cambodian studentsb.for young cambodians to learn a tradec.for young cambodians in troubled livesd.for young cambodians taking skateboarding答案:c解析:细节理解题。根据第一段中的“a local charity group”和倒数第四段中的“pse,where children attend school and learn a trade.they all come from troubled lives.”可知,这是一个为生活困难的柬埔寨青年建立的团体。2.what is said about skateboarding in the passage?a.it is easy for young cambodians to learn.b.it is a good sport to help regain good feelings.c.it originated in afghanistan years ago.d.it is as popular as khmer boxing in cambodia.答案:b解析:细节理解题。根据倒数第三段的最后一句“so that is why i skateboard to improve my bad feelings.”可知,滑板运动能帮助人们重新获得好的心情。3.the underlined part“a little bit of hook”in paragraph 5 probably means .a.something strangeb.something newc.something differentd.something attractive答案:d解析:短语猜测题。根据第五段的最后一句可知,玩滑板是一项吸引人的运动,人们对它感到好奇,就会想参与。因此选d项。4.it can be inferred from the passage that skateboarding is becoming .a.a sport liked by most young cambodiansb.an increasingly popular sport in cambodiac.a sport used to better young cambodians lifed.a good way to train young cambodians learning skills答案:c解析:推理判断题。通读全文尤其是最后三段的内容可知,滑板运动能使人心情变好,而且在学习滑板的过程中人们可以学习如何应对困难。由此可推知,滑板运动会被用来改善柬埔寨青年的生活。.主题匹配a.get involved in some organizations.b.college only lasts four(five,six) years.c.you never know what your classmates may become.d.it will help build up self-confidence.e.it is important for you to keep good grades.f.time management can be a useful skill in college.how to succeed in collegelife in college is completely different from life in high school.succeeding in college is not tough.but no longer are you that big fish in a small pond.you are the little fish in a big pond.no longer does everybody know who you are,or even care who you are.so how do you get your name out?the following will help you make a lasting impression on your campus.1. dont join too much,but be different in what you become involved with.through involving yourself,you will make a ton of new friends with your interests,you will have a lot of fun,and you will learn a lot about yourself and what you can do.2. whether you can have scholarships or financial aid depends on having good grades.some organizations that you will want to get involved with will only allow people with certain gpa(各科成绩的平均积分点)to apply for.plus,many larger companies will not even consider your resume if you do not have at least a 2.5 or higher,depending on your major.yes,studying gets boring.but if you want to succeed,you must spend time studying.3. at most universities,you pick your own schedule,so its not the same thing every day.you need a good way to keep up with that.schedule in study time!if you schedule it in,it is easier to do,and becomes more effective.also,be sure to include birthdays of your classmates,friends and professors!it speaks a lot of you if you remember to send them a card or an email wishing them a nice day.it
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030中国磁力加热混合器行业市场现状供需分析及投资评估规划分析研究报告
- 2025-2030中国硝酸异丙酯市场现状调查与发展趋势研究研究报告
- 2025-2030中国眼罩行业市场发展趋势与前景展望战略研究报告
- 2025年耐油硅酮密封胶项目可行性研究报告
- 2025-2030中国白兰地市场调研及发展策略研究报告
- 2025-2030中国电煎锅行业市场深度调研及调查研究报告
- 2025-2030中国电影配音行业市场发展趋势与前景展望战略研究报告
- 2025年结肠炎丸项目可行性研究报告
- 2025年职工安全培训考试试题及答案4A
- 2024-2025岗前安全培训考试试题及答案黄金题型
- 2025年浙江省初中名校发展共同体中考语文一模试卷附参考答案
- 2025年食安食品考试题及答案
- 2025年租赁料场协议
- 2025年北森题库测试题及答案
- 2025年必考保安证试题及答案
- 中国大唐集团有限公司陆上风电工程标杆造价指标(2023年)
- 茶馆里的政治:揭秘《茶馆》背后的历史
- 医院保安服务方案投标文件(技术方案)
- 危机公关服务合同范本
- 拆除临时用电施工方案
- 小学数学教学中小组合作学习课件
评论
0/150
提交评论