高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games单元学案 新人教版必修2.doc_第1页
高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games单元学案 新人教版必修2.doc_第2页
高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games单元学案 新人教版必修2.doc_第3页
高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games单元学案 新人教版必修2.doc_第4页
高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games单元学案 新人教版必修2.doc_第5页
免费预览已结束,剩余7页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 2 the olympic games 单元基础词汇语法回顾.单词拼写1id like someone to sing the song to us. anyone _(自愿)?2as an _(古老)saying goes, “a gentleman should seek fortune in an allowable way.”3we _(替换)the old computers with new ones yesterday.4i heard that there would be a basketball game in the _(体育馆)5dont lose heart; please keep the _(座右铭)“never say die” in your mind.6the headmaster is to _(主持)a welcome party for foreign teachers at the hall of the school next week.7we have the _(责任)to teach the singlechild generation about the importance of friendship and love for their families.8exercise _ (有规律地). doing so, over time, helps bodies stay strong.9your pocket money should be cut by 15 percent on the _(基础) of the average amount in the coming three weeks.10healthy students should know whats going on with them mentally and _(身体地)in youthhood.答案1volunteers2.ancient3.replaced4.stadium5motto6.host7.responsibility8.regularly9basis10.physically.单句语法填空1you have grown up and you need to take _ (responsible) for your actions.2whoever wants to go hiking must be _ (physical) strong.3china has the _ (compete) potential to compete with world famous brands such as chanel and louis vuitton.4its a _ (pain) experience ive never forgot.5she is a _ (volunteer) worker at the hospital.6the _ (admit) fee has increased by 10%.7she had a feeling of _ (hopeless) about the future.8they met _ (regular) and discussed the hot topic in the society.9it was _ (fool) of him to laugh at his boss.10i like fresh fruit, _ (especial) apples.11the flowers in the garden need _ (water)12some pupils will be left in _ charge of a certain teacher especially when their parents are working overtime.13its better for you to lose weight by taking exercise every morning.i think your suggestion deserves _ (try)14eating properly and exercising _ (regular) make one enjoy a longer and healthier life.15i regret to inform you that your brother is just the one well get someone _ (replace)16he admitted _ (take) away my pen without permission.17not only he but also i _ (be) to blame for the accident.18we believe that his name _ (write) down in history.19an order came _ all the vehicles having seven or fewer seats should not be charged on the highway during the eightday holiday.20we were never allowed _ (touch) these tubes without the teachers permission.答案1petitive4.painful5voluntary6.admission7.hopelessness8.regularly9foolish10.especially11.watering/to be watered12the13.trying/to be tried14.regularly15to replace16.taking/having taken17.am18will be written19.that20.to touch.单句改错1after school, the students walked out of the classroom one after other. _2not only he interested in american literature, but also his students are beginning to show interest in it._3david is in the charge of the department and knows everything here like the back of his hand._4before the race really started, the cyclist armstrong, as well as his teammates, were waiting at the starting line._5the couple will hold a party to celebrate their marriage anniversary tomorrow, for they have married for 10 years._6the interviewee has no inner shame to show his edge over others. so does he have the outer fear._答案1other改为another2.he前加is3去掉charge前的the4.were改为was5have后加been6.so改为neither/nor.语法填空(2017邯郸市一中高三年级第一次模拟考试英语试卷)that beijing, together with zhangjiakou, succeeded in getting the chance to host the 2022 winter olympic games, speeds up the development of zhangjiakou city. word came _1_ the beijingzhangjiakou highspeed railway, _2_ (locate) in north china, is currently under construction, and _3_ (expect) to be completed by 2020 in preparation for the cities to host the 2022 winter olympics. starting from beijing north railway station, heading west through the great wall three times in the capitals territory, the project is a big challenge, _4_ designers say the explosions needed to dig the tunnels will not have an impact on the structure. the line has a _5_ (long) of 174 km as a double tracked passenger dedicated line, with ten stations situated along its route. having a _6_ (totally) investment of 31.17 billion yuan ($5 billion), the trip between the two cities will only take 40 minutes, with the train _7_ (travel) at an average of 250 km/h. according to the plan, the highspeed railway will build two branch linesone is to yanqing station and the other _8_ taizicheng of chongli, _9_ the olympic village lies. the full railway, which includes 70kilometer section through beijing, will be completed in four and _10_ half years.