【创新设计】高考英语一轮总复习 Unit 1 Laughter is good for you活页练习(含解析)牛津译林版选修6(1).doc_第1页
【创新设计】高考英语一轮总复习 Unit 1 Laughter is good for you活页练习(含解析)牛津译林版选修6(1).doc_第2页
【创新设计】高考英语一轮总复习 Unit 1 Laughter is good for you活页练习(含解析)牛津译林版选修6(1).doc_第3页
【创新设计】高考英语一轮总复习 Unit 1 Laughter is good for you活页练习(含解析)牛津译林版选修6(1).doc_第4页
【创新设计】高考英语一轮总复习 Unit 1 Laughter is good for you活页练习(含解析)牛津译林版选修6(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

模块六unit 1laughter is good for you.单词拼写1in case of _ (紧急情况),please press this button.2zhang hua was awarded the 16th ten _(杰出的)youths of china for his great contributions to science.3when we heard his jokes,we all burst into _(笑声)4his _(初始的)requirements are that students must already speak good putonghua and have an interest in chinese culture.5the german girl _ (提高了)on her previous best performance in the 100 metres.答案1.emergency2.outstanding3.laughter4initial5.improved.翻译句子1我虽然承认他的优点,但也能看到他的缺点。(while)_2我喜欢住在乡村时的宁静时光。(it作形式宾语)_3雨太大了,不适合在外面玩,所以她看书消遣。(so)_4他们勉强坚持到了救援来到。 (until)_5你认为这场比赛的获胜者是谁呢?(插入语)_答案1.while i admit his good points,i can see his shortcomings. 2i like it when i lived in the peaceful country.3it was too rainy to play outside,so she amused herself with a book. 4they managed to hold out until help arrived.5who do you suppose will be the winner of this match?.单项填空1_was a great pleasure that,through five years of medical care and treatment,he recovered from the terrible disease.athat bit cwhat dwhich答案b考查it的用法。本题中的“it”是形式主语,真正的主语是“that he recovered from the terrible disease”。2he looks so weak and pale_suffering from a serious illness.aas if bas long ascnow that deven if答案a考查连词辨析。句意:他看上去非常虚弱苍白,就好像患了重病。as if“似乎,好像”;as long as“只要”;now that“既然;由于”;even if“即使”。根据句意可知选a。3tomatoes are rich in vitamins a and c and fibre._new medical research suggests that the consumption of them may prevent cancer.athus bhowevercfurthermore dtherefore答案c考查副词辨析。furthermore“而且,此外”,符合语境:西红柿富含维生素a和维生素c以及纤维。此外,新的医学研究表明食用西红柿也许可以防癌。thus“因此,于是”;however“然而,可是”;therefore“因此,为此”。4_me the truth,or im not going to leave the room. ato tell btellctelling dif you tell答案b考查祈使句。根据后一分句前的连词or可知。5_seems to be a strong competition in china for senior high students to enter college or university.ait bwhich cwhat dthat答案a句意:在中国,高中生上大学似乎是个激烈的竞争。it作形式主语,to enter college or university是真正的主语。6_dictionary is enough because we can look up all we need in it.aone such a bone suchcsuch one da such答案b“one such可数名词的单数形式”为固定用法。7its true that the old road is less direct and a little bit longer._,they dont like to take the new one.athough bsomehowctherefore dso答案bsomehow意为“不知怎地,不知何故”,其他选项不合句意。8the man we followed suddenly stopped and looked as if _whether he was going in the right direction.aseeing bhaving seencto have seen dto see答案d本句为省略句,相当于“as if he was to see”,表示目的。9are you still busy?yes,i _my work,and it wont take long.ajust finish bam just finishingchave just finished dam just going to finish答案b由下文可知,本句为进行时态表将来。10the report said a car went out of _control on a road _south of the city and rushed into a river.athe;the b/;thecthe;/ d/;/答案dout of control“失去控制”;south of the city作状语,为固定表达,相当于in the south of the city。11the speaker had to get his voice _so as to make himself _.arisen;hearing braised;hearingcraised;heard darisen;heard答案c因为rise,arise是不及动物词,不能使用被动结构,所以第一空用raised,构成get sth done结构;第二空考查make oneself done的用法,所以用heard。12as is often the case,nobody likes to _in public.abe made fun of bbe made funcmake fun of dmake fun答案a主语nobody和make fun of 之间是动宾关系,故要使用被动结构,排除c、d;b项缺少介词of,正确答案是a。13the archaeologists all find _to prepare for the worst conditions they might meet during the restoration.aworthy bit worthwhilecit worth dit worthy答案b本题考查worth,worthy,worthwhile的用法辨析。空格处用it作形式宾语,指代真正的宾语不定式短语,worthwhile作宾语补足语。14he was chosen chairman of the trade union and he was happy to _the role.atake off btake upctake over dtake in答案b句意:他被选为工会主席,并且很高兴担任这个角色。四个选项中只有take up有这样的用法,因此答案是b。15what a pity!i havent got a ticket for the football match.dont worry.itll be broadcast _.alive blively calive dliving答案a答语表示“不要担心。足球赛将进行现场直播”。四个选项中只有live有这样的用法,所以a是正确答案。.阅读理解the strong earthquake on march 11 was the first major test of the nations earthquake earlywarning technology. the quake is the most powerful on record ever to hit japan.but because of the warning technology, the quake was not as deadly worldwide as some in the past.a quake in kobe in 1995 killed 6,400 people.since then, the japanese have decided to make their fragile(易受伤害的) islands the place most prepared for an earthquake.the technology performed well this time.warnings were broadcast by television, radio and cell phone eight seconds after the quake was first detected on friday.the system left some people with the idea that the japanese predicted an upcoming quake.however, the early warning system is unable to predict quakes.it is based on thousands of sensors across the nation.the system works like an information collection center.it can sense the earliest shake.then, the system sends out national warnings to all outlets(出口)that connect to a prerecorded tv broadcast,prewritten text messages and emails.as many quakes happen deep in the ground or far in the sea,the system can usually warn people about 15 seconds before they feel the earth shake.that is to say,the farther you live from the epicenter(震中),the earlier youll get the warning.however,even 15 or 20 seconds can be enough time for people to make lifesaving decisions.the earlywarning systems require many sensors over a wide area.the greater the number of sensors,the more exact the calculation,and the earlier the warning.but it all takes money.building the network has cost japan some $1 billion since 1995.【语篇解读】 本文为说明文。介绍了地震预警系统在2011年3月11日日本大地震中所发挥的作用。1we can infer that _.athe earthquake in kobe is the second most powerful to hit japanbthe early warning system can predict earthquakescthe early warning system can prevent earthquakesdearthquakes are very common in japan答案d推理判断题。根据第2段the japanese have decided to make their fragile islands the place most prepared for an earthquake可以判断日本是地震多发地区。a项没有提到。根据the early warning system is unable to predict quakes可知地震预警系统并不能预测或防止地震的发生。故b项和c项错误。2the system collects information by means of _.asensors boutletscemails dballoons答案a细节理解题

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论