




免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
单元测评(三)unit 3computers(时间:90分钟满分:110分)第一部分阅读理解(共两节;满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。ajack was so excited about getting a new backpack because his old one had a broken zipper (拉链) and a hole in the bottom.jacks elder brother took him to buy a new backpack. there were so many cool ones. how would he decide? he saw blue ones his favorite color. he saw ones with his favorite action hero on the front. and then jack saw a backpack with a black square design. when he opened it, he saw it had a hidden, secret small bag. he liked it, which made it different from the others.“this is the one,” he said, and carried it to the checkout counter.that evening, jack carefully filled his new backpack with his school things. he put his special pen in the secret small bag. the next day in english class, mr. mack said, “lets write an essay about earthquakes!” jack looked for his pen in his backpack, but he couldnt find it! he rummaged in his desk and his pockets, but there was no pen.jack asked if anyone had seen his pen, but no one had. mr. mack lent him a pencil, but jack was feeling anxious because he lost his pen. when he got home, jack told his brother he couldnt find his favorite pen. his brother said, “you must have put it in that secret small bag.”jack laughed and said, “that small bag was so secret that i forgot all about it.”语篇解读本文为记叙文。杰克买了一个有暗袋的背包,他把笔放在了背包的暗袋里,由于暗袋特别隐蔽,他自己都找不到笔了。1which backpack did jack buy?a. a blue one.b. one with a black square design.c. one with an action hero.d. a small one.答案与解析b细节理解题。由第二段最后三句及第三段可知b项正确。2jack decided to buy that backpack because _.a. it had his favorite colorb. he liked the black square designc. the secret small bag made it speciald. his brother suggested he get that one答案与解析c细节理解题。根据第二段中的“when he opened it, he saw it had a hidden, secret small bag. he liked it, which made it different from the others.”可知本题应选c项。3the underlined word “rummaged” in paragraph 4 probably means “_”a. forgot to look b. searched really wellc. turned sideways d. threw away答案与解析b词义猜测题。由语境“jack looked for his pen in his backpack, but he couldnt find it!”和“in his desk and his pockets, but there was no pen”可知b项正确。btechnology helps people do everything from planning to meet for a movie to keeping in touch with a friend who lives in a different country.when planning to get together with friends, julian said, “if i want to go and see a movie with a few friends, i usually send them text messages. by telephone, you have to call every single friend one by one. but text messaging allows you to send the same message to as many people as youd like, which saves a lot of time.”email, im, and other lowcost methods of communication also help people keep longdistance friendships in ways they couldnt have even a few years ago.mike told us,“i had this friend when i was 8 or 9, and then she moved away to the country. we promised to stay friends and to send letters, and at the start we did. then the letters got fewer and fewer and we at last stopped writing to each other. i think if we had had email, we would still be in touch.”james found out about cost the hard way. he said, “i called my friend in new zealand, which is halfway around the world, and it cost me over $ 200! so now i just stay up late to see if i can catch him on msn or i write an email.”email, im, and other lowcost ways of keeping in touch also allow people to develop brief acquaintances (与人相识) into longlasting friendships. andrea told us, “i met this really cool girl. we sometimes email each other. weve been in touch over half a year and its nice to talk to her.”语篇解读本文主要是关于科技在社交生活中所发挥的作用。4what is this passage mainly about?a. technology has improved greatly.b. technology can help our social lives.c. technology keeps faraway friends close.d. text messages bring advantages to our life.答案与解析b主旨大意题。根据主旨段落第一段可知应选b。5how does julian usually get in touch with a group of friends?a. by emailing them.b. by chatting with them on msn.c. by sending them text messages.d. by giving them a phone call.答案与解析c推理判断题。根据第二段的“if i want to go and see a movie with a few friends, i usually send them text messages.”可推断julian通常是通过发短信的方式跟一群朋友联系的。6in mikes opinion, he lost touch with his friend mainly because _.a. they lost interest in keeping in touchb. their friendship was not strong enoughc. they were too busy to write to each otherd. they couldnt use email to keep in touch then答案与解析d细节理解题。根据第四段的i think if we had had email, we would still be in touch.可知mike把与那位朋友失去联系的责任归咎到没有电子邮件上。7the writer uses andreas story to show that _.a. everyone can make good use of technologyb. longlasting friendships can be gained anywherec. there are many kinds of ways of keeping in touchd. it is easier to make new friends than before due to technology答案与解析d作者意图题。文章末段主要是讲科技可以让一般的相识发展成长久的友谊,故选d。