答案1that2.located3.is (l)ing8.to9.where10.a.短文改错the other day, my class had a discussion about the problem of food safety nowadays. we talked about that caused these problems and what measure should be taken to improve the situation. in order to reduce the cost and making more profits, some food companies dont take necessary steps voluntary to guarantee the food quality. as a result, more and more lowquality food flows into the market, which do a lot of harm to consumers health.in my opinion, food is essential to our human beings. we cannot live without proper food. the whole nation will suffer a lot unless much attention was paid to food safety. but i call on all the people to take action and put end to the lowquality food. only in this way can we live for a healthier life.答案the other day, my class had a discussion about the problem of food safety nowadays. we talked about caused these problems and what should be taken to improve the situation. in order to reduce the cost and more profits, some food companies dont take necessary steps to guarantee the food quality. as a result, more and more lowquality food flows into the market, which a lot of harm to consumers health.in my opinion, food is essential to human beings. we cannot live without proper food. the whole nation will suffer a lot unless much attention paid to food safety. i call on all the people to take action and put end to the lowquality food. only in this way can we live a healthier life.单元能力训练与技巧指导.阅读理解aheres a look at bob dylans life through his legendary music.“song to woody” (1962)it was released on his debut album bob dylan in 1962.dylan expressed his respect for the legendary folk singer woody guthrie in this early classic.“the times they are achangin” (1963)it was released as the title track of his third album of the same name, which launched him as a major voice in the new folk scene and marked the beginning of the civil rights movement of the 1960s.critic michael gray called it “the archetypical protest song.”“ballad in plain d” (1964)dylan details his fractious relationship with suze rotolo in this long track from his fourth album, another side of bob dylan.dylan scholar clinton heylin called it “an exercise of painful autobiography.”“like a rolling stone” (1965)chosen by rolling stone as number one on its list of the 500 greatest songs of all time, it was from the highway 61 revisited album and transformed dylans image from a folk singer to a rock star.he wrote it after returning from an exhausting tour of england.he was thinking about quitting the music business, but he worked out his frustrations about the publics demanding expectations of him through this song.“all along the watchtower” (1968)after a nearfatal motorcycle accident in 1966, dylan went into seclusion for almost a year.he emerged with one of his greatest artistic achievements with this track from the john wesley harding album.many critics have seen this song as a summingup of dylans life and career.“gotta serve somebody” (1979)in the late 1970s, dylan underwent a conversion to bornagain christianity, taking five months off touring to attend bible school.this yearning plea for meaning expressed his new religion.it was part of his slow train coming rockgospel album.“things have changed” (2000)written for the film wonder boys, this strange portrait of an aging star shuffling through show business won dylan a golden globe and an oscar.语篇解读:本文是一篇应用文。让我们通过这些传奇音乐来寻觅鲍勃迪伦的人生故事。1which of the following reflects a more politicized dylan?a“ballad in plain d”b“things have changed”c“all along the watchtower”d“the times they are achangin”解析:选d细节理解题。根据“the times they are achangin” (1963)部分中的“marked the beginning of the civil rights movement of the 1960s.critic michael gray called it the archetypical protest song.”可知选d项。