cive watched many students spend a lot of time and money on schools and programs that do not work. its so common and its sad.now things are different. if you have a computer or an mp3 player, you can learn to speak english well in a very short time. if you can promise to study for 15 minutes every day, then your english will improve faster than you can imagine.it is all about listening to real native english dialogues and conversations. each dialogue is about a reallife situation and discusses a lot of slang, idioms, and other cool vocabulary native speakers use all the time. it is the kind of stuff you dont learn in school. it will help you understand english movies and speak with and understand native speakers. our teaching style is really fun and we promise you wont get bored. well teach you how to remember everything very easily. the program has 100 mp3 english lessons that you can download (下载) and listen to on your mp3 player or computer. each lesson has a pdf of the dialogue and an explanation of the important words and phrases. and each lesson is around 10 to 15 minutes.listen to one lesson every day and read the pdf to make sure you understand exactly what is being said. i made these lessons with my younger brother and it took us over 4 years to make this program as good as possible. we talk about our real lives and world experiences while teaching english. these lessons are really fun and interesting. already over 5,000 students from more than 70 different countries email us every day thanking us for this program. its a great feeling. 语篇解读现代化视频技术和设备的迅速发展和应用,让曾经枯燥的英语学习变得越来越便捷高效。请看下文对一个英语学习课程的介绍。8whats the authors purpose in writing this passage?a. to introduce an englishlearning program.b. to give advice on how to learn english well.c. to ask students to change their bad habits.d. to collect public opinions on an english program.答案与解析a写作意图题。本文意在向读者推荐一门英语学习课程。9we can learn from the passage that the program _.acan be learned on the computer and on the radiobincludes lessons and vocabulary chosen from textbookscdescribes english dialogues and conversations in a reallife situationdis mainly about dialogues and conversations from movies答案与解析c细节理解题。根据第三段前两句可知,该课程中的对话都来源于生活中的真实场景。10whats the advantage of a pdf in each lesson?a. learners can have more fun while learningb. students wont get bored while listening to the lesson.c. students can have a better understanding of the dialogue.d. students can remember everything they learn more easily.答案与解析c推理判断题。根据第五段首句listen to one lesson every day and read the pdf to make sure you understand exactly what is being said可知,课程中pdf是为了帮助学习者更好地了解对话内容。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2013唐山高一检测)effects (影响) of televisiontelevision affects the way people spend their time and what and how they learn. some scientists believe tv has a greater influence on young people than on adults (成人)effects on free timea typical (典型的) adult spends more time watching tv than doing anything else except sleeping and working. _11_ it takes time away from other activities of adults, such as reading, conversation, social gatherings, and exercise.effects on learningtelevision is of great help to what home viewers learn. _12_ however, tv may also add to peoples bad impressions of the world.1_13_no communication system has ever provided so many people with new experiences as television has. without leaving their homes, tv viewers can see how people in faroff lands look and live. television takes viewers to deserts, jungles (丛林), and the ocean floor. a tv viewer can see how a famous actor performs the role of hamlet.2harmful impressionstelevision programs often show people who lead more wonderful lives and are richer than most of us. _14_ as a result, the expectations of us are raised. one harmful effect results when people fail to achieve the success they see on tv.effects on young people_15_ parents have long been concerned about the amount (数量) of time young people spend watching tv. studies have connected watching a lot of television with poor performance in school. however, some experts dont believe that tv viewing actually causes students to perform poorly.a. enriched experience.b. fast communication.c. it improves peoples learning by widening their experience.d. watching television improves the students performance in school.e. there is little agreement about how television affects young people.f. in addition, tv advertisements try to persuade us to buy many unwanted goods.g. watching television may be the most timecosting freetime activity among adults.答案11.g12.c13.a14.f15.e第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项。i did very badly at school. my headmaster thought i was _16_, and when i was 14, he said, “youre never going to be _17_ but a failure.”after five years of poor jobs, i fell in love _18_ a very nice middleclass girl. it was the best _19_ that could have happened to me. i _20_ to do something positive (积极的) with my life because i wanted to prove to _21_ that what people said about me was _22_. especially her mother, who had said to me, “lets _23_ it, youve failed at everything youve ever done.” so i tried hard with my _24_ and went to college. my first novel _25_ while i was at college.after college i taught during the _26_ in a high school and attended evening classes at london university, where i got a _27_ in history. i became a lecturer (讲师) at a college and was thinking of _28_ that job to write full time _29_ i was offered a parttime job at leeds university. i began to feel proud of myself _30_ was a workingclass boy whod _31_ school early, now teaching at a university.my writing career (职业) took off when i discovered my own style. now im rich and _32_, have been on tv, and met lots of film stars. _33_ what does it mean? i _34_ wish all the people that have put me down had _35_: “i believe in you. youll succeed.”16a. bright b. uselessc. simple d. hopeful17a. anything b. somethingc. everything d. nothing18a. beside b. withc. on d. towards19a. support b. happinessc. surprise d. thing20a. agreed b. decidedc. planned d. told21a. me b. themc. her d. it22a. wrong b. rightc. stupid d. meaningless23a. see b. knowc. understand d. face24a. experiment b. practicec. writing d. composition25a. came on b. came inc. came out d. came back26a. day b. nightc. month d. year27a. graduation b. passc. degree d. success28a. giving in b. giving backc. giving out d. giving up29a. while b. ifc. when d. until30a. there b. herec. it d. that31a. left b. attendedc. changed d. graduated32a. tired b. calmc. nervous d. famous33a. and b. butc. however d. well34a. just b. exactlyc. so d. very35a. praised b. saidc. answered d. advised答案与解析语篇解读本文为记叙文。作者以前学习不好,后来爱上一个美丽的女孩,为了向她证明别人对自己的评价是错误的,他努力学习,勇于拼搏,终于取得了非凡的成就。16b根据上一句“i did very badly at school.”可知,作者在学校表现很差,所以校长对他的评价是不好的。useless“差劲的,不行的”,符合语境。17a句意:你什么都不是,只是一个失败者。never . anything but相当于nothing but(只是,仅仅)。18bfall in love with sb.“爱上某人”。19d句意:那是发生在我身上的最棒的事情。由“happened to me”可知,主语应是某事,故选项。20bdecide to do sth.“决定做某事”。21cher在此指作者爱上的女孩。22a作者想向女孩证明他人对自己的看法是错误的。wrong“错误的”。23dface it“面对现实”,为固定搭配。24c我努力写作,而且上了大学。由下一句“my first novel _ while i was at college.”可知答案。25ccome out“出版”,符合语境。26a作者白天在高中教书,晚上在伦敦大学上夜校。during the day“在白天”。27cdegree在此表示“学位”。28d由下文中“to write full time”可知答案为d项。作者考虑放弃工作以进行全职写作。29cbe doing . when .“正在这时”, when为并列连词。30bhere was a workingclass boy是一个倒装句,here is/was .表示“这是”。31a一个早早地离开学校的工人阶级出身的男孩,现在却在大学里教书。b、c两项与语境不符,d项为不及物动词。32d根据“. have been on tv, and met lots of film stars.”可知,作者不仅富有,而且出名。33b但是它到底意味着什么?根据后一句“i _ wish all the people that have put me down had said .”可知,此处表示转折,故选but。34ajust在此表示“只是,仅仅”,最能体现出作者的要求并不高及作者当时最迫切的需要。35b引号内的部分为第35空所填词的宾语,结合第一段中的said及动词与引号内的内容的搭配关系可知b项正确。第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空格处填入适当的内容(每空不多于三个单词)或使用括号中单词的正确形式填空。the internet has become 36._ important a part of young peoples life that most students use the internet almost every hour. most of them get useful information 37._ the help of the internet. some use the internet to help find 38._ (solve) to some problems in their studies. but many students dont use it in a good way. some play games too much, some visit websites 39._ they shouldnt go. some students spend too much time on the internet. as 40._ result, many bad things 41._ (arise) in the past few years. 42_ (personal) speaking, it is important for students to use the internet properly. now we have a textbook, 43._ uses many examples to teach students some good ways to use the internet. some students also make friends on the internet. but 44._ you want to have a facetoface meeting with your online friends, let your parents know and meet in a proper place. 45._, safety is the most important. 答案与解析36so根据空格后的形容词冠词名词的排列顺序及life后的that,可知该空填so。so . that .“如此以至于”。37withwith the help of“在的帮助下”。38solutions所填词在句中作动词find的宾语,应用名词形式,又根据空格后的some problems,可知该空填名词复数形式solutions“解决方法”。39where先行词是websites,空格后面的从句缺少地点状语,故用关系副词where引导定语从句。40aas a result“结果”。41have arisen所填词在句中作谓语,又根据句中时间状语in the past few years,可知该空用现在完成时, arise为不及物动词,故该空填have arisen。42personallypersonally speaking“就个人而言”。43which先行词是a text book,指物,空格后面的从句缺少主语,故用关系代词which引导定语从句。44if根据句意“如果你想和你的网友见面的话,让你的父母知道并在合适的地方见面”可知该空填if“如果”引导条件状语从句。45anyhow/anyway根据句意“无论如何,安全是最重要的”可知该空填anyhow/anyway“无论如何”。第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(每小题1分,满分10分)英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下短文为你同桌所写,请你对其进行修改。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。3必须按答题要求做题,否则不给分。ipad is a fashionable product. the number of people are crazy about it, included teenagers. it seems more cool to have an ipad. but is it really good for teenagers? ipad has many kind of functions;
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 关于调酒师考试的流行饮品新趋势-试题及答案
- 2002专业设计合同范例
- 公司订立合同样本作用
- 个人兼职会计劳务合同样本
- 亚铝型材订单合同样本
- 修补房子合同标准文本
- 2025企业内部股权转让合同争议
- 简单抵押的合同范本
- 2025至2030年中国单轴自动裁切机数据监测研究报告
- 2025至2030年中国单相多功能电能表检定装置市场调查研究报告
- 2024年北京稻香村招聘考试真题
- 2025年4月自考15044马克思主义基本原理概论押题及答案
- 两台37kW三相交流电动机的动力配电柜设计
- 拖欠房租起诉书【5篇】
- 医院临时用药申请表
- 农民合作社财务报表(专业应用)
- T∕CIS 71001-2021 化工安全仪表系统安全要求规格书编制导则
- 第4章-3D构型图-Chem3D
- 第六章广播电视的传播符号
- 预制梁质量控制要点及注意事项手册
- 校园避震有办法PPT课件
评论
0/150
提交评论