2which includes a song that shows dylans relationship with suze rotolo?abob dylan. bslow train coming.cjohn wesley harding. danother side of bob dylan.解析:选d细节理解题。根据“ballad in plain d” (1964)部分中的“dylan details his fractious relationship with suze rotolo in this long track from his fourth album, another side of bob dylan.”可知选d项。3when did dylan release a song that expresses his new religion?ain 1965.bin 1968.cin 1979. din 2000.解析:选c细节理解题。根据“gotta serve somebody” (1979)部分中的“this yearning plea for meaning expressed his new religion.”可知选c项。4what can we learn from the text?a“things have changed” describes an oscar winning star.b“like a rolling stone” expresses dylans unhappiness.c“song to woody” was released on dylans third album.d“all along the watchtower” was written to record dylans accident.解析:选b细节理解题。根据“like a rolling stone” (1965)部分中的“he worked out his frustrations about the publics demanding expectations of him through this song”可知选b项。b(2018成都摸底测试)“hungary?”i looked at my school headmaster in confusion.“i never mentioned wanting to go to hungary.” and with that, my adventure started.my name is jonathan diamond and i just finished an amazing school exchange year in hungary.going on an exchange had always been my dream.when my high school offered an allyear program, i jumped at the opportunity.it would pay for almost everything and all i had to do was buy a plane ticket.i knew where i wanted to go: spain, the country of dancers wearing flowing red dresses.so when i heard that i was going to hungary, i was pretty shocked.but i decided to make the best of it, since it was, after all, a onceinalifetime opportunity.before i knew it, i was on the airplane, leaving for budapest ferenc liszt international airport, hungary.i had difficult times when i almost gave up.hungarian is the hardest language on the planet. cultural differences occasionally embarrassed both my peers and me.i had to give up eating carrots, my beautiful favorite, for hungarians think carrots are rubbish in their country.the change in the landscape was amazing, looking nothing like skyscrapers, bullet trains, cars, and people in tiny houses that i had been accustomed to.gradually, i fell in love with the relaxing lifestyle, the warmhearted people, and getting home at 2:30 pm.at the latest from school.and i was sad to leave on my very last day.having the host family who took me as one of their own members was the best thing ive ever experienced.from my little sisters, i learned how to embrace life to its fullest.from my brothers i learned that its ok for a boy to run around the house.from my host parents i learned to stay positive, to smile and that when you pick the right people and take their hands, suddenly, you become friends.语篇解读:本文是一篇记叙文,讲述作者作为一个交换生在国外学习的经历和感受。5how did jonathan feel when he was told to go to hungary?aexcited and satisfied.bconfused and shocked.camazed and embarrassed.ddelighted and interested.解析:选b细节理解题。根据首段中的“i looked at my school headmaster in confusion.”可知,作者听到这个消息很迷惑;再结合第三段中的“so when i heard that i was going to hungary, i was pretty shocked.”可知,选项b正确。6why did jonathan still decide to go to hungary instead of spain?ahe didnt like spain.bhe wanted to learn hungarian.cit was a rare chance.dgoing to hungary was much cheaper.解析:选c细节理解题。根据第三段中的“but i decided to make the best of it, since it was, after all, a onceinalifetime opportunity.”可知,作者决定充分利用这次机会,因为毕竟这是一次千载难逢的机会,所以选项c正确。a rare chance“一次罕见的机会”。7what can we learn about jonathan during his stay in hungary?ahe fell in love with eating carrots.bhe couldnt wait to leave.che was surprised by the landscape.dhe quickly got used to the life there.解析:选c推理判断题。根据第四段中的“the change in the landscape was amazing”可知选项c正确。8according to jonathan, the host family _.achanged him completelybtaught him how to dance wellctreated him as equally as a studentdshowed him the good things of life解析:选d推理判断题。根据最后一段内容可知,作者从寄宿家庭那里学到了很多人生哲学,他们向作者展现了生活中美好的事情,故选项d正确。cmy friend emily has three amazingly wellbehaved children.they put their toys away when she tells them to, go to bed without making any noise, and even settle their own disagreements or quarrels.i actually witnessed her 3yearold son john calmly asking for a truck back from a friend who had pulled it out of his hands suddenly.emily admits that her children have their moments “they are kids after all!” but she says that real discipline (纪律) challenges are not very often.“whats your secret?” i once asked, hoping she could impart some muchneeded wisdom.“do you threaten them with punishment, give them timeouts or praise them with prizes?” i asked.emily shook her head and said, “nothing like that.if ive done anything right, its that ive made it clear what i expect from them from the beginning.now, all i have to do is set them an example and shoot them a look, and they know to control their behavior and obey rules.”it may sound too good to be true, but experts agree that emily has the right idea about teaching kids to behave.“when you make your expectations clear from the time your children are old enough to learn to walk, they accept or absorb those expectations and begin to expect the same thing from themselves,” says sharon khall, author of raising kids in the 21st century.in other words, since kids naturally want to please their parents, theyll try to behave in the way that youve taught them to.in fact, experts say that kids as young as 18 months can understand and respond to their parents expectations.there is good news: teaching selfcontrol to a young child isnt as worrying as it sounds.“if you set out firm rules, tell them why, offer lots of praise and follow rules yourself at around age 2, your child will catch on faster, resist less, and finally behave better,” says sharon.语篇解读:本文是一篇议论文。作者向朋友询问如何让孩子行为举止优秀,朋友的回答看似简单,其实蕴含着很深的道理。9why does the author mention john in the first paragraph?ato explain why he is so violent.bto indicate he behaves well.cto describe his dislike of quarrels.dto show his unwillingness to share.解析:选b推理判断题。第一段主要描述了朋友的孩子所表现出的优秀的行为举止,作者具体列举的john的例子正是要说明这一点。10what does the underlined word “impart” in paragraph 2 mean?aoffer.bprove.caccept. dquestion.解析:选a词义猜测题。由画线词的上下文内容可知,作者希望朋友可以透露自己是如何让孩子的行为变得如此优秀。11what leads children to meet parents expectations according to sharon?abeing taught selfcontrol.blonging for parents praise.choping to make parents happy.dworrying about being punished.解析:选c细节理解题。由第三段的“in other words, since kids naturally want to please their parents, theyll try to behave in the way that youve taught them to.”可知,孩子会为了取悦父母而遵守父母制定的规则。12what may be the best title for the text?awhat rules should parents set out for kids?bwhen should kids be taught selfcontrol?cthe key to getting along well with kidsdthe secret to raising wellbehaved kids解析:选d标题归纳题。综合全文内容可知,文章是就“如何培养孩子优秀的行为举止”展开的。dfor most of us, when we think of sports, we think of playing basketball at a neighborhood court or taking tennis classes at a local fitness club.but for some, sports mean something different: skydiving (跳伞) from an airplane thousands of feet above ground or snowboarding down the steepest of hills.such sports are called extreme sports.extreme sports are activities, mostly practiced by young people that involve great speed or height, present a certain element (元素) of danger, and require specialized equipment.and they are practiced by individuals who, rather than helping a team to win victory, push themselves to their own physical limits, overcoming personal and environmental obstacles (障碍) to achieve a personal goal.extreme sports give people the chance to do what they want.for example, instead of going scuba diving, which focuses on safety and the proper use of equipment, why not try and reach great underwater depths without the assistance of breathing equipment, a sport known as “freediving”?the x games, held every summer and winter, are the olympics of extreme sports.they are viewed by millions of people worldwide, and some of the athletes faces might also be seen in olympic events, like snowboarding or ski jumping.fewer young people take up baseball or football, and many are in favor of sports like cave diving, kite surfing, or bungee jumping.extreme sports are big business, because they have become so popular.corporations have realized that they can make a lot of money by buying expensive advertising time during the x games or hiring a wellknown athlete to advertise a product.extreme sports fashion has also become a huge moneymaker for corporations.the loose clothing by bigname designers, along with the accessories (装饰品) such as sunglasses, hats, and gloves, are expensive, lending weight to the argument that extreme sports have gone with the greed of large companies.语篇解读:本文是一篇说明文。极限运动是一项

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论